Bugünlerde USDTRY hariç pek pozisyonum yok.
BIST de kenarda duruyorum çünki hem yukarý hemde aþaðý gitmesi için ciddi sebepler var ve BIST artýk ucuz deðil. Bankalar ve bazý merkez senetler ucuz, onuda ancak yabancý alýrsa yükseliyor. Ýstikrarlý bir alýþlarýda olmadýðýndan, kýsa vade açýsýndan bayaðý bir problem benim açýmdan.
Yukarý gitmez demiyorum. Sadece kendimden emin deðilim.
Geçmiþte kendimden emin deðilkende bu endeks aylarca yükseldi.
Þu an BISTin manipulatörü hala long da olsa gerek. O kadar yüksek hacimler sonrasýnda bile aþaðý dönme ihtiyacý hissetmediler.
Sadece banka endeksi çok etkiledi. BIST e Büyük dalgalar yaptýrdý.
Henüz BIST xu030 a yeniden girmeye karar vermedim.
ONS altýn ortada duruyor. Son pozisyonu zarar kapatýnca biraz nefes alma ihtiyacý hissettim.
USDTRY deki shortlarý kapamadým, mantýðým düþmesi gerektiðini söylüyor ve yükselmeye sebepte mantýklý açýklayan göremedim.
EVET TR de doviz kýtlýðý var. Evet ülke çok kötü yönetiliyor, afrika ülkeleri gibiyiz.
Ancak USD de 8 TL. 1 TL deðil.
TR nin eðitim ve üretim durumuna bakýyorum. Sanayimize ve hizmet sistemimize bakýyorum. Olmamýz gereken yer 3-4 TL arasý.
Þu anki 8 TL taamen akp nin ve tayyipin deðeri. TR nin deðeri deðil. akp ve benzer partilere oy verenlerin kafa yapýsýnýn deðeri bu 8 TL. TRnin toplam deðeri deðil.
USD TL 3 küsürlerde olmasý gerektiðini düþündüðümden. Bütün kötü her þey zaten 8 TL nin içinde hemde çok fazlasý ile içinde.
Yükselmesinin tek sebebi tayyip e sopa. Ýstediklerini yaptýrmak için kullanýyorlar.
Nasýl akp baþa geçince siyonistin yoluna girince HAVUÇ verdiler.
aferimler yaðdý, sýrt sývazlamalar tayyiple foto çekmeler ve doviz TR ye yaðdý.
tayyip siyonistin yoluna itiraz edincede sopa yý gösterdiler. dovizi uçurdular.
tayyip þimdi tamam yeniden sizin yolunuza gireceðim dedi. Ama siyonist önce emin olmak istiyor, karþýsýnda güvenilir, karakteri saðlam ne yaptýðýný bilen biri yok. trump gibi havuç ve sopa ile yönetilen biri var.
Neyse uzatmayayým.
Bir müddettir USDTRY de short dayým. Düþmesi gerektiðini düþünüyorum. Buralardan biraz shortlarý artýrdým.
Aralýk vade short almaya baþladým.
Niyetim orta vade.
Yanlýþ anlamada olmasýn, 3 - 4 TL ye düþer demiyorum. Buralar yüksek diyorum.
tayyip siyonistin yoluna tekrar itiraz etmezse, iki üç hafta içinde en azýndan bir 7 TL yi görmemiz gerekir diye düþünüyorum.
Bu yakýnlarda AB toplantýsý olacaktý. Yaptýrým kararlalarý alacaklardý. abd veya AB ülkeleri ciddi yaptýrýmlar yaparsa o zaman yine doviz hemen hoplar. Yine sopa olarak kullanýrlar. Dovizin düþeceðinin garantisi yok. Ülke olarak siyoniste göbeðimizi gösterdiðimiz müddetçe, dovizi ufak ufak düþürürler. Göbeði kapayýp diklendinmi anýnda sopa dýþarý.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri