Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 420/853 ÝlkÝlk ... 320370410418419420421422430470520 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,353 - 3,360 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. Kordsa'da 1 Milyar Dolar Piyasa Deðeri Hayal Mi?

Merhaba,

Kordsa'nýn "kelepir" fiyatla iþlem gördüðünü ve 1 Milyar $ piyasa deðeri hedefimi rakamlar üzerinden de geçerek paylaþmak istedim.

1- Kordsa ABD de satýn aldýðý kompozit þirketleri hariç 750-800 Milyon $ yýllýk ciro (sadece kordbezi ve endüstriyel iplik) yapar durumda idi. Halen de bu kapasite ve gücünü koruyor, tek ihtiyaç lastik fabrikalarýnýn normal çalýþma düzenine girmesi.

2- Kompozit tarafýnda ise satýn aldýðý 4 þirket ile yýllýk 200-250 Milyon $ ciro üretebilecek kapasite ve gücünde. Bu rakamlarýn oluþmasý için biraz daha uzun süreye ihtiyaç duyulabilir, çünkü bu taraf uçak sipariþlerine daha baðýmlý, uçak sipariþlerinin normalleþmesi 2023-2024 yýllarýný bulabilir.

2020 yýlýn sonuç beklentim;

Kordbezi ve endüstriyel iplik tarafýnda yýllýk ciro 500 Milyon $ civarýnda kalacak görünüyor.

Kompozit tarafýnda ise yýllýk ciro 100 Milyon $ civarýnda kalacak görünüyor.

Yani kordbezi ve iplik tarafýnda %30-35 küçülme, kompozit tarafýnda %40-60 civarýnda bir küçülme olacak.

Zaten borsadaki fiyatý bu sebeple kelepir. Rakamlar daha güçlü olsa idi kimse 350 Milyon $'a Kordsa alamazdý. Bir þirketin üretimden cirosunun 1 milyar dolar olmasý çok ciddi bir seviyedir. Kordsa bunu geçmiþte de yakalamýþ bir þirket. Bir milyar dolar üretim cirosu olan bir þirketin 350 milyon $'a iþlem görmesi sadece komik bence. 350 Milyon $ borcu var ama alacak ve stoklarý düþtüðümüzde net borcu yaklaþýk 150 Milyon $. Kaldý ki þirketin operasyonel karý bu borcu 2-3 yýl içinde tümüyle sýfýrlayabilecek düzeyde.

2021 ve 2022 beklentilerim;

Ciro tahminim - 2021 yýlýnda 800 Milyon $ ciro yapacak, 2022 yýlýnda ise tekrar 1 Milyar $ ciro seviyesini yakalayacak.

Operasyon karý tahminim - 2021 yýlýnda 150 Milyon $ operasyonel kar bekliyorum, 2022 yýlýnda ise 200 Milyon $ operasyonel kar bekliyorum.

Net kar tahminim - 2021 yýlýnda 80-100 Milyon $ net kar, 2022 yýlýnda ise 140-175 Milyon $ net kar bekliyorum.

Tabi bunlar benim beklentilerim, iyimser bulan olabilir, kötümser bulan bile çýkabilir. Dolar olarak rakamlaþtýrdým, çünkü þirketin cirosunun %80'i dolar, %20'si euro. Bu tarafýyla da borsadaki belki tek global þirkettir.

Kordsa beklentim dahilinde sonuçlar üretirse 2022 yýlý sonunda net borcu neredeyse 50-100 Milyon $'a düþmüþ 150 Milyon $ net kar elde eden bir þirket olacak. 2022 yýlýnda bu sonuçlarýn geleceðini gören yatýrýmcýlar önce piyasa deðerini 1 milyar $ seviyesine (7 Fiyat Kazanç oraný) çekecekler, daha sonra daha da yüksek deðerlere ulaþacak. Aramýzda 2022 sonuçlarýný görecek yatýrýmcýlar mutlaka olacak, onlarla 1 milyar $ piyasa deðerini kutlamak dileði ile.

Avrupa'da satýn alýnacak kompozit þirketi sebebi ile rakamlar deðiþiklik gösterebilir, onlarý da ayrýca deðerlendiririz.

Tavsiye deðildir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    swing biþeyler yazmýþ, engelli listemde olduðu için yazý kapalý, açýp okumadým.
    Neden engelledim hatýrlamýyorum. Engellediðime göre bir sürüye fanatik baðlýdýr, bana öðreteceði de bir þey yok demektir. Fanatiðin kimseye faydasý olmaz.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de bugün yarýn AB toplantýsý beklentisi var. Dünki AB hakkýnda çýkan olumlu haberler BISTi yükseltti. Bankalarada dün alýþ geldi. Artýk toplantýdan korkmuyorlar. Zaten korkacak bir þey yoktu, yabancýlarýn aþýrý ürkekliði.

Olduda yaptýrým çýktý, yine 3 gün satýp sonra yine alacaktýn. Çünki aþý daðýtýmý baþlamýþ, ülkelerin ekonomilerinin toparlandýðý dönemdeyiz, bazý hisse borsalarý rekorlar kýrýyor, sanayi aramallarý emtialar lojistik fiyatlarý talep dolayýsý ile artmýþ. Bankalar ucuz olduðu için bu cümleleri kuruyorum, normal fiyatlarýnda olsa, realizasyonlar filan yaparsýn, iner çýkar bir þey denemez.

Sanýrým hala BIST e aþýrý yeni para giriþi var. Durmasý gereken yerlerde durmuyor, alým devam ediyor. Ekimde 110 bin yeni kiþimi girmiþti, Kasým dada girmiþ olmalý. Rekorlara raðmen hiç ciddi düzeltme olmadý ve bazý merkez hisseler hariç sanýrým ucuz hissede yok.

Bugün yarýn siyasi açýdan ne olacak ne çýkacak bilmiyorum, görünen oki olumlu gidecek. Yabancýlar hariç alýþ isteðine bakarsakda ciddi bir düþüþ olmayacak.

---

ONS ilgim bir müddettir BIST hisseye döndü. Aðýrlýðý hisse vadeliye kaydýrdým. Kafa hisse tarafý ile meþgul oluncada ons tarafýnda tökezlemeye baþladým. Son iniþ çýkýþlarý kaçýrdým. Aslýnda kaçýrmadým inmeden önce short almýþtým ancak kafa emin deðildi, emin olmayýnca ilk korkuda maliyetine kapadým. kafam neden emin deðildi, kafa hisse tarafý ile aþýrý meþguldü. Dünden önceki günler fazla karýþýktý benim açýmdan.

Ons da kenardayým, paket de umut azalýnca ki yüksek ihtimaldi paketin çýkmamasý, ons biraz düþtü. Paket söylemi ilede çýkmýþtý. Aslýnda hareketleri basitdi ve tahmin edilebilirdi, tahminde etmiþtim ancak pozisyon olarak uygulayamadým. Dediðim gibi kafa BIST hisse endeksi ile dolmuþtu, onu anlamaya çalýþýyordum, orta vadeli longa geçmeye baþlamýþtým.

Henüz ons a yeniden adapte olamadým. Yeni bir geliþme olmazsa bir miktar daha düþecek demektir.

---

USDTRY de yerli doviz almaya devam ediyor. %16 TL mevduat faizine raðmen, hala millet çýkýp çýkmayacaðý belli olmayan doviz alýp bankaya yatýrýyor. Bireyselden talep yüksek.

Bankalar istediði zaman talebe bakmadan indirip çýkarýyorlar. tamamen dýþarýdan gelen siyonist parasýnýn edeceði kâra odaklýlar. O sebeple yerli talebini ben pek takmadým þu ana kadar. her þey yabancý sahipli TR deki bankalarýn elinde. Kendi çýkarlarý doðrultusunda þekillendiriyorlar.

tayyip güçlüye YENÝDEN biat ettiði içinde o kadar yerli doviz talebine raðmen USDTRY yi yükseltmiyorlar. Dediðim gibi seviyeyi arz talep deðil TR deki siyonist bankalar, kendi çýkarlarýna göre belirliyorlar.

BIST hisse ile olan negatif korelasyonuda, bu suni durum sebebi ile pozitife döndü. Geçici bir durum tabiki.

Suni bir durum olduðu içinde tahmin edebileceðim bir þey yok. Bekleyeceðiz. Zaten elimde pek bir kontrat yok.

4.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    swing biþeyler yazmýþ, engelli listemde olduðu için yazý kapalý, açýp okumadým.
    Neden engelledim hatýrlamýyorum. Engellediðime göre bir sürüye fanatik baðlýdýr, bana öðreteceði de bir þey yok demektir. Fanatiðin kimseye faydasý olmaz.
    Ali Cemal halen býraktýðým yerdesiniz. Þaþýrdým mý hayýr. Ama size sesimi duyuramadýðým için çok üzüntülüyüm.

Bilmediðinizi düþündüðünüz ve temel analiz konusunda öðrenmek istediðiniz bir konu olursa özelden yazarsanýz bilgim dahilinde yardýmcý olmaya çalýþýrým.

Alýntý Originally Posted by swing Yazýyý Oku
    Merhaba,

Kordsa'nýn "kelepir" fiyatla iþlem gördüðünü ve 1 Milyar $ piyasa deðeri hedefimi rakamlar üzerinden de geçerek paylaþmak istedim.

1- Kordsa ABD de satýn aldýðý kompozit þirketleri hariç 750-800 Milyon $ yýllýk ciro (sadece kordbezi ve endüstriyel iplik) yapar durumda idi. Halen de bu kapasite ve gücünü koruyor, tek ihtiyaç lastik fabrikalarýnýn normal çalýþma düzenine girmesi.

2- Kompozit tarafýnda ise satýn aldýðý 4 þirket ile yýllýk 200-250 Milyon $ ciro üretebilecek kapasite ve gücünde. Bu rakamlarýn oluþmasý için biraz daha uzun süreye ihtiyaç duyulabilir, çünkü bu taraf uçak sipariþlerine daha baðýmlý, uçak sipariþlerinin normalleþmesi 2023-2024 yýllarýný bulabilir.

2020 yýlýn sonuç beklentim;

Kordbezi ve endüstriyel iplik tarafýnda yýllýk ciro 500 Milyon $ civarýnda kalacak görünüyor.

Kompozit tarafýnda ise yýllýk ciro 100 Milyon $ civarýnda kalacak görünüyor.

Yani kordbezi ve iplik tarafýnda %30-35 küçülme, kompozit tarafýnda %40-60 civarýnda bir küçülme olacak.

Zaten borsadaki fiyatý bu sebeple kelepir. Rakamlar daha güçlü olsa idi kimse 350 Milyon $'a Kordsa alamazdý. Bir þirketin üretimden cirosunun 1 milyar dolar olmasý çok ciddi bir seviyedir. Kordsa bunu geçmiþte de yakalamýþ bir þirket. Bir milyar dolar üretim cirosu olan bir þirketin 350 milyon $'a iþlem görmesi sadece komik bence. 350 Milyon $ borcu var ama alacak ve stoklarý düþtüðümüzde net borcu yaklaþýk 150 Milyon $. Kaldý ki þirketin operasyonel karý bu borcu 2-3 yýl içinde tümüyle sýfýrlayabilecek düzeyde.

2021 ve 2022 beklentilerim;

Ciro tahminim - 2021 yýlýnda 800 Milyon $ ciro yapacak, 2022 yýlýnda ise tekrar 1 Milyar $ ciro seviyesini yakalayacak.

Operasyon karý tahminim - 2021 yýlýnda 150 Milyon $ operasyonel kar bekliyorum, 2022 yýlýnda ise 200 Milyon $ operasyonel kar bekliyorum.

Net kar tahminim - 2021 yýlýnda 80-100 Milyon $ net kar, 2022 yýlýnda ise 140-175 Milyon $ net kar bekliyorum.

Tabi bunlar benim beklentilerim, iyimser bulan olabilir, kötümser bulan bile çýkabilir. Dolar olarak rakamlaþtýrdým, çünkü þirketin cirosunun %80'i dolar, %20'si euro. Bu tarafýyla da borsadaki belki tek global þirkettir.

Kordsa beklentim dahilinde sonuçlar üretirse 2022 yýlý sonunda net borcu neredeyse 50-100 Milyon $'a düþmüþ 150 Milyon $ net kar elde eden bir þirket olacak. 2022 yýlýnda bu sonuçlarýn geleceðini gören yatýrýmcýlar önce piyasa deðerini 1 milyar $ seviyesine (7 Fiyat Kazanç oraný) çekecekler, daha sonra daha da yüksek deðerlere ulaþacak. Aramýzda 2022 sonuçlarýný görecek yatýrýmcýlar mutlaka olacak, onlarla 1 milyar $ piyasa deðerini kutlamak dileði ile.

Avrupa'da satýn alýnacak kompozit þirketi sebebi ile rakamlar deðiþiklik gösterebilir, onlarý da ayrýca deðerlendiririz.

Tavsiye deðildir.
    Ben baktým senin yerine.
    forumda tam 5 topiðe bu haberþ koymuþ. Tabi bu topikte kordsa pazarlamak pekte anlamlý olmamýþ.
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan gereksiz bir iþ yapmýþ.

---

Dün epey geliþme var.
    ECB varlýk alýmlarýný büyüttü ve uzattý. 2022 dahil varlýk alacak. Bu ne demek þirketlere her ay bedava para aktarmaya devam edecek. Aynýsýný FED de yapýyor. Yanlýþ hatýrlamýyorsam ayda 120 milyar dolar ayýrýyor bu iþ için. Para saçýp þirketleri tembelliðe itiyorlar.

Acýsýný çekiyorlar çekecekler. Uzun vadede ülkeleri geri götürür. Biri her ay sana bedava tonla para verse, çalýþma ihtiyacý hissetmezsin. Yemek, içkiye ve cinselliðe düþersin, obez, alkolik ve uçkur ve uyuþturucu düþkünü olursun hayattan koparsýn. Batýya bakarsanýz bu tür görüntüleri bolca görürsünüz. abd ingiltere karþýlýksýz para basmasa, fransanýn sömürgeleri olmasa, bu ülkeler direk gümleyecek, büyük ölçüde uyuþturucu kullanýcýsýna uyuþturucu satarak geçinen almanya ve diðer sanayi ülkeleride zora düþecek.

Para piyasalarý açýsýndan ise bu paralarýn bir kýsmý hisse senetlerine giriyordur mutlaka.

Ayrýca 1.8 trilyon avro luk paketde dün onaylanmýþ. Bu parada þirket ve çalýþanlarý desteklemeye yönelik. Benzer 700 milyar USD lik paket Japonya da geçen gün onaylandý. abd nin 916 milyar USD lik benzer içerikli paketi henüz onaylanmadý. AB ve Japonyanýn dev paketleri para piyasalarýný direk ve büyük miktarda etkilemiyor. abd paketi etkiliyor. abd paketindende þimdilik ses yok.

abd caatsa yaptýrýmlarý temsilciler meclisinden geçti. trump döneminde onaylansa iyi olur. trump ýn ciddi bir ceza vermeyeceði bekleniyor. Ýþ biden dönemine kalýrsa ne çýkacaðý belli olmaz. Kiþilere yönelik göstermelik cezalar gelmesi bekleniyor. Dün akþam caatsa sebebi ile dovizdede yükseliþ oldu deniyor.

caatsa ancak kýsa vadeli bir negatif etki yapabilir, kalýcý etki yapmaz. Tabi eðer trump sertleþmezse. Sertleþse bile seçmesi gereken 12 madde içinde çok aðýr bir ceza yok.

Zaten cezayý dýþ ülkeler deðil, TR içindeki bankalar bize veriyorlar. USdnin 3 TL den 8 TL ye çýkmasý tamamen abd uþaðý TR içindeki bankalar sebebi ile. Türkiyenin kötülüðünü istiyorlar çünki bu sayede daha çok para kazanabiliyorlar.

Normalde baþaramazlar ama yöneticin kendi cebini doldurmakla meþgul bir imamsa, bankalar istediðini alabiliyorlar. Devlet yöneticinin zeka seviyesi " herkes ceset yýkamayý bilecek" seviyesinde ise, o ülke yöneticisi kullanýþlý aptal pozisyonuna sokulabiliyor.

Bugün 11 aralýk, beklenen tarihe geldik. Dün AB toplantýlarýndan TR ile ilgili hiç bir haber çýkmadý. Ben görmedim. Sadece bireysel olarak liderlerin bazýlarýnýn konuþmalarýndan, TR ye bu ay için ciddi bir yaptýrým gelmeyebileceðini anladým. Ýlerde gelirsede kiþilere gelecek. Yine ciddi bir durum görünmüyor. Btýda pek çok lider ceza verilmesinden yana deðil. nato lideride TR yi kaybetmeyelim diye uyarýyor.

BIST açýsýndan bu haftalarda Olumlu pek çok geliþme var, olumsuz geliþmelerin hepsi siyasi. Birde virus sebebi ile yapýlan kapamalar var.

Olumlu geliþmelerin en ciddi leri, AB ve Japonyada þirketlere-çalýþanlara daðýtýlacak trilyonlar, aþý daðýtýmýn baþlamasý sonucu ekonomilerin dipten yukarý çýkacak olmalarý. Makro ekonomik veriler haftalardýr yukarý gidiyor.

Virus 2. dalga Son kapamalar sebebi ile bu bir kaç ay ekonomiler duraksayacaktýr. Kasým Aralýk ocak aylarý ekonomik göstergeler açýsýndan pekde iyi geçmeyecektir. Çinde baþlayan büyük hareketlilik ise dünya ekonomilerinde talep sebebi ile hafif canlýlýk yaratabilir.

Sonuçta BIST de yabancýlarýn herþeyden korkmasýný saymazsak, ciddi bir satýþý gerektirecek ne var.? Realizasyon ihtimali var. realizasyon bir türlü gelmedi ve saatli bomba gibi bir yerlerde bekliyor. Belkide Her ay yeni giren onbinlerce oyuncu bu realizasyonun gecikmesine sebep oluyor.

Önümüzde yabancýlarýn Ab yaptýrýmlarý korkusu ve acaba realizasyon ne zaman gelir çekincesi var.

Makro açýdan yüzeysel bakarsak böyle, detaya girersek bankalarýn batýk kredilerinden çok korkuluyor. 450 milyarýn 65 milyarý batýk deniyor. bankalar çok kötü durumda diyenlerde var.

Ben þimdilik bu konuyu görmemezlikten geliyorum çünki kýsa vadede yüzdürülüyor ve bankalar bu tür þeyleri bir þekilde hedge ediyorlar. Yani karþý önlemini alýyorlar. 2000 yýlýndaki gibi mafya babalarý banka sahibi deðil. Ayrýca devlet bankalarýna ait batýk krediler bizim cebimizden kapatýlýyor, özel bankalarda ise batýk kredilerin ne kadarý hazine garantili.? Belkide onlarýnda önemli kesimi bizim cebimizden kapatýlýp üzeri örtülecek. KGF denen bir þey çýkarmýþlardý hatýrlarsanýz.

Her neyse... Þu an kýsa vadede, 11 aralýk yabancýlarýn korkusu var. Onu bir atlatalým. caatsa korkusu tekrar hortlatýldý.
    Benimse haftalardýr ne zaman realizasyon gelecek korkum var. Neden benim korkum bu. Çünki diðerlerini görüp analiz edip önlemini alabilrsin. Ama realizasyonda pzvnk manipulatör ne kadar dövecek onu bilemiyorsun. Bilmenin imkaný yok. Manipulatör bile bilemez. Dökene kadar indirecek, millet ne zaman yeterince dökülecek oda kestiremez.

Hissede isen sorun yok, viop da isen karanlýktasýn. 2 günde duvara çarpýp kuyruðu titretebilirsin.

BIST deki realizasyon temele dayanmayan keyfi bir olay. ne zaman baþlayacak, ne derinlikte olacak ne teknik ne temel bilgi ile çözemiyorsun. En azýndan virus iniþi ve sonrasý böyleydi. Bende þansýna oynayan bir oyuncu deðilim, ayaðým yere mutlaka basmalý. Ýþ manipulatörün keyfine kalýnca bende piston iniyor.

Çok yazmýþým. gereksiz fazla detaya girdim. Detay bilgi kafa karýþtýrmaktan baþka bir iþe yaramaz. Sadece sonuç fikrimi yazmalýydým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de pozisyon alma çalýþmalarým sebebi ile bir kaç haftadýr ons a ilgimi kaybettim.

abd 916 milyarlýk Paket söylemi sebebi ile çýktý, paket rafa kalkýnca endeks indi.

Þu an yeniden parametreleri inceleyip bir karar vermeliyim ama 11 aralýk sebebi ile kendimi ons a veremiyorum. Bugünü atlatýrsak yeniden ons a kafa yorabilirim.

---

USDTRY de ise yazacak bir þey yok. Sanýrým elimdeki az bir kontratý zararla kapamam gerekecek. öyle bir durum oluþtu. Kontrat sayýsý az, maliyetde iyi olduðu için pek zarar yazmam.

Bu ara aðýrlýðý hisse viop a verdim, USDTRY yi kafaya takmayayým. Hareketleri zaten sinir bozucu oluyor, görmesem daha iyi. Sanýrým TL Doviz paritesinden dýþ ülkelerden bazýlarý para kazanýyorlar. Bizim piyasa kapanýnca TL nin, USD ye olan oynaklýðý arttý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    AB den yaptýrým kararý çýkmamýþ.

Caatsa yaptýrýmlarýda kiþilere yönelik görünüyor. Normalde TRnin büyüteceði bir þey yok.

Ancak TR deki banka ve þirket sahibi siyonistler, bilinçli olarak abd ye destek oluyorlar. Piyasayý manipule ediyorlar. Asýl korku abd deðil, TR deki TC kimlikli yabancý uþaklarý.

Þimdi benim çekincem, realizasyon gelecekmi gelmeyecekmi.? Aslýnda haftalardýr çekincem bu.

Sayfa 420/853 ÝlkÝlk ... 320370410418419420421422430470520 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •