Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 41/853 ÝlkÝlk ... 3139404142435191141541 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 321 - 328 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bizim hükümet, sudan kökenli suudi arabistan kral ve prensini yine elektriðe baðladý.
    Demiþki "Elimizde baþka bilgi, belge çooook, gün ola harman ola."

Bilgi var'ý anladýkta, "gün ola harman ola" ne demek.?

Hoþ bu adamý ciddiye alýp sözlerini yorumlamak chp ve batýdan maaþlý medyanýn iþi ama, bende belki borsayý uçurur diye mecburiyetten incelemeye baþladým.

Kaþýkçý konusunada epey bi deðindim, ilave ne yazabilirim bilmiyorum.

Son görüntü þöyleydi.

hükümet, elindeki belge ve bilgi ile suud larý köþeye sýkýþtýrmýþ. suud lar para ve baþka þeyler teklif etmiþ. Bizimki kabul etmemiþ.
    Neden kabul etmemiþ, bu adam para ya hayýr demez. Daha büyük maddi manevi çýkar koparmak içindir. Belki prens denen katilin yapmak istemeyeceði biþey istemiþtir, "bana biat et" filan demiþtir.

Olmayacak þey deðil. fetullahla neden kavga etmiþti.? "kim kime biat edecek" diye. Netçede bizimki "yok etmeye çalýþtýðý gerzek ordumuz sayesinde fetullahýn iki diþini kýrdý. geriye 30 diþ daha var. Fetullah boþ durmadý habire implant yaparak diþ sayýsýný 44 e çýkarmýþ diyorlar. Netçede akýl hocasý CIA.

Neyse... haber okumaya devam.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Nerden, nereye.

Yaþlý ingiltereyi kimse kaale almýyor artýk.

Yarýn istanbulda dörtlü zirve var. Almanya, fransa ve Rusya katýlýyor.
    Bizim hükümetle damadýda var ama ingiliz kraliçesi yok.?

En çok fransaya þaþýrýyorum.
    abd nin kankasý fransaya.

Almanyayý anlýyorum. 2. dünya savaþýnda kaybedince, mecburen abd güdümüne girdi. Merkez bankasýný CIA kurdu, gizli servisini CIA kurdu, büyük sanayi þirketlerinin çoðu, alman düþmaný haline gelen yahudilerin eline geçti, ordu beslemelerine izin verilmedi.
    Þimdi abd güçten düþmeye baþlayýp, almanya yeterince güçlenmiþken, abd ye ufak ufak kafa tutmalarý normal.

Ama fransa neden almanya ile hareket edip, abd planlarýný baltalýyormuþ gibi görünüyor onu henüz anlayabilmiþ deðilim. Belkide abd nin casusu olarak katýlýyordur.

Bunlar, 4 ekimde baþlayacak, Ýrana abd ambargosunu delmek için uðraþýyorlar. Almanya liderliðinde yöntemde buldular.
    petrol ve gaz karþýlýðý mal verecekler. Takas yani.

Bu iþ Türkiye açýsýndanda iyi oldu. Benzer yöntemi kullanarak, Ýran ambargosundan yýrtabilirlerde ne satacaksýn.?

Yine altýn satarlarsa þaþýrmam. Bakanýn biri çýkýp, "kurrap denen iþ adamý Ýran a altýn satarak ülkemize büyük hizmet ediyor, gerekirse ayaðýnýn altýndaki halý olurum" diyebilirmi.?

Yok yaw demez. O kadarda deðiliz. "Saksý deðiliz, afrika kabilesi hiç deðiliz."
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dünki yukarý dönüþ sonrasýnda, bugünki satýþ pek standardlara uymuyordu.?

Sanki bi yerden haber alýnmýþ gibi bi hareket oldu sanki.

Hükümet sabah konuþmuþ. Büyük oyuncular, cümle aralarýndan biþeymi çýkardý acaba.?

Medyadada bi haber yok.?
    Bugün açýklanýpta, beklenmeyen bi sonuç gelen bilançomu var.? Bugünmü bilmiyorum ama 2 banka açýklanmýþ. Biri epey kötü, biri de çok düþmesi beklenirken düþmemiþ. Beklenti dahilind diye düþünüyorum. Önümüzdeki çeyrekte kötü geleceði açýk, sonra düzelmeye baþlar.

Tamamen enflasyon farklýlaþmasý sonucu faizlerin deðiþmesi ile alakalý bi durum. Normaldede inþaat ve otomotivde daralma var ama öldürecek kadar deðil. Otomotiv ihracatla kurtarýyor, ford oto bilançosuda çok iyi gelmiþ.

Yani anormal bi durum yok.
    hani endeks ortada yada yüksekte olsa tamam. Bu tür bi satýþ olur da. F/K 4 olan bankaya bide %5 satýþ yapmak için sýra dýþý bi bilgi lazým.

Ki bizim bankalarýn verileri, AB bankalarýnýn verilerinden büyük ihtimalle daha iyidir. ABD ninkinden de iyidir. Bunu tamamen salladým. Batý bankalarý verilerini hiç bilmiyorum. Ama boþ sallamam, bilgimin geniþliði, bu sallamayý yapabilmem için yeterli. Tabi yanýldýðýmda oluyor.

Hala bu satýþ için haber arýyorum bulmadým. ABD de nükleer santral haberi var. Bizi baðlamaz tersine sevinmemiz bile gerekebilir. Bizle uðraþmazlar belki. Hemde holywood a ve laz vegas a yakýn biyer. Bi taþla 3 kuþ. Bide macau, hollanda, newYork,london, rio, mykonos gibi yerleri vuran bi patlama olsa, dünya 20 yýl kadar nefes alýrdý. Þempanze ve makak sürülerinin en berbat örneklerinden bir demedi yok etmiþ olurduk.

Akbank bilançosu sebebi ilemi acaba.?
    Satýþlarý bu dönem için anormal artýrmýþ. Ýþin ilginç tarafý, bu satýþ artýþýna raðmen, kârý anormal düþmüþ. Yukarda bilançolarý yazmýþtým. Bende dýþardan çok kredi almýþtýr diye düþündüm geçtim. Garantide çok daha az satýþ artýþý olmuþ ama kârý kurdan, akbank kadar kötü etkilenmemiþ.
    Tabi kur derken, söz konusu olan bankalar olunca faiz anlamak gerekiyor.

Bilanço detaylarýnda çok kötü biþeylermi var acaba.? Ama bilanço sonuç deðerini temsil eden F/K larý 4. Çok düþük bir deðer. Buda fiyatlarýnýn çok çok ucuz olduðunu gösterir. Ahlaklý bir ülke olsaydýk, bu bankalar, ayný bilanço ile, ayný ülke görüntüsü ile, 8 F/K da filan olurlardý diye tahmin ediyorum. Ülke görüntüsü kötü olmasaydý 10 üzeri bir F/K olurdu diye sallýyorum.

Her neyse...

Ýþ bankasý baðýrýyor, beni soyuyorlar diye.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    özel bir þirketin baþýna, muhasebe müdürü getirtildiyse, yardýmcýsýda denetmense, o þirketi soyuyorlardýr abicim. Ýki çarpý 2 dört.

Muhasebe müdürünü genel müdür yapmýþlardý, þimdide eski denetmeni yardýmcý yapmýþlar... Bankadaki namuslu masalar imdaaaaat diye baðýrýyorlar. o dili bilene tabiki.

Bankadaki yolsuzluklarý en iyi kim bilir.? Muhasebe çalýþanlarý ve müdürü.?
    Baþka.
    O bankayý denetleyenler.

Bunlarý yönetici yapmýþsan.?
    O zaman onlarý yönetici yapanlarýn servetini incelemek gerekir.

Ya kötü niyetlisin, iþ bankasý diye, Atatürk'ün ve chp nin bankasý diye vuruyorsun.

Elbette onun için vuruyorum.

Devlet bankalarýna vuruyormuyum.? Onlar kadar uayakkabý kutusu dolduran varmý.? Yok.
    Ama iþbanka vuruyorum. Neden.? Ona deðer veriyorum da ondan. Hýrsýzýn eline geçmesi çok sinirlendirir beni.

Ya belki muhasebe müdürü dahidirde o sebeple.!

Geç onu.

Muhasebe müdürü hangi iþte dahi olduðunu göstermiþte. Bankalar pazarlama ve yaratým kurumlarý. Muhasebe ise yaratýcýlýðýn sýfýra yakýn olduðu, pazarlamanýn sýfýra yakýn olduðu servis. Muhasebe yazýlýmýný kullanmayý öðren tamam. hepsi o.

Her neyse... devenin her yeri eðri, her eðriliðede aðlayýp duruyorum... Halbuki deve eðriyken güzel.!!! Sanýrým avunmanýn yolunu buldum.
    @NeAcaipDunya

5. Abi bu dolar niye düþüyor, diyelim Kaþýkçý [emoji6] yerine kepçeyle gelecek o zaman borsa niye düþüyor

Venus_V3_5580 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Macar Yazýyý Oku
    Abi bu dolar niye düþüyor, diyelim Kaþýkçý [emoji6] yerine kepçeyle gelecek o zaman borsa niye düþüyor
    Güzel sorular bunlar. Öncelikle bana sorduðun için teþekkür ederim.
    Böyle güzel sorularý duyunca insan mutlu oluyor tabi.

USD niye düþüyor, borsa niye düþüyor.

Þeker. Çok þeker.

Bilsem barselonada oynuyordum þimdi.

Aslýnda borsanýn düþmesi, USD nin yükselmesi ORTA vade için belki UZUN vade için normal.
    Ülkenin durumu sebebi ile normal.

Þaþýrtýcý olan, kýsa vade hareketi. Bugünki düþüþ tarzý þaþýrtýcý idi. Hemde USD de düþüyor.
    USDnin kýsa vadede düþmeside normal zaten son 1 yýlda %100 yükselmiþ.

Kýsa vade hareketin þekli þaþýrttý. Yoksa düþmeleri deðil.

Ýkisinin ayný anda düþmesi yada yükselmesi normal sayýlmaz ama kýsa vade için mümkün. bazen büyük oyuncular, diðer oyuncularý avlamak için bazý hareketler yapýyorlar, yada istisnai durumlar kendiliðinden oluþabiliyor.

Ama bi kaç gün içinde normal rayýna girdiðini görürsün. Görmezsen, kaç.
    Son düzenleme : alicemal; 26-10-2018 saat: 20:33.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýþlem hacmindede anormal artýþ yok.

Haftasonu riski mi almak istemediler acaba.?

Yarýn sahildeki AVM ye gideceðim, onumu duydularki.? Geçen gün turistlere bitli demiþtim, alýndýlar belliki.

Küçük ihtimalse, yarýn Almanya, Fransa, Rusya, Türkiye, Ýstanbul'da okeye oturacak. Bizimki taþ çalarda, merkel döver diyemiki.?

Ne karar alabilirki bunlar.?

Bu tür devlet toplantýlarý sadece son imza için toplanýlýr. Toplanmadan önce msn messanger ile tüm konularda mutabýk kalýnýlýr, gerekirse whats app da grup yapýlýr.

Ýmza konularý bellidir, abd nin hoþlanmayacaðý bi imzayamý karar verdilerki.???

Yarýn haberlerde duyarýz.

Adam istanbulu Türkiyenin baþkenti yaptý mübarek. Niye Ankara baþkent seçildi de sýnýra yakýn Ýstanbul seçilmedi, zerre bilgisi ve anlayýþýda yoktur.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 gündür bizim turiztik ilçede hava soðudu. Özellikle akþamlarý kýþ soðuðu oluyor. Tabi buranýn kýþý, sizin sonbaharýnýza denk olabilir onuda bilmek lazým.

Dediðim gibi sahile yakýn avm ye gittim, gelin adaylarýný süzmeye baþladým.
    Onlarda beni süzmeye baþladýlar.
    Derken "anneciiim" diyerek hepsi kaçýþtýlar. Dýmdýzlak kaldýk starbaks kafe de. Müdür ordan pis pis baktý "Yine tüm müþterileri kaçýrdý bu mendebur herif!" diye.

Bende gazete ve kahveme gömüldüm.
    Bu arada baktým halaaa üç beþ turiz var. Arap turiz kalmamýþ. Batýlý bikaç kiþi vardý. Bi tek onlar bu mevsimde, göbek açýk ve þortla geziyorlar, ordan anlýyosunuz. Tabi bir çoðunun sarýþýn olmasý ve baþka dil ile baðýrarak konuþmalarýda var.
    3 tane turiz kadýndan oluþan bir ailenin yanlarýnda 2 tane okul yaþýnda çocuk vardý.? Naarýyosunuz burda? Çocuklar neden okulda deðil? Vücudunuz gibi beyninizdemi obez oldu.?

Evet genelde turis kadýn ve erkekler obezler.

ABD de yaþayan akrabam ise, halkýn eðitimli ve gelir düzeyi iyi olan sýnýfýnýn obez olmadýðýný, parklarda koþtuklarýný, fit olduklarýný, gazete kitap okuduklarýný filan anlatýyor. Bu kesimin soyduðu diðer kesim obezmiþ. Soyulan obez kesimle, soyan fit kesim arasýnda çok belirgin bir sýnýf ayrýmý varmýþ.

Tabi turistik kafile ile giderseniz, bunlarý göremezsiniz çünki sizi halk arasýna karýþtýrmýyorlar. Mesela bizim Ýstanbul'daki turistik Sultan Ahmet meydaný, bu ülkenin hangi kesimini temsil ediyorsa, o meydana gelen turistler tüm Türkiyeyi öyle sanýyor olabilirler. Yada Eminönü Mýsýr çarþýsý, kapalýÇarþý filan.

Bu arada, migros a, yýlmaz özdil in yazdýðý K.Atatürk kitaplarýný yýðmýþlar. Baþýnda durdum, alýp destek olayýmmý diye.! Eskiden olsa alýrdým, bu adamlarýn bizim hakkýmýzý savunduklarýný sanýrdým. Ama son 4 yýlda bunlarýn sadece kendilerine çalýþtýklarýný gördüm. Kendi yaþam tarzlarýný koruma derdindeler, halkla hiç bir alakalarý, baðlarý yok. Atatürk ü ve halký bazen kullanýyorlar, para kazanmaya devam etmek için. 2milyona yakýn basacaklarmýþ. özdil e sorsan, parayý kendime almýyorum der, þu iþlerde kullanacaðýz der. Kitap 30 TL olsa, tek kitaptan 1 TL alsa yine 2 milyon eder, barselona da küçük bi ev alýrsýn. Sonra "%99 u eðitim için kullanýldý, %1 de almayayýmmý?" dersin. Roman yaz %100 ünü cebe indir kim karýþýr. Atatürkü yazmasan kaç tane satarsýn. ? Ama Atatürk ü yaz, hiç para almasan bile Atatürk sayesinde diðer kitaplarýn biraz satar gene kazanýrsýn. Bunlar nitelikli soysuzlar. Kuran kullanarak köþe dönmeye çalýþanlar ise eðitimsiz cahiller. Bu sebeple tarzlarý farklý adi hýrsýz gibi davranýyorlar.
    Kimi kuran ile soyuyor, kimi elinde Atatürkle yaþam tarzýný korumaya çalýþýyor. Atatürk üde pis iþlerine alet ediyorlar.

Aslýnda, dünki 4lü okey partisinde ne karar aldýlar, onu okumam lazým. Borsadaki cuma düþüþü ondanmýydý.?
    Son düzenleme : alicemal; 28-10-2018 saat: 10:19.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 41/853 ÝlkÝlk ... 3139404142435191141541 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •