Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 421/853 ÝlkÝlk ... 321371411419420421422423431471521 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,361 - 3,368 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yabancýlar caatsa yý da ciddiye aldý, bankalara satýþ geldi.

hisse viop da üçte bir oranýnda longda olduðumu yazmýþtým, bu düþüþü longlara takviye için kullanýyorum.

Riskli bir iþ, satýþ nerede biter, trump hangi maddeleri caatsa da seçer bilmiyorum. yabancý satýþa ne kadar devam eder bilmiyorum.

Banka gün içi endeksinde ikili dibi görünce aslýnda alýþ yapmalý ama ben hep erken alýr erken satarým. Bunu yenemedim.

viop da soðukkanlý olmak zor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada tayyip biat çalýþmalarýna devam ediyor.

abd gibi en önemli ülkeye fetö cü olduðu söylenen bir büyükelçi atadý. Biliyorsunuz fetullah abd projesi. fetö cü atamasý, abd nin adamýný atamasý demek.

Ýsrail büyükelçiliðinede, israil de yetiþmiþ bir TC kimlikliyi atamýþ. Bildiðim kadarý ile Ýsrail sadece kendi kökeninden olanlarý kendi ülkesinde okutuyor. Hemde en iyi eðitimi bedava veriyor. tüm masraflarýný karþýlýyor. Ben öyle biliyorum en azýndan. Gençken Ýstanbulda çalýþýrken ibrani kökenli bir iþ arkadaþýmý zorla sayýlabilecek bir yöntemle alýp Ýsrailde okutmaya götürmüþlerdi. Yemek yatak eðitim bedava.
    Yine gençken Ankarada çalýþýrkende Ýsraill bir þirket benim proje lideri olduðum projeyi incelemeye gelmiþti. 2 Elemaný ibrani kökenliydi ama TC kimlikliydi.

tayyip in boyun eðmesi bakalým ne kadar iþe yarayacak.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün önemli gün olduðundan biraz fazla ekonomi kanalý seyrettim.

Hiç durmadan kripto para adý altýnda kontrolu abd de olan, CIA projesi olan bitcoin in reklamýný yapýyorlar.

TR yi þartlandýrýp bitcoini beyinlerine ekiyorlar. Þu an nasýl USD oyuncaðý olmuþsak, ilerdede kaðýt para kalkýnca abd kontrolundeki bitcoin in uþaðý olmamýz amaçlanýyor.

Çin, bitcoini yasakladý ve kendi digital parasýný üretti. Þu an onu kullanýyor ve komþu ülkelerle ticaretindede kullanmaya çalýþýyor.

Uþak olmadýðý için Çin kalkýnýyor. 30 sene önce bizim gerimizdeydi ama þimdi geldi geçti.

Biz uþak olduðumuz için sürekli yerimizde sayýyoruz.

medya bu kadar önemli. halký, abd çýkarlarý doðrultusunda eðitiyorlar.

1938 den beridir bunu yapýyorlar. Koyun sürüsünden farkýmýz yok, güdüp duruyorlar. Eðitimliyide güdüyorlar, eðitimsizide. Eðitimli kurumsal açýdan uþaklýk yapýyor, eðitimsizi saða sola saldýrtmak amaçlý kullanýyorlar, silah verip kullanýyorlar.

bitcoin firmalarý var, reklamlarda sürekli bizden iþlem yapýn diyorlar.

hepsinin arkasýnda siyonist vakýflarýn veya CIA nýn para ile desteklediði þirketlerin olduðundan emin olabilirsiniz.

Üniversitelerde dolaþýp gençlere bitcoin anlatan hoca adý altýnda birileri de var.

Bunlar sizin dostunuz deðil.

EK: ekotürk kanalýda bu son haftalarda iyi reklam almaya baþlamýþ. tayyip in fetö ile tekrar kol kola yürümeye baþladýðýnýn göstergelerinden biri olabilir. tayyip in biat çalýþmalarýndan önce bu kanal sýfýr reklamla çalýþýyordu.
    Son düzenleme : alicemal; 11-12-2020 saat: 13:56.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün benim için güzel bir gün oldu.

Dün öðlen, endeks iyice düþmüþken, bu düþüþü longlara takviye yapmak amacý ile kullanacaðýmý yazmýþtým. Takviye yaptým.

Yabancýnýn bankalara yaptýðý aptalca satýþ bitince, endeks yukarý döndü ve yeþil kapadý. Üstelik pazartesi günüde yükselmeye devam edeceðim diyerek kapadý.

Yabancýnýn bankalara yaptýðý satýþ belkide aptalca deðil, profesyonelcedir. Korku zamanlarýnda, yeniden yukarý döneceðini bilerek kim satýþ yaparki.? Kim bile bile zararýna satýþ yapar. Merkez bankalarýnda basýlýp daðýtýlan bedava trilyonlar sebebi ile batýlýlarýn aptallaþtýðýný biliyoruz, o kadar da beyinleri obez hale gelmiþ olabilirmi.?

Þu da olabilir. Endeksi korku döneminde düþürmeden önce vadelide shorta geçip doviz ve hisse vadelide katlamalý kazanýyorlardýr. Bu iþi korku döneminde yaptýklarý için, diðer kesim oyuna girmeye korkuyordur. Hisse tarafýnda bir kaybedip, doviz ve hisse vadeli tarafýnda 10 kazanýyorlardýr.

Belkide durum budur.

Neticede benim epey iþime yaradý.

11 aralýðý AB sopasýný atlattýk, caatsa sopasý çýktý ortaya.

Bildiðimiz gibi akp, batýlýlar tarafýndan havuç ve sopa ile yolda tutulmaya çalýþýlýyor. Bu taktik insanlarýn %80 ninde çok iþe yarar.

Þu ana kadar akp aracýlýðý ile Türk halkýndan neler koparýldý.? Okumasý olan biri ezbere pek çok madde sayabilir.
    akp tarihine bakýn.

abd isteði ile, Yerli Tohumu yasakladýlar, GDO lu hybrid tohuma tutsak ettiler. tohum fabrikalarý bizde siyonist elinde.
    abd istedi diye Ýlaç fabrikalarýmýzý kapadýlar, özel fabrikalarýn siyoniste satýþýna engel olmadýlar, ilaç da ithalatçý haline geldi, piyasa siyonist ve fetöcülerin eline geçti.
    abd istedi diye 15 yýl önce Azerilere sýrtýmýzý döndük, ermenistan sýnýrýmýzý açtýk. Azeriler bize küstü.
    abd istedi diye pkk yý hadep ismi ile meclise soktuk, habur sýnýr kapýsýnda çiçeklerle karþýladýk, barzaninin bayraðýný meclise astýk.
    abd istedi diye Suriyeye saldýrdýk koca bir milleti sefil ettik onbinlerce insanýn ölümüne sebep olduk.
    abd kýzýyor diye akdeniz ve Ege yi baþkalarýna býraktýk. Güneyde israil ve rumlar gasp yaptý, Ege de yunanlýlar gasp yaptý. Trakya önünde bizim denizimizde yunanlýlar petrol çýkarýyorlar. 21 ege adamýza el koydular.

Ne zaman kendi haklarýmýza sahip çýkmaya baþladýk.? 2015 de CIA darbeye kalkýþýnca. Kendi elimizle verdiðimiz eþek sürüsünü þimdi geri almaya çalýþýyoruz.

2015 den sonrada USD sopasýný kullanarak tayyipi yola getirdiler, boyun eðdirdiler. Þimdi yine her istediklerini almaya baþladýlar.

Ezbere bu kadar madde yazdým, bir de notlarýma baksam 10 madde daha eklerim her halde. yada ilgili mesleði olan biri detaylý þekilde onlarca madde yazardý.

Du yaw, ben baþka bir þey anlatýyordum.

caatsa diyordum.
    abd meclisinden geçti, 10 gün içinde trump onaylayacak. Onayladý diye yazan medya da var. 30 gün içindede en az 5 maddeyi çýkarmasý gerekiyormuþ.
    Onayladýktan hemen sonrada en az 5 maddeyi seçebilir.

Sonuçta en fazla 10+30= 40 günlük bir stresss dönemimiz var. Veya yarýn imzalar hemen 5 maddeyi seçer stres 1 günde biter.
    Ýþi biden'a býrakabilme þansýda var.

caatsa nýn 12 maddesi içinde aðýr madde yok sanýyordum ama varmýþ. Mesela TR finans kuruluþlarýnýn swift sisteminden çýkarýlmasý.

Bunu mesleði finans yöneticiliði olanlar daha iyi bilir ama aðýr bir þey olsa gerek. Hoþ biz zaten anormal faizlerle kredi alýyoruz ve swift den köle þartlarý ile yararlanýyoruz diye biliyorum. swift in olmamasý bizde GERÇEKTE sorun yaratmaz, faydamýza bile olabilir. batý ambargo koyunca kendi silahlarýmýzý 1974 den sonra geliþtirmeye baþlamýþtýk. Þu an kullandýðýmýz IHA lar, o ambargonun ürünü.

Ama Türk TV leri çýkar gruplarýnýn elinde, swift gidince öyle bir yaygara koparýrlarki dünya baþýnýza yýkýlmýþ sanýrsýnýz. abd uþak gruplarý ayaklanýrlar, güç onlarýn elidnde TV lerde arýza kampanyalarý baþlatýrlar, ve dünya baþýmýza çökmüþ sanýrýz. Buna satýn alýnmýþ köþeden yazarlar ve satýn alýnmýþ akademisyenlerde katýlýnca iþ biter. siyasetçi dediðin zaten meslek gruplarýnýn en beþ para etmezlerinin toplandýðý yer(tek tük istisnalarýda var). Bu beþ para etmezleri her türlü yola getirirsin.

Þu an caatsa sopasý ile ilerleyeceðiz demektir. trump umarým bir an önce hafif maddeleri seçerek sopa iþini bitirir. seçmese bile "TR ye ihtiyacýmýz var" diyerek, kolay madde seçeceði mesajýný verir. Kronik shortcular hariç herkes rahatlar.

Bende kronik longcu gibi görünüyor olabilirim, ama ilkbaharda hisse short dan epey kazandým, ons shortdan bir ay kadar önce epey kazandým, USDTRY shortdan kazanamadým zarardayým ama oynadým.

Yani kronik long cu deðilim.

trend ne yöne ise o yöne pozisyon almaya çalýþýyorum. Beni yakan SÝLKELEMELER.

Ýyi hafta sonlarý. hafta sonu caatsa haberi gelmezse, pazartesi yeþil açacaðýz gibi duruyor.
    Son düzenleme : alicemal; 12-12-2020 saat: 11:10.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    trump caatsa nýnda içinde olduðu savunma paketini, Çin in iþine yarayacak gerekçesi ile veto edeceðini duyurdu. BIST için kýsa vadede olumlu. Paket tekrar gelip yasalaþacak. Kaç gün veya hafta sürer bilmiyorum.

Almanya covid önlemlerini artýrýyor, 10 ocak tarihine kadar Almanyada okullar dahil her yer kapalý. Bu BIST için hafif olumsuz.

24 ünde MB faiz toplantýsý,
    25 inde yabancýlarýn noel tatili var. Yýlbaþý öncesi ve sonrasý 1 er hafta, yabancýlar para piyasalarýnda olmuyorlar. BIST için bu sene olumlu olmasýný bekliyorum.

abd de 900 küsür milyarlýk paket yeniden onaya geliyor. Çýkacaðýný sanmam. Belki çýkar diye ons altýn bugün biraz yükselebilirde yükselmeyebilirde.

BIST de caatsa kenara çekilince geriye teknik kalýyor. Aracý kurumlarýn üzerinde durduðu 1360 direnci geçildi. Psikolojik direnç 1400 var.

Aðýrlýðý ons altýndan hisse viop a kaydýrdýðýmý söylemiþtim. Sanýrým Ocak ayý 2. haftasýna kadar öyle gidecek.

Ons altýnda bir müddettir kenardayým. ons da Trend kalmadý. Trend olmayýnca iþin biraz þansa kalýyor çünki piyasaya uzaksýn, haberleri anýnda alamýyorun. Ons da kazanmam için trend lazým. Aþaðý ve yukarý uzun barlarý fazlaca yapýyor.

Fýrsat görürsem yine ons a dalarým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Market ürünlerindeki trans yað oranýný artýk gizleyeceklermiþ. Etikette trans yað yoktur yazýsý konulmasý yasaklanmýþ.

NEDEN.?

Trans yað olan ürünlerin satýþý azaldýðý için. Bu ürünlerin sahibi büyük fabrikalar olmalýki devlete bu kararý aldýrabilmiþler.

Trans yað dediðiniz þey, normal bitkisel yaðýn kimyasal iþlemlerden geçirilmiþ hali. Saðlýða faydasý olmadýðý açýk.

Bu trans yað olayý yüzünden yaklaþýk 6 yýldýr pastane ürünü kullanmýyorum sayýlýr. Caným çok çektiðinde nadiren bir þeyler alýrým pastahanelerden, börekçilerden, tatlýcýlardan.

Demekki büyük fabrikalarýn trans yað satýþýný ve içeren ürünlerin satýþýný artýrabilmek için böyle bir yasak gelmiþ.

Peki NEDEN fabrikalar trans yaðda ýsrarcý.?

Çünki maliyetleri düþürüyor. Organik yað kullansa ürününü üç TL ye deðil dört TL satmak zorunda.

Tamam 4 TL ye satsýn, herkes 3 TL yerine 4 TL ye satýnca fark olmayacak.

Fark Oluyor iþte.

Halk her yýl fakirleþti. Halk fakirleþtikçe daha ucuza doðru kaymaya baþladý. Migroslardan, Carrefur lardan, daha ucuza ürün satan A101 lere, BIM lere kaymaya baþladý.

Migros ve Carrefur geçmiþ yýllarda zora düþüp el deðiþtirirken, daha ucuza ürün satan BIMler, A101 ler büyüdü devleþti. Halkýn geniþ kesimlerinin fakirleþtiðinin çok açýk göstergesidir bu. (Bu arada bende pek çok ürün çeþiti için BIM, A101, Þok a gidip alýþveriþ yapýyorum yanlýþ anlama olmasýn. Sadece etiket çok okurum.)

Sonuçta halkýn geniþ kesimleri fakirleþtiði için trans yaðdan vazgeçemiyorlar ve devlet eli ile sizin saðlýðýnýzla oynuyorlar.

Saðlýk elden gidince de ilaça ve hastahaneye koþuyorsunuz, bu seferde saðlýk kesiminin kucaðýna düþüyorsunuz. Her halukarda sömürülüyorsunuz ve bunu devlet eli ile yapýyorlar.

Devlet yanýnýzda olsa bunlarýn hiç biri olmaz. O sebeple oy istiyorum. 8 oy aldým ve sadece 0 kadýn dan oy aldým. Kadýnlarýn oylarýnýn yaðmasý lazým. Çocuklarýnýzý düþünün yaw.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sahipleri ibrani kökenli olan habertürk ün yazarlarýndan Serdar Turgut, bugünki yazýsýnda TR milletine sopa göstermiþ.

Özetle demiþki, Çin ve Asyaya dönerseniz batýnýn gazabýna uðrarsýnýz, Asya yerine batýya yönünüzü dönerseniz, batýnýn aferimini alýrsýnýz.

akp nin ilk yýllarýnda batýnýn Aferimini yýllarca aldýk. Doviz yaðdý, ucuz döviz yüzünden ithalat katlandý. abd emri ile yerli fabrikalar kapatýldý, yerli tohum kullanmak ve Türk bayraðý asmak neredeyse suç oldu, ülke koþulsuz açýldý ve Türk fabrikalarý, arsalarý, madenleri yabancýnýn oldu.

Þimdi kamu þirketleri yok, parasý uçtu, 4 milyon suriyeli bizde, 500 milyar dolara yakýn dýþ borcumuz var, halk borç içinde. Akdeniz ve Ege deki haklarýmýzda batý tarafýndan alýnmaya çalýþýlýyor.

Batýnýn aferimi böyle.

Serdar Turgut sanýyorum içinde olduðu durumun farkýnda deðil.

Bazý yazýlarý tamamen CIA elinden çýkmýþ gibi.

Kendi yazdýðýna göre, uzun yýllardýr abd de yaþamýþ olmanýn avantajý ile oradaki pek çok büyük medya kuruluþunun gazatecisi ile arkadaþ. Onlardan bilgi alýp bize sunuyor.

Yazýlarýndan anladýðým kadarý ile açýkça CIA tarafýndan kullanýlýyor ve bu durumun farkýnda deðil. Bugünki yazýsýda bunun açýk göstergesi.

Arkadaþ olarak baktýðý o abd li gazetecilerin, abd devletinin isteklerini uyguladýklarý açýk. Serdar gibi pek çok ülkenin yazarlarýný kullanýyorlardýr. Serdar'da, abd li önemli gazeteciler benim arkadaþým, onlarýn bilgilerini hemen alabiliyorum diye övünüyordur ve TR piyasasýnda bu sayede önemli yer edinmiþtir.

Tekrar belirteyim. yazdýðý yazýlardan anladýðým kadarý ile, kullanýldýðýnýn farkýnda deðil.

Efsane keçi sayesinde bugün öðrendi.
    Ýmdi keçi kelimesi geçince bütün yazý güme gitti deðilmi.

Diðer þýk, zaten bilerek yapýyordur ne yapýyorsa. Açýkça söylemek gerekirse Serdar ýn yerinde olmak için bu ülkenin %80 i gönüllü CIA elemaný olur. En baþtada kendine aðýr milliyetçi diyenler.

Neyseki efsane keçi varda herkesi tokatlayýp kendine getiriyor. Deðerli ile deðersizin ne olduðunu gösteriyor. CIA elemaný olmak deðerlidir, malý götürürsünüz. bakýn fetullaha. Kýçýný öpmek için bakanlar vekiller iþ adamlarý sýradalar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST hisse de iþlem hacmi bugün, önceki günlere göre hafif düþtü. Buna raðmen iyi yükseldi. Tipik ralli görüntüsü.

Bankalar %2,25 e kadar yükseldi, sonra düþtü ve günü %1.10 yükseliþle kapadý. En yüksek yerine göre kapanýþa doðru toplamda %1 den fazla düþmesi, endeksin genelini düþürmedi.

Buda, yabancýlarýn dýþýndaki büyük alýcý grup, hala yükseltmeye hevesli demektir. Manipulatör long mokoko ya devam ediyor.

Kapanýþ görüntüsü, yabancýlar þüphe uyandýrdý ancak son rallide yükselmesinde etkili olan ana grup, isteðinde kararlý görünüyor.

Yabancýlar izin verirse, yarýn 1400 ü geçmeye çalýþacaktýr. Ýlk seferde geçmesini beklemiyorum. caatsa gibi siyasi bir numara çýkmazsa, tayyip uslu durmaya devam ederse (ki taktik deðiþtirmiþ devam edecek), önümüzdeki bir kaç günde 1400 geçilir diye düþünüyorum.

Yeni haftaya baþladýk, bol þans diliyorum.

Sayfa 421/853 ÝlkÝlk ... 321371411419420421422423431471521 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •