Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 446/846 İlkİlk ... 346396436444445446447448456496546 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,561 - 3,568 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Yaw sen çiğ köfteyide acılı seviyorsundur.
    Doviz düşecek diye elindeki dovizleri satıyorsun, sonra gidip doviz fiyatından çok etkilenen gram altın alıyorsun. Olmadı.
    Benim odunlu yaz kampı var, potansiyel müşteri gördüm seni. Formu doldur bakalım bi.
    dövizi fena fiyatlardan bozmadım 3 te birini tl vadeli bile yaptım ama anca 2 ay dayandım onuda tutum 3 e böldüm maliyet düşsün diye altın euro sterline yatırdım 10 gün daha bekleyebilsem şimdi 7.20 lerde doalr bilem alırdım parada kalmadı maliyet düşürecek artık bekleyeceğiz bir ara döviz ve altında al satla 2 yılda parayı nerdeyse 2 ye katladım ama şu son düşüşlerde doğru hesap ettiysem zirveden neredeyse %20 kaybım var ailecek bi küba bide fransa gezisi kadar kardan zarar var
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST kapanış fena değildi. Yarında yeşil kaparsak düzeltme bitmiş demektir. tabi yeni bir korku dalgası çıkmazsa.

Artık tayyip arıza çıkarmazsa diye eklemiyorum, çünki adam keşkül kadar yumuşak oldu. Yanlış anlamayın millete karşı değil güçlülere karşı. Hali ile artık siyasi arıza çıkarmıyor. İç siyasi sorunda pek çıkarmıyor. Galata kulesini cami, atakuleyi sinagog yapacam, kız kulesini evlendirecem diyede ortaya fırlamıyor.

Artık o tür numaralarla kendi sürüsünden ilave oy alamadığını gördü. Yeni taktik peşinde.

Bugün BISt endeksi S&P endeksine belli ölçüde direndi. Sebebi gsd holding olsa gerek. Holding endeksi yukardaydı baktım gsd yi tavana çakmışlar. gsd holdin mesut yılmazın kardeşinin. mesut yılmaz mavi akım projesini ruslarla imzaladıktan sonra mesut yılmaz ailesi hızla zenginleştiler.

Her neyse herif öldü gitti, attığı kazığı yedi nesil ödeyeceğiz. Tabi bunu okuyanların onda sekizi "ne diyor bu yaw, ne kazığı" filan diyordur. Her neyse.

Yarın bakalım BIST de ne olacak. Kapanışın hafif düşerek kapamasının sebebi S&P deki o andaki hafif düşüş hareketi idi. S&P toparladı hafiften çıkıyor. Tabi yarına kadar yönü aşağı çevirirmi bilemem.

Bir miktar hisse vadeli longla akşama girdim. Yarın belki takviye yaparım yada zararına kaparım bilemiyorum.

Bilançolarda bir yandan geliyorlar, ekonomik verilerde iyi geliyor, imalat PMI son veride 54 ü geçti.

---

ons altın abd açıldıktan sonra yükselir diyordum, henüz yükselmedi. 1880 ler civarı shorta girerim diye hesaplamıştım ama oraları göreceği şüpheli. Şu an 1860 civarında. Yükselmeyeceğine inanırsam buralardan az miktar short alırım, yükselirsede yine 1870 üzerinden shortlanırım.

---

usdtry malum. 7.0 beklediğimi biliyorsunuz. Oraya gelince yeniden analiz.

---

Son durum;
    hisse vadelide az miktar long, yarın duruma göre artıracağım veya kapayacağım.
    ons vadeli de bu gece short kovalıyorum.
    usdtry vadeli de Şubat short devam.

.
    Son düzenleme : alicemal; 01-02-2021 saat: 19:12.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Doviz hala aklından çıkmamış.

Sen kamp formunu bi doldur halledecez.

Bana levyeci girişti. Odun ne ki
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Levye li müfredatı bilirim, güzel çalışmadır. Ben kullanmıyorum.

---

BIST bugünde yeşil kaparsa düzeltme bitmiştir. Aslında dünde bitmiş görünüyordu ama yediğim dayaklar yoğurdu üflememe sebep oluyor.

S&P vadeliyi takip etmeli, belkide ayrışırız.
    Öğle sonrası ve akşama doğru bugünü Yeşil kapayacağımızı düşünürsem, hisse long lara takviye yapacağım.

2020 son çeyrek ve bu çeyrek pandemideki en kötü çeyrekler olacaklar. Bilançoları en kötü gelmesi gereken dönem. Yinede garan bilançosu zarara rağmen iyi gelmiş. Ciro artmış, kâr %8,6 düşmüş.
    Cam'da Dev haline gelen Şişecamın bilançosu ise süper gelmiş. Bugün holding sektörü endeksini ayakta tutar.

En kötü döneme göre şu ana kadarki bilançolar korkulacak gibi değil.

---

Ons da dün gece bir miktar shortlandım. Uygun yerde kapatacağım. Gümüş deki olay psikolojik açıdan ons altını şimdilik etkilemedi.
    Kapattıktan sonra tekrar short kovalamaya devam edeceğim.

---

usdtry malum, Şubat shortlarla beklemeye devam.

Bol şans.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons da 1.9 trilyonluk paket Mart ortasına kalmıştı. Dünki gelişme ise 1.9 luk paketi buhar etti sayılır.

abd de muhalefet 1.9 trilyon yerine 600 milyarlık paket önermişler.

ons un orta vade hareketini etkilemez çünki hisse borsaları ve ons daki ana hareketi sağlayan abd ve ab merkez bankalarının her ay finans kesimine+şirketlere dağıttığı 180 milyar dolar. Aslında 120 milyar dolar ve 60 milyar avro.

2008 den beridir sırf FEDin verdiği para 7 trilyon dolar. Bu para abd siyonistler arasında paylaşıldı, para piyasalarına sokuldu. Al satlarla para piyasaları yükseltildi, yükselişten gelen kağıt üzerindeki kazançlar aile servetlerine eklendi. SIFIR maliyetli FED parası ile Zengin daha zengin oldu. Ödeme zamanı geldiğinde halk dahada fakirleşerek ödeyecek.

Kuralımız neydi,

Üretmeden cebe indirilen para, toplumun diğer kesimlerinden çıkar.

---

TV nin prgram yapıcı ekonomist kızları "herkesin enflasyonu farklı" demiyorlarmı. Odun alıp dalasım geliyor.

Bu yeni yetmelere "herkesin enflasyonu farklı" şartlanmasını mahfi eğilmez, asaf savaş gibi kaymak tabaka ekonomistleri öğrettiler. Bunlarda sorgulamadan ezbere kullanıyorlar.

mahfi eğilmez siyonist firmalardan maaş alan, kendiside ibrani kökenli bir vatandaş. Bu ülkeye hizmet etmiyor, ibrani soyuna hizmet ediyor.

asaf savaş nedir onu bilmiyorum, tipi ibrani değil ancak oda mahfi kadar olmasada kaymak tabakaya hizmet ediyor. 2005 li yıllarda ülkenin hızlı kalkındını sanan eblehlerin arasındaydı. Hızlı kalkınmadığımızı o dönem anlayan ve söyleyen benim haricimde bir tek ege cansen vardı. Tabi benim takip ettiğim yazarlar arasında, diğerlerini bilemiyorum, mutlaka görenler bir sürü vardır. Ama medyada ön plana çıkarılanlar, siyoniste hizmet edenler, bizde onları görüyoruz maalesef.

Peki mahfi eğilmez neden yeni yetme kızlarımıza "herkesin enflasyonu farklı" şartlanmasını öğretti.? yazık değilmi Güzem'e, Gizem'e.

Çünki 2013 den önce akp, pkk, fetö, mhp filan kolkola yürüyorlardı.

Benim gibiler devletin enflasyonu yanlış, isteğe göre uyarlanıyor dedikçe, mahfi eğilmez gibi ibranilerde "herkesin enflasyonu farklı" argümanını ortaya attılar.

Böyle söyleyince sanki enflasyon yokmuş gibi sırıtıyorlardı. Lang senin bunu söylemen gerçeği değiştirmiyor ki.?

Ne demek "herkesin enflasyonu farklı". Farklıysa kimin enflasyonu ne kadar onu söyle.

Onuda söylemediler, "herkesin enflasyonu farklı" diyerek koyunlara kaval çaldılar. EZBERLETTİLER. Sihirli bir cümleymiş gibi bu cümleyi söyleyince sanki sorun ortadan kalkıyor.

Sonradan akp ile siyonistler fetö kapışınca, mahfi eğilmez bu cümleyi kurmamaya başladı. Yeni yetme kızlarımızsa ezberlediler bi kere. Durmadan söyleyip duruyor. ibrani kökenli mahfi ne zaman yeni şartlanma öğretecek bunlara, yeni ezber verecek, o zaman bu cümleyi kullanmayı bırakacaklar.

Madem her kesin enflasyonu farklı diyorsun. O zaman hangi kesimlerin enflasyonu ne onu açıkla. O cümleyi kurduğunda değişen bir şey olmuyor.

Önemi olan çalışanın enflasyonu. Ülkede parayı üretenler onlar. İşçiler, mavi ve beyaz yakalılar. Onların enfasyonu ne. ?
    Patronları enflasyon etkilemiyor. Sırtlarını devlete dayamışlar, enflasyon açıkladıkça zam yapıyorlar oluyor bitiyor. Kazançları azalınca devlet yardımlarına koşuyor, teşvikler ayrıcalıklar yağıyor.

Her neyse, gereksiz yazı oldu ama rahatlatıcı oluyor.

Enflasyonun en çok etkilediği kesim alttaki %60 lık gelir grubu.

akp den önce enflasyon denince bu kesimin enflasyonunu anlardık. Biz hala onu anlıyoruz ama patron ve uşakları işi sulandırmak için "herkesin enflasyonu farklı" cümlesini buldular, kullanıyorlar.

Cümle doğru. Tüm dünyada her ülkenin, ülkelerdeki her kesimin enflasyonu farklı.

Hatta daha da ileri gidebilirsiniz, her KİŞİNİN enflasyonu farklı.

Benimle kardeşimin enflasyonu bile farklı. Hatta aynı kişinin her ayki enflasyonu da farklı. O ay ne aldığınız ne sattığınızla alakalı bir olay.

Cümle doğru ama ahlaksızlar tarafından kötü amaçla kullanılıyor. Açıkla o zaman kimin enflasyonu ne kadar.?

Açıkla hadi. Bakın açıklayamadı, adi bunnar.

---

Rahatlaltıcı bir yazı oldu, başkada bir işe yaramayacak.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Devlet herkes kendi enflasyonunu hesaplayabilsin diye bir web site hazırlamış, TV de konuşulup duruyor. Eski yazımı hafif düzenleyip öne çektim.

---

TV nin prgram yapıcı ekonomist kızları "herkesin enflasyonu farklı" demiyorlarmı. Odun alıp dalasım geliyor.

Bu yeni yetmelere "herkesin enflasyonu farklı" şartlanmasını mahfi eğilmez, asaf savaş gibi kaymak tabaka ekonomistleri öğrettiler. Bunlarda sorgulamadan ezbere kullanıyorlar.

mahfi eğilmez siyonist firmalardan maaş alan, kendiside ibrani kökenli bir vatandaş. Bu ülkeye hizmet etmiyor, ibrani soyuna hizmet ediyor.

asaf savaş nedir onu bilmiyorum, tipi ibrani değil ancak oda mahfi kadar olmasada kaymak tabakaya hizmet ediyor. 2005 li yıllarda ülkenin hızlı kalkındını sanan eblehlerin arasındaydı. Hızlı kalkınmadığımızı o dönem anlayan ve söyleyen benim haricimde bir tek Ege Cansen vardı. Ege hoca benden çok sonra ilgili yazısını yazdı. İlk söyleyen bendim.

Tabi benim takip ettiğim yazarlar arasında, diğerlerini bilemiyorum, mutlaka görenler bir sürü vardır. Ama medyada ön plana çıkarılanlar, siyoniste hizmet edenler, bizde onları görüyoruz maalesef.

Peki mahfi eğilmez neden yeni yetme kızlarımıza "herkesin enflasyonu farklı" şartlanmasını öğretti.? yazık değilmi Güzem'e, Gizem'e.

Çünki 2013 den önce akp, pkk, fetö, mhp filan kolkola yürüyorlardı.

Benim gibiler devletin enflasyonu yanlış, isteğe göre uyarlanıyor dedikçe, mahfi eğilmez gibi ibranilerde "herkesin enflasyonu farklı" argümanını ortaya atarak işi sulandırma yoluna gittiler.

Böyle söyleyince sanki enflasyon yokmuş gibi sırıtıyorlardı. Lang senin bunu söylemen gerçeği değiştirmiyor ki.?

Ne demek "herkesin enflasyonu farklı". Devlet herkesin kendi enflasyonuna göremi zam yapacak dingil. Bunu söylemen neyi çözüyor.?

"herkesin enflasyonu farklı" diyerek koyunlara kaval çaldılar. EZBERLETTİLER. Sihirli bir cümleymiş gibi bu cümleyi söyleyince sanki sorun ortadan kalkıyor.

Sonradan akp ile siyonistler fetö kapışınca, mahfi eğilmez bu cümleyi kurmamaya başladı. Yeni yetme kızlarımızsa ezberlediler bi kere. Durmadan söyleyip duruyor. ibrani kökenli mahfi ne zaman yeni şartlanma öğretecek bunlara, yeni ezber verecek, o zaman bu cümleyi kullanmayı bırakacaklar.

Madem her kesin enflasyonu farklı diyorsun. O zaman hangi kesimlerin enflasyonu ne onu açıkla. Devlette herkesin kendi enflasyonuna göre zam yapsın.

Önemi olan çalışanın enflasyonu. Ülkede parayı üretenler onlar. İşçiler, mavi ve beyaz yakalılar. Onların enfasyonu ne. ?
    Patronları enflasyon etkilemiyor. Sırtlarını devlete dayamışlar, enflasyon açıkladıkça zam yapıyorlar oluyor bitiyor. Kazançları azalınca devlet yardımlarına koşuyor, teşvikler ayrıcalıklar yağıyor.

Enflasyonun en çok etkilediği kesim alttaki %60 lık gelir grubu.

akp den önce enflasyon denince bu kesimin enflasyonunu anlardık. Biz hala onu anlıyoruz ama patron ve uşakları işi sulandırmak için "herkesin enflasyonu farklı" cümlesini buldular, kullanıyorlar.

Cümle doğru. Tüm dünyada her ülkenin, ülkelerdeki her kesimin enflasyonu farklı.

Hatta daha da ileri gidebilirsiniz, her KİŞİNİN enflasyonu farklı.

Benimle kardeşimin enflasyonu bile farklı. Herkesin ay içinde ne aldığı, neye harcama yaptığı ile alakalı bir olay.

Cümle doğru ama ahlaksızlar tarafından kötü amaçla kullanılıyor. Açıkla o zaman kimin enflasyonu ne kadar.? Devletede tavsiyede bulun herkesin kendi enflasyonuna göre muamele yap diye.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    usdtry de 7.10 da destek var. Aracı kurumlar 7.10 a gelince alım yapıyorlar.

Olurda tepki aşırı olur usdtry yükselirse, shortlara takviye amaçlı kullanacağım.

---

ons da shortları kapadım. Yeni pozisyon için durumu biraz anlamam lazım, bekleyeceğim.

---

Bol şans.

abigailcat nerde yaw, bana şans dilerdi uğurlu geliyordu.?

Sayfa 446/846 İlkİlk ... 346396436444445446447448456496546 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •