Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 425/853 ÝlkÝlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,393 - 3,400 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan geçenlerde araba fiyatlarý uçtu gitti, sen uzak kalmýþsýn demiþti. O zaman bakmamýþtým ama þimdi boþ vaktim vardý bir baktým. Aslýnda boþ vaktimde yoktuda, aklýma takýldý.

Geçen yýlsonu Aralýk ayýnda Clio nun bir modelinin fiyatý 137.000 di.
    Ayný arabanýn ayný modelin, yaklaþýk ayný motor ve donaným paketinin þu anki fiyatý 227.000.

%65 zam.

Bu aralýkta enflasyon devlet verisi ne artmýþ. %14
    Doviz ne kadar artmýþ. %28

Geçen aralýktaki arabanýn fiyatýna doviz ve enflasyonu ekle, üzerinede %23 ekle, þu anki fiyat 227.000 ediyor. Ki arabanýn tamamý ithal deðil, yinede doviz artýþýný tam olarak yansýttým. Normalde maliyet hesabýna yansýtmamam gerekir.

Yani açýklayamayacaðýnýz bir zam yapmýþlar. maliyet artmýþ, o maliyetin üzerine fazladan %23 eklemiþler.

Bu araba yerli üretim denen cinsten ve reno nun yurtiçi üreticisi devlete baðlý firma.

Bu yýl Covid nedeni ile araba satýþlarý düþtü. Satýþý düþen ürün ne olur.? Fiyatý düþer.

Bizde ne olmuþ.?

Fiyatý düþmemiþ, normal artmýþ, Üzerine %23 kazýðýda eklemiþler.

Ýstediði fiyata satar bana ne deðilmi.? Alan varsa ben ne karýþýyorum.

Eðer benim cebimden yardým almasaydý, istediði fiyata satardý, benimde biþey deme hakkým olmazdý.

Bu namussuzlara 2 yýl önce 3.2 milyar TL teþvik verildi.
    Bu sene ford firmasýna sanýrým 10 milyar TL civarýnda teþvik verildi. Hesap yapýlsa daha çok çýkarya, tahminimi yazdým.

Halkýn cebinden bu firmalara veriyorlar.

O zamanda eleþtirme hakkýmýz oluyor. Ýstediðimi yazarým.

Açýkça Kazýk atan firmaya hiç bir ahlaklý ülke halkýn parasýný vermez.

Veriyoruz.

O zaman insanýn aklýna karanlýk þeyler geliyor. Hiç bir normal zekaya sahip insan, namuslu dürüst insan, böyle bir firmaya devlet kesesinden teþvik vermez.

Bu kazýkçý firmalar nasýl oluyorda milyarlarca lira teþvik alabiliyorlar.?

Bu teþviðin kararý veren insanýn, ya bu ülkeden, ekonomiden, otomotiv yapýmýzdan bi haber olmasý lazýmki adamlarýn yüksek maaþlý yüzlerce danýþmaný var. Onlarýda bizim cebimizden besliyorlar.

Yada bu teþvik olayý temiz bir olay deðil.

Ýnsanýn aklý hayali almýyor.

Bu kazýkçý firmalara verilen teþviklerle, bu ülkede sýfýrdan 10 tane yeni araba firmasý yaratýrdýn.

Bizim paramýzla TOGG denen garabeti yarattýn. Oda hedef kitlesi olarak mercedes, BMW ve Audi firmasýnýn müþterisini belirledi.
    Sýfýr tecrübeli devletten beslenen 4 babayiðit, tayyibin emri ile 100 yýllýk Alman firmalarýný kendine rakip olarak belirledi.
    togg konusu çok ayrý konu. Tamamen halkýn vergilerini cukkalama projesi. Sýrf hedef kitlesine bakman, adamlarýn ciddi iþ yapmadýðýný, akýllarýnda baþka þeyin olduðunu gösteriyor. Devlet parasý ile kurdular. yarýn battý diyecekler. Sýrf arsasý onlara kalsa yeter. Kimbilir ne hesaplarý var.

Ýnanamýyorum bu olanlara. Böyle bir ülkede yaþadýðýma inanamýyorum. nereye baksan rezillik fýþkýrýyor.

---

Ýmdi yaðsýn oylar bakiim.
    Tamam yaðdýrmýyorsunuzda, þöyle þýrýldasa olmazmý.?

2. Merhaba,

Yerli oto kumpanyasýna katýlmadým, gereksiz buluyorum ama hedeflenen kitle- olgu- seçilen segment bana mantýklý geldi. Kendi içinde tutarlý ve birkaç hesap sonucunda bu tercihin yapýldýðýný düþünüyorum.

Hatta tesbit ettiðiniz fahiþ zamlarýn bu hesaptan yüz buldu bence.

Pil vb yeni teknolojilerin üretimi dýþýnda yine de gereksiz bir iþ. Ülkede üretilmeyen bir sürü ihtiyaç kalemi varken enerji ve para-fýrsat israfý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ben sürekli belirttiðim gibi farklý düþünüyorum.

Saab sýndýr, DÜNYADA KABUL GÖREN uçak ve uçak motoru üretiyorsundur. Bilinen güvenilen markasýndýr. Otomobile geçer direkt lüks segmente dalarsýn.

Mercedes uçak üretmeye baþlasa, kimse mercedes uçaðýna þüphe ile bakmaz, direk pahalý uçak üretir ve satar.

Sen kendi teknolojisini üretmeyen bir ülke olarak bilinen TR densin, çember sakallý 3 adam ve vestel sin. Hayatýnda ilk defa otomobil üreteceksin. Benzer iþ kolunda dünyaca kabul görmüþ üretimin yok. Vesteli bu ekipten çýkar, geride adam kalmýyor. Sonra kalkýp tesla fiyatýna araba üreteceksin.

Tesla deyinçe þöyle bir durdum. Onlarda sýfýrdan direkt girdiler ve dünyanýn en pahalý markalarýndan biriler.

Tesla ya bakarsan, dünyada olmayan bir þey üretti. Kimsede olmayan menzillerle ortaya çýktý ve bu yýl hariç geçmiþ yýllarda hep zarar etti. Tesla en önemli bileþenler motor ve pili kendisi üretiyor. pek çok ülkeye pil fabrikasý kurdu.

Bizimkiler ise devlette 55 milyon ve arsa aldýlar, sonra kime çizdirelim, hangi parçalarý hangi ülkelerden alalým diye proje yaptýlar.

Arada daðlar denizler kadar fark var.

Bir tarafta ciddi bir üretim, diðer tarafta iþi bilenler açýsýndan komedi bir tiyatro.

Sýfýrdan baþlayan dünya markalarý yokmu. Tonla.

Honda, toyota, hyundai, skoda, seat, son yýllarda Çin ve Hint firmalarý, Ýran firmasý. vs. vs.

Hepsi ucuz araba ile baþladý. O araba piyasada tutununca kaliteyi artýrýp toyota oldular. TR ye bakarsa, togg un girdiði fiyat aralýðý týklým týklým dünyanýn en kaliteli firmalarý ile dolu.

togg projesi devletten parça koparma projesidir. Tek kuruþ 4 babayiðitten çýkmamýþtýr. Bizim ceplerimizi hafifletme projesidir.

abd paketi ne oldu diye internete girdim, bunu yazdýk.

Her neyse yaw. Gereksiz bir yazý oldu, yinede biraz daha bilgi vermiþ oldum.

Sanýrým abd 900 milyarlýk paketinde anlaþma olmuþ gibi. Oylamaya sunacaklar. Yarýn akþam oylamaya girer.
    Bu durumda ons altýn yarýn biraz yükselir... Tabi haberi yanlýþ anlamadý isem.
    Son düzenleme : alicemal; 20-12-2020 saat: 23:21.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hafta sonu ciddi geliþmeler oldu.

Ýngiltere ye uçak seferlerini yasaklayan ülkeler var. Ýngilterede mutasyona uðramýþ covid virüsü korkusu var ve bu korku dünyaya yavaþ yavaþ yayýlýyor. Mutasyona uðrayan virusün görüldüðü ülkelerin sayýsýda artýyor.

Türkiye, mutasyon görülen ülkelere uçuþlarý yasaklamýþ. Aþý, mutasyona uðrayan virüsüde yok ediyor.

Aþýlamalarda baþladý, hem mutasyon korkusu hem aþý iyimserliði, iþ karýþtý.

Asya seansý açýlýnca ilginç þekilde USD/TL üzerine oynamaya baþlayýp yükselttiler. TR den kazanmaya çalýþan asyalýlar çok.

Hem virus hemde USD ataðý bugün BISTi aþaðý zorlayacaktýr. Ama bu perþembede merkez bankasý faiz kararý var. Bu beklentide BISTi tutmaya çalýþacaktýr. Karýþýk bir durum. Hangisi kazanýr fikrim yok. TR bankalarý açýlýncada USD ye alýþ geldi.

---

ONS da paket konusunda anlaþma olmuþ. Bu gün abd açýlýnca oylanýr ve kabul edilir gibi görünüyor eðer bir terslik olmazsa. O sebeple ons altýn yükseldi. Zaten bende bunu bekliyordum. ons altýn takibimde.

Yanlýz þüphelerimde var.

ONS u asýl yükselten, abd finans kurumlarýna her ay daðýtýlan 120 milyar USD lik FED parasý. 60 milyar avro da her ay ECB yani avrupa merkez bankasý daðýtýyor.

Her neyse artýk. Bakalým bugün ons ne olacak, BIST ne olacak. Karýþýk bir gün, tahmin yapmak çok zor. Bugünü riske girmeden kenarda seyretmeyi düþünüyorum.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "kudüs yaz þuraya sms at, yetim sevindir" diye mesaj gelmiþ. kýzýlaya filan alýþmýþtýmda, bu türü ilk defa gördüm.
    TV lerde internettede görüyorsun, bana mesaj olarak ilk geldi.

Maalesef telefon þirketleri, telefon numaralarýmýzý satýyorlar. Ayrýca telefon numarasý verdiðimiz þirketlerde, o telefon numaralarýný koruyamýyorlar ve ya çalýþanlarý tarafýndan yada hackerlar tarafýndan çalýnýyorlar.

Sonuçta yurt dýþýndan bile dolandýrýcýlar, telefonun aracýlýðý ile sana ulaþabiliyor.

maalesef Türkiye çok kötü yolda. Bu yýl ve önümüzdeki yýl toplamda 170 civarý yeni hapishane açýlacak. Mevcut hapishanelerde yer kalmadý, hakimler suçlularý serbest býrakýyor.

TV de siyasetçiler, acaip kalkýndýk diye naralar atýyorlar, cahil halk da inanabiliyor. Yaw kalkýndýkta, neden 2 yýlda 170 tane hapishane açýyorsun, bu hýrsýzlar kim.? Uzaylýmý. neden gençler hýrsýzlýða yöneliyor.?

Ýsviçre kalkýnmýþ hýrsýzlýk yok, danimarka kalkýnmýþ hýrsýzlýk yok, kalkýnmýþ ülkelerin özelliðidir, fakiri ezileni yoktur, hýrsýz olmaz.

Sen nasýl hem kalkýnýyorsunda ayný zamanda hýrsýz sayýný kat kat artýrýyorsun.

Hýrsýz sayýsý hýzla artan ülkelerin tek özelliði vardýr, oda devlet ve siyasiler, ortaklarý medya ile beraber yolsuzluk içinde yüzüyorlardýr.

Kendi çalýþanlarýný soyuyorlardýr.

Siyasetçilerin, siyasete atýlmadan önceki servetleri ile, sonraki servetlerini karþýlaþtýrman, herþeyi açýkça görmen için yeterli.

Yolsuz devletin temelleri, abd nin celal bayar a kurdurduðu, baþkaný adnan menderes olan DP ile baþlýyor.
    1960 - 1980 arasýnda bir ara veriliyor çünki adnan menderes asýlmýþ. Hýrsýzlarda 20 yýllýk bir korku hakim.

Derken abd yine devreye giriyor, sað ve sol diye gençlere örgütler kurduruyor, iki tarafada silah veriyor ve çatýþtýrýyor. amaç kaos yaratýp kaos sonucu ülkede adnan menderesin ölümü ile kaybettikleri kontrolu tekrar ele geçirmek.

1980 darbesi ile özal dönemi baþlýyor ve tekrar abd kontrolune giriyoruz.
    abd nin kontrolundeki partilerle devam ediyoruz. Her geçen yýl daha çok pisliðe batýyoruz.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yabancýlar çok yüklü olmasada bankalarý satýyor, diðerleri ise endeksi tutmaya çalýþýyor. Bugün böyle geçecek sanýrým.

Dayanamadým riske girdim bir kaç long aldým. Büyük ihtimalle zararýna kapayacaðým.

Akþama 1390 ýn altýnda olmayýz diye planlýyorum.

MB çýpasý varken fazla düþmez diye düþünüyorum ama emin deðilim. Aldýðým longlar risk ve son haftalarda düþük longla oynadýðým ve sýk sýk kapadýðým için, bu riske girmeye durumum müsait.

batýdaki panik, yavaþ yavaþ aþý iyimserliðine býrakacaktýr. kaç saat yada gün sürer bilemiyorum.

---
    USDTRY bugünde yükseliþe dönmedi ise, USDTRY den yükseliþ artýk beklemem. Artýk eminim USDTRY nin bir daha 8.0 i kýsa-orta vadede göremeyeceðinden.

tayyip batýya boyun eðmekten vazgeçerse durum deðiþir. yada istisnai bir felaket olur, virus anormal patlar, düþük yoðunluklu savaþa gireriz, tayyip AB ve abd ile kapýþýr, yada perþembe günü MB baþganý faizi artýrmak yerine indirir filan. Siyasi bir numara çýkmazsa diye özetleyeyim, USDTRY önümüzdeki yaza kadar bir daha 8.0 i göremez.

Aslýnda çok daha uzun süre verirdimde, tayyip e güven olmuyor.
    Son düzenleme : alicemal; 21-12-2020 saat: 13:07.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Mutasyon virus olayý, borsalarý karýþtýrdý.

Batýda þirketlerdeki devletin daðýttýðý Aþýrý para bolluðuda, borsalarýn fazla düþmesine engel oluyor.

1890 üzerinde kapatýrýz demiþtim, kapatmadýk ancak iyi yerde ve yükselirken kapadýk. Yarýn için ümit verici. Tabi mutasyonla ilgili yeni bir þey çýkmazsa.

Perþembe günki MB toplantýsý, BISTin aþýrý düþmesine engel oldu. Düþüþ yarýn devam edermi.? Virusle ilgili kötü geliþme olmazsa, yarýn düþmeyiz. 1890 üzerinde kalýrýz.

Mutasyon olayý, avrupa ve abd de bu gece ve yarýn yeni kapamalar olmazsa, fiyatlara girdi sayýlýr. Tabi batýda bir doktor-kuruluþ çýkar, "mutasyon bildiiniz gibi deðil, bulaþma oraný %70 deðil %170" filan derse, bu yeni durum yeniden fiyatlanýr.

Batýdan Ýlave kapama ve ilave mutasyon haberi gelmezse, mutasyon olayý fiyatlara girdi.

---

ONS altýnda haftalarca paketin onaylanmasýný bekledim. Bugün onaylanýyor ancak grafik beklediðim gibi geliþmedi. Kesin onaylanacak diye avrupalýlar erkenden satýþa geçtiler. Ben shortlanmadan, kýrmýzý uzayan barlarý görünce biraz duvarlarý yumrukladým denebilir.
    abd seansý açýlýnca düþüþ biraz terse döndü.

Onaylanma olayý fiyatlara önemli ölçüde girmiþ durumda.

Bende 3 kademede almayý düþündüðüm short larýn ilk kademesini 1880 üzerinde iken aldým. Onaylandýðý anda tekrar yükselirse, bir kademe daha alacaðým. Üçüncü kademeyi almayabilirim. Duruma göre karar vereceðim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hisse borsalarýnda son düþüþün sebebi mutasyondu. Mutasyonda batý avrupada baþlamýþtý.(yada onlar fark etti)
    Bizde batýdaki mutasyon korkusu ile dün yabancýlarýn sattýðý bankalar sebebi ile düþmüþtük. yabancýlar bu tür þeylere aþýrý tepki veriyor. Sanýrým korku ile hisseleri satacak olanlarý kullanýp, viop tarafýnda vurgun vuruyorlar. Yoksa bu kadar salak olamazlar.

Ne diyordum, batý sebebi ile dün satýþ yedik. Dün kapanýþa doðru batý nýn en önemli tek borsasý S&P yükseldi. Dax da önemli gibi görünsede abd borsasýna paralel hareket edior. Avrupayý GENELDE belirleyen abd borsalarý.

S&P ve DAX dün toparlandýlar. Bugünde future larý hafif eksi olsada görünüm pozitif.

Bizde buna baðlý olarak toparlandýk.

1400 ü geçermiyiz emin deðilim ama deneriz. 1380 inde altýna Perþembe MB faiz kararýna kadar düþmeyiz. tabi dediðim gibi ekstra geliþme olmazsa. Þu an için öyle bir görüntü yok. 900 milyar USDlik paket hisse borsalarýnýn fazla düþmesine engel oldu. Normalde bu mutasyonla en az 1 hafta düþerdik diye hatýrlýyorum.

Dün hisse viop da 2 operasyon yaptým. Birincisi zarar yazdý, ikincisinde kârdayým. Bir miktar long elimde hala var. Endeksin geldiði noktada yüksek kontratla oynamak bana doðru gelmiyor. (Yanlýz mantýklý yazýyorum diye sürekli mantýklý oynuyorum zannetmeyin. Ekran seyrederken bazen eski huylarýma dönüp sapýttýðým oluyor. Zarar edip toparlýyorum. Sapýttýðým pozsiyonlarý siz etkilenmeyin diye yazmýyorum. Hatalar yapsamda toplamda iyi gidiyorum, sermaye düzenli büyüyor. Bunun sebebi trendleri sürekli doðru bilmem. Zamanlama hatasý yapsamda, doðru trende oynayýnca, bazen zarar yazsanda, daha çoðunu kazanýyorsun.)

---

ONS da 1 kademe short almýþtým. Onunla kaldým. Ýkinci kademeyi alamadým. Çünki kongre paketi onayladýðýnda ekstra yükselme olmadý. Zaten hangi saat onayladý onuda bilmiyorum. Bize direk öyle bir haber gelmiyor. En azýndan ben bulamýyorum. Abd ingiliz sitelerinede baktým akþam, hep eski haberler.

abd açýldýðýnda trump paketi onaylar. Zaten "acele edin" dediði için trump ýn onaylayacaðý kesin. trump onayýda fiyatlarýn içinde olmasý lazým.

ons düþüyor. Þimdi nereye kadar düþer onu hesaplamam lazým. Olay artýk teknik.

Tabi yeni paket konuþulmaya baþlar, tekniðin anlamý kalmaz. Böyle bir durumda her zaman mümkün ve yüksek olasýlýk. O kadar çok paketler geldi ve konuþulduki, boþ hafta bulmak zor.

---

USDTRY, belli seviyenin altýna inmiyor. Ýndirmiyorlar. MB kararýný görmek istiyorlar. MB, piyasanýn istediði faiz artýrýmýný yaparsa, USDTRY bir miktar daha düþecek. MB faizi çok artýrýrsa, USDTRY biraz daha hýzlý düþer.
    Faiz piyasanýn istediðinden az artarsa da, miktara göre USDTRY bocalar, az düþer veya düþmez.

Görünen oki faiz piyasanýn istediði kadar artýrýlacak. Sanýrým TR oyuncularý 150 puan artsýn istiyor. Global siyonist devler ise 200 puan artsýn istiyor.

Þu an için az miktarlarda ons, usdtry vadeliler short, hisse vadeli long durumdayým.
    Hisse vadelileri ve ons altýný uzun süre tutmuyorum. kapatýp açýyorum. ons da 2 tarafada oynuyorum.

Sayfa 425/853 ÝlkÝlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •