Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 402/853 ÝlkÝlk ... 302352392400401402403404412452502 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,209 - 3,216 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    farký anlayabilmek için örnek olarak Türkiyedeki otomobil fabrikalarý ile, yerli IHA fabrikalalrýmýzý vereyim.

TR deki otomobil fabrikalarý yabancý sahipli. koç ailesinin ürettiði arabalarda yabancý sahipli, renault fabrikasýda yabancý sahipli. yabancýnýn kontrolunde. Diðer fabrikalar tam yabancý zaten.

Tüm fabrikalarda üretilen otomobillerde yerli ve ithal parçalar kullanýlýyor. Ýleri teknoloji parçalar ithal, diðer parçalar yerli.

TR otomotiv endüstrisinin ithalat ve ihracatýna bakarsanýz, eþit düzeyde. rakamý atýyorum kafadan, 40 milyar USDlik ihracatýn varsa 40 milyar dolarlýkta ithalatýn var. 3 yýl kadar önce incelemiþtim. Otomotiv sektörü ülkeye doviz kazandýrmýyor. Yaklaþýk eþit çýkýyor.

Üretim satýþ da böyle ancak iþin kâr boyutu var. Satýlan araçlarýn kârý, yurt dýþýna çýkýyor. Çok azý içerde kalýyor. Ýhracatýn gelirini ithalat götürdü. Katma deðer olan kâr kaldý. Ama o kârýn %80 ida(rakam tahmin) yurt dýþýna gitti. Sonuçta toplamda ülke yüksek miktarda doviz kaybeder hale geldi.

Çünki arabalarýn yarýsý tam ithal. Ülkede üretilenlerinde fabrikalarýn sahibi yabancý. Yerli sahipli fabrikalarýnda büyük ortaðý var, yabancý. Kârýn çoðu yabancý sahipler ve ortaklar sebebi ile her yýl yurt dýþýna çýkýyor.

Yetmiyor otomotiv de istediðini yapamýyorsun. Ben þöyle yapacaðým diyerek sýyrýlamýyorsun. Öyle yapsan baþarýlý olsan büyük ortaðýn olan yabancýnýn dünyadaki çýkarýna ters düþeceksin. ÝZÝN VERMÝYOR. Yularýn onda, ne isterse yapýyorsun. Kontrolunu vermiþsin.

Türkiye toplamda doviz yüzünden çok acý çekmiyormu.? Dovize baðýmlýlýðýmýz yüzünden herþeyin fiyatý artmýyormu.? Fiyat artýþlarý kadar geliri artmayan Halk fakirleþmiyormu.? Yine ayný baðýmlýlýk sebebi ile devlet yönetimi yabancýlara baðýmlý kararlar almak zorunda kalmýyormu.? Bakýn bankalara, yabancýlar ne isterse o kurallar çýkýyor ve çýkan kurallar TR ye zarar veriyor.

Doviz açýðý senin bir ölçüde kukla devlet olmana sebep oluyor ve otomotiv sektörü doviz açýðý yaratýyor.

siyonistlerle ortak koç ailesi Devrim arabasýný engellemeseydi, yerli otomotiv ve uçak sektörümüz oluþsaydý ne olurdu.?

Bakýn IHA sektörümüze, en ileri teknolojiyi biz üretiyoruz ve ihraç ediyoruz. Üstelik yerli savunma sanayii geliþme aþamasýnda. Her yýl daha fazla ihracat yapýyoruz ve þu anki yýllýk bir kaç milyar dolarlýk ihracatýmýz, 20 yýl sonra belki 30 milyar dolarý geçecek. (tabi tayyip gilleri seçmeye devam ederseniz, IHA sektörü diye birþeyde kalmayacak o ayrý konu.)

Yerli olan savunma sanayi þirketlerimize bakýn. Paranýn %70 i yurt içinde kalýyor(rakam tahmin). hem ithalat parçalarýn çok üzerinde yerli parça üretiyoruz, hemde kâr yurt içinde kalýyor ve seni engelleyen yok. Þunu yapamazsýn diye engelleyen olmuyor, istediðin yönde geliþiyorsun. Kamikaze dron yapacaðým diyorsun, yapýyorsun, dur yapamazsýn diyen yok. Elektrikli otonom ucuz otomobil yapacaðým diyorsun "dur" diyor. "Onu fransada ben yapýp dünyaya satýyorum, sen 20 yýl daha yapamazsýn. Ancak fransada uçan otomobil üretip dünyaya satarýz, o zaman sen elektrikli otomobil yapabilirsin" diyor.

Otomotivde ise 50 yýl öncede ayný cari açýk vardý, 50 yýl sonrada hala TR diye bir ülke kaldýysa ayný cari açýk olacak. 50 yýl öncede otomotivde ileri teknolojin yoktu, 50 yýl sonrada olmayacak.

Yerli savunma sanayyii sektöründe ise her yýl doviz fazlamýz katlanarak artacak. Dünyanýn en ileri teknolojisinide özgürce geliþtirip üreteceðiz.

Gelelim pil'e.

TR de ileri teknoloji pil üreten 3 tane bildiðim firma var. yahudi vestel, devlet kurumlarý aspilsan ve boren.
    Bu fabrikalarýn pil teknolojileri abd firmasýnýn biraz daha gerisinde deniyor.

Önemli deðil.
    Ýlk IHA larýmýzda abd ve israil in gerisindeydi ama þimdi onlarla baþabaþ seviyeye geldi. Sadece 17 yýlda bu oldu. Otomotivde ise 50 yýl oldu hala teknolojik parçalarý ithal ediyoruz. Üretmemize izin vermiyorlar.

Sen yabancýdan pili alýnca, yabancý para kazanacak, o parayla ar-ge yapacak ve yabancý geliþecek. Senin fabrikan para kazanamadýðý için geliþemeyecek. Büyüyemeyecek, hayat boyu yabancýya baðlý kalacaksýn.

Fabrika içerde ama yabancý sahipli bankalarda yurt içinde ama devleti maymun gibi oynatýp halký fakirleþtiriyorlar. her yýl haksýz kazancý cebe indirip yurt dýþýna kâr olarak çýkarýyorlar.

Daha ne anlatayým bilemiyorum.

Yurtiçinde yabancý sahipli fabrika ile yerli sahipli fabrika arasýnda büyük fark var. Ülkenin özgürlüðü kadar büyük fark var. Yabancýnýn oyuncaðý olmuþsun, hala yabancý sahipli fabrikayý onaylýyorsun.

Tabi fatih altaylý siyonistlerden maaþ alýyor. Çalýþtýðý kurumun yerli sahibi yahudi, yabancý ortaðý siyonist yahudi.

Bende o patrona maaþlý çalýþsaydým, büyük ihtimalle ayný þeyleri yazar, ayný þeyleri savunurdum. Çünki siyonist sayesinde Aileni bol para ile geçindiriyorsun. Siyonist halký soyup bol paraya kavuþuyor, sende o bol paradan, bol maaþýný cebe indiriyorsun, karýn çocuklarýn halkýn sýrtýnda maddi açýdan bolluk içinde yaþýyor. Üstelik gazeteci olarak ayrýcalýklý bir hayatýn oluyor.

Yeterli deðil ama güzel yazý oldu gibime geliyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 07-11-2020 saat: 11:35.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    farký anlayabilmek için örnek olarak Türkiyedeki otomobil fabrikalarý ile, yerli IHA fabrikalalrýmýzý vereyim.

TR deki otomobil fabrikalarý yabancý sahipli. koç ailesinin ürettiði arabalarda yabancý sahipli, renault fabrikasýda yabancý sahipli. yabancýnýn kontrolunde. Diðer fabrikalar tam yabancý zaten.

Tüm fabrikalarda üretilen otomobillerde yerli ve ithal parçalar kullanýlýyor. Ýleri teknoloji parçalar ithal, diðer parçalar yerli.

TR otomotiv endüstrisinin ithalat ve ihracatýna bakarsanýz, eþit düzeyde. rakamý atýyorum kafadan, 40 milyar USDlik ihracatýn varsa 40 milyar dolarlýkta ithalatýn var. 3 yýl kadar önce incelemiþtim. Otomotiv sektörü ülkeye doviz kazandýrmýyor. Yaklaþýk eþit çýkýyor.

Üretim satýþ da böyle ancak iþin kâr boyutu var. Satýlan araçlarýn kârý, yurt dýþýna çýkýyor. Çok azý içerde kalýyor. Ýhracatýn gelirini ithalat götürdü. Katma deðer olan kâr kaldý. Ama o kârýn %80 ida(rakam tahmin) yurt dýþýna gitti. Sonuçta toplamda ülke yüksek miktarda doviz kaybeder hale geldi.

Çünki arabalarýn yarýsý tam ithal. Ülkede üretilenlerinde fabrikalarýn sahibi yabancý. Yerli sahipli fabrikalarýnda büyük ortaðý var, yabancý. Kârýn çoðu yabancý sahipler ve ortaklar sebebi ile her yýl yurt dýþýna çýkýyor.

Yetmiyor otomotiv de istediðini yapamýyorsun. Ben þöyle yapacaðým diyerek sýyrýlamýyorsun. Öyle yapsan baþarýlý olsan büyük ortaðýn olan yabancýnýn dünyadaki çýkarýna ters düþeceksin. ÝZÝN VERMÝYOR. Yularýn onda, ne isterse yapýyorsun. Kontrolunu vermiþsin.

Türkiye toplamda doviz yüzünden çok acý çekmiyormu.? Dovize baðýmlýlýðýmýz yüzünden herþeyin fiyatý artmýyormu.? Fiyat artýþlarý kadar geliri artmayan Halk fakirleþmiyormu.? Yine ayný baðýmlýlýk sebebi ile devlet yönetimi yabancýlara baðýmlý kararlar almak zorunda kalmýyormu.? Bakýn bankalara, yabancýlar ne isterse o kurallar çýkýyor ve çýkan kurallar TR ye zarar veriyor.

Doviz açýðý senin bir ölçüde kukla devlet olmana sebep oluyor ve otomotiv sektörü doviz açýðý yaratýyor.

siyonistlerle ortak koç ailesi Devrim arabasýný engellemeseydi, yerli otomotiv ve uçak sektörümüz oluþsaydý ne olurdu.?

Bakýn IHA sektörümüze, en ileri teknolojiyi biz üretiyoruz ve ihraç ediyoruz. Üstelik yerli savunma sanayii geliþme aþamasýnda. Her yýl daha fazla ihracat yapýyoruz ve þu anki yýllýk bir kaç milyar dolarlýk ihracatýmýz, 20 yýl sonra belki 30 milyar dolarý geçecek. (tabi tayyip gilleri seçmeye devam ederseniz, IHA sektörü diye birþeyde kalmayacak o ayrý konu.)

Yerli olan savunma sanayi þirketlerimize bakýn. Paranýn %70 i yurt içinde kalýyor(rakam tahmin). hem ithalat parçalarýn çok üzerinde yerli parça üretiyoruz, hemde kâr yurt içinde kalýyor ve seni engelleyen yok. Þunu yapamazsýn diye engelleyen olmuyor, istediðin yönde geliþiyorsun. Kamikaze dron yapacaðým diyorsun, yapýyorsun, dur yapamazsýn diyen yok. Elektrikli otonom ucuz otomobil yapacaðým diyorsun "dur" diyor. "Onu fransada ben yapýp dünyaya satýyorum, sen 20 yýl daha yapamazsýn. Ancak fransada uçan otomobil üretip dünyaya satarýz, o zaman sen elektrikli otomobil yapabilirsin" diyor.

Otomotivde ise 50 yýl öncede ayný cari açýk vardý, 50 yýl sonrada hala TR diye bir ülke kaldýysa ayný cari açýk olacak. 50 yýl öncede otomotivde ileri teknolojin yoktu, 50 yýl sonrada olmayacak.

Yerli savunma sanayyii sektöründe ise her yýl doviz fazlamýz katlanarak artacak. Dünyanýn en ileri teknolojisinide özgürce geliþtirip üreteceðiz.

Gelelim pil'e.

TR de ileri teknoloji pil üreten 3 tane bildiðim firma var. yahudi vestel, devlet kurumlarý aspilsan ve boren.
    Bu fabrikalarýn pil teknolojileri abd firmasýnýn biraz daha gerisinde deniyor.

Önemli deðil.
    Ýlk IHA larýmýzda abd ve israil in gerisindeydi ama þimdi onlarla baþabaþ seviyeye geldi. Sadece 17 yýlda bu oldu. Otomotivde ise 50 yýl oldu hala teknolojik parçalarý ithal ediyoruz. Üretmemize izin vermiyorlar.

Sen yabancýdan pili alýnca, yabancý para kazanacak, o parayla ar-ge yapacak ve yabancý geliþecek. Senin fabrikan para kazanamadýðý için geliþemeyecek. Büyüyemeyecek, hayat boyu yabancýya baðlý kalacaksýn.

Fabrika içerde ama yabancý sahipli bankalarda yurt içinde ama devleti maymun gibi oynatýp halký fakirleþtiriyorlar. her yýl haksýz kazancý cebe indirip yurt dýþýna kâr olarak çýkarýyorlar.

Daha ne anlatayým bilemiyorum.

Yurtiçinde yabancý sahipli fabrika ile yerli sahipli fabrika arasýnda büyük fark var. Ülkenin özgürlüðü kadar büyük fark var. Yabancýnýn oyuncaðý olmuþsun, hala yabancý sahipli fabrikayý onaylýyorsun.

Tabi fatih altaylý siyonistlerden maaþ alýyor. Çalýþtýðý kurumun yerli sahibi yahudi, yabancý ortaðý siyonist yahudi.

Bende o patrona maaþlý çalýþsaydým, büyük ihtimalle ayný þeyleri yazar, ayný þeyleri savunurdum. Çünki siyonist sayesinde Aileni bol para ile geçindiriyorsun. Siyonist halký soyup bol paraya kavuþuyor, sende o bol paradan, bol maaþýný cebe indiriyorsun, karýn çocuklarýn halkýn sýrtýnda maddi açýdan bolluk içinde yaþýyor. Üstelik gazeteci olarak ayrýcalýklý bir hayatýn oluyor.

Yeterli deðil ama güzel yazý oldu gibime geliyor.

.
    Mükemmel bir yazý tebrikler.

Saygýlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    saðol knuck, ancak alýntý yapmadan teþkür etsen daha makbule geçerdi. hatta hiç yazmayýp forum itibarý yýldýzýný týklasan yeterliydi.
    evet artýk knuck tanda oy alamayýz.

---

bugünki yazýsýnda(aslýnda dün) abdurrahman yýldýrým ülkeye faydalý yazýlar yazmýþ. Ayýn beþinde deðindiðim saadet zinciri konusuna o ayýn 6 sýnda deðinmiþ. Yeni girip küçük senetlerin fiyatýný on'a katlayan yediyüzbin kiþinin olayýna, ikimizde ayný benzetmeyi yapmýþýz, "saadet zinciri".

tarihleri belirttimki benim ondan aldýðýmý sanmayýn diye. Alsam isim veriyorum, kompleks yapmýyorum.
    O da benden almamýþtýr çünki beni okusa 20 tane adamý dövdürmeye göndermiþti þimdi. Ona çok çaktým, çakacaðým da.
    Ama yazýlarýnýn çoðu faydalý yazý, yinede siyoniste hizmet eden ve bilinçli olarak hizmet ettiði belli olan yazýlarý var. Aptal deðil. Ülkeye kötülüðü bilinçli olarak yapýyor.

fatih altaylý ise ülkeye kötülüðü aptallýðýndan yapýyor, yediði haltýn farkýnda deðil. Benim mailime çok sinirlenmesiniz sebebi, ona ayna tutmuþ olmam ve yazdýklarýmýn gerçek olmasý. Gerçek olduðunu düþünmese, mailimi, diðer binlerce maili sildiði gibi silip geçerdi, belki gülerdi, benim onun küfürlü mailine güldüðüm gibi.

Bi dakka yaw, ben baþka þeyden bahsedecektim. Hanginiz konuyu fatih e getirdi.?

Ha.!

abrurrahman bir þeye daha deðinmiþ. Bende deðinecektim ama zamanýný bekliyordum.

Devlet kurumu olan BIST ve diðer piyasa kurumlarý, bilgiyi para ile satýyorlar.

Bu uygulama doðru deðil. Bilgi herkese açýk olmalý ve ücretsiz olmalý.

Ücretli olursa para piyasalarýndaki adaleti bozmuþ olursun. Tüm oyuncularý ringe salmýþsýn kapýþsýnlar diye. Ama bazý oyuncularýn eline odun vermiþsin. Bazýlarýna silah vermiþsin. parasý çok olana silahlarý daðýtmýþsýn. Silahlý insanlarla kapýþacak olan kalabalýklarýn ise silahý yok. Devlet olarak Sende bu kapýþmadan komisyon alýp kasaný dolduruyorsun. Buna kapýþma denmez katliam denir(soygun).

Bilgiyi para ile satamazsýn.
    Adam 10 milyon dolarla(85 milyon TL) borsaya girmiþ, bilgi için aracý kurum ve devlete her ay ödediði, üçyüz beþyüz lira yada bi kaç bin lira adama sýfýr etki eder.
    Ama cepdeki 20bin 30 binle belki 100 binle borsaya girmiþ 1 milyon kiþiye büyük etki eder. Hem her alýþ satýþýnda yüksek komisyon ödüyor. Buda yanlýþ çünki tüm risk oyuncuda, aracý kurum sýfýr risk alýyor. Hem de bilgiye her ay üçyüz beþyüz ödeyecek. Hali ile ödemez. Ödeyemez.

Sonuçta adaletsiz bir oyun ortamý oluyor.

Para piyasalarýnda bilgi GÜÇ dür. 120 kg lýk adamla 60 kg lýk adama boks yaptýrýyorsun.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aslýnda aklýma faiz olayý ile ilgili bir fikir geldi. Bunu merkez bankasýna göndermeye çalýþayým. Belki yetkili kiþinin eline ulaþýr ve üzerinde düþünürler.

Önce burada konuyu açayým. Ýçinizde devlet iribaþý varsa, MB ye ulaþtýrabilirsiniz. Aferim de alýrsýnýz, üzerine terfi filan belki.

Konu faiz.
    Devletin ve milletin Sorunu ne.?

Girift bir konu. Kompleks deyip girift kelimesini kullanmayayým dedim ama ikiside yabancý. Karmaþýk diyeyim.

Çok karmaþýk konu. Para piyasasý bilgisi lazým.

En basiti ile kestirmeden anlatayým.

Devletin ve milletin þu anki en önemli sorunlarýndan biri ne.? Faiz yüksek.?
    Faizin yüksek olmasýnýn tek sebebi asýnda beþ para etmez hükümetler. Kendi cebine odaklý adamlarý seçiyorsunuz, iþ buraya varýyor. Adisiniz olm siz.

Her neyse.. yine sinirlendim. Ana konu çok ciddi, ama sulandý. Çözümde çok ciddi, oda sulanmýþ oldu.

Baþa saralým.

Bu faiz sorunundan nasýl kurtuluruz.

Önce adam olacan, devleti soymayacaksýn, kendi halkýný soymayacaksýn...

Yaw bir türlü sorunla çözüme odaklanamýyorum... Böyle hükümete, böyle devlete ne çözüm sunabilirsinki.?
    300 IQ lu, 5binEQ dehanýn dahisi olsan, bu hükümetlerle hiç bir çözüm iþe yaramaz. O hükümetleri seçen, yanlýþ bilinçlendirilmiþ, sürü haline getirilmiþ bu milletle iþe yaramaz.

Çözüm þimdiden çöp oldu.

Yinede yazalým.

Devlet faizi düþürmek istiyor. Faiz düþünce halk ucuz krediye kavuþuyor, alýnan krediler harcanýyor, piyasa canlanýyor, fabrikalar üretmeye baþlýyor, iþsizler iþ buluyor, filan fýstýk.

Ama devletin kapasitesi faizi normal yollardan düþürmeye yetmiyor. tayyip devlet bankalarýnýn kafasýna silah dayadý, sileh zoru ile faizi düþürmeyi denediler yine piyasayý kapmýþ olansiyonistlerle baþ edemediler.

Bu süreç bir þeyi gösterdi. Faizi devlet bankalarý düþürdüðünde, diðer bankalar düþürmediler. Devlet bankalarýnýn zarar yazmasý gerekirdi, yazmadýlar. tersine kazançlarý katlandý. Demekki faiz düþürünce devlet bankalarý zarar etmiyor. BUNU GÖRDÜK, cepte. Diceksinki o zamanda enflasyon düþüktü %10 ve altýydý. Bende hadi ordan diyeceðim, o rakamlar hep uydurma.

Silah zoru ilede faiz düþüremedin. Ülkeyi yönetemediðinden enflasyon yükseliyor, enflasyon yükseliyor yinede faizi düþük tutmaya kalktýn, bu seferde siyonistler "olmaz öyle þey" dediler dovizi yüselttiler ve dovizde enflasyona katký ile beraber diðer sorunlarý tetikledi. O sorunlarla baþ edemeyeceðin için boynunu siyonist bankalara eðmek zorundasýn.

YADA

MB þu kuralý koyar.
    "Ne kadar ekmek, o kadar köfte" kuralý.
    MB bankalara diyecekki. "Benle olan para alýþveriþ iþlemlerinizde, her bankaya farklý faiz uygulayacaðým. "
    "Hangi banka halka hangi faizi uyguluyorsa, o faizi bende size uygulayacaðým"

Tabi bunun teknik hesabý var. Ben detay bilmediðimden yüzeysel yazýyorum ancak anlaþýlýr.

MB þöyle devam edecek. "Sen banka olarak halka %10 la kredi veriyorsan, bende sana o faizle para vereceðim. senden alacaðým para ve dovizede negatif korelasyonlu faiz vereceðim. yani halka ne kadar düþük faiz uygularsan, ben sana verdiðim paraya ayný düþüklükte faiz uygulayacaðým. Sen vatandaþa enflasyonun 2 puan altýnda faiz uygulamýþsan, bende senden alacaðým paraya enflasyon artý 2 puan faiz uygulayacaðým seni ödüllendireceðim."

netçede bankayý direk ödüllendirmiþ, yada cezalandýrmýþ olacaksýn. Buda adil ve kabul edilebilir olacak.

Bu durumda siyonist bankalar ve yerli ortaklarý hemen birleþip ayný faizi uygulayacak. Ama devlet bankalarý düþük uygulayarak iþi bozacak. Böylece MB de devlet bankalarýný düþük maliyetli paraya boðarken, diðer bankalardan yüksek faiz alacak.

Bence adil.

Diðer taraftan;
    Bu faiz olayýnýn gerçek suçlusu hükümetler. Bunu defalarca yazdým. Benim yazdýðým çözüm, her tarafý çürümüþ ahþap evi, ek dayanaklarla ayakta tutmaya çalýþmak hepsi o. Kurnazca bir çözüm ama akýllý iþi deðil. Tam bu hükümete göre.

MB ye bu fikri göndermekten vazgeçtim. Moral gitti.

Ýtibar veremediðim için yazdým sayýn alicemal hala da veremiyorum. Soruna çözüm bulursam bir itibar borcum olsun.

Saygýlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yazamadan edemicem,

ermeni ve Azerilerin kapýþtýðý Karabað konusunda kafama takýlan bir þey vardý.

Türki Cumhuriyetler birleþmesin diye Rusya ve abd desteði ile Azerbaycan'la Türkiye arasýna ermenistan kurulmuþ ve topraklarý uzatýlarak Azerbaycan ve Türkiye arasýnda sokulmuþtu.

Hristiyan ermenilerin o bölgeye taþýnmasý ayrýca Ruslar ve abd lilerce kullanýlmasýnýn yüz yýldan fazla bir geçmiþi var.

SSCB daðýldýktan sonrada o bölge sýnýrlarýný bu þekilde çizerek, Türklerin birleþmesini engelleme çabasýndaydýlar.
    Kendilerince haklýydýlar.

Kafama takýlansa, zaten ermenistanýn bir kýsmý Türkleri ikiye bölmüþ, neden birde Karabað ý iþgal ettiniz.? Daðlýk bölge gereksiz gibi görünüyordu. O kadar savaþ, o kadar katliam, o kadar milyonlarýn sefil edilmesi.

Sebebi bugün öðrendim.

Daðlýk karabað altýn ve diðer deðerli madenlerle dolu.

ermeni iþgalinden sonra siyonist dev altýn firmalarý Karabað a gelip yýlda 3 ton dan fazla altýn çýkarmaya baþlamýþlar.
    3ton karþýlýðý ons x 1900USD = 200milyon USD den fazla ediyor. Toplamda 500 milyar USd lik rezerv varmýþ. Sýrf altýn bu kadar birde diðer madenler var.

yahudiler sanki þeytana çalýþýyorlar gibi.
    Düþünün, önce ermenistan ve azerbaycanýn baþýna çete haline gelmiþ hýrsýzlarý koyuyorlar. Sonra o ülkeye istediklerini yaptýrýyorlar.
    para için 2 ulusu savaþa soktular. Milyonlarca insan sefil olurken bunlar her yýl yüzlerce milyon dolarý cebe indiriyorlar. Devletlerin baþýna geçirdikleri hýrsýz larada pay veriyorlar.

Karabað savaþýnda, Irak'ta, Libya'da, Tunus'ta, Yemen'de vb. pek çok ülkede para için savaþlar çýkardýlar, kendi hýrsýzlarýný parti baþkaný diye o ülkelerin baþýna getirdiler.
    O ülkelerde sefil olan her bir ailenin öyle trajik hayat hikayeleri varki.! Ýnsanýn aklý hayali almýyor. yani benimki almýyor, bu insanlar nasýl bu kadar vahþi olabiliyor. Hoþ aklým alýyor sebebinide biliyorum, maymun teorim bunu birebir açýklýyor, hiç boþluk býrakmýyor. Yinede her seferinde yýkýlýyorum. On milyonlarca insanýn tüm hayatý acý ve sefalet içinde geçiyor. Sýrf bir kaç bin siyonist ve uþak hýrsýzlarýnýn cebine, ihtiyaçlarý olmayan milyonlar girecek diye.
    O TVlerde gördüðünüz devlet baþkanlarý bakanlar hepsi ... devamýný yazmayayým. Cehenneme koysan az gelir.

Ýþte insan dediðiniz bu.

ermeni halký sefil olsa gerek. Ama siyonistlerin devletin baþýna geçirdiði çeteler, lüks içinde yaþýyorlar. Mutlaka servetlerinide batýya taþýmýþlardýr.

Soyulan ülkelerin devlet baþkanlarýna bakýn, tüm servetleri batý ülkelerinde. ya ingilterede, ya abd de. banka hesaplarý var, mülkleri var.

abd ve ingiltereyi direk siyonistler yönetiyor. ermenistan gibi ülkelerin baþýna getirdikleri hýrsýzlar ise servetlerini bu ülkeye taþýyorlar. yani patronlarýnýn yanýna. Orada güvendeler. Dýþardan bakarsanda batýya düþman görünürler. Ama çocuklarý batýda yetiþtirirler.

Ýþin sürüsel yaný ise, ermeni halkýda bu hýrsýz siyonist uþaðý paþinyan gibi siyasetçi devlet baþganlarý için kavga ediyorlardýr. "Yok o partiye oy verceksin", "yok bu partiye oy vereceksin" diye.

Azerbaycan ýn baþýndaki herifin servetide batýda. Ýnanýn putin in servetide batýdadýr.

Konuyu daðýttým.

Karabaðýn deðeri buymuþ.

Birde terör olaylarý yüzünden madenlerini araþtýramadýðýmýz doðu bölgelerini düþünün. Geniþlik olarak 50 tane karabað eder.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu yazýdan sonrada oy yaðmazsa çok þaþýrýrým. 7 oyda takýldýk kaldýk.

8. Arka arkaya bir kaç oy daha atmak isterdim ama bize hile yapmak yakýþmaz.
    Bize taze oylar lazým.
    Hadi biraz daha ýþýk ol.
    Aydinlat çevreni.Olacak bu iþ.[emoji106][emoji122]

Sayfa 402/853 ÝlkÝlk ... 302352392400401402403404412452502 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •