Bu arada eklemeyi unutmuþum; Ýngilizce öðretmenliði okuyorum, kuantum bilgisayarlar hakkýnda yabancý kaynaklarý Türkçeye çevirme konusunda -eðer istersen- sana yardýmcý olabilirim.
Ýyi akþamlar.
Bu arada eklemeyi unutmuþum; Ýngilizce öðretmenliði okuyorum, kuantum bilgisayarlar hakkýnda yabancý kaynaklarý Türkçeye çevirme konusunda -eðer istersen- sana yardýmcý olabilirim.
Ýyi akþamlar.
Demek Ýngilizce bölümü öðrencisisin. Gözlemin çok doðru, iþsizlik korkunç boyutlarda. Ýþ bulanlarýn çoðuda rahat yaþayabilecekleri kadar kazanamýyorlar. Bütün hayatlarý birileri için çalýþmakla geçiyor, sonra bakýyorlarki çok yaþlanmýþlar ölmek üzereler. Geçmiþlerine bakýyorlar bomboþ. Birileri rahat yaþasýn diye hayat boyu çalýþmýþlar ve ölmek üzereler. Korkunç bir düzen deðilmi.? Maalesef bu düzenin içindeyiz.
Kuantum için ingilizceye ihtiyacým yok, o konuyu hobi amaçlý takip ediyorumda. Yazlarý Bodrum ve Marmaris sahillerinde Avrupalý hatunlarý tavlamaya çalýþýrken Ýngilizceye çok ihtiyacým oluyor. O konuda yardým edersen bütün tatil masraflarýn benden.
(abigail gýrgýr yapýyorum, bugünü zarar kapamadým ona sevindim de)
Bu arada bende yaklaþýk senin yaþýnda ilk hisse senedimi almýþtým. Tabi ben ekonomi mezunuyum, o sebeple ilk senedimden iyi kazanmýþtým.
.
Son düzenleme : alicemal; 14-01-2021 saat: 20:02.
XBANK da yabancýlar ne yapýyor.?
Hakkaten anlamlandýrmak çok zor. Bu geceki powel konuþmasýnýmý bekliyorlar.? Yoksa trump'ý tehlike olarak görüp onun pasifize edilmesinimi bekliyorlar.?
Hani diðer sektör senetlerini satsalar anlayacaðým. Ne satýyorlar.? Çok diðer sektörlerin yanýnda ucuz ve çok ucuz olan bankalarý.! Anlamlandýrmak hakkaten çok zor.
Hoþ beni etkilemiyor. haftalardýr endeksin geldiði yer dolayýsý ile hisse vadeli az tutup elden çabuk çýkarýyorum. Ana pozisyonum usdtry vadeli short da. Ons ve hisse vadeliler günlük veya en fazla bir kaç günlük al sat yaptýðým araçlar.
Bu akþamýnda geçmesini bekleyelim, bakalým sorun powel mýymýþ Yani FED. yani enflasyon sonucu faiz artýþ korkusumu.
---
ONS da bugün ilginç þeyler oldu. Epey sattýlar. mantýklý bulmadýðým için dün almýþ olduðum longlarý bozmadým. Üzerine aþaðýdan takviye yaptým. Bu akþam yada duruma göre yarýn kaparým. FED ve biden konuçmalarýný dinlemeliyim.
ons ortada duruyor. Yukarýda gidebilir aþaðýda. Þu an için garantili bir araç deðil.
dolar yine yükselecektir.krediler zaten yüksek hayýrlý olsun sana bir biz þansýsýz sanýrým.
musti, dolar alýp yatmýþsýn sanýrým. Maalesef amatörce bir davranýþ. Finansal okur yazar olmadan saðdan soldan duyduklarýnla piyasaya girince iþin þansa kalýyor.
Hoþ ben prof sayýlýrým, analistlerinde kralýyým, yinede Mart ayýnda piyasa silindir gibi geçti üzerimden. Düþün yani beni silindir gibi ezen piyasa kimbilir seni ne yapar.
Þaka þaka.
Bu akþam keyfim yerindede.
Þu anda ons altýnýn kobra pozisyonunda dikildiðini gördüm, o da sevindirdi tabi.
Bugünü epey artýda kapayacaðým gibi görünüyor.
Sana bol þans. Ýþin þansa kalmýþ gibi. taze ezilmiþ bir profun görüþü bu.
Yine þaka yaptým yaw, malum ons dikilmiþ. USD niye yükselmesin. tayyip in saða sola saldýrmasýna bakar.
Bu iþi hakkaten öðrendim gibi.
Sepetdeki araçlarý çokladýðýmdan beridir zarar yazmýyorum.
Bugün hisseler epey düþtü yine kazançlý kapayacaðým.
Ýmdi onsu kapayacaðým yeri kollayayým. biden konuþtuktan sonra geç olabilir.
![]()
Akþam seansý bluumbergin marabasýnýn programýný 1 saat seyrettim.
Ondan öncede Asaf hoca ile Ege hocanýn programý vardý.
Asaf hoca ile Ege hocadan dinlediklerim az çok aklýmda kalýyor. Ama sonraki marabanýn konuklarýndan hiç birinin söyledikleri aklýmda kalmýyor yaw. Çok ilginç. Bunlarmý çok boþ konuþuyorlar, bendeki arýzamý büyük.?
Gizem Öztop Altýntop 72 kere saçýný arkaya attý. Öbür taraftaki beyaz sakallý keþkül, saða doðru kaykýldý, öyle kasýlýp kaldý. Aklýmda bunlar kalmýþ. Ýkisininde bir saat boyunca aðzý oynadý durdu. Belliki biþeyler söylüyorlardý. geviþmi getiriyorlardý acaba.? Yaw geviþ getirseler yaðlý maraba onlarý niye ekrana çýkarsýn.?
Aklýmda deli sorular.
Geçende yine bu gece marabasýnýn 22:00 programýnda twin özlem vardý. Esmer zayýf Özlemin bi ara "baz" dediðini hatýrlýyorum. bazlama mý demek istedi acaba.? Kýzýn aklý yemekte normal olarak.
Diðer taraftaki normal kiloya düþmüþ olan sarýþýn Özlem, bazlama konusunda esmer özleme yardýmcý olmadý.? Sanýrým ekranda ortada duran yaðlý maraba kýzcaðýzýn bazlamasýný yemiþ. Kýz çok zayýf. Anladýðým kadarý ile yaðlý maraba yý kast ederek "bazlamamý yedi" dedi. Sarýþýn özlem ise biraz hýnzýrca güldü. "Oh olsun" demek istemiþ olabilir. Yaðlý gece marabasý milletin bazlamalarýný yiye yiye yine semirdi. Bi ara zayýflamýþtý. garanti bankasýnýn gürbüzü ile zayýflama kampýna girmiþ olmalý.
WhatsApp yüklemeniz gereken yeni versiyonu ile þu bilgilerinizi facebook aracýlýðý ile þirketlerle paylaþacakmýþ.
Mesajlaþtýðýnýz kiþilerin listesi, kiminle mesajlaþtýðýnýz, kimi tanýdýðýnýz, ne zaman ve hangi sýklýkla konuþtuðunuz, statünüz, hikayeleriniz ve profil fotoðrafýnýzý, WhatsApp'ýn kullandýðý ve paylaþtýðý veriler ise daha çok sizin uygulamayý nasýl kullandýðýnýza yönelik.
WhatsApp'ýn Facebook ile paylaþtýðý veriler arasýnda telefon numaranýz, WhatsApp'ý ne kadar süre ve ne kadar sýklýkla kullandýðýnýz, diðer kullanýcýlarla nasýl bir etkileþim içinde olduðunuz, cihazýnýzla ilgili bilgiler, IP adresiniz, iþletme sisteminiz, tarayýcý verisi, bataryanýn saðlýðý, uygulamanýn versiyonu, mobil að, dil ve zaman dilimi yer alýyor.
WhatsApp'a en baþta verdiðiniz izne göre, whatsApp ödeme sisteminden yaptýðýnýz ödeme verileriniz ve konumunuz da Facebook ile paylaþabilen veriler arasýnda.
Yer Ýmleri