Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
8,14 10% 2,42 Mr 7,54 / 8,14
3,63 10% 476,29 Mn 3,31 / 3,63
119,90 10% 1,05 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,92 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,59 Mn 6,02 / 6,39
1.349,00 -9.95% 208,22 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 885,67 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 122,43 Mn 6,40 / 6,88
21,72 -8.59% 285,63 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,23 5.56% 22,97 Mr 3,06 / 3,32
324,25 2.21% 11,24 Mr 317,75 / 324,25
196,00 2.08% 6,03 Mr 189,40 / 197,00
13,06 9.47% 5,54 Mr 11,64 / 13,12
14,72 1.94% 4,77 Mr 14,36 / 14,73
18,75 0.91% 585,05 Mn 18,28 / 18,76
80,15 2.62% 4,40 Mr 77,40 / 80,20
410,75 -0.06% 4,49 Mr 407,00 / 416,25
196,00 2.08% 6,03 Mr 189,40 / 197,00
752,00 0.8% 1,75 Mr 742,50 / 752,00
94,30 1.18% 258,15 Mn 92,75 / 94,35
117,00 0.86% 112,83 Mn 114,90 / 117,10
410,75 -0.06% 4,49 Mr 407,00 / 416,25
31,24 1.36% 120,17 Mn 30,62 / 31,62
10,87 1.59% 127,86 Mn 10,71 / 10,88
82,20 0.98% 229,07 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 414/853 ÝlkÝlk ... 314364404412413414415416424464514 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,305 - 3,312 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugünlerde USDTRY hariç pek pozisyonum yok.

BIST de kenarda duruyorum çünki hem yukarý hemde aþaðý gitmesi için ciddi sebepler var ve BIST artýk ucuz deðil. Bankalar ve bazý merkez senetler ucuz, onuda ancak yabancý alýrsa yükseliyor. Ýstikrarlý bir alýþlarýda olmadýðýndan, kýsa vade açýsýndan bayaðý bir problem benim açýmdan.

Yukarý gitmez demiyorum. Sadece kendimden emin deðilim.

Geçmiþte kendimden emin deðilkende bu endeks aylarca yükseldi.
    Þu an BISTin manipulatörü hala long da olsa gerek. O kadar yüksek hacimler sonrasýnda bile aþaðý dönme ihtiyacý hissetmediler.

Sadece banka endeksi çok etkiledi. BIST e Büyük dalgalar yaptýrdý.

Henüz BIST xu030 a yeniden girmeye karar vermedim.

ONS altýn ortada duruyor. Son pozisyonu zarar kapatýnca biraz nefes alma ihtiyacý hissettim.

USDTRY deki shortlarý kapamadým, mantýðým düþmesi gerektiðini söylüyor ve yükselmeye sebepte mantýklý açýklayan göremedim.

EVET TR de doviz kýtlýðý var. Evet ülke çok kötü yönetiliyor, afrika ülkeleri gibiyiz.

Ancak USD de 8 TL. 1 TL deðil.

TR nin eðitim ve üretim durumuna bakýyorum. Sanayimize ve hizmet sistemimize bakýyorum. Olmamýz gereken yer 3-4 TL arasý.

Þu anki 8 TL taamen akp nin ve tayyipin deðeri. TR nin deðeri deðil. akp ve benzer partilere oy verenlerin kafa yapýsýnýn deðeri bu 8 TL. TRnin toplam deðeri deðil.

USD TL 3 küsürlerde olmasý gerektiðini düþündüðümden. Bütün kötü her þey zaten 8 TL nin içinde hemde çok fazlasý ile içinde.

Yükselmesinin tek sebebi tayyip e sopa. Ýstediklerini yaptýrmak için kullanýyorlar.

Nasýl akp baþa geçince siyonistin yoluna girince HAVUÇ verdiler.
    aferimler yaðdý, sýrt sývazlamalar tayyiple foto çekmeler ve doviz TR ye yaðdý.

tayyip siyonistin yoluna itiraz edincede sopa yý gösterdiler. dovizi uçurdular.

tayyip þimdi tamam yeniden sizin yolunuza gireceðim dedi. Ama siyonist önce emin olmak istiyor, karþýsýnda güvenilir, karakteri saðlam ne yaptýðýný bilen biri yok. trump gibi havuç ve sopa ile yönetilen biri var.

Neyse uzatmayayým.

Bir müddettir USDTRY de short dayým. Düþmesi gerektiðini düþünüyorum. Buralardan biraz shortlarý artýrdým.
    Aralýk vade short almaya baþladým.

Niyetim orta vade.

Yanlýþ anlamada olmasýn, 3 - 4 TL ye düþer demiyorum. Buralar yüksek diyorum.

tayyip siyonistin yoluna tekrar itiraz etmezse, iki üç hafta içinde en azýndan bir 7 TL yi görmemiz gerekir diye düþünüyorum.

Bu yakýnlarda AB toplantýsý olacaktý. Yaptýrým kararlalarý alacaklardý. abd veya AB ülkeleri ciddi yaptýrýmlar yaparsa o zaman yine doviz hemen hoplar. Yine sopa olarak kullanýrlar. Dovizin düþeceðinin garantisi yok. Ülke olarak siyoniste göbeðimizi gösterdiðimiz müddetçe, dovizi ufak ufak düþürürler. Göbeði kapayýp diklendinmi anýnda sopa dýþarý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir haftadýr benim mahalledeki covid nedeni ile kafamý toparlayamýyordum, ayrýca 1 haftalýk bir ekstra projeyi halletmem gerekti. Kafamý para piyasalarýna veremedim.

Bugün ve bu hafta sonu biraz verileri kafamda toparlayýp, pozisyonumu gözden geçireyim.

Son 2 hafta çok çekingen davrandým.

ONS vadeliye de girdiðim son 60 günden beri sermayeyi 2.7 katýna kadar çýkardým. Sonra son 2 hafta ki kafayý toparlayamamam sebebi ile %10 kadar sermaye eridi. USDTRY vadeli shortlar sayesinde kaybý geri topluyorum.

XU030 vadeli ve ONS vadeli hakkýnda kafamý netleþtirmem gerekiyor.
    Olumlu olumsuz verileri yazýp, bir karara varacaðým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    OLUMLU

tayyip "bankalar ne istiyorsa verin" demiþ olmalý.
    Bankalarý kredi vermeye zorlayan bütün kurallarý teker teker kaldýrýyorlar.

Yabancý son 2 haftadýr BISTi yüksek alýyor. Önce 614 sonra 389 milyon USD lik almýþlar. Bu haftada yüksek aldýklarý açýk.

Aþý ya çok az kaldý. Umut yüzünden endekslere alýþ geliyor. Bu bir iki aylýk kötü bilançolarý kimse takmayabilir. Çoþkuyla Çýkýþ bir müddet daha devam edebilir.???

biden ýn seçilmesi dünya ticaret savaþlarýný sonlandýrabilir. Buna en çok almanya sevinir.

Trilyonluk paketler rafta bekliyor. AB paketi 1.8 trilyon, abd paketi 2.2 trilyon.

Alternatif piyasalar. ons düþme eðiliminde, faizler sýfýr. Aþý gelip ekonomiler canlanacak beklentisi ile EMTÝA ya para gidebilir, petrol yükseliyor.

OLUMSUZ
    BIST de Ýþlem hacim ve endeks rekorlarý geldi. Ciddi bir realizasyon her an baþlayabilir.

10 Aralýkta AB yaptýrým toplantýlarý var. Geçmiþte Biþey çýkmadý. TR deki dev þirketler zaten yerli þirketler deðil. alman, fransýz, abd li. Yerli gibi görünenlerinde tonla yabancý ortaðý var.

Virus 2. dalga sebebi ile Avrupa ve abd de kapanmalar, kýsýtlamalar. Þu ana kadar borsacýlar pek takmadýlar bu durumu. Ýki veya üç aylýk þirket bilançolarý olumsuz etkilenebilir.

TR de kredi pahalandý, inþaat eylülde duraksadý. KREDÝLÝ konut satýþlarý Nisan 6 bin, Temmuz 39bin, eylül 11 bin.

Trilyonluk paketler bir türlü çýkmadý. AB paketi 1.8 trilyon, abd paketi 2.2 trilyon.

Avrupada PMI lar hala 50 nin altýnda. abd de ise 54 ve üzerinde. abd nin ab ye göre durumunun iyi görünmesi USD deðerini AVRO ya göre artýrmasý gerekir ama tersi oluyor. Burada birþeyi kaçýrýyor olmalýyým.! Olurda USD deðeri avro ya göre ciddi artarsa ons altýn negatif etkilenir.

---

Sonuç düþüncem.

BIST hisse endeksde orta vade yön yukarý. Tek sorun manipulatör ciddi bir realizasyona ne zaman girecek. Kýsa vade yön benim için riskli.
    Hissede olsam realizasyonu takmam ama viop da yukarda verdiklerini aþaðýda geri alabilmek için anormal düþürüyorlar. yahudi ve fetö medyasýndanda destek görüyorlar. Maalesef para piyasasý kanallarýnda tarafsýz bir kanal da göremedim. 2 tane var, ikiside çýkar gruplarýna, global para babalarýna hizmet ediyor.

ONS altýnda 1850 ana direnç oldu.
    1820 ara direnç
    Trilyonluk paketlerden bir kaç gün daha haber çýkmazsa 1800 aþaðý kýrýlacak gibi görünüyor.
    Trilyonluk paket haberi gelirse uzun yeþil bar lar görebiliriz, ama kalýcý olma ihtimali ne kadar.?
    Bence %51 ihtimalle 1800 aþaðý kýrýlacak, çok az kontratla buna oynanabilirim. Trilyonluk paket haberleri gelirse bu pozisyon zarar yazar. Bu riske girmeye deðermi.?

USDTRY de shortlar duruyor. BIST endeks le þu an negatif korelasyon oluþturdu. Ancak BIST endeks 1 çýkarken USDTRY 2 iniyor. Oran olarak birebir karþýlamýyor. BIST endeksin çýkýþýnada düþük oranda eþlik ediyor. Yön aþaðý. Bu gidiþatý tayyibin yabancý ile tersleþmesi bozar gibi görünüyor. Yada BIST endeks de manipulatör ciddi bir realizasyona girerse, bir müddet USDTRY de yön yukarý olabilir. Ama bunu oyuncular short almak için kullanýr, fazla miktarda yukarý çýkamaz diye düþünüyorum. 7.90 larý bir daha göremeyebiliriz eðer tayyip yeni bir arýza çýkarmazsa. Son 3 yýlda her yýl, sürekli yýlda üç beþ arýza çýkardý. Bu sefer farklý taktik deniyor bakalým ne olacak göreceðiz.
    Tahminim %52 aþaðý yön.

---

Kafam biraz netleþti.
    Kaçýrdýðým haber geliþme varmý biraz onlara odaklanayým. Son 1 hafta epey uzak kaldým piyasadan.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Benim açýmdan ilginç bir cuma günü oldu.

BIST endeks aþaðý inince USDTRY yukarý çýktý benim USDTRY den kazanç uçtu. Ama shortlar duruyor. Çok hýzlý inmesini beklemiyorum zaten orta vade düþündüðümü söylemiþtim. Aralýk vade aldýðýmý yazmýþtým, kasým vadeleri de aralýða geçirdim. Gerekirse vadeyi dahada uzatacaðým. Bu pozisyon nasýl zarar yazar onuda yukarda açýklamýþtým. Bir tanesi BIST hisseye ciddi realizasyon gelmesi, ikincisi tayyipin saçmalýklarý. Bu ikisinin olma ihtimali yüksek olduðundan yüksek kontrata girmiyorum.

BIST de kim hangi hareketi yapýyor oda bana göre muallak. 2 ayrý büyük oyuncu grubu var gibime geliyor. yabancýlar ve BISTin manipulatörü. BISTin manipulatörü bu aralar kim, düþüncemi yazmýþtým. Ya katarlýlar yada fetö grubu. Belkide ikisi ortak týr.

BENCE BISTin manipulatörü 1100 den itibaren mal yüklenmeye baþladý. Yabancý, bankalarý satarken bazen bankalarýda alýp yükseltti. Yabancýnýn çýkmýþ göründüðü bazý haftalarda, banka endeksi ciddi yükseldiði olmuþtu. Yabancý satmýþsa baþka bir büyük almýþ demektir. Yeni giren 700 bin kiþi ne alýyor, paralarý FON yöneticilerindemi bilmiyorum O konuda veri görmedim.

Hacim ve endeks rekorlarý ile hala ne oluyor anlayamadým. Bankalar bir alýnýyor bir satýlýyor. Bankalar yüksek satýlýrken endeks çýkmaya çalýþýyor filan. 2 ayrý grupmu? Baþka bir þeylermi dönüyor hiç bilmiyorum. Belkide grup murup manipulatör yok, yükseliþin doðasý budur, þartlar bunu gerektirmiþtir. Netçede çözemediðimden dýþarýda duruyorum.

Yanlýz kimse çözemedi ve uzak duruyorsa, endeks yükselmeye devam edecek demektir. Normalde dýþarda durmam ancak bankalar ve bazý merkez senetler hariç kaðýtlar pahalý durumda. Bu durum beni rahatsýz ediyor.

Bu aylar kazanabilirsem USDTRY ve ONS altýndan kazanacaðým demektir. Aslýnda petrol dede gözüm vardý ancak oda ucuz deðil geç kaldým.

Önemli olan çok kazanmak deðil sistemli ve prensipli oynamak gibime geliyor. Bu düþüncem iþede yarýyor çünki sanýrým viop da oynamayý öðrendim dediðimden beridir sermayeyi 2 kattan fazla artýrdým hemde 2 ay kadar sürdü. Bu arada eski hatalarý yaptýðýmda oldu. Demekki çok kazanca deðil prensibe oynamak sonuçta çok kazanmana sebep oluyor.

Tüm pozisyonlarýmý yazmýyorum sadece emin olduklarýmý yazýyorum. Okuyana zarar vermemek amaçlý yapýyorum bunu. Her pozisyonum kazanmýyor çünki. hatta zararlý kapadýðým çok oluyor ama genelde zararlý kapadýklarým emin olmadýðým pozisyonlar ve az kontratla oynamýþ oluyorum. hali ile zarar az olurken emin olduðum pozisyonlardan iyi kazanýyorum. Kaybettiðimde oldu.

Dün ONS 1800 ü %51 ihtimalle bir kaç gün içinde aþaðý kýracak demiþtim. Eðer trilyonluk paket haberi gelmezse diyede eklemiþtim.
    Riske girip bir kaç kontratta short almýþtým. Endeks 1800 ü kýrar kýrmaz, aþaðý yönden emin olduðum için hemen shortlara yüklenmiþtim. 1780 civarýnda kapadým.

O arada avrupa seansý kapandý. Ýndiren avrupaydý. abd seansý açýlýnca yukarý çýkardýlar biraz, tekrar az miktar shortlandým. 1800 e yaklaþýrsa shortlarý artýracaðým. Olurda trilyonluk paket haberi gelirde yeþil barlar görünmeye baþlarsada zararýna kapatacaðým. Bu riski aldým. yanlýz haberi yeþil barlar baþladýktan sonra alabiliyorum. Büyük oyuncular bu konuda bireysel yatýrýmcýdan daha avantajlýlar.

ONS grafiðinde dün biraz teknik çalýþtým. Nereye kadar ineceðini bilmem gerekiyor. Zamanýnda satamazsan o pozisyondaki kazançlar uçup zarara dönebiliyor. Bir önceki long ons altýn pozisyonum aynende böyle oldu.

Aþaðýda önemli gördüðüm destekler. 1750 psikolojik destek var. 1735 de dalga desteði var, 1725 de fibo desteði var. Aðýrlýklý ortalamaya bakmayý unuttum, sonra onada bakayým.

BIST hissede orta vade yön yukarý. Kýsa vade bilmiyorum.
    ONS altýnda kýsa-orta vade yön aþaðý.
    USDTRY de kýsa vade yön aþaðý, orta uzun vade ülkeyi imamlar güreþçiler yeliz ler yönetiyorken tahmin yapmak anlamsýz.

Orduyu hapse atarken kullandýklarý gizli tanýklar. Uyuþturucu tacirleri, ordunun savaþtýðý pkk lýlar. Bunlarý gizli tanýk yapýp generalleri hapse attýlar ve BU ÜLKEDE hiç kimse yerinden kýpýrdamadý. Hiç bir siyasi parti ayaða kalkmadý CÝDDÝ ve SONUNA KADAR eylem yapmadý. Laf söylemekle yetindiler.

Böyle bir geleceði batmýþ ülkede imam ýn baþa geçmesi doðal, BISTin hareketleri doðal.

Adam kanal istanbul u yapacaðým diyor. O kanalýn bir kaç bin kiþiye çok büyük maddi faydasý var ama tüm ülkenin geleceði harcanacak ve hiç bir parti bunu sana yaptýrmam kardeþim diye ortaya çýkmadý. siyonist sermayesi temsilcisi biri için 600 km yürüyen soytarýlar da lafta karþý çýkýyorlar. Bize oy vermedikleri için Halk bu imamlarý hakediyor diyorlar. Lam hýyaraðasý, ben ülkeyi korumak için kral maaþý almýyorum sen alýyorsun, senin görevin. Bu iþi benim için sen yapacaksýn, konuþacaksýn diye para vermiyorum, güçsüzü bilgisizi koru diye maaþ veriyorum allahýn soytarýsý. lafla korumaya gelse zaten internette bu iþi binlerce kiþi kral maaþ ve olanaklarý almadan GÖNÜLLÜ yapýyor.

Dünyanýn en kötü partilerinden biri akp ye karþý bile %30 oyu geçemediler. Þu ara oylarý %20 deniyor. Hesapta hepsi yüksek eðitimli. Çözemediler neyi eksik yaptýklarýný. Kapasite sýfýr. Haram vekil koltuklarýnda oturuyorlar.

her neyse...

Ýyi akþamlar alicemal, kolay gelsin.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abigail saðol.

20 yaþýnda iken spor toto da 13+1 tutturduðumu biliyormuydun.?

Tahminim bilmiyordun. Evet tutturdum.

Pek meraklýsý deðildim ama bazen þans oyunlarýndan oynarým. demirören grubuna geçtiðinden beridirde belki ilk yýllar hile yapmazlar diye her hafta 4 kolon düzenli çýlgýn sayýsal loto yatýrýyorum. Hep ayný numaralar. Büyük ikramiye çýkarsa dünyada olmayan çok farklý tasarýmlý OTONOM bir otomobil yapacaðým. tahminim %80-90 yerli parçalarla olur. otonom kýsmýný ya ekip kurar ben yaparým yada ANKA larýn otonom sistemini üreten ekiple oturur anlaþýrým, otomobile uyarlarýz ve yer için geliþtiririz.(tusaþ, aselsan yada havelsan yapýyor olmalý)

13+1 e en büyük ödül veriliyor.

Büyük sevinçle gazetede ne ödül alacaðým diye ararken baktým o hafta 3 maç sonradan spor toto çekiliþinden çýkarýlmýþ. Hali ile ödül mödül alamadým. Spor toto tarihinde 3 maç çýkarýlmasý ile büyük ödülünde iptali hiç olmuþmudur bilemiyorum.

---

abigailin 20 yaþýnda spor toto tutturdunmu imalý cümlesine verdiðim cevaptan nereye varacaðým.

Geçen 2 yýlda hisse FON lardan güzel güzel kazanýyorken bu þubat ayýnda viop a geçtim. Daha viopda oyun tarzýmý geliþtiremeden Mart ayýnda virus sebebi ile borsalarýn çakýlmasý ve benim sermayenin çakýlmasý peþ peþe geldi.

Ýmdi bu iki olayý neden anlattým, buradan bi yerlere varacaktým.

Aslýnda anlatacaðým konuyu bir kitap yazýp anlatmam gerekiyor. Ýnternette yazýnca bilgi tüm dünyaya yayýlýyor ve bu bilgiyi yayanlarýn ismi ile anýlýyor.

Bilgiyi efsane keçi nin ürettiðini kimse bilmiyor.

Kitap yazýp anlatsam, efsane keçi ismi tüm dünyaya yayýlacak. Ünlü olacaðým. Ýlgi odaðý olmayý sevmediðimden de maymun postu giyip gezmek durumunda kalacaðým.

Ýnternette yazdýðým ve tüm dünyaya yayýlan bazý konular.

Döner tabladaki mýknatýslarla sonsuz elektrik üretme yöntemi. (bu erke dönengeci ismi ile birileri tarafýndan üretilip pazarlanmaya çalýþýldý. Sonra baþkasý alýp geliþtirdi ve hala pazarlýyor yada siyonist petrol-enerji firmalarý tarafýndan adamlar yok edildi bilemiyorum.)

KÝÞÝ dediðimiz þeyin aslýnda bir elektrik topundaki bilgiden ibaret olduðu. (Bunu epey eskiden internette bi yerde yazmýþtým. Geçen gün internet de film izlerken, film deki fizikçi rolündeki Rachel Weis bunu aynen söyledi.)

Evrenin büyük patlama ile oluþmadýðý, BELKÝ de insan aklýnýn almayacaðý büyüklükteki bir kara delik tarafýndan oluþturulduðumuzu. Buda bazý fizikçiler tarafýndan bu aralar dillendiriliyor. Ben tubitak a yazýp göndermiþtim.

Ýnsanlarýn tek maymun grubundan deðil 3 farklý maymun grubundan evrildiði. Biliyorsunuz batýlýlar Kenyadaki tek maymundan evrildiðimizi savunuyorlardý. Son 10 yýldaki bulgularla benim fikrime dönmeye baþladýlar.

vs. vs. Aklýma þu an gelenler bunlar.

3 maymun grubu ile ilgili gözlemlerimin ve delillerimin olduðu detay araþtýrmam var. Bu notlarý bir gün bir yerde BELKÝ yayýnlarým.

Ayrýca bildiðim insan ve evrene ait çok þey var.

Ben þimdi bu konuya neden girdim.?

abigail soktu buralara.

Ne yazacaðýmýda unuttum.

Ýnsan beyninin çalýþma þekli hakkýnda bildiðim þeyi anlatsam aklýnýz çýkar. O sebeple yazmýyorum.

Baþta bahsettiðim spor toto mavzusuda insan yapýsý ile alakalý.

her neyse yaw, netçede bilmeniz gereken anlaþýlmýþtýr, süpermanim. Bir keçi nin bu kadar... her neyse, hava güzel ama keyfim yok nedense, güneþte biraz yürüyüþ yapayým.

Türkiyedeki cahil kitleleri kandýrýp peþlerinden sürükleyen din tüccarý gruplarýndan biri olan fetö cülerin batýlýlar tarafýndan nasýl kollanýp saklandýðýný anlatan yazýlar okudum. Sinirlerim bozuldu.

Ne batýlýlara nede fetö cülere kýzýyorum. Onlar çýkar gruplarý, aptal buldumu soyuyorlar. Kýzdýðým konu bizim miletin bunlarýn peþine takýlacak kadar yanlýþ þartlandýrýlmýþ olmasýda deðil. Netçede 3 kuruþluk bilinci olan biri, hristiyaný kâfir gören bu din tüccarlarý neden batýda ev alýyor, neden kaçmasý gerektiðinde müslüman deðil hristiyan ülkelere kaçýyor, neden hristiyanlar bunlarý koruyup kolluyor diye sorgular ve bu din tüccarlarýnýn(selefi vahabi tarikatlarýn) batýlýlarca üretilip üzerimize gönderildiðini anlarlardý. Ama buna kýzmýyorum.

Anneme kýzýyorum, niye bu ülkede doðurdun diye.

.
    Son düzenleme : alicemal; 29-11-2020 saat: 12:34.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    viop da ilginç açýlýþ oldu. Cuma günü banka endeksi düþmeye devam edeceðim der gibi kapamýþtý. BIST tümü ise aþaðý býrakmamaya çalýþýyorlardý. USDTRY ise BISTi kýrmýzý görünce çabuk yeþillenmiþti.

Bu sabah viop x30 yüksek eksi açtý. Bu normal.

Hafif þaþýrdýðým ise BIST hisse deki bu yüksek kýrmýzýya, USDTRY vadelinin yüksek yeþille karþýlýk vermemesi. Cuma günü birebir ters hareket ediyordu.

USDTRY deki yükseliþleri satýþ için kullananlar var.

BIST hissede kenardayým günlerdir. Kýsa vade yönü bilmediðim için kenarda olduðumu söylemiþtim. Oynak bir zemini var, ayakta duramadým bir türlü.

Orta vade yön ise yukarý. Hissede olanlarýn korkacaðý bir þey yok, realizasyonun gelmesi çok doðal olur. Rekorlar kýrdýk, bankalar ucuz ama BIST tüm artýk ucuz deðil. Endeksin yataya sarmasý gerekir. Bunun içinde %5 - 6 civarýnda düzeltmelerin olmasý gerekir.

Tabi bu %5 ler 6 lar batý borsalarýnda oluyor. Bizim manipulatör vurunca öldürüyor. %10 veya %20, milleti dökene kadar düþürüyor endeksi.

Bildiðin manipulasyon yapýyor.

Ceza almalý ama BIST yönetimi karýþmadýðý gibi piyasa profesyonelleride bu durumu normal görüyor. "Önce bir silkelemeli" diyen profesyoneller var. Bu adamlarý profesyonel ekonomist diye TV lere çýkarýyorlar ve size yön veriyorlar, kalabalýklarýda manipulasyonun normal olduðuna þartlandýrýyorlar.

ONS altýn beklediðim gibi hareket etti ama biz kapalý iken asya seansýnda yüksek düþmüþ. Son aldýðým mevcut short kontratlarý artýramadým. Aþaðýda ki hedef aralýklarý yazmýþtým. Aþý daðýtýlacak haberlerine kadar azar azar düþer. Aþý daðýtýlmadan öncede yukarý tepki gelir ve düþüþ durur diye düþünüyorum. Yada aþý daðýtýlmaya baþlanýnca.

Beklentiler alýnýr, gerçekleþmeler satýlýr kuralýný unutmayalým.

Yeni haftaya baþladýk.
    Bol þans.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    vay canýna.

Yanlýþ bildiðim bir þeyin gerçeðini daha öðrendim.

özal ailesi döneminde asala denen ermeni terör örgütü vardý. Bir çok Türk diplomatý baþka ülkelerde öldürmüþlerdi. Bugün pkk neyse o dönem asala da sayý olarak olmasada yaþattýðý kargaþa açýsýndan oydu.

Bu örgütü kuranlar abd ve avrupada yaþayan ermeni milyarderler.

özal döneminde asala üyelerinden bazýlarý MIT tarafýndan öldürülmüþ ve sonunda asala daðýlmýþ, ortadan yok olmuþtu.

Bende özal ve MIT, asala yý bitirdi sanýyordum.

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarl...irdik-6145793/

bu linktende okuyacaðýnýz gibi aslýnda asala bitirilmemiþ. asalayla pazarlýk yapýlýp teslim olunmuþ.

asala nýn kendini daðýtmasý karþýlýðýnda ermenistan a;
    100bin ton buðday hibe edilmiþ,
    350 milyon dolar kredi verilmiþ,
    100bin ermeni iþçisi Türkiyeye alýnmýþ.

Resmen teslim olmuþ tazminat vermiþiz yada haraç adýna ne derseniz deyin.

asala bitince yerine pkk geldi. pkk nýn arkasýnda ise kimin olduðunu biliyorsunuz, abd var. Kuran ve yönetenler onlar. avrupada abd nin her iþine destek verdikleri gibi pkk yada destek veriyorlar.

akp de pkk ya aynen özal gibi teslim olmuþtu. karþýlýðýnda açýlým adý altýnda teröristleri haburda çiçeklerle karþýlamýþtýk. pkk yý koruyan barzaninin bayraðýný dikmiþtik. pkk nýn siyasi ayaðý hadep i meclise almýþtýk. Bunlarýn hepsini akp yapmýþtý. apo ile oturup pazarlýkta yapmýþlardý.

asalayý özal döneminde MIT bitirdi sanýyordum. Meðerse özal teslim olup para karþýlýðý bizi rahat býrakmalarýný saðlamýþ.

Kaynak güvenilir o dönemki özal ýn kalem müdürü. akp medyasý gibi üfürük bilgi deðil.

Sayfa 414/853 ÝlkÝlk ... 314364404412413414415416424464514 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •