Yazýlarýnýzý merakla bekliyorum... Teþekkürler...
Lenovo K53a48 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazýlarýnýzý merakla bekliyorum... Teþekkürler...
Lenovo K53a48 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3. çeyrek bilançolar gelmeye baþladý.
Bankalar bi kaç çeyrekte enflasyon ve dovizin yeni seviyelerine uyum saðlayacaklarý için, K/Z rakamlarýnda düþüþ olacaktýr bu doðal.
Kur etkisi geçmeye baþlayýncada, (tabi eðer hükümet hala bu ülkeyi savaþa filan sokmadý, yeni kapýþmalara girmedi ise) , baz etkisi nide ekleyerek çok yüksek olmasada yüksek rakamlar açýklayacaklardýr. Artýk ucuz doviz borçlanamadýklarýný ve inþaat sektörü, otomotiv sektörüne çok satýþ yapamayacaklarýnýda unutmamak gerekir.
Bu ne zaman olacak.?
Hiç bir terslik yaratmazsa siyasetçiler, 2019 2. çeyrekte düzelme baþlar. 3. ve 4. çeyreklerde epey iyi rakamlar gelir. Tabi bu iyi rakamlar hem baz etkisinden gelir hemde USD ve dolayýsý ile yeni enflasyon seviyesine uyum saðlandýðýndan gelir. Eskisi gibi %40 lýk kâr artýþlarýný, %8 lik resmi enflasyon ortamýnda beklememek gerekir.
Ýlk rakam akbank tan.
AKBNK - Satýþlar %41 artmýþ ama kâr oraný yýllýk %3 artýþa kadar düþmüþ. Hele son çeyrekte -%11. FK sý hala çok iyi (eðer batan bi ülkede deðilseniz)
Satýþlar bu kadar nasýl artmýþ? oda ayrý soru. Devlet bankasý olsa büyük satýþ ve zarar normal olabilirde akbnk da.?
Her rakamda bi eðer eklemek gerekiyor, ne rezil ülke ya.?
Ýhracat ve yurtiçi satýþ yapan, ithalat bildiðim kadarý ile pek yapmayan Ereðli demir çelik süper.
EREGL - satýþlar %75 artmýþ, K/Z %53 artýþ.
Garanti bankasý nýn verileri akbnk dan iyi gibi. Tabi detay bilmek gerekir. demek garanti, yurt içinden daha çok mevduat toplamýþ.
GARAN - Yýllýk K/Z hala %20 de. net satýþ %24 artýþ ve FK 4,16
TCELL de yüksek K/Z oraný düþüþü var. Ama yinede iyi durumda, satýþlarý iyi artýrmasýna raðmen bi sebepten kârý %34 oranýnda düþmüþ. Kur farký olmalý ama bu þirketin kurla baðýnýn derecesini bilmiyorum, rakipler yada karýþýk yönetimde olabilir.
Beklenen bir kötü durum. 1 çeyrek daha sürecektir.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Bana göre kâbus gibi bi haber daha.
oyak çimentonun %40 ý taiwan lýlara satýlýyor.
USD oplayýnca, bizim þirketler, elinde doviz bulunduranlara göre %50 ucuzladý.
Yarý fiyatýna(onlara göre) þirketleri kapýþýyorlar.
üç tane kadar satýþ haberi daha okumuþtum. Olcak þey deðil.
Diceksinizki kapanmasýndan iyidir.
Elbette iyi.
Ancak þu kötü tarafý var.
Sömürge haline geliyorsunuz. Her yýl kârýnýz yani bu ülke çalýþanlarýnýn emeði, bu þirketlerin sahiplerine kâr olarak aktarýlýyor yani yurt dýþýna çýkýyor.
Ama satýn aldýklarýnda para girdi.
Ýþte mesele burda. Giren para devlete geldi ise faiz ödemesi olarak yurt dýþýna geri veriliyor.
Vatandaþa geldi ise;
Tarlasýný yabancýya satmýþsa, parayý gidip ithal arabalara yatýrýyor, ithal elektroniðe yatýrýyor.
Fabrikasýný satmýþsa, parayý olduðu gibi yurt dýþýna çýkarýyor, yeni yatýrým yapmýyor.
Maalesef, ülke yönetiminiz böyle ise, içerde hýrsýz olmayan para kalmýyor, hýrsýzlar bile parasýný dýþarý çýkarýyor, dürüst biri gelirde hesap sorar diye.
USD yükseldi, ne güzel, ithalat azalýyor, paramýz içerde kalýyor.
Maalesef kalmýyor, þirketleri sattýn, paramýz bu seferde þirket kârý olarak çýkýyor çünki ARTIK sahipleri yabancý.
Ya zaten Türk þirketimi kaldýki? diceksin.
La bi sus ya. Valla kýracam kafaný bi sus.
Son düzenleme : alicemal; 26-10-2018 saat: 12:17.
@NeAcaipDunya
Bu oyak grubu nu kötü dövecem.
oyak banký sattý, gelen 3 milyar dolarla yeni fabrika kuracaðýna yada yurt dýþýnda yeni fabrika satýn alacaðýna gitti hazýr fabrikayý satýn aldý. ereðli demir çeliki.
Halbuki avrupa 2008 krizine girmiþ, pek çok fabrika 1 dolara satýlýyor, yeterki açýk kalsýn iþlet diyorlar. Hintliler, çinliler kapýþtýlar. volvo, range rover, opel(1 usd) filan satýldý, oyak gitti eregli demir çeliki aldý. Zaten kâr eden týkýr týkýr çalýþan fabrikayý. Yeni biþey katmadý bu ülkeye.
Düþmanýn olsa böyle yapar.
Tabi birazda suç bende, 3 milyarý ereðliye yatýran oyak genel müdürü ile konuþmuþluðum var, 16. kat balkondaydýk. yýl 2000 di. Atsaydým balkondan þimdi volvo fabrikasý bizdeydi...
Evet benim ve hepimizin bu iþte suçu var.
Benim suçlarým affedilir ama sizinki. yandýnýz abicim.
Þimdi bi fabrikayý daha satýyor, parasýný ne yapacak bakalým.?
Parayý cebe koyduðunda, hanginiz balkonda yakalarsa, genel müdürü aþaðý dehleyin, kurtarýn milleti, deðiþtirin makus talihimizi.!!!
Bu makusda ne demek ya.?
her neyse, girmiþ Türkçeye...
@NeAcaipDunya
büyük aþklar, kavgayla baþlarmýþ cemal aðbi..![]()
ben seni tanýdýkça "sevmeye" bile baþladým..))
Valla inanmayacaksýn ama ben kendimi 48 yaþýnda anca çözdüm. Çözme çabasýna 18 yaþlarýnda filan baþladým diye hatýrlýyorum.
Çözebilmek için, tarih, evrim, genetik, biyoloji, felsefe, fizik her yere daldým. Yinede 48 yýlda tam çözememiþtim, %70 filan çözmüþtüm.
Son bi rastlantýyla %100 çözdüm, ama 48 yýl, bi ömür harcadým.
Artýk 52 oldum ve bu çözümün keyfini sürüyorum.
Kendini çözersen, evrenide çözersin.
Bak bu özlü sözü güzel yumurtladým, not ediiim.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri