Bol kazançlar alicemal, eline saðlýk.
Bol kazançlar alicemal, eline saðlýk.
abigailCat saðol, þans getirdin, umarým seninde þansýn bol olur.
---
Bugün beklediðimden iyi geçti. 1400 de epey oyalanýrýz sanýyordum. Çabuk geçti.
Kapanýþa bakarsak, yarýn hafif yukarý veya yatay seyredecek. 1400 üzerinde kalmasýný bekliyorum.
Batý borsalarýna bakarsa, mutasyonu sadece 1 gün kafaya taktýlar. Devletin basýp daðýttýðý bedava para içinde yüzüyorlar çünki. abd bildiin maymundu, avrupadada maymun genleri depreþti.
Bir kez kasayý açtýnmý, bir daha kapatamazsýn. Hep isterler. Koltukta kalmak içinde hayýr diyemezsin. Demokrasilerde böyle. Har vurup harman savuran ve ülkenin geleceðini þimdiden harcayan siyasiye karþý, devleti koruyacak mekanizma yok.
Partinin biri beþ verecem der, diðeri 10 verecem der. Kendi cebinden vermiyor, 10 da der, 30 da der.
10 verecem diyen baþa geçer. 10 verecem diyenin karakteri bozuktur, yoksa 10 verecem demez gerçekçi konuþurdu. Bozuk karakterli 10 verecem diyen, baþa geçince 20 kendi cebine 10 size olmak üzere iþe baþlar. 10 verecem dediði için karakteri bozuk adamý seçtin çünki. 10 da sana verdiði için, 20 kendine almasýna ses çýkarmazsýn. "Çalýþýyorda çalýyor." diyerek, tek tük kalmýþ mantýklý beyinlerden duman çýkarttýrýrsýn.
Geleceði yediðinin bilincinde deðilsindir. Siyasi kendi cebine attýðý 20 yi yurt dýþýna çýkarýr. Çýkardýðý trilyonlar bu ülkenin gelecek nesillerinin rýzkýdýr. Senin yüzünden gelecek nesillerin ebesi bellenir.
40 sene sonra verecek biþey kalmayýnca ülke batar. Torunlarýnýz mezarýnýzýn baþýna gelip size lanet okur, ve mezarýnýza iþerler.
Þaka þaka. Mezarýnýza iþemezler.
10 verecem diyene oy atanýn kafada çalýþmýyordur. kafasý çalýþmayanýn torununun kafada basmaz. hali ile dedesinin seçimleri yüzünden süründüðünü bilmez. gelir dede mezarýna çiçek koyar. "Oolum, o mezara iþemen lazým, naaapýyýn sen" diyenede deli gözü ile bakarlar. Üzülmeyin yani. Torununuz hiç bir zaman gerçeði bilmeyecek.
Yaw ne dedesi ne torun. Ben baþka þey yazýyordum.
Baþtan baþlayayým.
abigailCat saðol, þans getirdin, umarým seninde þansýn bol olur.
---
Bugün beklediðimden iyi geçti. 1400 de epey oyalanýrýz sanýyordum. Çabuk geçti.
Kapanýþa bakarsak, yarýn hafif yukarý veya yatay seyredecek. 1400 üzerinde kalmasýný bekliyorum.
Yarýn hafif yukarý yada yatay seyrederiz. 1400 altýný yarýn beklemiyorum.
Sonraki günde MB faiz kararý var.
---
Ons altýnda 1 parti short ile düþüþü seyrediyorum. Fazla düþmedi. trump ýn onayý bekleniyor olabilir. Sonra düþmeye devam etmesi normal olur. Eðer yükselirse bir parti daha short alabilirim. Ne kadar yükseleceðine baðlý. Tabi birde trump ýn ne zaman onaylayacaðýný bilmem lazým. Kongre geçiþini bizim medya anýnda vermedi. Ertesi gün haberim oldu.
---
USDTRY, önceki yazýdada belirttiðim gibi yönünü MB faiz kararý belirleyecek.
Hisse viop a ilave olarak ONS altýna geçtikten beridir 86 gün geçti. Ons altýna geçtikten sonra "tamam viop oynamayý öðrendim" demiþtim.(tabi henüz ciddi bir realizasyon yada kriz ortamýna girmedim. Onlarýda baþarý ile atlatýrsam, asý o zaman "tamam oynamayý öðrendim demem lazým.")
viop oynamayý öðrenmek, mart ayýnda kaybettiðim büyük miktardan çok daha önemliydi. Oynamayý biliyorsan, nasýl olsa o zararý çýkarýr, kâra da geçersin deðilmi.? Önün açýk olur.
85 günde(dün) sermayeyi üçe katladým. Benim açýmdan iyi haber tabiki. Hâlâ mart ayýndaki zararý çýkaramadýðýmdan, en ufak bir sevinç duymuyorum. Ama kâr hariç ana para zararýmý çýkarmama az kaldý.
---
BIST hisse tahminlerimiz doðrultusunda ilerliyor. Asýl çözülmesi gereken problem, faiz arttýktan sonra.!
Faizin piyasanýn beklediði ölçüde 150 puan arttýðýný düþünelim.
Sonra.?
O kýsým biraz karýþýk.
KISA VADE pek beklenti kalmýyor.
Onuda perþembe günü düþünelim.
---
ONS altýný karýþtýrdýlar. trump onaylayacaktý, beklenti bitecekti, realizasyon olacak altýn biraz düþecekti, bende kazancý cebe indirecektim.
Ama trump "acele çýkarýn" dedikten sonra, paket çýktý ve "niye çýkardýnýz" demeye baþladý. Kiþi baþý 600 USD yardým baþtan beri belliydi, yeni biþey deðildi. "Niye 600 USD yardým yazdýnýzda 2000 USD yazmadýnýz" demeye baþladý.
Deli'ye bu kadar güven oluyor.
ons da ne olacak þu an bende þaþkýným. Avrupa seansý açýlýnca durum belki netleþebilir.
---
USDTRY faiz kararýný bekliyor. Dünde yazdýðým gibi tutuyorlar. Faiz kararýna göre þekillenecek.
TV de sürekli devletin reklamlarý var. TV kanallarýna milyonlar verip yayýnlatýyor. Kanallarý paraya boðuyorlar.
Peki ne sonuç alýyor.?
Az önce sigaranýn kötülüðünü anlatan reklam vardý. "Ýçmeyin" diyor.
Bu reklamlarýn zerre etkisi olmuyor.
Neyin etkisi oluyor söyleyeyimmi.?
Eðitimin.
Aðýr eðitim beyni geliþtiriyor ve geliþen beyin sigara, aþýrý alkol gibi alýþkanlýklardan uzak tutuyor.
TR deki çok Zor kazanýlan üniversitelerin mezunlarýna bakýn. O üniversiteleri kazanabilmek için ana karnýndan itibaren çocuklarýn beynini çalýþtýrýyor aileler. Þaka söylemiyorum, eðitim anne karnýnda baþlýyor. Hamile annenin fetüsüne, kitap okuyaný var, müzik dinleteni var. Ýlk okula baþlamadan yabancý dil öðrenen ve matematik öðrenenler var.
Sonra üniversite sýnavlarýna kadar tüm hayatlarý çalýþmakla geçen öðrenciler var. Tabi kendileri farkýnda deðildir, o ortamda doðduklarý için hayatýn bundan ibaret olduðunu sanýp normal algýlarlar.
Netçede beyin aþýrý geliþince, yanlýþ olabilecek þeylerden GENELDE uzak duruluyor.
Benim iþ hayatým hep yerli ve yabancý yüksek eðitim almýþ insanlarla oldu. Kadýn veya erkek tek sigara tiryakisi hatýrlamýyorum. Ýþ yerinde içen yoktu, iþ sonrasýda arkadaþlarýmdan tiryaki yoktu. Ölçülü alkol hepimiz alýrdýk, sigara içip kendini, arkadaþlarýný, ailesini, doðacak çocuklarýný zehirleyen yoktu.
Bir araþtýrma yapýlsa, aðýr eðitim almýþlarla, imam hatip mezunlarý arasýnda, kim çok sigara tüketiyor.
Eminim imam hatipliler açýk ara farkla önde giderler. Tabi bu sadece kendi gözlemim, gerçeði bilmiyorum.
Neticede halkýn vegilerini TV kanallarýna aktaracaðýna, eðitim sistemini bozmayý býrak.
Üniversiteler rektör olarak atadýðý insanlar, üniversite öðrencilerinden nefret ediyorlar. kendileri ingilizlerin uydurduðu selefi vahabi islam dinine inanýyorlar çünki.
Eðitim sistemimizi düzeltmek, sigara tiryakiliðini hýzlý þekilde düþürmek için yeterli.
Bunun yan etkisi var.
Eðitim sistemi düzelince, iyi eðitilen beyinler, hýrsýzlara oy vermeyi býrakýrlar. Düzgün partiler ortaya çýkar ve ülke geliþir kalkýnýr. Adaletsizlik, yolsuzluk biter. halk eþit þartlarda rahat ve saðlýklý yaþar. Gruplar arasý nefret biter. Saðdaki soldaki ülkelere saldýrmamýz sonlanýr. herkes refeha kavuþur. Bu tür ülkeler bakýnca gençlerde uyuþturucu ve eþcinsel yaþama oraný artýyor. Anormal hayat baþlýyor. Ýntiharlar açlýktan umutsuzluktan deðil amaçsýzlýktan oluyor.
Hali ile çok fazla eðitmekte maymun toplumuna yaramýyor. Keçi olsanýz sorun deðildi.
Evet, çözüm üretemedim.
Bu düzen devam etsin en iyisi. %20 soysun, %80 soyulsun. Oran ideal görünüyor.
Ons altýnda kafam karýþtý. 1 parti shortla duruyorum.
Avrupa seansý açýlýnca bir miktar alýþ geldi.
Þimdilik ons altýný beklemeye alayým, geliþmeleri izleyeyim.
Shortlar dursun. Bir kaç gün içinde kafam netleþir. trump ýn paketi red edeceði hiç hesapta yoktu. Paket red den sonra, tekrar trumpýn önüne gelmesi ne kadar sürecek bilmiyorum. Üstelik trumpýn beklentileri karþýlanacakmý.?
biden dün, daha büyük bir paketten de bahsetmiþ.
Dediðim gibi batý da paket hazýrlýklarýnýn sonu gelmiyor.
ONS dada gün içi manipulasyon olabileceðini bugün öðrenmiþ oldum.
trump ýn paketi red etmesi, normalde ons short çular için iyi bir haber. Normalde endeksin kýrmýzýya bürünmesi gerekirdi.
Ancak avrupa seansý açýlýnca endeksi yeþil barlarla biraz yukarý taþýdýlar.
Sonra daha uzun yeþil barlarla daha yukarý taþýdýlar. Ben bu arada shortlarý kapadým. "Belliki avrupalýlar durumu pozitif algýladý, daha yukarýda yeniden shortlarým" dedim. tamamen amatör tuzaðýna düþtüm. temel veri yönün aþaðý olduðunu gösteriyordu. Ekran takip etmem, beni keçilikten maymunluða döndürdü. abigail hariç sizden biri oldum.
Benim gibi düþünen onbinlerce kiþi olmalýki, ben kapadýktan bir müddet sonra kýrmýzý uzun barlarla normal yola girdi.
Demekki, ons altýndaki manipulatörlerin, gün içi endeksi belli yöne sürebilecek güçleri var.
ons altýn tahtasýndaki Piyasa yapýcýlar, bu kadarýna izin veriyor olmalýlar. Sadece binde 4 yukarý taþýmalarý yetti.
Bu bana ders olmalý. Ons altýndada gün içi manipulasyon var. Unutma bunu.(Avrupa seansý)
BIST de ise manipulatörler endeksi, en dip görünen yerden %10 un bile aþaðýsýna sürüyorlar ve piyasa yapýcý 3 banka hiç ses çýkarmýyor. tam talan ülkelerine özgü bir davranýþ.
Belkide o manipulasyonu yapanlar, piyasa yapýcý o üç bankadýr. Bunu ben bilemem.
Bugün yoldayým. 2 þeritli yoðun yolda 1 þeridi flaþörleri yakarak odun kafalý birileri kapamýþ. Tek þeride düþen yolda Arabalar kuyruk olmuþ. Baktým kuyrukta bir trafik polisi arabasý. Dikkat ettim yolu kapayana ceza kesecekmi diye.
Kesmedi.
Sýradan bir vatandaþ gibi geçti gitti.
Bu adamlarýn aldýðý para haram. Bu adamlarý eðiten kurumun öðretmenlerinin yöneticilerinin aldýðý para haram. Bomboþ bölünmüþ yolda, 70 km hýz sýnýrý olan yerde bana 78 le gidiyorum diye tuzak kurup ceza yazan adamlar bunlar. Yolun baþýnda 90 km hýz sýnýrý yazýyor, ona güvenerek gidiyorsun, bir yerde 70 km ye düþürmüþler göremiyorsun. Yokuþ aþaðý giderken bir yerde tuzak kurmuþ olan bu trafik polislerinin kucaðýna düþüyorsun.
Az geliþmiþ ülkede normal durum bunlar. 78 ile bom boþ bölünmüþ yolda ceza yersin. 90 km tabelasý varken.
Ülkenin geneli ile kýyaslayýnca normal bir durum.
Sonuca gelirsem.
ons altýn tahtasýnda hala öðrenme durumundayým. Gün içi kýsa süreli manipulasyon yapýlabildiðini öðrenmiþ oldum. (Avrupa seansý)
Küçük bir kazançla ons shortlarý kapadým. Haftalar boyu yaptýðým planlar hüsranla sonuçlandý.
Son düzenleme : alicemal; 23-12-2020 saat: 15:49.
Çook ilginç.
ONS altýn piyasasýnda hala öðrenciyim.
abd piyasasý açýlýncada yeþil barlar uzadý.
Peki hareketin sebebi ne.? biden ýn konuþmasýmý?, paket ortadan kalkýnca Paritemi? Baþka birþeymi.?
Hareketi anlamalý ve ona göre pozisyon almalýyým.
Bir önceki yazýmdaki manipulasyon çýkarmam hatalý gibi görünüyor.![]()
Yer Ýmleri