ayhan istedi yaptýk, onsu 20 kuruþ yukarý taþýdýk. Artýk bundan sonrasý kendine kaldý.
ons yine uzun barlarý yakmýþ. Bu sefer yeþil yakmýþ. para piyasalarý baþýnda deðildim yakalayamadým. Ani fýrladýðýna göre bir haberle fýrlamýþ olmalý. Ya aþý hakkýnda kötü bir haberdir, yada trilyonluk paketlerle ilgili iyi haberdir.
Aylardýr bu ikisi ile yatýp kalkýyor. ons fýrlamadan önce abd 10 yýllýk tahvil faizleride yükselmeye baþlamýþ. Tahvil faizinin yükselmesi sebebi ile çýktý ise þaþýrýrým çünki bir yerden not almýþým, tahvil faizi ile negatif korelasyonlu diye.
Akþam sebebi öðrenmeye çalýþayým ciddi bir þey deðilse 1860 üzeri short için iyi yerler. ons altýnda kazancý görünce hemen kapamak gerekiyor, uzun süre bir yönde durmuyor.
---
BIST de düzeltme bittimi acaba.? Grafik bitti diyor ama düzeltmelerde yeþil kapanan günler oluyor. Düzeltme Erken biterse sebebi yeni giren 800 bin kiþidir. Çok büyük para ile girdiler ve düzeltmeyi yapanlar amaçlarýna bu büyük para sebebi ile kolay ulaþmýþ olabilirler. Dün yazmýþtým þartlar eski düzeltmelerle ayný deðil diye.
Yarýn belli olur, düzelip düzelmediði.
Bu düzeltmedede para kazanamadým ama anormal bir hareketti, xbank da operasyonu yapanlar haricinde kazanan olmamýþtýr. Þanslý acemileri ve hep ayný yöne oynayan yarým oyuncularý saymýyorum.
Hisse vadelide Ayný anda hem short hemde long olayýný yine beceremedim. Bir dahada denemem.
BIST 100 xbank kapanýþlarý, yarýnda yükselmeye devam edeceðim diyerek kapadýlar. Akþam piyasalarda BÜYÜK bir bozulma olmazsa yarýn yeþil açarýz. Düzeltme bitmiþsede akþamda yeþil kaparýz.
Olay anormal baþladýðýndan, yön hakkýnda net deðilim. Net olduðum þey, BIST100 de orta uzun vadede yön yukarý. Kýsa vadeyi her zaman tutturduðumu söyleyemem, zaten kýsa vadeyede odaklanmýyorum.
---
usdtry de yazacak farklý bir þey yok. Yeterince yükselmediði için Þubat shortlara takviye yapamadým.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri