Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 440/853 ÝlkÝlk ... 340390430438439440441442450490540 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,513 - 3,520 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    son durum;
    hisse vadelide günlük long al-sat yapmaya çalýþýyorum.
    ons vadelide günlük short al-sat yapmaya çalýþýyorum.
    usdtry de subat short duruyor, ocak vadede long al-sat yapmaya çalýþýyorum.

bol þans.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de ilginç bir görüntü var. Sanýrým operasyon yapýldý.

doðan holding ve iþbankasý iþtiraki þiþecam holding, bugün piyasayý bozdular.

doðan holding, mafya kafalý, devletten beslenen aydýn doðanýn þirketi. þiþecam ise son 2 müdürü muhasebe ve müfettiþlikten gelen banka. Þubedeki tezgâhtan gelen adam yükselir müdürlüðe çýkar ama muhasebeci çýkamaz. Deha deðilse çýkamaz. mesleði uygun deðil. Peki deha iþini gördünüzmü.? Yok.

Muhasebe ve müfettiþlik, banka yöneticilerinin harcamalarýný bilen ve denetleyen, yakalamasý gereken kiþilerin olduðu servisler.
    Bunlar mesleki olarak banka genel müdürü en son olabilecek kiþiler. Yani iþ bankasýnda iþ 10 larca yýldýr karanlýk.

aydýn doðan ve iþbankasý birlikte devletin dev þirketi petrol ofisini kotarýp aydýn doðana hediye etmiþlerdi. Ortak büyük iþleri var, birbirlerini severler.

XBANK %2 ye kadar yeþilken, holdinglerle piyasayý kýzarttýlar.

Ýþ bankasý birde hisse piyasasýnda piyasa yapýcý. Ortamý düzeltmesi gereken banka bu.? Peki BISTi hiç düzgün gördünüzmü.? Küçük suçlular yakalandý býrakýldý hiç büyük suçlu olan patronlar yakalandýmý? Ceza aldýlarmý.? Peki BIST de manipulasyonlar engellenebildimi.? hayýr. Bu sene 3 büyük manipulasyon sayarým. piyasa yapýcý bankalar ya seyrettiler, ya bizzat o manipulasyonlarý kendileri yaptýlar.

Tabi bu 2 þirketle ilgili bugün kötü haber geldi ise o baþka. Peki bu 2 þirkette realizasyon baþlamýþ olamazmý.? Mümkün ama patronlar kendi senetleri ile oynayamazlar. Önceden yapacaklarý iþlemleri bildirmek zorundalar. patronlar býrak kendi tahtalarýnda piyasa bozacak kadar iþlem yapmayý, bozanlarý cezalandýrmalýlar. Þirket karizmasý çizilmesin diye.

Þirketlerde karizma herþeydir. Bakýn azimut portfoyun karizmatik ekran yüzüne. Adam sýrf kalýn sesi ve ekranda 1 saat kasýlabilme yeteneði sayesinde karizma yapýp malý götürmüþ. Reklamda "en büyük biziz emþerim" diyor. Kalýn ses insaný güçlü gösterir. Aslýnda hayvanlarda da ayný.

Bana operasyon gibi geldi. Büyük ihtimalle bir iþ çevirdiler.
    Diðer karanlýk holding GSD holding. mesut yýlmaz baþbakanken köþeyi dönen kardeþine ait. Bugün onda bi numara yoktu, uslu durdu.

.
    Son düzenleme : alicemal; 21-01-2021 saat: 17:32. Sebep: azimut

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Zor bir gün oldu.

BIST tarafýnda haftalardýr nerede diye merak ettiðimiz düzeltmemi baþladý.? Eðer düzeltme baþlamýþ ise içinde iþ bankasýda var demektir. Yani piyasa yapýcý spekülatör deðil, bizzat manipulatör spekülatörlük yapýyordur.

Neyse iþ bankasýna yüklenmeyi býrakayým. Bugün hisse vadelide longlarý zararýna kapadým, o sebeple suç atacak birilerini arýyorum.
    Günlerce kenarda bekledim düzeltme baþlamadý bugün... Her neyse artýk.

Düzeltmemi bilmiyorum... Düzeltme ise short kovalamak lazým artýk.

Bankalarý alýrken baþka senetleri verip vadelide short gittiler. Bunu yapan bizzat iþ bankasý ise büyük ceza yemesi lazým çünki kendisine piyasa yapýcýlýk verilmiþ. Ücretde alýyor.

S&P ve BISTin düzeltme bölgesinde olduðunu günler öncesinden söylemiþtim. hatta S&P için 3840 direnç bölgeside vermiþtim. Kenarada çekilmiþtim ancak bugün...

---

ons da 1860 üzeri short için iyi yerler demiþtim. Ancak riskli idi çünki paket haberleri ortalýkta uçuþuyor. yeni bir haberle 1900 de yukarý kýrýlabilirdi. Yinede short oynadým ve hisse vadelideki kaybýn bir kýsmýný çýkardým.

---

3.5 milyar USD lik hazine borçlanmasýndan sonra, BISTin aþaðý düþüþüne USDTRY yukarý doðru tepki vermiyor.
    Sanýrým USDTRY de yüksek yerler bekleyen kurumsallarýn umudu kýrýldý. Alýþ yapmadýlar. hazinenin kolayca borçlanmasý ve aldýðý miktarýn 5 katý talep gelmesi, USDTRY de yüksek yerler bekleyen büyük oyuncularýn umudunu kýrmýþ olmalý. Yinede kolay pes etmeyeceklerdir.

---

Son durum.
    hisse vadelide yarýn durumu anlayýp, düzeltme varsa shorta geçmeliyim. Anlayamazsam kenarda beklerim.
    ons da abd paketlerine dikkat ederek güniçi short alýp satýyorum. Bugün iyi gittim.
    usdtry de þubat vade short devam. Ocak vade longun anlamý kalmadý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Düzeltme yapacaklarsa, bugün öðle öncesi yeþil gösterselerde tekrar kýrmýzýya döndürmeleri gerekir.

Az önce, ben yazýyý yazarken kýsa süre yeþil gösterip yine kýrmýzýya döndüler.

---

ons da 1.9 trilyonluk paket Þubat ilk haftasý oylamaya sunulacakmýþ. Bu durumda 2 haftalýk bir boþluk var.
    Alternatif piyasalara bakmak gerekiyor. ONS satan parayý nereye koyacak.? Hisse borsalarý hariç doðrusu uluslararasý piyasalar konusunda nasýl para kazanýyorlar bu konuda yeterli bilgim yok. Özellikle tahvilden nasýl kazanýyorlar net bilmiyorum.

Net olmamama raðmen ons da 1800 lere doðru bir yönelme olabilir.

---

Hisse borsasý düzeltmeye girerse, negatif korelasyonlu USDTRY nin yükselmesi gerekir. Ancak yüksek faiz ve dovizde beklentinin kalmamasý yükseliþi sýnýrlayacaktýr.

---

Düzeltme biterken usdtry de short gitmek gerekir. Bende zaten var takviye yaparým.

Önceki düzeltmeler 5-7 iþ günü kadar sürmüþ.

Avrupa gibi düzeltme yaparsak %5 - 6 civarý olmasý gerekir. Ancak bizde düzeltmeler biraz katliam þeklinde oluyor, çünki ya piyasa yapýcýlar olayý seyrediyorlar, yada bizzat piyasa yapýcýlar katliamý yapýyorlar. yani milleti düzeltenler piyasa yapýcý 3 banka.

---

hisse vadelide çok az miktarlarda shorta geçtim.
    ons da gün içi al sat short dayým.
    usdtry þubat shortlar duruyor.

---

bol þans.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Az önce bluumberg de program var. Programa madencileri temsilen imib baþkanýný getirmiþler. ÝMÝB, ihracatçý birliklerinden biri.

Devlete baðlý olarak çalýþýr, yapýlan ihracatý kayýt altýna alýr ve ihracatçýlardan bu iþlemler için ücret alýr. Aldýklarý ücretide þiþirilmiþ kadrolara yüksek personel maaþý olarak kullanýrlar, artanýný siyasetçilerle beraber yerler. Gereksiz bir kurumdur, bu kurumun iþini zaten ithalatý ihracatý ayrýca kaydeden gümrük müdürlükleri yapabilirler. Para tatlý olduðu için kapatmýyorlar, hep beraber güzelce eziyorlar. Kural neydi, üretmeden para kazanýyorsan, o para halktan çýkar.

Konuya döneyim.

bluumergin kendine güveni tam, tüm güne yayýlan programlar yapan karizmatik kýzý ÝMÝB baþganýna madencilikle ilgili sorular soruyor. Kýz her gün TV de çýktýðý için ünlüdür, bu ünü dolayýsý ile çevresinde deðer verilip el üstünde tutuluyordur. O kanala çýkabildiðine göre etiketi de saðlamdýr yani iyi okullardan gelmiþtir. Haklý olarak yüksek maaþta alýyordur.

O kanaldaki herkes ünlü ve yüksek maaþlýdýr, bunu tahmin etmek zor deðil.

Ancak o kadar týn týn larki bunlar. Ýnanýlýr gibi deðil. Okulda öðrendikleri daha doðrusu ezberledikleri dýþýnda tek bir þey bilmezler.

Neyse aðýr hakarete kaçmayayým, kýzýmýzý severimde, gözünün içine baka baka ÝMÝB baþkaný tiyatro yapýyor, dolaylý yalan söylüyor, benim ölçülerimde ahlaksýzlýk yapýyor. Bu kýzýmýz konu hakkýnda bomboþ olduðu için, yada izin verilmediði için tek soru ile yalaný ortaya çýkarabileceði halde bir þey yapmýyor.

Kýzýmýzýn eline yüzeysel sorular verilmiþ. Onlarý okuyor. ÝMÝB baþganýda tiyatro yapýyor.
    Sorularý belki ÝMÝB baþganý vermiþtir. TV dünyasýnda Uzmanlýk konusu varsa, sorularý konuk tan aldýklarý oluyor.

Sanki ÝMÝB baþganý para vermiþ reklamý yapýlsýn diye çýkmýþ. O kadar boþ bir program. Kardeþim adamý çýkarýyorsan en azýndan yüzeyselde olsa soruyu soran kiþi madencilik hakkýnda bir þeyler bilmeli.

Madenci deðilim ama altýn madenlerinde siyanür kullanýldýðýný biliyorum. Nerden biliyorum, okumam varda ondan. Günlük gazete takip etsen her konuda yüzeysel bilgin olur. Yüzeysel bilgin de ÝMÝB tiyatrocusunun açýðýný ortaya çýkarýr.

TV kanallarýnda çýkanlar o kadar boþlarki inanamýyorum. Tabi dolu birini çýkarsan seyredende olmaz. Milletin kapasitede ancak bu tür kýzlarý erkekleri kaldýrýyor.

ÝMÝB baþganý, altýn madenlerinde kesinlikle siyanür kullanýlmýyor anlamý çýkacak þekilde kurnazlýk yapýyor. Defalarca "arama iþlemlerinde siyanür kullanýlmýyor, kamuoyu bu konuyu yanlýþ biliyor" diyor.

Kýzýmýzýn zerre kadar okumasý olsaydý, dünyadaki ve TR deki altýn madenlerinin %90 ýnda siyanürü arama deðil ayrýþtýrma esnasýnda kullanýldýðýný bilirdi. TR de her yýl 4.500 TON siyanürün madenlerde kullanýldýðýný bilirdi. Siyanür kullanmazsan altýnýn önemli kýsmý boþa gidiyor.

Kurnaz ÝMÝB baþganý aramada kullanýlmýyor diyor. Kýzýmýzýn aklýna "hiç bir aþamada kullanýlmýyormu?" diye sormak gelmiyor. Eline kaðýt vermiþler, orada ne yazarsa onu okuyor. Adam tam ahlaksýz çýkýp "hiç bir aþamada kullanýlmýyor" da diyebilir. O zaman Enerji Bakanlýðý verisini adamýn münasip yerine sokarsýn. "Yýlda 4.500 ton siyanürü altýn madencileri salataya karýþtýrmak içinmi alýyorlar.?". Devlet verisi, yýlda bu kadar ton.

Kaðýt dýþýna çýkacak kadar genel kültürün yoksa, adamý programa çýkarmadan önce yarým saat bir çalýþ, internetten altýn madenleri konusuna bak. Anýnda görürsün. Onuda yapmamýþ.

Adam yalan sonuç çýkacak þekilde tiyatro yapýyor, kýz sanki baþka dünyada. Program yöneticisi deðil açýkça SPÝKERlik yapýyor. O kadar konu hakkýnda boþ.

TV ler hep bu þekilde yönetiliyorlar. O kadar VASAT larki, alternatif olmadýðý için vasatý deðerli sanýyoruz.

TR de hep ajdar çýksa sanatçý olarak, ajdar ý süper sanýrýz. Onun gibi.(ajdar TV kiþiliðinide severim ayrýca belirteyim, hakaret amaçlý yazmadým.) TV lerde siyonistler ve siyasetçiler tarafýndan kapýþýlmýþlar.

Du yaw... gereksiz bir konuda fazla zaman harcadým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Seçim sonrasý haftalarca trump'ýn biþeyler yaparak biden'a koltuðu devretmeyeceði söylendi durdu.

Son haftalarda ayaklanma çýkaracaðýndan korkuldu. Ýç savaþtan korkuldu.

O anda efsane keçi ne yazdý.?

"trump hiç bir halt yiyemez" diye yazdý. Sebeplerinide sýraladý.

trump köken olarak ibrani deðil, yani israil oðullarýndan deðil. Baþkanlarýn bir çoðu deðil ama abd nin gerçek sahibi ibranilere hizmet ederler. Onlar o koltuða oturtur, onlar ne söylerse yaparsýn, sonra usluca ayrýlýrsýn.

trump bu sýralama ile gelmedi. Medyada kendi þöhreti vardý, çok büyük parasý vardý, kendi çabasý ile geldi. ibranilerde kullanýþlý aptal gözü ile baktýlar ve ses çýkarmadýlar.

Hesaba katmadýklarý þey ise halkýn zekâ seviyesi idi. TV ler tarafýndan bilinç düzeyleri ebleh seviyesine indirilmiþ eðitimli-eðitimsiz halk denen kitle, geri zekâlý hýrsýz bir deliyi bile tekrar tekrar seçebiliyorlardý. Bunuda fazla kafaya takmamýþ olmalýlar, nasýl olsa medya tamamen kendi ellerinde. "istediðimiz anda medya ile karalama yapar koltuktan atarýz" diye düþündüler.

Ancak yinede trump ikinci kez seçilmeyi baþarýyordu. Ýnternet etkisi olsa gerek. Ýnternet ve að haberleþmesi kendi kontrollerinde deðil. Herkes haber üretip yayabiliyor. Ayrýca ne kadar medyada karalarsan karala, oy atacak olan ebleh tabakanýn neye göre oy atacaðýný kestiremezsin.

A ya kýzar B ye oy atar. B ise, azýlý hýrsýz, seri katil, tecavüzcü ve pedofildir. A'ya kýzdýðý için B nin ne olduðu umrunda olmaz, B'ye oyunu atar
    Sonra döner A'ya "oh oldu" der.
    Attýðý oyun A'ya deðil bizzat Kendine, ailesine ve torunlarýna girdiðini anlayacak kafa kalmamýþtýr. TV ler o kafayý keþküle çevirmiþtir.

trump ilk sezonunda ibranilerin kurduðu düzeni sarsmaya baþlayýnca, ikinci sezonda trump ý istemediler. Hile yaparak alaþaðý ettiler. Halk yine gerizekalý hýrsýz deli trumpý seçmiþti.

Hile yaptýlar diyerek medyada yazaný söylemiyorum. Seçim günü son eyaletlerdeki tutarsýzlýðý yazmýþtým. Hile olduðu kendi gözlemim.

Neden trump bir þey yapamadý. Bunuda yazmýþtým. abd yi kuran, tüm kurumlarýný kuran ve hakim olan ibraniler. Ordu(pentagon) onlarýn yönetiminde, CIA(gizli servis) onlarýn yönetiminde, bizdeki gibi birlik haline gelmiþ bir polis teþkilatlarý yok, daðýtýk yapý var bu sebeple polis onlarda o kadar önemli deðil. Medya tamamen ellerinde, bilgiyi istedikleri gibi TV ve gazetelerden verirler. trump a ateþ edeler, trump ateþ etti diye millete kakalarlar.

Herþey ibranilerin elinde iken trump bir þey yapamaz dedim.

Hiç bir þey yapamadý.

Parti kuracakmýþ. TV ve gazetelerde yer alamazsan o parti nasýl baþarýlý olacak.? Kesin kendi TV sini kuracaktýr. bakýn görün.

efsane keçi yine yanýlmadý. Aslýnda siyasi konularda yanýldýðým çok oluyor da, bu olay siyasi olay deðildi. Siyasetçilerin baþrolde olduðu gerçek bir olaydý. Siyaset tamamen kalabalýklarý etkileme sanatý.
    Son düzenleme : alicemal; 22-01-2021 saat: 15:01.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de olay düzeltmeye benzemeye baþladý.

Yanlýz holding, sýnai, hizmetler gibi diðer endeksler epey geriden geliyor.!

Eðer yerli büyükler realizasyona katýlmazsa, derin bir realizasyon olmaz. Yerli büyük oyuncular(gerçekte manipulatör pzvnkler) realizasyona katýlýrsa o zaman soykýrým oluyor.

KY nin sevdiði teknoloji endeksi düzeltmeye katýlmamýþ.

Ykselememiþ bankalar ile realizasyona baþlamalarý ilginç oldu
    bir halt olacaðý yok.

Sayfa 440/853 ÝlkÝlk ... 340390430438439440441442450490540 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •