Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
17,30 9.98% 29,56 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 504,02 Mn 6,02 / 6,39
2,90 -9.94% 883,30 Mn 2,90 / 3,13
1.351,00 -9.81% 173,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
21,66 -8.84% 250,63 Mn 21,42 / 24,44
6,51 -8.44% 93,23 Mn 6,42 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,21 4.9% 21,55 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,62 Mr 317,75 / 322,25
12,96 8.63% 5,44 Mr 11,64 / 13,12
196,20 2.19% 4,70 Mr 189,40 / 197,00
412,50 0.36% 4,13 Mr 407,00 / 416,25
18,42 -0.86% 470,87 Mn 18,28 / 18,66
77,80 -0.38% 2,98 Mr 77,40 / 78,50
196,20 2.19% 4,70 Mr 189,40 / 197,00
747,00 0.13% 1,45 Mr 742,50 / 752,00
93,50 0.32% 217,20 Mn 92,75 / 94,05
115,80 -0.17% 97,42 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 114,96 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 109,21 Mn 10,71 / 10,82
81,85 0.55% 213,83 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 456/853 ÝlkÝlk ... 356406446454455456457458466506556 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,641 - 3,648 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün bankalarla holdingler rol deðiþtirmiþler.

Holding endeksini bozan doðan holding. Sabahtan tabana çakýldý. Herhalde bir haber geldi yada kötü bilanço açýkladý.
    doðan holdingin sahibi aydýn doðan mafya kafalý bir tip. Kendi tahtasýný mutlaka kendisi yönetiyordur. Bu tür mafya tipli adamlar baþkasýna iþ yaptýrmaz kendisi yapýyordur.

Tabana çakanda kendisidir. Kimbilir ne hesaplar yaptý. þiþecam da hep doðan la ayný renkte oluyor nedense.

Sabahtan, Almancý çalýþanlarý hafifleten kuruluþ, Konya'lý süper dindar holding ihlas grubu da kýrmýzýlarý giymiþti.

Her neyse... bankalar bugün nasýl kapayacak bakalým. Kapanýþda yeþil olursa, bankalardan çýkýþ bitti diyebilirmiyiz yoksa holding endeksine kýzdýda o sebeplemi yeþil kaldý.?

cem okullu elindeki tüm malý vermiþ öyle böyle deðil 190 milyon lot
    aydýn doðan götünden korkuyor biþey yapamaz
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    cem okullu elindeki tüm malý vermiþ öyle böyle deðil 190 milyon lot
    aydýn doðan götünden korkuyor biþey yapamaz
    Sen yazýnca, cem okullu denen vatandaþý yüzeysel araþtýrdým. Adam bildiðin manipulatör ve bir kaç kez SPK dan iþlem yasaðý cezasý almýþ.

Bende bunu söylüyorum yýllardýr.

Bu tür adamlar manipulasyon yapýyor, yakalanýyor. Sonra bakýyorsun yine manipulasyon yapmýþ yakalanmýþ.
    Demekki bu tür adamlara gerçek bir ceza vermiyorlar. Yoksa BIST de iþlemlere devam edemezdi.

Asil Nadir Ýngiltere borsasýnda 30 milyon dolar lýk yasal görünmeyen iþlem yapýyor. Adamý ve ailesinin hayatýný karartýyorlar. Holdingi batýyor, hapse giriyor. Bir dahada borsalarda asil nadiri göremezsiniz.

Bizde manipulatörler, baþka bir manipulatör tarafýndan batýrýlmadýysa, iþlemlere devam ediyor. Hep aktifler. Göstermelik cezalarla geçiþtiriyorlar.

BIST de kanun yok, hukuk yok, denetleyici kurum yok, ceza veren kurum yok, piyasa yapýcý yok. Hepsinin isimleri var, kendileri yok. Bu manipulatörler çok iþlem yapýyor, hacim artýyor, hacimden yýl sonu milyonlarca TL prim alýyorlar.

Sonrada TV de tüm ekonomistler aðlýyor, "yeni yatýrýmcý gelmiyor.". lang geliyor soyuluyor, korumuyorsunuz. Tersine soygundan komisyon prim alýyorsunuz sonra TVlerde sahte gözyaþlarý.

---

Bana kalýrsa aydýn doðanla ortak yapmýþtýr ne yaptýysa. aydýn doðan ýn karakterine uygun deðil kendi þirketinin tahtasýnda baþka bir büyüðün soygun yapmasý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün fena kapanmadý, hem BIST genel hemde bankacýlýk endeksi yarýn için yeþil açar kapatýrým ümidi verdi.

Bugünü bozan þey, aydýn doðanýn þirketi doðan holdingdeki yüksek hacimli iþlemlerdi. Günlük BIST hacminide epey yükseltti.
    Yükselen hacimle hem aracý kurumlar kazanacak, hem BIST yönetiminin yýl sonu primi artacak, hemde tahtayý bozan manipulatör kazanacak. Kaybedecek olanlar o tahtadan hisse alan binlerce, onbinlerce kiþi.

Uzun vadede ülke kaybediyor ama o konuya bu yazýda girmeyeyim.

---

ons altýn yükseliyor. Sanýrým geçen 2 gündeki yeni teþvik konuþmalarý ve teþviklerin çýkýþýný kolaylaþtýracak düzenlemenin yapýlmasý ile ilgili. Zaten oyuncularda para bol, bahane arýyorlar yükseltmek için. Nerede durur bilemiyorum o sebeple kenarda bekliyorum. Gün içi grafikte dönüþ sinyali görürsem bir miktar short alabilirim. Alýrsam ve Kendimden emin deðilsem burada yazmam. riskli iþlemlerimi burada yazmýyorum.

---

usdtry de bir mikta mart vadeli short aldým. Þubat vadelerde duruyor. Yükselirse bir miktar daha Mart vade short alacaðým.
    usdtry düþüþe geçtiðindede Þubat vadeleri kapatacaðým. Artýk ne zaman düþüþe geçerse. Short alýrken endiþelenmiyorum çünki usdtry nin yükseliþ trendine girmesi için sebep þimdilik yok. Düþüþ trendi devam ediyor.

---

Son durum;
    hisse vadeli az miktar long. Üzerine al satla artýrýp azaltýyorum.
    ons da kenardayým.
    usdtry de orta vade short devam.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yazmadan edemeyeceðim.

Bu borsadaki manipulatörlerle ilgili. Aslýnda birbirine baðlý bir sürü konu.

Hani sýk sýk kýzarlar ya, "sebepsiz hýzla yükselen senedi alýyorsun, kaybedincede aðlýyorsun."

Bunu TV lerde sürekli iþlerler. Bugün yine kýsa vadeli oyunculardan yakýndýlar. Güzem kýzýmýz ve yanýndaki her daim damat diyorki "Biz çok çabaladýk KY ler için, oyuncu deðil yatýrýmcý olsunlar diye."

Nasýl çabaladýn.?

TV den sürekli uyardýn herhalde. Çabalamaktan kastý odur.

Þimdi insan doðasýna girmem gerekiyor. Hepimiz kazanmaya odaklýyýz deðilmi. Bize çalýþ kazan rahat yaþa denir. Bizde öyle yapmaya çalýþýrýz.

Peki çevrende soyarak çalýþmadan kazanan ve sen çalýþýrken sürekli yiyip içip eðlenenler varsa.? O zaman toplum bozulur, soyarak yiyip içenleri gören kalabalýklar, ceza almalarýný beklerler. Ceza alan yoksa, kendileride soymaya baþlarlar. Çünki soyanlar yüzünden dezavantajlý duruma düþmüþler, altta kalmýþlardýr. Dengeyi saðlamak için soymaya baþlarlar.

Toplum böyle bozulur.

Önemli bir yazýya girdim gibi yaw.

Devlet bu yüzden hrýsýz hale geldi. Geçmiþte devlette çalýþýp hýrsýzlýk yapanlarý cezalandýrmadýðýmýz için.
    Halk bu yüzden hýrsýz hale geldi. On yýllar boyu çalarak zenginleþenleri gördüler. Kendileri ise sürekli yerinde saydý yada geri gittiler. Çalanlar ceza almadanyýllar geçince, herkes her fýrsatta çalmaya baþladý. Toplumun kültürü böyle bozuldu. Hiç bir insan hýrsýz olmak istemez. Alýn teri ile çalýþýp kazanýp rahat etmek ister.

Ancak hýrsýzlarýn ceza almadýðý bir toplumda herkez zamanla hýrsýz olmak zorunda kalýr. zamanlada yeni nesiller bu düzende büyüdüðü için, çocukluktan itibaren hýrsýzlýðý normal sayan bir kafa ile büyür. Bataklýkta doðmuþsan, dünyaný bataklýk sanýrsýn ve kuru zemin aramak aklýna gelmez. Yeni nesiller bu þekilde zehirlenirler.

Bakýn yeni nesiller nasýl bozulur onuda anlattým. Hakkaten önemli yazý çýktý.

Gelelim BIST e.

Ne diyor kendini bilmez etiketli ama bellik týntýn TV kahramanlarý.

"Çok çabaladýk ama kurtaramadýk, aylarca aðladýk saçýmýzý süpürge ettik ama KY yatýrýmcý olmadý, oyuncu oldu."

lang ben orta-uzun vade oyuncuydum yani yatýrýmcýydým, bir yýlda kýsa vadeli hatta günlükçü yatýrýmcý yani oyuncu haline geldim.?

Neden.?

Gün gün izlediniz bende yazdým. Mecbur kaldým kýsa vade oyuncu olmaya.

Geçen yýl 4 kez BIST çapýnda manipulasyon oldu. tahta manipulasyonundan bahsetmiyorum, kendi çýkarý için BISTi toptan düþürenlerden bahsediyorum.

Ýlk iki manipulasyon endeks 90binden 82 bine getirilerek yapýldý. Çýkýþa baþlamadan silkeleme yapýlýr deniyor ya. O iþte. Gerçekte manipulasyon ama TV soytarýlarý bunu doðal karþýlýyorlar.

Orada 2 yumruk yedikmi.?

Ardýndan dünya endeksleri yükselmeye baþlamýþken %20 lik bir düþüþ daha geldi. Sebep TR yi toptan silkeleyen bankalar yüzünden. Sadece BISTi silkelemediler, TR deki tüm para sistemini silkelediler. Çünki faiz artsýn istiyorlardý(yanlýþ hatýrlamýyorsam) bu sebeple BISTide %20 indirdiler. Tüm dünya yükselirken ve bizim veriler iyi gelmeye baþlamýþken.

Dördüncü manipulasyon ise Aðustos vade geçiþinde yapýldý. Borsalarda algý, düþüþten yükseliþe dönünce, o esnada ters pozisyonda kalan büyük oyuncular, yine dünya yeþil ve bizim veriler iyiye gidiyorken hýzlý bir düþüþ gerçekleþtirdiler. Vade geçince normal seyre döndü.

Dört kez yumruk yedik.

ne olmuþ 4 ke mantýksýz ve anlamsýz düþtüyse demeyin. Ýlk yumruðu yedikten sonra ruh haliniz deðiþiyor. Korkarak oynamaya baþlýyorsunuz. Ring de karþýdaki boksörden karaciðere çok güçlü bir yumruk yerseniz feleðiniz þaþar. Düþmeseniz bile aklýnýz hep o yumrukta kalýr. Maç boyunca karaciðeri korumaya çalýþýrsýn. Kafa karaciðerde olduðu için dikkat daðýlýr, baþka yerlerden açýk verirsiniz. Açýk yerlere yiyeceðiniz yumruklarla nakavt olursunuz.

Bizdede ayný. Ýlk yumruktan sonra artýk korkarak oynarsýnýz. 3 yumruk daha yedinmi, sürekl korku içinde her fýrsatta satmaya baþlarsýn.

Sonuçta kýsa vadeli oyuncu olmak zorunda kalýrsýn.

Kendi keyfin yüzünden deðil, senin yüzünden TV deki eblehler sürüsü.

Hanginiz manipulatörlerin aðýr ceza almasýný istedi.?
    Hanginiz manipulatörlerle ortak iþ yapan patronlarýn aðýr ceza almasýný istedi.?

Borsa manipulasyon merkezi olmuþsa, kýsa vade oynamaktan baþka çaren yok. Suçlu KY deðil sensin.

Manipulatör senedi almýþ uçurmuþ, seyretmiþ almamýþsýn. Alanlar ballandýra ballandýra forumlarda yazarlar. Þöyle kazandým diye. Birde Manipulatör uþaklarý forumlarda yazýp milleti teþvik ederler.

Bir kenarda durursun, 2 kenarda durursun. Manipulatörler her gün bir senedi uçurur. Diðer yanda uzun vadeli oyuncu olarakda BIST Manipulatöründen dayak yiyorsun. Her yýl ayný þeyler devam edip duruyor. Ne kadar dayanabilirsin bu baskýya.

Her kes uçan senetlerden kazanýyor görünüyor, ceza yiyen yok, uçan senetler devam ediyor. Sen BIST Manipulatör den yumruk yiyorsun. Hala ceza yiyen yok. Sistem ayný þekilde devam ediyor. Mecbursun uyum saðlamaya.

Temel analizle hergün emek verip senet çalýþýp, uygun senetleri alýp yatanlarý konu dýþý býrakýyorum ama dünyada hiç bir yerde insanlarýn hepsi bunu yapamaz. Azýnlýk bunu yapacak azme sahiptir.

Konu biraz daðýnýk oldu ancak anlaþýldý sanýyorum.

Eðer BIST ahalisinin yatýrýmcý olmasýný istiyorsanýz, Manipulatör lerin ve onlarla ortak iþ yapan patronlarýn aðýr cezalar almasýný saðlayýn. Bir kez manipulasyon yapan bir daha ayaða kalkamasýn.

Tek yol bu, baþka yol yok. Uzun vade snet alýn demekle ancak tiyatro yapmýþ olursun.

Yanlýz kýz o kadar inanarak söylüyorduki, þaþýrtýcý tabi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üstteki yazý sebebi ile çok telefonlar aldým. Kapýda belediye baþganlarý sýraya dizilmiþ, ellerinde madalyalar beni bekliyorlardý.

Arayan devlet baþganlarý vardý, Nauru devlet baþganý Emenike aradý selamlarý var. Somali devlet baþganý IBAN verdi tayyip e selam söyledi, ejder meyvesi yerken "daha yokmu" dedi gibi. Görüntülü aradý.

Bu kadar ilgi görünce hali ile düzenleme gereði hissettiðim asýl vurucu kýsmý biraz geliþtirdim. Geliþmiþ kýsmý þöyle oldu.

Hýrsýzlarýn ceza almadýðý bir toplumda, herkez zamanla hýrsýz olmak zorunda kalýr.

Yeni nesiller bu düzende doðup büyümeye baþlar. Çocukluktan itibaren hýrsýzlýðý normal sayan bir kafa ile büyür çünki dünyayý tanýmaya baþladýðý andan itibaren ailesi dahil herkesin soymaya çalýþtýðýný görür. Eve hýrsýzlýk ürünü götürdüðünde ailenden aferim alýrsýn, gülerler severler seni, çok mutlu olursun.

Bataklýkta doðmuþsan, dünyaný bataklýk sanýrsýn. Üzerindeki kanýný emen sülüklerle arkadaþ sanýrsýn kendini. Bataklýðýn ve sülüklerin iyi yönlerini arar bulursun çünki bu kadar aðýr koþullarý beynin kabul edemez. Yumuþatmaya çalýþýr, çýkýþ yolu arar ve bu yol pisliðin içinde iyi bir þeyler olduðuna inanmaktýr. Beynimiz Ýnanç yolu ile, hayal dünyasý ile delirmemeye çalýþýr. "Çalýyorlar ama çalýþýyorlar." dersin.

Kuru zemin aramak, sülük olmayan bir dünya aklýna gelmez, çünki görmemiþsin bilmiyorsun.

Yeni nesiller bu þekilde zehirlenirler. Suçlu, hýrsýzý cezalandýrmayan atalarýdýr, bataklýkta doðan yeni nesillerin suçu yoktur.

Suçlu sensin zibidi.

En sonuna "Suçlu sensin zibidi." tamlamasý ekleyerek herkesi tamladým.

alicemal 3 gün önce idi sanýrým viop topiðine bir kaðýt yazdým adý jants fiyatý cuma 502 kapattý geçen haftta 540 larda iken küçük bir anadolu ilinden bir esnaf arkadaþý aradý (bacanaðý imiþ) dediki jants a giriyoruz kaðýt 1.000 tl olacak kaðýdý açtým baktým geçen sene bu zamnlar 60 tl imiþ topu topu arabalara jant üreten bir firma toplasan edi budu neki
    arkadaþ az biþe sende al dedi yok ya alýrmýyým dedim arkadaþ 55.000 tl lik idi galiba aldýkaðýt geçen hafta 480 lere düþtü iyiki almamýþým dedim ama 2 gündür tavan gidiyor bugün 607 arkadaþ sattýmý satmadýmý düþüyor diye bilmem satmadýysa 1 haftada %10 cepte
    sistem söyle çalýþýyor
    istanbuldan yada yurt dýþýndan bbirileri paralý kiþilerle ortak çalýþýyorlar. 1 kaðýt söylüyorlar bazan 2-3 kaðýtta söylüyorlar ( bu grup daha önce de jants ta lüks Alkim tumosan gii kaðýtlardada iþlem yapmýþlar) kaðýt gidince belli günlerde ortaklarýna tek tek þu fiyattan satýn diyorlar kardan %10 veriyorsun. soru sormak yok pazarlýk yok. 3 milyon koymuþlar 4 milyon kazanmýþilar para hesaplarýna geçtiði gün 400.000 i havale etmiþler bu dediðim kiþiler anadoluda kýytýrýktan bi ilde orta üstü esnaf adamlar ticaretten iyi kazanýyorlar ama borsadan süper kazanýyorlar. primide ödüyorlar
    ha bi gün ellerinde patlar mý izlemeye devam edeceðim
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    1550 psikolojik engeldeyiz.

Bu ikinci denememiz. Bana geçeceðiz gibi geliyor çünki xbank'ý dün satmadýlar. Bugünde alýþlarla açýldý.

dohol yine arýza çýkardý. Dün tüm piyasayý bozmuþtu. Tekrarlayan olay ayný etkiyi yaratmaz. Birde dünki þaþkýnlýk geçmiþtir.

Bana geçeceðiz gibi geldi. fakat yüksek þans vermiyorum. %51 diyeyim. Uzun vadede iyiyimdir ama kýsa vadede herkes kadar tutturabiliyorum. Kýsa vadede bana güven olmaz.

Sayfa 456/853 ÝlkÝlk ... 356406446454455456457458466506556 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •