Bugünüde para piyasalarýna bakmadan geçirdim. Bu akþam biraz baktým. Sanýrým yarýn yeniden BIST de long kovalamaya baþlayacaðým. XBANK taki endiþe geçmiþe benziyor. Endiþe neydi, niye geçti orasýda benim için muallak.
Son bir kaç günde neler oldu.? Aþý etkisini göstermeye baþladý. Aþýnýn çok yapýldýðý abd, Almanya, israil de, son 3 günde Vaka sayýlarý düþmeye baþladý. Hisse borsalarý için iyi.
abd'de piyasalarýn sevdiði yellen baþa geçti. Ve abd finans devlerinin istediði ilk açýklamayý yaptý, "güçlü dolar hedeflememeliyiz, PÝYASAYA býrakmalýyýz" demiþ. Piyasa kim.? ibrani kökenli siyonist finans devleri. biden ve yellen kim.? Ýkiside ibrani asýllý, yahudilerin yukarý çýkardýðý 2 elemanlarý. Hali ile Efsane keçi ne derse onu yapacaðýz diyecek halleri yok.
yellen ve biden hisse piyasalarý için iyi. yellen piyasa ne isterse yapacak, biden da trump gibi kavga etmek yerine diyalog yolunu seçecek gibi görünüyor. Herkes "biden gelirse ayvayý yeriz. tayyip, trump ile kanka, bidenla deðil, kaçýýýn" dendiðinde. Aptal dost yerine akýllý düþman daha iyidir baþlýðý ile bir yazý yazmýþtým ve devamýnda trump döneminde baþýmýza gelenleri hatýrlatmýþtým. Sizde göreceksinizki "hýrsýz aptal deli dost" yerine "aklý baþýnda düþman" iyidir. trump az vergi kaçýrmamýþ o sebeple hýrsýz dedim, ayrýca çamaþýr suyu içerseniz virus ölür dediði için deli dedim. Saða sola saldýrdýðý ve hakaretler yaðdýrdýðý içinde aptal dedim. "deli ve aptal" nasýl olurda abd ye baþgan olur ve bu kadar zengin olur. AÞIRI Zenginliði getiren akýl deðil AÞIRI HIRS dýr bunu daha kaç kere açýklayayým bilemiyorum. Çiftlikbankýn tosunu þu an çok zengin. 2 yýlda zengin oldu.? Sizce o adam akýllýmý.? Akýllý zengin olamazmý.? Olur ama fazlasýný paylaþýr. Bakýn Atatürk, bakýn Tesla. Aptal paylaþmaz. neden.? Çünki zenginliði azalýrsa adam yerine konmayacaðýný düþünür. Neden.? Çünki mutluluðu getirenin para olduðunu düþünür. Bakýn Marilyn Monroe. Neden.? Çünki sebeplerle sonuçlarý DOÐRU baðlayamaz, yaptýklarýnýn sonucunun nereye varacaðýný kestiremez.
MB'nin faiz kararýna yaklaþtýk. Perþembe açýklayacak. Bu seferki çok önemli deðil. Son 2 faiz kararý, tamamen TV den açýklama yapan 3 siyonist bankanýn istediði miktardaydý. Önce 500 istediler MB yaptý. Sonra 200 istediler MB yaptý. Bu sefer kaç istediler acaba.? Bir kaç gündür piyasa takip etmediðim için bilmiyorum.
Ons da kenardayým, henüz ona kafa yormadým. Yukarý gitmesi içinde sebep var, aþaðý gitmesi içinde. yarýn biraz detaylý incelemeye çalýþayým.

Alýntý yaparak yanýtla

xbank da iþlem hacmi yüksek geçmiþ.
Yer Ýmleri