Ýmdi de derine inelim.
Oda sýcaklýðýnda karbondioksit gazýný karbon a dönüþtürmeyi baþarmýþlar. Bu þekilde üretim maliyetleri çok düþürüyor. Korbondioksit gazýnýn dünyada fazla salýnýmýnýn zararlarýný biliyorsunuz. Karbondan üretilen ürünleride biliyorsunuz. Bunu baþaran kim.? Devlete yerleþtirip maaþa baðladýðýmýz fetö veya menzil tarikatlarý deðil. Avustralyadaki bilim adamlarý. Avustralyalýlar diyemiyorum çünki batýlý ekiplere bakýyorsun, Çinli, Hintli, Ýranlý, Türk filan dolu. Özellikle Hintli ve Çinliler çok ön planda batý bilim çevrelerinde. Tabi üretilenleride batýlýlar sahipleniyor. Nasýl bizim 2 bilim insanýmýz almanyada aþý üreten þirket kurdular dünyaya satýyorlar, ayný.(kadýn da ibrani tipi var. TC kimlikli ibrani kökenli gibi geldi bana. Batýda çok yükselenlerin hepsinde ibrani soyu parmaðý var gibi.)
Almanyadaki ünlü Türk isimli bilim insanlarýmýzdan konu açýlmýþken, yeðenim aklýma geldi.
Yeðenim 7 yýl kadar önce Tubitaka proje sundu. Genetik biyoloji ile ilgili birþey. Tubitakdan destek istedi. Tubitak destek vermedi, o yýl bazý dini gruplara destek verdi. Yeðenim "lanet olsun böyle ülkeye" deyip yurt dýþýna gitti. Þimdi Amerikan vatandaþý oldu, Boston da Harward üniversitesinde akademisyen olarak ders veriyor.
Türkiye de tatlý su sorunu baþlayalý çok oldu. Bazý bölgelerin geleceði karanlýk. abd deki Çinli bilim adamý, deniz suyundan tatlý su üretmenin ucuz ve hýzlý yolunu bulmuþ.
10 yýllardýr, fabrikalarda elmas üretilebildiðini biliyorsunuz. Ucuza çýkarýyorlar. Altýn ise fabrikada üretimi çok çok pahalýya geliyor o sebeple üretilmiyor. Haber þu ki hala daha üretilemiyor.
Ýlginç bir haber. Japonyada Su atomlarý ile Cam liflerini birleþtirip çelikden 5 kat daha güçlü malzeme elde etmiþler. Esnek güçlü saðlýklý malzeme çok alanda kullanýlabilirmiþ. Açýklamayý yapan bilim adamýnýn ismi ise Çin ismi. Ýlginçlik burada. batýlý ülkelerdekine alýþmýþtým, japonyadaki Çinli bilim ekibine ilk defa denk geldim. Vergilerimizi artýrarak bu malzemeyide satýn alýp tayyipe yeni saray yapabiliriz.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri