Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 438/853 ÝlkÝlk ... 338388428436437438439440448488538 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,497 - 3,504 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Akþam seansý bluumbergin marabasýnýn programýný 1 saat seyrettim.
    Ondan öncede Asaf hoca ile Ege hocanýn programý vardý.

Asaf hoca ile Ege hocadan dinlediklerim az çok aklýmda kalýyor. Ama sonraki marabanýn konuklarýndan hiç birinin söyledikleri aklýmda kalmýyor yaw. Çok ilginç. Bunlarmý çok boþ konuþuyorlar, bendeki arýzamý büyük.?

Gizem Öztop Altýntop 72 kere saçýný arkaya attý. Öbür taraftaki beyaz sakallý keþkül, saða doðru kaykýldý, öyle kasýlýp kaldý. Aklýmda bunlar kalmýþ. Ýkisininde bir saat boyunca aðzý oynadý durdu. Belliki biþeyler söylüyorlardý. geviþmi getiriyorlardý acaba.? Yaw geviþ getirseler yaðlý maraba onlarý niye ekrana çýkarsýn.?

Aklýmda deli sorular.

Geçende yine bu gece marabasýnýn 22:00 programýnda twin özlem vardý. Esmer zayýf Özlemin bi ara "baz" dediðini hatýrlýyorum. bazlama mý demek istedi acaba.? Kýzýn aklý yemekte normal olarak.

Diðer taraftaki normal kiloya düþmüþ olan sarýþýn Özlem, bazlama konusunda esmer özleme yardýmcý olmadý.? Sanýrým ekranda ortada duran yaðlý maraba kýzcaðýzýn bazlamasýný yemiþ. Kýz çok zayýf. Anladýðým kadarý ile yaðlý maraba yý kast ederek "bazlamamý yedi" dedi. Sarýþýn özlem ise biraz hýnzýrca güldü. "Oh olsun" demek istemiþ olabilir. Yaðlý gece marabasý milletin bazlamalarýný yiye yiye yine semirdi. Bi ara zayýflamýþtý. garanti bankasýnýn gürbüzü ile zayýflama kampýna girmiþ olmalý.
    Hiçbiri boþ konuþmuyor, hepsi gayet etkin algý yönetimi yapýyorlar. Hiç birþey söylemeseler bile bilinçaltýna çalýþýyorlardýr. Piyasalarda parasý olanýn "acaba ne demiþler" diye merak edip dinlememesi gereken, geçmiþ dönemlerde algý yönetimi ve spekülasyonlarý tescilli bir kadro. Bunu bilen birisinin bile etkilenmemesi çok zor. Bu yüzden asla izlemiyorum

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay, cumartesi abimiz dönmüþ. Aylardýr ortada yoktu.

---

DÜn hem biden, hem powel ekranlara çýktý. Dünya para piyasalarý için önemliydi.
    Beklenmeyen hiç bir þey olmadý.

powel dünyanýn parasýný yiyen abd finans devlerine, "korkmayýn, abd halkýnýn ve dünya halklarýnýn kanýný emmeye devam edeceksiniz" dedi.

biden 1.9 Trilyonu FED e bastýrýp daðýtacak. Bu paraya biþey diyemem. Yine üretilmemiþ haram para, ama yarýsý halka daðýtýlacak. Bu konu tartýþýlýr.

Peki sonuçlarý ne olacak. Powel ve biden açýklamalarýndan piyasa ne sonuç çýkaracak.? Benim ne sonuç çýkardýðým önemli deðil piyasa ne sonuç çýkaracak onu anlamak gerekir.

Zaten ben bir sonuç çýkarmadým.

Sürpriz olmadýðýna göre açýklananlar fiyatlarýn içindedir.

Bugün hisse ve altýnda kenarda bekleyeceðim. Piyasanýn davranýþýný göreyim. S&P realizasyon bölgesindeydi. Bir realizasyon gelirmi.?

Bizde XBANK ý anlamsýzca(bana göre tabi) satýp duruyorlardý. Bu satýþ duracakmý.?

Bugünü durumu anlamaya çalýþarak geçireceðim.

biden ýn vatandaþa direk daðýtacaðý 1 trilyon USD, piyasalarda enflasyon korkusu yaratabilir. Enflasyonun artmasýndan çok korkuyorlar.
    Enflasyon artarsa FED faiz artýrýr korkusu var. FED faiz artýrýrsa, para piyasalarýndaki paranýn bir kýsmý faize kayar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýlginç bir gün oldu.

Dünya ve TR ye iliþkin Veriler anlamlý olmadýðý için bugün kenarda bekleyeceðimi yazmýþtým.

Günlerdir yabancýlar ýsrarla XBANK satýyorlardý. Bunuda anlamlandýramamýþtým. Realizasyon desen XBANK ta saçma olurdu. Büyük bankalarýn yarýsý bedava diðerleri pahalý deðil.
    Son 5 haftanýn dördünda BIST e yabancýlar para sokmuþ. Geçen hafta 285 milyon USD sokmuþ. Þimdi yeni para sokmuþsun, hiç kazanmadan realizasyonamý gireceksin. Hemde en ucuz ve saðlam kaðýtlarla.

Hali ile XBANK taki yabancý hareketini anlamlandýrmak zordu. Geri kalan herþeyi yerliler aldýðý için bu güne kadar endeksi düþürmeyi baþaramamýþlardý. Bugün baþardýlar.

Sebebi S&P ye kitlenen bir sürü haline dönüþmüþ olmamýz. Yerli fon yöneticileri XBANK korkusu ile S&P ye bakýp satmýþ olmalýlar. Bugün S&P de aþaðý gidiyor.

Peki yabancýlarýn bu hareketini nasýl anlamlandýrabilirsin. Yüzlerce milyon USD yi BISTe sokup zorla BISTi düþüreceksin.? Buyrun buradan yakýn.

Mesleði para piyasalarý olupta, kurumlarda çalýþan tecrübeliler bunun sebebini biliyorlardýr. Ben bilmiyorum, ancak kurumsal açýdan bakýlýnca acemi tahmini yapabilirim.

Olsa olsa XBANK la endeksi düþürüp, xban harici senetlerin fiyatýný aþaðý çekmek ve o senetleri toplamak. Yeterince toplayýnca xbank ý alýr yükseltirsin. nasýl olsa yerli xbank ý sana býrakmýþ.

Aklýmada baþka sebep gelmiyor. Baktýlar yerlinin düzeltme yapacaðý yok, bari sopa ile mecbur býrakayým demiþ olmalýlar.

Pazartesi de devam etme ihtimalleri var. Bu iþ biraz uzayabilir. S&P de realizasyona girerse, bizdeki düzeltmeyi daha kolay yaparlar.

Short düþünmeye baþlamak lazýmmý demiþtim bir kaç gün önce.

Pazartesi duruma göre bakacaðým.

ons a da ellemiyeceðim. tam ortada duruyor ve aþaðý gitmesi içinde sebep var, yukarý gitmesi içinde. Zaten ortada iken yönünü tahmin edemiyorum. En iyisi elleþmiyeyim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ÇÝN aþýsýnýn %50 etkili olduðunu manþette yazan siyonist bluumberg, Alman aþýsýnýn yan etkisi sebebi ile ölen 13 yaþlýyý yazmamýþ.

Klasik yöntemle üretilen Çin aþýsýný yukarda yazmýþtým, test için vurulanlarýn hiç biri hastalýðý aðýr geçirmiyor ve ölmüyor. Ya hiç belirti göstermiyorlar yada hafif atlatýp iyileþiyorlar. %0 ölüm, %100 baþarý.

Ama bunu %50 baþarý diye manþetten duyurdular.

Norveç de vurulmaya baþlayan yeni teknoloji sentetik Alman ve ABD aþýlarýnda, aþýnýn yan etkileri sebebi ile 29 yaþlý kiþi aðýrlaþýyor, 13 tanesi ölüyor. Virus sebebi ile deðil, aþýnýn yan etkisi sebebi ile ölüyorlar.

Bu haber diðer siyonist medya haberturk de almýþ. haberturk tam kontrollu profesyonel deðil anlaþýlan.
    bluuumberg tam örgütlü tam kontrollu, profesyonel olarak siyoniste hizmet eden medya gibi görünüyor.

Çalýþanlarýn tiplerine bakýyorum, neredeyse hepsi asya kökenli. Karaim (Karay) yahudisi olmalýlar. Veya bilmediðim baþka bir þey vardýr. Müslümanlýktan önce Musevi(yahudi) dinini kabul eden Hazar çevresinde yerleþmiþ Türkler var. Selçuklu devleti hanedanýda Musevi idi. Veliahtlarýn hepsinin ismi musevi ismi. Sonradan muaviye grubunun ordularý Türk boylarýný katlediyor ve sunni müslümanlýðý kabul ettiriyorlar. Olayýn detayýný unuttum, kronolojide hata yapmýþ olabilirim.

Her neyse, bluumbergdeki ekran yüzlerinin %80 i kuzey asya tipli. Gece marabasýda asya tipli. yayýn yönetmeni ortadoðu tipli, onun kökeni ibrani olmalý. Yahudi þirketlerde öyledir, tepe yönetimler hakiki israillidir, geri kalaný çalýþanlar, yalakalar, uþaklar, marabalar olarak hiyerarþik þekilde sýralanýrlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Serdar Turgut bugünki yazýsýnda 27 mayýs döneminin ekonomik þartlarýna deðinmiþ. Benim görüþüm beþ para etmez bir yazý yazmýþ.

O dönem ülkeyi þekillendiren güçlerden hiç bahsetmeyip olayý teorik açýdan anlatmýþ.

Örnek verecek olursam.
    100 metre koþu yarýþýný anlatmýþ.
    "Koþucular baþlangýç noktasýnda beklemeli. Baþla iþareti ile hepsi birden koþarak bitiþ çizgisine gelmeli. Ýlk gelen yarýþý kazanarak madalyayý almalý. Koþucular baþladý, 3 numaralý koþucu antrenmansýz olduðu için geride kaldý, 7 numara hýzlý gitti, 10 numara deniz seviyesinde koþmaya alýþýk deðil geride kaldý. 5 ve 6 numaralar finale birlikte girdi, sonucu fotofiniþ belirleyecek."

Aynen böyle anlatmýþ. Teori.
    Yarýþý önde götüren 5 ve 6 numaralarýn elindeki testere ve tabancadan bahsetmemiþ. 3 numaralý koþucuyu tabanca ile vurdular, 10 numaralý oyuncunun bacaðýný yarýþ baþlamadan testere ile kestiler, bunu gören diðer koþucular kaçtýlar.

Yarýþ bu þekilde olmuþ ama Serdar abim teoriyi anlatmýþ. Bir 100 metre yarýþý deniz seviyesinde nasýl yapýlýr.

Atatürk öldükten sonraki süreçte, halkýn yönlendirilmesinde çok etkili olan medyanýn tamamen azýnlýklarýn(yahudi, Ermeni, Rum) elinde olduðundan bahsetmemiþ. O dönem ermeni çocuklarýnýn misyoner okullarý olan robert kolejlerinde yetiþtirilip devlette önemli yerlere getirildiðinden bahsetmemiþ.

Devleti ele geçirme planý uzun vadede sömürü planý yürürlüðe konmuþ.

Ýlk saðcý partiyi kuran celal bayarýn robert kolejde yetiþtirilip ingiliz abd parasý ile parti kurup ülkeyi dönüþtürme çalýþmasýna baþladýðýndan bahsetmemiþ.

Tarikatlarýn ingiliz ajanlarý ve parasý ile ortadoðu ve Türkiyede örgütlendirilip, halký dönüþtürmek için çalýþtýklarýndan bahsetmemiþ.

O dönem köylü içinden çýkarýlan sanayici burjuvanýn, abd ve ingiliz yahudilerin para ve distribütörlük destekleri ile ülkeyi sömürür hale getirildiðinden bahsetmemiþ. Tabi kendiside o kiþilerin torunlarýnýn medyasýnda uzuuun yýllar yüksek maaþlar aldý nasýl bahsetsin.

Tamaaaamen planlanmýþ ve örgütlenmiþ bir ele geçirme çalýþmasýnýn ortasýndaki Türkiye. ingiliz abd gücü ile yavaþ yavaþ ele geçiriliyor. Ýçerdeki yahudi ermeni azýnlýk kullanýlýyor. Bugünki köklü DEV þirketlerin hepsi onlara ait. Geri kalan dev lerde, hýrsýz siyasetçilerin, halkýn parasý ile büyüttüðü, uzun süre kalýcý olamayan þirketler. Yahudi olmayan veya yahudilerle ortaklýða gitmeyenler, uzun vadede dev olarak kalamýyorlar. ya yok oluyorlar, yada satýn alýnýyorlar.

Testere ve tabanca taþýyanlardan bahsetmemiþ, koyunlara masal anlatmýþ.

fetullahý anlatýrken CIA dan bahsetmezsen, yersen yazýsý olur. fetullah tamamen CIA nýn çalýþmasý, projesi. Kalkýpta çok baþarýlý bir iimam diye anlatamazsýn. Türkiye tarihinide anlatýyorsan, ingilizler, abd ve yahudi azýnlýðý dýþarýda býrakarak anlatamazsýn. Anlattýrmazlar.

YERSEN yazýsý olmuþ.

6.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Neden acaba muhasebe servisi bu kadar önemli.??? Pazarlama yapýp para kazandýran servis deðil. Satýlan malý üreten servis deðil. AR_GE ile iþletmeyi geliþtiren servis deðil.???
    Sadece paranýn kaydýný GÝREN servis. kalaný yazýlýmlar yapýyor. Niye diðerlerinden daha önemli ki.?
    Ýþin komik tarafý, muhasebe yazýlýmlarýnýda benim içinde olduðum ekip kurdu ve muhasebe yazýlýmý eðitimlerini bile tüm þubelere biz verdik...

Demek olay muhasebe servisinin niteliðinde deðilde, girdikleri kayýtlarý bilmekte yatýyor. Firma paralarý nerelere harcýyor. tabiki kasanýn baþýndaki adam, hangi para nereye harcanýyor, hepsini biliyor. Bu bilgi onlarý önemli yapýyor, tabi ahlaki açýdan çürümüþ iþletmelerde.
    2 kere 2 kaç eder sorusuna, kaç etmesini istersiniz cevabýný verebilseniz....sizi de alýrlardý.
    Ýnanýlmaz Dediðiniz Hisse, Gün Gelir; Dayanýlmaz Olur.
    FORMDA YAZDIKLARIM KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. ZARAR EDEBÝLÝRSÝNÝZ.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cüneyt abimiz yýllar önceki yazýmý hatýrlatmýþ.

---

Realizasyonamý baþladýk.? Düzeltmeye baþlýyormuyuz.?

Durumu anlayana kadar hisse vadelide kenarda durmaya devam edeceðim.

Covid-19 da üçüncü dalga korkusu batý ülkelerini sardý. ingiltere kendini kapattý, Almanya sýkýlaþtýrma süresini uzattý ve yeni sýkýlaþtýrmalar bekleniyor. israil en çok aþý vuran ülke. israilde bugünlerde vaka sayýlarýnýn hýzla düþmeye baþlamýþ olmasý gerekirdi ancak henüz düþmemiþ.

BIST deki yabancýlarýn ýsrarlý satýþý belkide bu yüzden. Üçüncü ve daha sert dalga korkusu.

Batýlý GLOBAL dev balinalarýn davranýþ tarzýný anlar gibiyim. Bu tür küresel korkularý kullanarak, SPOT da hisse satýp, KALDIRAÇLI piyasalarda vurgun yapmaya çalýþýyorlar. Tabi sadece tahmin, onlarýn dünyasýnda deðilim.

---

ONS altýnda ortada.
    Yukarýda gidebilir, aþaðýda. Korelasyonlarýna tam odaklanamadýðým için, ons altýnda yön tayin etmekte zorlanýyorum. Ons da kenardayým, biraz anlamaya çalýþayým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün para piyasasýný takip etmedim.

Þimdi biraz detaylý baktým. BIST yükselmiþ. abd piyasasý bugün kapalýydý, XBANKý bundan önceki 5 gün boyunca düzenli olarak satan yabancýlar, bugün satmamýþlar. Çoðunlukla yatay gitmiþ, biraz yükselmiþ. XBANK, abd piyasasýna kilitlenmiþti, aynen DAX(Alman) ve CAC(Fransa) gibi.

abd piyasasý kapalý olunca, bu piyasalar için lambayý kapatmýþ gibi oldular.
    Yarýn abd piyasasý yanlýþ bilmiyorsam açýk. Yarýnda kenarda olacaðým, iþlem yapmayacaðým. Kenarda durmak büyük rahatlýk, huzur var.

Bugün hiç ekonomi haberlerinide takip etmedim, geliþme varsa bilmiyorum.

Þu an bluumbergin akþam marabasýnýn programýný dinliyorum ama Melike Ayan yok. O olmayýnca programý al çöpe at. Aslýnda bu akþam boþ konuþmayan 2 kiþi var, Þant ve Ali Aðaoðlu. Dinlemeye çalýþýyorum.

hisse ve ons da net deðilim.
    usdtry vadelilerde Ocak vadeyi long için kullanmaya çalýþýyorum, þubat vadedeki shortlar duruyor, duracak.

Sayfa 438/853 ÝlkÝlk ... 338388428436437438439440448488538 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •