Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 444/853 ÝlkÝlk ... 344394434442443444445446454494544 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,545 - 3,552 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan istedi yaptýk, onsu 20 kuruþ yukarý taþýdýk. Artýk bundan sonrasý kendine kaldý.

ons yine uzun barlarý yakmýþ. Bu sefer yeþil yakmýþ. para piyasalarý baþýnda deðildim yakalayamadým. Ani fýrladýðýna göre bir haberle fýrlamýþ olmalý. Ya aþý hakkýnda kötü bir haberdir, yada trilyonluk paketlerle ilgili iyi haberdir.

Aylardýr bu ikisi ile yatýp kalkýyor. ons fýrlamadan önce abd 10 yýllýk tahvil faizleride yükselmeye baþlamýþ. Tahvil faizinin yükselmesi sebebi ile çýktý ise þaþýrýrým çünki bir yerden not almýþým, tahvil faizi ile negatif korelasyonlu diye.

Akþam sebebi öðrenmeye çalýþayým ciddi bir þey deðilse 1860 üzeri short için iyi yerler. ons altýnda kazancý görünce hemen kapamak gerekiyor, uzun süre bir yönde durmuyor.

---

BIST de düzeltme bittimi acaba.? Grafik bitti diyor ama düzeltmelerde yeþil kapanan günler oluyor. Düzeltme Erken biterse sebebi yeni giren 800 bin kiþidir. Çok büyük para ile girdiler ve düzeltmeyi yapanlar amaçlarýna bu büyük para sebebi ile kolay ulaþmýþ olabilirler. Dün yazmýþtým þartlar eski düzeltmelerle ayný deðil diye.

Yarýn belli olur, düzelip düzelmediði.

Bu düzeltmedede para kazanamadým ama anormal bir hareketti, xbank da operasyonu yapanlar haricinde kazanan olmamýþtýr. Þanslý acemileri ve hep ayný yöne oynayan yarým oyuncularý saymýyorum.

Hisse vadelide Ayný anda hem short hemde long olayýný yine beceremedim. Bir dahada denemem.

BIST 100 xbank kapanýþlarý, yarýnda yükselmeye devam edeceðim diyerek kapadýlar. Akþam piyasalarda BÜYÜK bir bozulma olmazsa yarýn yeþil açarýz. Düzeltme bitmiþsede akþamda yeþil kaparýz.

Olay anormal baþladýðýndan, yön hakkýnda net deðilim. Net olduðum þey, BIST100 de orta uzun vadede yön yukarý. Kýsa vadeyi her zaman tutturduðumu söyleyemem, zaten kýsa vadeyede odaklanmýyorum.

---

usdtry de yazacak farklý bir þey yok. Yeterince yükselmediði için Þubat shortlara takviye yapamadým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    son durum;
    hisse vadelide kenardayým.

ons vadelide shortlar vardý, yeþil barlarý görsem kapayýp reverse yapacaktým, shortlar elde kaldý. 1860 a çýkýnca çok az short takviye yaptým. Ama riskli durum, mecburiyetten bu durumda kaldým.

usdtry malum.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altýnda durum anlaþýldý, yeþil uzun barlara baþladýðý yere döndü.

Kuralýmýz neydi.?

Haberle baþlayan hareket, baþladýðý yere döner. Sadece haberin kalýcý etki yaratýp yaratmayacaðýý anlamak gerekir.

Haberi bulamadým ancak kalýcý etki yaratmadýðýna göre, dandik bir haberle birileri operasyon yapmýþ.

Yukarda aldýðým takviye shortlarý kapadým. Önemli olan yönden emin olmak. Aþaðý yönden emin olduðum için ve maliyetimde yüksekte olduðu için shortlarý yukarýda kapamadým. Tersine shortlara takviye yaptým.
    Maliyetim kötü olsaydý büyük ihtimalle 20 cent zararý görünce kapatmak zorunda hissedecektim.

Satarken deðil alýrken kazanýyorsun.

Aþaðý yönden eminim derkende öyle çok fazla bir aþaðý beklemiyorum. 1820 ye gelsin. Sonrasý yine analiz yapmam gerekiyor.

Olurda yine yeþil barlarý yakarsa, bende para piyasalarý ekraný baþýndaysam, shortlarý kaparým.

Altýnda mart ortalarý nisan baþý sert yykarý harejet bekliyorum. Bi bok bildiðimden deðil öyle istiyorum. Ama þimdi 440 larýn altýnada çok sarkýtmamalarý lazým
    bir halt olacaðý yok.

Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    Altýnda mart ortalarý nisan baþý sert yykarý harejet bekliyorum. Bi bok bildiðimden deðil öyle istiyorum. Ama þimdi 440 larýn altýnada çok sarkýtmamalarý lazým
    Bugüne kadar taktýðým çeyreklikleri, bilezikleri hiç daha ucuza aldýðým olmadý.
    Çok da þeyetmemek lazým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan, umarým dilediðin gibi olur. USD lerle geç vedalaþtýn, umarýn altýnlarýnla zamanýnda vedalaþýrsýn.
    O kadar yýllýk borsadasýn ama USD lerle nasýl bu kadar geç vedalaþtýn, onuda anlamýþ deðilim.

---

Bu GameStop olayýda bayaðý bir ilginç. 1 saat kadar önce bluumbergin asya kökenli kadýný ile, önemli konulara girip, hiç bir þey söylemeden çýkmayý baþaran zevzek muhabbet ediyorlardý.

Konu GameStop dan açýldý. (Bu arada kökleri asyaya dayanan oturum yöneticisi kadýna yakýn çekim yaptýlar bayaðý güzel kadýnmýþ. )

GameStop olayý kýsaca þöyle.

abd de borsaya kote edilmiþ GameStop isimli bir þirket var.

Önce hedge fon nedir onu kýsaca söyleyeyim.: Riskli iþlemler yapan, vur kaç çý fon yöneyim þirketleri. faydalarý kadar, zararlarý var. Bu konu tartýþýlýr.

GameStop þirketi tahtasýnda, hedge fonun biri(melvin capital- sahibi Gabe Plotkin) yüklü miktarda açýða satýþ yapmýþ.

Açýða satýþ yapmak ne demek.? Elinde GameStop hissesi yok ama elinde varmýþ gibi istediðin kadar satýþ yapýyorsun. Sistem buna izin veriyor. Sanýrým 2 gün içinde açýða sattýðýn kadar hisse senedini geri almak zorundasýn(ya yahtadan satýn alacaksýn tabi satan olursa, yada emin deðilim ama kiralayacaksýn filan). Ama 2 gün içinde sattýðýn kadar geri alýþ yaparsan, fiziki hisse almana da gerek yok. Kazandýðýn miktarý cebe indiriyorsun. Zararýda cebe indiriyorsun. Riskli iþ.

GameStop isimli þirkette bu hedge fon yüklü açýða satýþ yapmýþ. Yani elinde olmayan GameStop senetlerini satmýþ.

Bunu KY ler fark etmiþler ve hedge fonu kýstýrmaya karar vermiþler. KY ler reddit denen mesajlaþma programý ile örgütleniyorlar, GameStop isimli þirketin senetlerini satýn almaya baþlýyorlar. Hedge fon senedin fiyatýný düþürmek için durmadan satýyor. Bunlarda alýyorlar. O kadar çok alýyorlarki fiyat düþmediði gibi uçuþa geçiyor.

Hedge fonun hesabý bozuluyor. Hedge fon þunu hesaplýyor. Yüklü satýþ yapýnca senedin fiyatý düþecek, herkes korkup satýþ yapacak. Aþaðýdan sattýklarýný geri toplayacak. Satýþ alýþ fiyat farkýný cebe indirip güzel kazanç saðlayacak. Açýkça senet sahiplerini 2 günde soyacak.

Gerçekte yaptýðý iþ AÇIK manipulasyon. Ceza almasý gereken bir iþ. Ancak bu büyük hedge fonlarýn hepsi ibrani kökenliler tarafýndan kurulmuþ. TR dekilerin çoðuda öyle, TC kimlikli ibrani kökenli zibidiler. Para piyasalarýna hakimler. Para piyasalarýný kuranlarda bu ibrani soyundan gelenler. Açýða satýþ sadece güçlüye yarar. Dünyadaki güçlüler de kendileri olduðu için açýða satýþ onlara serbest, her haltý yiyorlar kimsede hesap sormuyor.

Açýða satýþý piyasa yapýcýlar yapýyorsa normal karþýlanabilir. Ama baþkasý yapýyorsa manipulasyondur kardeþim.

Bu gençler örgütlenip hesap soralým demiþler.

Neden.?

Çünki tahtalarda hedge fonlar yaptýklarý manipulasyonlarla gençlerin canýna okuyorlar. Hayatlarýndan bezdiriyorlar. Kimsede çýkýp açýða satýþ yöntemi ile manipulasyon yapan hedge fonlara bir þey demiyor.

Gençler tahtayý kaldýrýyorlar. Hedge fonun sattýðý fiyatýn 6 katýna çýkýyor. Kafadan atýyorum, hedge fon senetleri 20 TL den satmaya baþlamýþ. Hesapta 3 TL ye kadar düþürecek, sonra 3 TL den geri satýn almaya baþlayacak. Ortalama alýþ maliyeti 8 TL olsa. 20 TL ye satmýþtý, 8 TL ye geri aldý brüt kazancý 12 TL. 2 Günde güzel kazanç.

Ýþler terse dönüyor 20 TL ye sattýðý senetler 120 TL ye çýkýyor. 100 TL zararda. Sattýklarýný 120 TL den geri alýp tahtadan çýkýyor.

Hedge fonun sahipleri ibrani olduðu içinde olay büyüyor ve gençlere hesap sorma zamaný geliyor. Bakalým hesap soracaklarmý.

Ýþin acý yaný þu.

Hedge fon istediðine ulaþsa, tahtadaki yüzbinlerce oyuncuyu soymuþ olacak. SEC yani abd nin SPK sý bu hedge fona hiç bir þey sormayacak. En kötü ihtimalle "bravo nasýl soydun yüzbinleri." diyecekler.

Tersi olup yüzbinler hýrsýz hedge fonu yakalayýp soyunca, bu sefer karþýsýna devlet çýkýyor.

Üstelik gençler fiziki senet alarak tahtayý yükseltiyorlar, ama hedge fon açýða satýþ yöntemi ile elinde olmayan senetlerle bu iþi yapýyor. Yani AÇIK MANÝPULASYON. Þirketi o kadar düþürmesi için sebep yok.

Bakalým abd nin SPK sý SEC, ne iþlem yapacak.

Bizim BIST yönetimi, SPK, aðýzlarýný açmýþ SEC in yapacaðý iþlemi bekliyorlar. Aynýsýný bizde uygulayacaklar.

SEC, hýrsýzý yani hedge fonu savunup, gençleri cezalandýrýrsa, bizimkilerde aynýsýný yapacak, dünyada aynýsýný yapacak.

Olay bu kadar açýk ve iðrenç maaalesef.

TV deki zevzek de konuþma tarzýndan anladýðým kadarý ile hýrsýz hedge fonun tarafýnda. Zevzeðin kurumundan iþlem yapan biri olsam, anýnda paramý çekerim.
    Son düzenleme : alicemal; 28-01-2021 saat: 22:23.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün akþam kapanýþa doðru abd borsasý bozdu, vadelileride aþaðý indi. DÜnya borsalarýda abd ye bakarak kýrmýzýya döndüler.
    Bizde xbank dan korkup eksi açtýk.

Düzeltme devam edecekmi etmeyecekmi bir kaç saat içinde belli olur. Benim bir fikrim yok çünki düzeltmeler BIST de balinalarýn KY yi soymasý þeklinde gerçekleþiyor. Soyana kadar indiriyorlar.

BIST de trend oluþana kadar kenarda duracaðým.

---

ons bugünki yönünü 11:00 de avrupa piyasalarý açýlýnca belirler. Asya lýlar ciddi bir hareket yapamýyorlar. Yapsalar abd robotlarý kafalarýna vuruyor olmalý.

ons dada fýrsat görene kadar kenarda beklesem iyi olacak. Dün ucuz yýrttým þanslýydým, ayný þans tekrar etmeyebilir.

Haftalardýr oynadýðým 3 araçtada trend yok. Günlük in çýklar oluyor. Bu dönem sermayeyi korumam lazým. fazla topa girmesem iyi olacak.

---

Bugün;
    hisse vadelide kenardayým,
    ons vadelide kenardayým, avrupa seansýndaki hareketleri izlemeliyim,
    usdtry de þubat shortlar devam, çok yükselirse shortlara takviye yap, düþtüðünde tekrar kapamak üzere.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çok ilginç, xbankýn günler süren ýsrarlý zorlamasý ile BISt endeks aþaðý döndü.

Bugün bakýyorsun xbank endeksine, çok düþük açtý sonra yükselmiþ, ama diðer endeksler korkudan xbank endeksinin yükseliþine katýlmýyorlar.

Buna "öðretilmiþ çaresizlik" mi diyorlardý.? Baþka bir þey mi deniyordu.?

Maymunlarla ilgili deney var. Muza elleyene veriyorlar elektriði.
    Zamanla hiç bir maymun muza ellemiyor. Kafese hiç elektrikle muhatab olmamýþ taze maymunlar koyuyorlar. Elektriði yemiþ olanlar bunlara engel oluyor. Taze maymunlarda sebebini bilmeden muzlardan uzak duruyorlar. Derken DAHA taze maymunlar kafese konuyor. Hiç elektrik yememiþ bir önceki nesil taze maymunlar, yeni gelen daha taze maymunlara engel oluyorlar.

"Aman muzlara dokunmayýn."

Neden.?

Bilmiyorlar.

Sebebini bilmeden muzlara dokunmayýn diye yeni giren maymunlarýn üzerine yürüyorlar.

Biz insanýz onlar maymun.

Halt yemiþsin...

Açýða satýþ neden var.?
    Bilmiyorum.

Kaldýraç neden var.?
    Bilmiyorum.

Kademeli almak neden çok kötü.?
    Bilmiyorum.

Sende maymunsun. Sebebini bilmeden TV den þartlanmýþ yada kötü niyetli maymunlarýn söylediði þartlanmalara uyuyorsun. Sorgulamýyorsun.

TV den bizi þartlandýrmaya çalýþanlarda sebebi bilmiyor çünki açýklayabileni görmedim. Sadece "açýða satýþ lazým, kaldýraç lazým, kademeli alma" diyorlar.

Neden.?

Açýklayan yok.

Onlarda maymun.

Ýnsan dediðiniz þey hayvanýn ta kendisi fark yok, sadece görebilmek gerekir. Günlük yaþamýmýzda tonlarca örneði var.

"trump süperdi, biden korkunç."

Aylarca TV den bunu iþlediler.

Neden.?

"trump döneminde süperdik"

"Nasýl süperdin.?"

"Bilmiyorum, süperdik"

Lang trump döneminde baþýna gelmeyen þey kalmadý, adam cunburbaþkanýmýz tayyip e hakaret mektubu yazdý, toplantýda tayyip in dengi olmayan bir abd li ile denkmiþ gigi karþý karþýya oturttu hakaret etti, bize sizi batýrýrým diyerek ticari savaþ açtý, USD 8.50 TL ye çýktý, 70 sent e muhtaç hale getirdi, avrupada %9 la doviz aradýn bulamadýn, bulamadýðý için ekonomi bakanýný dehledin.

"trump süper, biden korkunç."

Lang neresi süper trumpýn.?

"Bilmiyorum."

Öðretilmiþ çaresizlik. Maymunsan neden diye sormazsýn. Sürü liderin ne diyorsa Kuran ayeti gibi kabul edersin. maymunlardada ayný.

"kominizm çok kötü, koministler öldürülmeli"
    Neden.?
    "Bilmiyorum kötü iþte."

"Aleviler çok kötü, selefiler, vahabiler süper."
    Neden.?
    "Bilmiyorum kötü iþte."

Maymunsun olm sen.? Ne öðretmiþlerse, doðrumu yanlýþmý sorgulamadan kabul etmiþsin.

"baþý secdeye deyiyorsa süper, namaz kýlmýyorsa þeytan."
    Neden.?
    "Bilmiyorum."

Lang baþý secdeye deyenler seni darbe ile indirip öldürmeye çalýþtýlar. CIA dan aldýklarý emirle bu ülkeyi yok etmeye çalýþtýlar. Bu ülkede yaptýklarý hýrsýzlýðýn, soygunun, sahtekârlýðýn haddi hesabý yok, herkesin rýzkýný cebe indirdiler. Nasýl oluyorlarda süper oluyorlar.

"Bilmiyorum süperler."

Maymunsun olm sen.

Gördüðünüz gibi, isviçreli bilim adamlarý onaylamýþ. "Ýnsan dediðin þey, hayvanlardan farklý deðil. Bir tek efsane keçi var, onunda ne olduðu tartýþmalý, araþtýrýyoruz. Sanýrým tanrýsal bir yaratýk."

Ben demiyorum, Ýsviçreli bilim adamlarý söylüyorlar.

.

Sayfa 444/853 ÝlkÝlk ... 344394434442443444445446454494544 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •