Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 412/853 ÝlkÝlk ... 312362402410411412413414422462512 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,289 - 3,296 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada aklýma takýldý, yazmadan edemeyeceðim.

ölü yýkama hikayesi. imaus o lafý tayyip ne zaman etmiþ dedi.

Ýlk etapta aradým bulamadým. Üslubum sebebi ilede imaus dan özür dilemeye çalýþtým.

Ben bulamayýnca imaus "yalan yazýyorsun, okuyanlarda sorgulamadan sana inanýyor" diyerek hakaret etti. Baþta önemsememiþtim ama acýsý sora çýkmaya baþladý.

Sonra ben "ölü yýkama" cümlesini tayyipin ettiðini bir sürü kaynak site göstererek buldum.

imaus benden ettiði hakaret için özür dilemeden, üzerinede benim hakkýmda negatif ve hoþ olmayan tesbitler yaparak gitti.

Derken bende salak gibi, "yaw sen ne medenisin, bende senin gibi medeni olabilseydim" filan diye zýrvalayarak olayý kapamaya çalýþtým. Önceki üslubum sebebi ile hala kendimi kötü hissediyordum.

Sonra düþündüm. Yaw ben karþýmdakine kiþisel direk hakaret etmemeye özen göstermiþim, üslubuma bile özür dilemeye çalýþmýþým, diðeri gerçek olmayan bir sebeple bana hakaret etmiþ, ettiði hakaretin temeli hatalý çýkýmýþ yinede özür dilelememiþ. üzerine ekstra bindirme yapmýþ gitmiþ.

Gerçekte ÇOK DAHA medeni olan benim, o deðil. medenilikte imausa beþ basmýþým, Yinede "keski senin gibi medeni olabilseydim" diyerek de üzerine tüy dikmiþim.

Görüyorsunuz, neredeyse hiç bir eksiðim yok. Ýnanamadýðýnýzý biliyorum, bendede yeni þafak attý. "Lan ben hakkatende inanýlmazmýþým" dedim. Annem diyordu da abilerim dalga geçiyordu. Gerçekmiþ.

Süperman aramýzda yaþýyor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    3-4 aydýr BISTin önüne koyduklarý faiz engeli ortadan kalktý.

USDTRY de ise þaþýrtýcý þekilde yukarýda duruyor. Yukarý çýkma sebebi faizin artmamasý sebebi ile siyonistin oynadýðý oyundu. Bu oyuna bizim þartlandýrýlmýþ vatandaþlar doviz alarak destek oldular.

---

Ons altýn, günlük grafikte görünen çanak oluþumunun dibinden döndü. Bir miktar yükselmesini bekliyorum.

Biraz haber okuyup, BIST ve doviz seviyesi konusunda kafamý netleþtireyim. Sinir bozucu bir dönemden geçtik, biraz nefes alýp çevreye bakmalýyým.

AB de 1.8 trilyonluk paket yine çýkmamýþ ama çýkarmak için çabalýyorlar.
    abd de ise ortada paket görünmüyor ama FEDin varlýk alýmý her ay devam ediyor.

Avrupa ve abd de yeni trilyonun olmamasý, hisse ve altýn borsasýný baskýlýyor. Paket çýkacak hevesi ilede fazla düþmüyorlar. Düþüncede hemen çýkýyorlar.

Biraz haber okuyup, analiz yapýp kafamý netleþtirmeliyim.
    BIST de artýk ne olacak, doviz neden düþmedi.?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýlginç bir hafta oldu.

Geçen hafta iyi kazanmýþtým. Bu haftayý, kazandýðým sermayeyi koruma haftasý ilan etmiþtim.

Çünki MB kararý var, BIST endeks epey yükselmiþ, ons da trilyonluk paketler kayýp, siyonist elinde doviz kýrbacý tayyibin kulaðýndan tutmuþ, filan.

Hafta bitti, sermayeyi korudum, çok az da artýrdým sayýlýr. Hafta kötü kapanmadý, gelecek haftayada iyi þeyler vaad etti.

ons da iyi gidiyorum çünki mantýðaMA uygun hareket ediyor. Bir tek moderna aþýsý haberi sonrasý çakýldý, sonrasý hemen toparladý. orada benim yön þaþtý.

Günler sonra olayý yine anladým ve bir mantýða oturttum. ons altýn geçen yýl, trump ýn ticaret savaþlarý sebebi ile hafif hafif yükselirken, bu sene hýzlý yükselmiþti.

NEDEN?

Martt Virus salgýný sebebi ile. Sonrasý hýzlý yükseldi. Akabinde trilyon dolarlarýn uçuþmasý ons altýna ilave gaz oldu.

Virus ve trilyonlar sebebi ile hýz kazanan ons altýnýn, aþý bulununca ve trilyonluk paketlerin ertelenmesi ile aþaðý dönmesi normaldi. Bende ona þartlanmýþken, moderna sonrasý aniden toparlanmasý, orada daðýldým. Toparlanmamasý gerekiyordu. Toparladýktan sonra inmesi doðaldý. Toparlanmasý doðal deðildi.

Günlük grafikte görünen çanak formasyonunun altýna kadar inmesi doðaldý. ELimde longla oraya inmem beni epey strese soktu ancak elimde baþka mal olmadýðý için pek sorun yaþamadým, zaten altýn kaldýracý hisse kaldýracýndan düþük. Çok da yüklenmemiþtim. Çanaðýn altýnda o stresle kontratlarý kapatacaðýma(eskiden öyle yapardým), ilave %20 long aldým. Durumu kurtardýk.

ons altýnda mantýða uymayan bir þey yok. Sadece Moderna sonrasý toparlanma o anda benim mantýða uymadý. tecrübe oldu, aklýma yazdým.

BISTin sapýtýk durumuna alýþptým desem yalan olur. Uzun vade mal elimde tutmadým, az kontratlarla dalgaya oynadým. 20 kazanacaðýma 10 kazandým ama çýkýþtan yarýmda olsa faydalandým.

USDTRY ise beni en çok þaþýrtan oldu.

MB kararý sonrasý baþlangýçta 7.0 ye doðru hýzlý bir iniþ beklerdim. Çýkýþýnýn ANA sebebi ortadan kalkmýþtý.
    neden inmedi.? Pek normal bir hareket sayýmaz. belkide normaldir, hem ülkedeki USDnin dibine tayyip ailesi darý ekti, hemde vatandaþ siyonist doldurmasý ile USDye saldýrdý.

Yinede düþmesini beklerdim.

Belki spekülatiftir. Aylardýr yukarý çýkarmak için finans da birileri aþýrý mal yüklendi. MB kararý ile hýzla inse belki o yüklenenler büyük zarar yazacaktý. Belki bir operasyon düþünüyorlar uygun þekilde vedalaþmak için.
    Belkide 2023 de kesin olarak tayyib ailesinin arkasýna teneke baðlamayý garantiye almak istiyorlar.
    Belkide IMF anlaþmasýna zorlamak istiyorlar...
    Bunlar tamamen fantazi. Gerçeði bilmiyorum.

Yakýnda sebebi öðreniriz diye umuyorum.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün, millet niye cahil bilinçsiz konusuna gireceðiz. Suçlu kim.? Sebep sonuç baðlantýlarýný kurup, suçlularý kulaðýndan yakalayacaðýz.

Ýmdi böyle yazýnca çok iddialý oldu. Bayaðý bi yük koydum sýrtýma.

Ýnsanlar neden yanlýþ seçimler yaparlar.? Ailenin rolü nedir, eðitimin rolu nedir. Hangisi birbirini etkiler, diðerini doðuran hangisidir.

Ailemi gelecek nesilleri eðitir, okulmu gelecek nesilleri eðitir. Neticede okulda eðittiðin birey ileride aile olacak ve çocuk yetiþtirecek. Okul eðitiminin ileriye yönelik direk etkisi var.

Ýmdi sýkýyosa bunlarý cevaplayýn.

Sabah iki tane köþeden yazar okudum, sonra bu konulara dalma ihtiyacý hissettim.

Bu 2 yazarda duayen denen tipler. Yaþlarýný baþlarýný almýþ, ülkede eðitimli kesimin okuduðu sözcü gazetesinin en önemli yazarlarýndan ikisi. Sözcüde kötü yazarda çok da, benim okuduklarým içinde her neyse ana konuya döneyim...

Bu ikisini okuyunca odunla bunlara dalmak geçti içimden, güzel hülyalara daldým.

Adamlar cehil bilinçsiz halký anlatmýþlar, suçlamýþlar.
    Suçlayan adamlara bakýyorum, cahil bilinçsiz halkýn o hale gelmesinde, yaptýklarý ile büyük katkýlarý var.

Sora dedimki. "Lam, bu millet nasýl cahil ve bilinçsiz hale geliyor.? Sebep ne.? Kötü okul eðitimimi.?"

Okullarýn halký eðitmedeki önem derecesi ne.? Okulla iþ bitermi.? Netçede yolsuzluðun dibine bulaþmýþ olan pek çok siyasetçi iyi okullardan mezun yüksek eðitimli. Ama yaptýðýna bak bildiðin adi hýrsýz.

Bu sorulara gark oldum.

Aslýnda bugün medya okumayýp tam gün iþ yapacaktým.

Doðru yaw, iþ yapayým. Sabah sabah yine moral gitti. Bu ülke düzelmez.

Toplam 8 oy aldým. Düzelmez bu ülke.

Keçi düzeltir, ama oy gelmiyor.

Nasýl düzelteceðimide biliyorum. Sloganýnýda buldum. "pirinçli odunlu sisteme dayalý demokrasi."

Bu laf direk erkekleri etkiler, kadýnlarý etkileyecek eklemelerde yapayým.

"pirinçli odunlu sisteme dayalý aþk yüklü demokrasi."

Yada "Demokratik ortamlarda pirinçle odunun fýrtýnalý aþký.". Bu cümle heyecanda katýyor.

Bu pirinç kelimesi nerden geldi yaw.? Bak onu hatýrlamýyorum.

Netçede geliþtirilmiþ Bu sloganlada oylarým artmazsa, ülke bitti demektir. Güzel huylu kadýnlardan oy yaðmuru bekliyorum.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw yazýyý tekrar okuyunca yanlýþ izlenim uyandýrmýþ olduðumu fark ettim.

Okumayýn sakýn demiþ gibi oldum. Yazýyý yarým býrakýnca o sonuç çýkýyor sanki.

Aman ha. Okuyun. Üniversiteyi mutlaka bitirin. Bende bitirdim, bizim ailede herkes bitirdi.

Bizim soyumuzun büyükleri mutlaka okuturlar. Okumayaný döverler. Yanlýþ anlama olmasýn.

Okumamýþ insaný ancak kötü karakterliler severler. Okumayan cahil kalýr, hiç bir þey bilmezsin. Bilmediðin þeylerden korkarsýn. Bu sebeple bilgisiz cahil adamýnda korkusu bol olur.

Biri çýkar. Ben biliyorum der. Kafan boþ olduðu için mecburen inanýrsýn. O korkunu kullanarak seni istediði yere sürer, kullanýr. Sýrtýndan geçinir.

Ýyi eðitim almazsan it uðursuz tarafýndan kullanýlýrsýn. farkýnda bile olmazsýn.

Aðýr dersler beyni aþýrý çalýþtýrýr. Aþýrý çalýþan beyin geliþir.

Çalýþtýrýlmayan, ezber yaptýrýlan beyinler geliþmez.

Aman ha. Yukardaki yazým yanlýþ anlaþýlmasýn. Umarým düzeltmiþimdir.

6. yes:

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST geçen haftayý yükselmek istiyorum diyerek kapadý.

Aþýnýn yaklaþmýþ olmasý, AB de 1.8 trilyonluk paket üzerinde çalýþýlmasý, biden ýn ocak ayý sonunda çýkmasý beklenen 2.2 trilyonluk paketi hisse ve ons altýn için iyi beklentiler.

BISTin manipulatörü long daydý ama artýk þüpheli, son hafta 3 gün hacim rekorkarý kýrýldý. O ara ne kadar yük boþalttý bilemeyiz. BISTin önündeki engellerden biri acaba BISTin manipulatörü mal boþalttýmý.

BIST þu an ucuz sayýlmaz. Bankalar ve bazý merkez kaðýtlar ise artýk bedava deðil ama ucuzlar. Diðer kaðýtlarýn çoðu ise pahalý.(senet oynamadýðým için TV de ve internette yazýlaný söylüyorum. Þahsen hangi grup kaðýtlar pahalý bilmiyorum) Endeks de tarihi zirvesini geçmiþ durumda. Burdan hýz kazanýp yukarý çýkmasý BANA mantýklý gelmiyor. Zamana yaymasý daha mantýklý geliyor.

Batýda kýsýtlamalar arttý, bu bir kaç aylýk bilançolar ya gerilemiþ olmalý yada duraksamýþ.
    BIST için olumsuz geliþmelerden biride banka faizlerinin yükselmiþ olmasý. Konut ve araba satýþlarýndaki yükseliþ yavaþlayacak.

BISTin manipulatörü realizasyona geçene kadar küçük kontratlarla dalgaya long oynayacaðým.

Bu hafta dikkatimi ons altýn ve USDTRY vadelilere vereceðim.
    Son düzenleme : alicemal; 23-11-2020 saat: 09:17.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altýnda avrupalýlar, geçen hafta abd seansý baþlamadan önce uzun yeþil çizgiler oluþturdular.

abd lilerde "lam bize pahalý malmý veriyorsunuz" diye olsa gerek ons da alýþ yapmadýlar, biraz düþürdüler. Þu an 1873 de görünüyor.

ons un önündeki engel aþý nýn aralýk ortalarýnda daðýtýmýna baþlanacak olmasý ve trilyonlarýn hala çýkmamýþ olmasý.

ons altýný destekleyen tek þey ise trilyonluk paketler beklentisi.

AB nin 1.8 trilyonluk paketinin masada olmasý ve her an çýkabilecek olmasý.
    Sonrasýndada biden ýn olasý 2.2 trilyonluk paketinin ocak sonunda masaya gelecek olmasý.

1850 nin altýna inmiyor. 3 sefer o bölgeye yaklaþtý döndü. Aþý haberleri ile bile o bölgeyi aþaðý geçmedi.

Belki aþý daðýtýmý aralýk sonu baþlayacakken, ortadada trilyonluk paketler yoksa tekrar 1850 yi deneyebilr. Þimdiden biþey söylemek doðru olmaz çünki paketler nerede ne yapýyor belli olmuyor.

ons da longdayým, 1860 da biraz artýrýp riske girmiþtim. Buralarda bir yerde azaltacaðým. Sonrada eski taktiðe döneceðim, long al 10 birim kazancý görünce kapat. Hep long dediðim için altýnda longdan en çok kazandýðýmý sanmayýn. Ons a geçtiðimden beridir short dan kazandýðým, long dan kazandýðýmýn 6 katý.

---

USDTRY de ne oldu bilemiyorum. Anlamaya çalýþýyorum. faiz çýkýnca short dan kazanmayý düþünüyordum ancak yerinden kýpýrdamadýðý gibi yükselmeyede çalýþýyor.

Önce ne olduðunu anlamalýyým. Þu anki seviyesi mantýðýma uymuyor, o sebeple bir kaç short almýþtým onlar duruyor. Normal þartlarda yükselince üzerine short eklerdim ancak önce ne olduðunu anlamalýyým.

Aþý haberi ile ons altýnýn 1800 ün altýna inmesinide beklerdim ama inmedi ve yeni duruma uyum saðladým. USDTRY dede yeni duruma uyum saðlayabilmem gerekli. Önce mantýðým kabul etmeli. USDTRY de Bir müddet bekleyeceðim ve ekonomist yorumlarýný okuyup durumu anlamaya çalýþacaðým.

USD nin 3 TL lerden 6 TL lere çýkma sebebi ülkenin kötü yönetilmesiydi. 6 küsürden 8 küsüre çýkma sebebi de kötü yönetilme cepte faiz artmamasýydý. Faiz abartýlý arttý.
    6 dan 8.50 ye yükseltenlerin sebebi ortadan kalktý. En az bir 7.0 beklerdim.
    Demekki yükseltenlerin tek sebebi faiz deðil. Önce durumu anlayayým, sonra harekete geçerim. short kontratým az, rahatsýzlýk vermiyor, diðer araçlardan ise kazanýyorum.

Sayfa 412/853 ÝlkÝlk ... 312362402410411412413414422462512 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •