Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 415/853 ÝlkÝlk ... 315365405413414415416417425465515 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,313 - 3,320 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Farklý bir gün oldu.

Ucuz olan bankacýlýk endeksine gelen aþýrý satýþla endeks düþtü.
    ÝÞ Bankasý gibi köklü bir dev kuruluþu sýfýrdan kurmaya kalkýn, þansýnýz yaver giderse 50 yýlda þu anki hale getirirsiniz. Ama borsa fiyatýna bakýn, þirketin yýllýk kârý ile 4 yýlda bu þirketi satýn alýyorsunuz. F/K sý 4ün altýna düþtü. yarýnda satacak gibi görünüyorlar.

Bana göre bu tip kuruluþlarýn F/K sý 30 un üzerinde olmalý. Aselsan gibi ileri teknoloji kuruluþlarýnýn F/K sý 40 ve üzeri olmasý gerekir.

Kapitalist sistemi kuran siyonistler ise, bastýklarý sýfýr maliyetli paralarla, dünya þirketlerini satýn alabilmek için böyle bir para piyasalarý sistemi kurmuþlar.

Ülkelerin yöneticileri akýllý olup kendi ülke ve þirketlerini korumalý. Ama bakýyorsun ülke yönetimlerinide siyonistler kurmuþlar. Kaçarýn yok.

Kafasýný kestirdikleri saddam hüseyini, yetiþtirip Irak ýn baþýna getirenler de abd li siyonistler. Bizim meclisteki partilerin kurucularýna bakýn. Bir kýsmý siyonist vakýf paralarý ile okumuþlar, kimisi ingilterede siyonist okulda siyonist parasý ile okumuþ, kimisi parti kurmadan önce abd ye gitmiþ aylarca eðitim almýþ.

Her neyse, ons altýnla ilgili yazýp çýkacaktým, nerelere daldým.

Haber dinlerken 1 kanalda aþýnýn önümüzdeki hafta daðýtýlmaya baþlanacaðýný, diðer kanalda aþýnýn daðýtýlmaya baþlandýðýnýn söylendiðini konuþtular.

Ons altýn grafiðinde 15 dakkalýkta 2li dip var. Hem aþýnýn çok yakýnýmýza gelmiþ olmasý, belki daðýtýlmaya baþlamýþ olmasý, hemde gün içi grafikte 2li dip olmasý ons shortlarý kapamama sebep oldu.

Yeni pozisyon için bir müddet izlemem gerekecek.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biraz düþününce, ons altýnla ilgili yazdýklarýmda çeliþki varmýþ gibi algýnalabilir. Açýklamam gerekir diye düþünüyorum.

Önceki haftalardaki yazýlarýmda ONS la ilgili aþý yaklaþýrken ons altýn düþer demiþtim. Düþtü de.
    Bugünki yazýlarýmda ise aþýya yaklaþýnca yükselir demiþim.

Ýlk söylediðim uzun vadeli analiz, diðeri kýsa vadeli analiz.

ONS altýnýn orta vade trendi aþaðý. Çok fazla düþeceðinide sanmýyorum ancak bu seviyelerden aþaðýda oluruz.

Sebebi ne.?
    Onsun normal yükseliþten hýzlý yükseliþe geçme sebepleri neydi.?

Ana sebepler pandeminin baþlamasý ve trilyonlarýn daðýtýlmasý. Pandemi, aþý ile ortadan kalkmaya baþlayýnca sebeplerden biri ortadan kalkmýþ olacak. Hali ile ons alýcýsý azalacak satýcýsý artacak.
    trilyonlarda ortada görünmüyor. Orta vadede durum bu.

Kýsa vadede ise, aþý çýkýnca neden ons düþüþü duracak.? Çünki epeydir düþüyor 1900 küsürlerden buralara geldi. Yeni Trilyonlar çýkmayýnca Aþý beklentisi ile düþtü durdu. Beklenti satýn alýnýr, gerçekleþince satýlýr kuralý sebebi ile, aþý çýkýnca satýþlar durulacak.

Mantýk bu. Tepkide gelir mutlaka.

Teori böyle, ne kadarý gerçekleþir onu bilemiyorum, seyredip görüyoruz. Yazdýklarýmýn temeli bunlardý, çeliþki yok. Orta vade aþaðý, kýsa vadede beklenti gerçekleþtiði için yukarý bir tepki oluþacak.

Tabi avrupa seansýnda alýcýlarýn istekli olduðunu görünce, güniçi grafikte dönüþü iþaret ediyordu, üzerine 2 kanalda aþý daðýtýlýyor haberini görünce biraz acelede karar vermiþ olabilirim.

Hoþ ben kapadým, bir üstteki yazýyý yazmaya baþladým, yeþil barlar oluþmaya baþlamýþ. Longu kaçýrdým.

Bugünki hatam neydi.? Geç kapadým ve longa geçmedim. Çünki ons altýn grafiðine dikkat etmedim. Neden dikkat etmedim.? Tüm gün BIST in anormal düþüþünü hesaplamaya çalýþýyordum, ne yapayým diye.? O arada ons hiç aklýma gelmedi. Seans kapandý, kafa rahatladý sonra ons grafiðindeki ikili dibi gördüm. Üzerine aþý konuþmalarý bir kaç yeþil bar filan.

BIST deki aþýrý kýrmýzý durum, onsu düþük kâr ile geç kapatmama sebep oldu ve longa geçmeme engel oldu.

Her neyse olan oldu.
    Ons altýnda Durumumu analiz edip yeni kararlar alayým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bakanlar kurulundan tam kapama çýkmadý.
    Benim gördüðüm ekstra durum AVM lere HES kodu ile girilecekmiþ. Hafta sonlarý dýþarý çýkýlmayacakmýþ.
    Cafe restoran zaten kapalýydý.

Çok büyük kýsýtlamalar gelmemiþ.
    HES kodunu sms ile bile alabiliyormuþsun ben hiç almadým ama almak çok kolay göründüðü kadarý ile.

Sadece kovid pozitif çýkýpta evde durmayýp dýþarý çýkanlarý engelleyecek gibi görünüyor. Birde haftasonu kýsýtlamasý var ama haftasonu alacaðýn ürünü artýk hafta içi öðle arasý alacaksýn.

Kýsýtlamalar aðýr olmadýðý için þu an viop a biraz alýþ gelmiþ görünüyor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün ne oldu.?

Zaten ucuz olan bankalara aðýr satýþ geldi. Vakýfbank F/K, ÝÞC F/K larýna bakarsak bu 2 banka yine bedava hale geldiler. Diðer bankalarda artýk ucuzlar.

Bankalarý böyle aptalca kim satýyor.? Yabancýlar devlete þantaj yapacaklarýnda veya korktuklarýnda böyle satýyorlar.

Dünki korku neydi.? Bakanlar kurulu pandemi konulu toplanmýþ, alýnacak kararlardan korkmuþlar.

Pandemi kararlarý akþam açýklandý ve tam kapanma yok. Mevcut duruma biraz ilaveler var.

Bu durumda yabancýlarýn korkusu geçmiþ olacak ve bugün bankalara yüksek alýþ gelecek mi.? Daha önce öyle olmuþtu çünki.

Bu sefer durum tam olarak öyle deðil. Diðer parametrelere de bakarsak, biraz farklýlýk var.

Banka endeksi çok yüksek düþtü ama diðer tüm endekslerde yüksek düþtüler. Bankalar düþerken diðer endeksler tutunmadý. Onlarýda sattýlar.

Çok büyük hacimler ve endeks rekorlarýný yeni geçtik, bir realizasyon gelmesi olasýydý. Endeks ucuz deðil ve zamana yaymak gerekiyor biraz. Bu amaçla iniþler çýkýþlar olmasý normal olurdu.

11 Aralýkta AB'nin TR ye yaptýrým toplantýsý var. Fazla bir þey kalmadý ve yabancýlarýn bu tür þeylerden de çok ürküp sattýklarýný bu yýl içinde gördük.

Endeks 1100 lerde olsaydý kimse AB toplantýsýný takmazdý. Öncekilerden bir þey çýkmamýþtý ve Merkel bu günlerde TR yi kazanmalýyýz benzeri konuþuyor. Birþey çýkmama olasýlýðý yüksek.

BIST spek ve manipulatörleri yeni mallanmýþ olsaydý AB yi kimse iplemezdi. Ama þu an önceki yüksek hacimlere ve endeksin geldiði yere bakarsak, korkuyormuþ gibi yapabilirler. Buralarda sattýklarýný 11 aralýkta milleti çok korkutup geri alabilirler. Buna ekonomi TV kanallarý ve medya paralý askerlerinin de büyük destek olacaðýndan emin olabilirsiniz.

Hali ile düzeltmenin devam etme olasýlýðý var. Þu an %5,1 düþmüþ durumdayýz.

Dün ki düþüþ sadece yabancýlarýn bankalarý satmasý sebebi ileyse, bugünü yeþil kaparýz. Yok korku ile karýþýk düzeltme ise bugünü yine kýrmýzý kapatýrýz.

Bana yeþil açacaðýz ve gün içi kýrmýzýya döneceðiz gibi geliyor. Ýhtimal olarak %50 - 50 veriyorum. Neden %50 çünki bedavaya düþen bankalarýmý satacaklar yine.? Hakikaten çok saçma þeyler yapýyor bu yabancýlar. Amatörün amatörü gibi davranýyorlar.

Milyarlarca dolarlýk senedi papaz olayýndan beridir yüksek zararla sattý durdular. Satmasalardý þu an endeks 1700 lerdeydi ve yüksek kazançla ufak ufak yedirirlerdi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu findex e gýcýk oldum.
    Yýllardýr görürdüm, kredi notun var ve bunu findex ten görebilirsin.

Geçen gün merak ettim "lam bana kaç vermiþler" diye. netçede hayatýmda borç takmadým, kredi almýþsam vaktinden önce ödediðim gibi hiç bir taksiti tek gün geciktirmedim. Üzerimde azýmsanmayacak mal varlýðý var. Olgun yaþta ve yüksek eðitimliyim. Karizmatik, esprili ve belediye baþkanlarýnýn madalyalý elemanýyým. Kredi notum uçmuþ olmalý diye düþündüm.

Bizim banka sitesinde 10 kaat bayýlýp findeksin verdiði kredi notuma baktým.

"az riskli" diyor. Gözlerime inanamadým. Hemen belediye baþganlarý arayýp teselli ettiler.

Ankaradan tanýdýðým bir akraba var. Küçük bir þirketi var, þirket her yýl vergi kaçýrma amaçlý zarar gösteriyor. Devlete ödemediði tonla vergi borcu var. Þirket için kobi kredileri çekip baþka amaçlarla kullanýyor ve taksitleri sürekli geciktiriyor. Adamda mal varlýðý sýfýr görünüyor çünki devlete geçirmek için mal varlýðýný baþkalarýnýn üzerine yapýyor.

Adamýn kredi notu benimkinden yüksek.

Ýnanamýyorum.

Nasýl bir algoritme kullandýlarsa bu kredi notu hesaplamada.?

Beni siyonist finans kurumu karþýsýndaki TR yerine koymuþlar. TR kendinin olmayan borçlarý bile ödemiþtir.
    Ankaralý Akrabayada yunanistan muamelesi yapmýþlar. Borç ödemez, çalýþmaz, yalancýdýr, para gizler, baþkasýnýn sýrtýndan geçinir.

6.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Bu findex e gýcýk oldum.
    Yýllardýr görürdüm, kredi notun var ve bunu findex ten görebilirsin.

Geçen gün merak ettim "lam bana kaç vermiþler" diye. netçede hayatýmda borç takmadým, kredi almýþsam vaktinden önce ödediðim gibi hiç bir taksiti tek gün geciktirmedim. Üzerimde azýmsanmayacak mal varlýðý var. Olgun yaþta ve yüksek eðitimliyim. Karizmatik, esprili ve belediye baþkanlarýnýn madalyalý elemanýyým. Kredi notum uçmuþ olmalý diye düþündüm.

Bizim banka sitesinde 10 kaat bayýlýp findeksin verdiði kredi notuma baktým.

"az riskli" diyor. Gözlerime inanamadým. Hemen belediye baþganlarý arayýp teselli ettiler.

Ankaradan tanýdýðým bir akraba var. Küçük bir þirketi var, þirket her yýl vergi kaçýrma amaçlý zarar gösteriyor. Devlete ödemediði tonla vergi borcu var. Þirket için kobi kredileri çekip baþka amaçlarla kullanýyor ve taksitleri sürekli geciktiriyor. Adamda mal varlýðý sýfýr görünüyor çünki devlete geçirmek için mal varlýðýný baþkalarýnýn üzerine yapýyor.

Adamýn kredi notu benimkinden yüksek.

Ýnanamýyorum.

Nasýl bir algoritme kullandýlarsa bu kredi notu hesaplamada.?

Beni siyonist finans kurumu karþýsýndaki TR yerine koymuþlar. TR kendinin olmayan borçlarý bile ödemiþtir.
    Ankaralý Akrabayada yunanistan muamelesi yapmýþlar. Borç ödemez, çalýþmaz, yalancýdýr, para gizler, baþkasýnýn sýrtýndan geçinir.
    Sn.alicemal bey...
    Tr de beni hiç bir banka sevmez.
    Çünkü ayný sizin hesap kredi borcumu gününden evvel kapatýr bankaya faiz yedirmem.
    Vakti zamanýnda bir bankacý arkadaþým itiraf etmiþti.
    Bankalarin en cok sevdiði müþteri borcunu ödemeyi sevmeyen devamlý süt veren yada yumurtlayan müþterileri biz çok severiz demiþti.
    Ben böyle davranarak hep kazandým, ayaðýn yorgandan hiç dýþarý çýkmadý.

Kredi kartlari merkezinde ust duzeyde görevli bir bayanýn beyanýnýda yazayým da topigi fazla mesgul etmeden toz olayým.

"Ben bu iþin merkezinde gorev yapmama raðmen kredi kartýný çok nadir kullanýrým. Kredi kartina taksit kesinlikle yapmiyorum."

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bosh sanýrým dediðin kafada bu bankacýlar.

---

Lanet yabancýlarý temiz bir pataklamak gerekiyor. Bakanlar kurulu toplanýyor % kaç satmýþlardý, kafa býrakmadýlar bende. Ertesi gün geri alýyorlar.

tayyip bu adamlarýda çok korkutmuþ. Kafa býrakmamýþ. Bana çok aptalca geliyor bunlarýn hareketleri ama belki endeksi þaðý yukarý sürerek viopda balýk sürüsü avlýyorlardýr. Onuda bilmiyorum. Önceki gün ve dün viop tarafýna baktým shortçu kaynýyordu. Belki önce longcularý bir yere toplayýp lüplediler, sonrada shortçularý. Tabi tamamen sallama bu.

Ne yaptýklarýný anlamlandýramýyorum.

Düne bakýlýrsa görüntüde bakanlar kurulu toplantýsý korkusuymuþ 2 gün önceki düþüþ.

Arada düzeltmede olmuþmudur.? Netçede toplamda %5.1 mi düþmüþtük.
    Düzeltme aradan çýktý ise ilk etapta son tepe ye ulaþýlýr. Yoksa yön yukarýda açýkladýðým sebeplerden dolayý aþaðý döner.

Ben hala BIST de korkarak al sat yapýyorum. Martdan beridir öyle dayak yemiþimki hala toparlayamadým.

.
    Son düzenleme : alicemal; 02-12-2020 saat: 10:06.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ONS altýnda düþüþ neden durdu neden yükseldi sanýrým 2 yeni teþvik paketi önerisi ile olmuþ. Önceki aylarda sunulupda çekilen Ayný paketler yeniden sunulmuþ.

trump tarafý 500 milyar USD, biden tarafý 2.4 trilyon USD lik paket önermiþler.

Ayný paketler daha önce kabul edilmemiþti, yeniden neden kabul edilsinki.? Söylentisi bile altýnda yeþil barlarýn oluþmasýna yetiyor.

Longu kaçýrdýðým için kenarda kaldým. Þu an ortada, yukarýda gidebilir aþaðýda. Bir sonraki fýrsatý bekleyeceðim.

Para paketleri, Ons altýnda hem fýrsat hemde kâbus. Ayný yönde yakalarsan bayram yapýyorsun, ters pozisyonda yakalandýysan aniden uzun barlarla burun buruna geliyorsun.

Ons da biraz seyretmem lazým.

Sayfa 415/853 ÝlkÝlk ... 315365405413414415416417425465515 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •