Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 458/853 ÝlkÝlk ... 358408448456457458459460468508558 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,657 - 3,664 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    xbank kötü kapadý, yine satýþa baþlamýþ görünüyorlar. Ne kadar satarlar, nerede durular, tekrar ne zaman alýþa geçerler bilemeyiz. hangi gün satacaklar-alacaklar sürpriz yumurta.

Satýþa katýlmayan sektörler sayesinde bugün fazla düþmedik.

yarýn için bir þey diyemiyorum çünki xbank istikrarlý deðil. 2 gün al 2 gün sat. xbank Günlük grafiðine bakarsan yukarý dönmesi lazým. Tabi ben buna güvenerek alýþ yapmazdým. Kapanýþa bakarsanda hafiften satýþ devam edecek. kapanýþada güven olmuyor, geçen gün tam tersini yapmýþtý.

Kazancýn zor olduðu günler baþladý. her gün çýkar gruplarý endeksleri aþaðý yukarý anlamsýzca ve beklenmedik þekilde götürüp, olabildiðince çok kazanç saðlamaya çalýþacaktýr.

KY olarak çok az kontratla al sat yaparak durumu idare etmeye çalýþýyorum. Hisse vadelide ekmek artýk aslanýn aðzýnda.

Asýl beklediðim ons altýnda bir fýrsat. Orada fýrsat yakalayýp biraz para kazanmam lazým.

usdtry den her gün ufak ufak kazanýyorum. Aylar önce Taaa 8.0 TL de iken short tutmaya baþladým hala devam ediyorum. Hisse vadelide kazanç zorlaþtýðýna göre, usdtry shortlarý her fýrsatta artýrsam iyi olacak gibi.

Hisse endeksinde henüz 1582 son tepe hedefi yok olmadý. xbank satýþý sürerse biraz uzayabilir iþ. Bu seviyelerde ufak iniþ çýkýþlar normal.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu bluumberg de komedi programý gibi.

Öztop Altýntop isimli bi yerin Baþ ekonomisti konuþuyor. Bu sefer karþýsýnda Prof. etiketli baþka bir kadýn var. Daha önce karþýsýnda hep þarapçý balkan göçmeni tipli biri olurdu. Onunla rahat program yapardý, güler eðlenirdi, 72 kere saçýný atardý.

Bu sefer karþýsýnda Prof. etiketli biri var. Bu kez stresli görünüyor. 10 dakkadýr saçýný geri atmadý. Prof. tarafýndan ezilirmiyim korkusu varki buda normal aslýnda. Her cümleye EKSTRA ingilizce kelime sýkýþtýrmaya baþladý. Önceki programlarýnda yapmýyordu. Ýmamlar yapar ya, önce arapçasýný sonra Türkçesini söyler. Bunu yapma sebepleri söylediði cümlenin piyasa fiyatýný artýrmak.

Cümlenin anlattýðý þey deðerlidir veya deðildir. Ama söylediðiniz þeyi deðersiz görüyorsanýz, ilave deðer artýrmaya çalýþýrsýnýz. Mesela imamlar araya arapça sokuþturarak deðeri yükseltmeye çalýþýr. Anlattýðý þeye deðilde söyleyiþ tarzýna deðer isterler. Öze deðil þekle dikkatinizi çekerek deðer artýrýrlar. Bu etiketli ama TV elemanlarýda araya ingilizce sýkýþtýrarak, imam taktiði ile deðer artýrmaya çalýþýrlar. Aslýnda yaptýklarý þey bilinçsizce. Ýnsanýn doðasýnda var. Ne imam bilinçli yapar, nede bu batý eðitimli zibidiler. Ýç güdüsel olarak bu tarzý benimserler.

Biri kuran ve hadis ezberlemiþ, diðer ekonomi kitaplarý ezberlemiþ. Öz ayný, þekil ve tarz farklý.

Altýntop kýzýmýz 3 günde bir TV ye çýkarýyorlar. reklamý çok olduðundan devletten beslenmeside kolay oluyor. Bir kaç yerden birden maaþ alýyor.

TV ye 3 günde bir çýk, sadece göbeðini göster. Yüzbinlerce takipçin, taraftarýn, hayranýn olur. TV o kadar etkilidir. Hipnoz etkisi yaratýyor bir þekilde.

Süper delikanlý Altaylý'ya mail attým "cübbeliyi çýkardýn iyi halt ettin" diye. Cevap vermiþ, "ben sadece çýkardým baþka biþey yapmadým." lang çýkardýðýn yer TV, çýkardýnmý anýnda ünlü olur. Adam yükselir. Sanki kendisi bilmiyormuþ gibi çamura yatmýþ.

Çýkmýþ, "millet neden bitcoinin peþinden koþuyor anlamýyorum. 3 milyon kiþi bitcoin hesabý açmýþ." diyor.
    Lang odun, her gün TV de sabahtan akþama bitcoin den bahsediyorsun hemde yýllardýr. 3 milyon hesap az bile. Soyu bozuk zibidiler, bir de bilmiyorum, masumum safým ayaðýna yatýyorlar.

acun'un sörvayvýrýna bazen, aðzý bozuk, beyni bacak arasýnda, milletin arkasýndan küfreden, düzgün çalýþýp üretmediðinden halkýn sýrtýna yük tipleri çýkarýyorlar. Adam 3 ayda acaip bir hayran kitlesi ediniyor. Seri katil çýkarsan milyonlarca takipçisi olur.

TV böyle birþey.

cübbeliyi çýkarýyor, "ben ne yaptýmki" diyor. Sonrada pek çok yazýda tarikatlara küfür ediyor.
    Bitcoin reklamý yapýyor, her gün "millet neden alýyor þaþýyorum" diyor.

Bu arada ons düþmüþ biraz. Bunuda kaçýrdým. Ritim bir kez bozuldumu, üç beþ gün yakalayamýyorsun. Bir önceki ons iþlemimde zarar edince, bir daha dengeyi bulmam zor oluyor.
    Son düzenleme : alicemal; 11-02-2021 saat: 23:02.

Son zamanlarda geç kalkýyorsun herhalde alicemal Sabahlarý yazýlarýný okumak için giriyorum. Yine yoksun

Saygýlar.
    " Bir Cüzdaný Doldurmak, Boþ Olanýna Katlanmaktan Daha Kolaydýr "

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    knuck, kýþ aylarýnda biraz daha geç kalkmaya baþladým.
    Sabah endeksleri incele, haberleri oku, haber dinle filan saat 9:30 u buluyor. Sonrada fiyatlarý takip et. Yazý yazmaya vakit kalmýyor.
    Bu sebeple akþam seans kapanýþý sonrasý yazmaya baþladým.

---

Endekslere bakýyorum, bu seferde xbank yeþil diðerleri kýrmýzý. Genelde ne olurdu, xbank aþaðý veya yukarý doðru önde gider, diðerleri çoðunlukla takip eder bazen takip etmez.

xbank dakiler bazen ýsrarcý olup ayný yönde devam ederek, peþine takýlmayanlarýda, takýlmaya zorlardý ve baþarýrdý.

Bugün yine farklý oldu. xbankla aþaðý zorladýlar, diðer endeksler bu kez takip etti, sonra xbank ý yukarý sürdüler, kafa darmadaðýn olmuþ diðer endeksler ne yapacaðýný þaþýrmýþlar. hala aþaðýda bekliyorlar.

Daha önce yazdýðým öðrenilmiþ þartlanma(çaresizlik) in benzeri.
    Maymunlar üzerindeki deneyi bir kaç kez anlatmýþtým. Sonra ne tesbitinde bulunmuþtum. Ýnsan dediðiniz þeyin, hayvanlardan farký yok. Temel davranýþ kalýplarýnda aynýyýz.

Maymun deneyinin Aynýsýný xbank dakiler, geri kalan sürüye yapýyorlar.

maymunsan oynatýrlar. Ýlla bir çobana ihtiyacýn var.

Aynýsýný abd hükümeti bizim hükümete uyguluyor. S-400 leri depoya kaldýrmak üzereyiz. 2,5 milyar USD verdik. O zaman yazmýþtým, o parayla bizim füze sistemlerimizi geliþtirelim. Yok Rus lara verdiler hatta ikinci füze bataryasý içinde konuþmaya baþladýlar.

Þimdi o 2,5 milyar dolar halktan çýktý ve iþe yaramayacak. Çöpe attýk.

Maymunsan, yular takanýn çok olur.

Þimdi diðer sektörler aþaðýda korku içinde bekliyorlar, xbank tekrar aþaðý dönecekmi? Yukarý devam mýedecek.? xbank yukarý devam ederse "tamam yukarýda karar kýldý" deyip atlayacaklar, bu sefer xbank ý aþaðý döndürecekler. maymunlar saç baþ yolup aldýklarýný satacaklar.

Peki bizi maymun sürüsü haline kim getirdi.? Temelleri 1938 den sonra (belki çok daha eskiden) atýldý. celal bayar ve emir eri adnan menderes ana uygulayýcýlar oldu. Sonrada buraya kadar geldi, özal ve akp tüm þirketlerimmizide sattý. bankalarýda verdik ilaç þirketlerinide, tarým þirketlerinide.

Büyük Ýthalatçý olduk.

Bu banka ve þirketler abd ye hizmet etmeye baþladý. abd ne derse onu yapýyorlar. Krize sok diyor abd, bizim kurduðumuz bankalar hemen bizi krize sokuyor.

abd "hopla" dese hoplamaya baþladýk, "zýpla" dese zýplamaya baþladýk.

Adam ay demeye baþladý. Aya füze gönderince cebinden bir kaç yüz milyon dolarý çöpe atmaktan baþka ne olacaðýný sanýyorsunuz. Zaten 300 km menzilli füze teknolojimizi 1970 li yýllarda kurulan...

bi dakka yaw, ay konusuna ne zaman girdik.?

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    knuck, kýþ aylarýnda biraz daha geç kalkmaya baþladým.
    Sabah endeksleri incele, haberleri oku, haber dinle filan saat 9:30 u buluyor. Sonrada fiyatlarý takip et. Yazý yazmaya vakit kalmýyor.
    Bu sebeple akþam seans kapanýþý sonrasý yazmaya baþladým.

---

Endekslere bakýyorum, bu seferde xbank yeþil diðerleri kýrmýzý. Genelde ne olurdu, xbank aþaðý veya yukarý doðru önde gider, diðerleri çoðunlukla takip eder bazen takip etmez.

xbank dakiler bazen ýsrarcý olup ayný yönde devam ederek, peþine takýlmayanlarýda, takýlmaya zorlardý ve baþarýrdý.

Bugün yine farklý oldu. xbankla aþaðý zorladýlar, diðer endeksler bu kez takip etti, sonra xbank ý yukarý sürdüler, kafa darmadaðýn olmuþ diðer endeksler ne yapacaðýný þaþýrmýþlar. hala aþaðýda bekliyorlar.

Daha önce yazdýðým öðrenilmiþ þartlanma(çaresizlik) in benzeri.
    Maymunlar üzerindeki deneyi bir kaç kez anlatmýþtým. Sonra ne tesbitinde bulunmuþtum. Ýnsan dediðiniz þeyin, hayvanlardan farký yok. Temel davranýþ kalýplarýnda aynýyýz.

Maymun deneyinin Aynýsýný xbank dakiler, geri kalan sürüye yapýyorlar.

maymunsan oynatýrlar. Ýlla bir çobana ihtiyacýn var.

Aynýsýný abd hükümeti bizim hükümete uyguluyor. S-400 leri depoya kaldýrmak üzereyiz. 2,5 milyar USD verdik. O zaman yazmýþtým, o parayla bizim füze sistemlerimizi geliþtirelim. Yok Rus lara verdiler hatta ikinci füze bataryasý içinde konuþmaya baþladýlar.

Þimdi o 2,5 milyar dolar halktan çýktý ve iþe yaramayacak. Çöpe attýk.

Maymunsan, yular takanýn çok olur.

Þimdi diðer sektörler aþaðýda korku içinde bekliyorlar, xbank tekrar aþaðý dönecekmi? Yukarý devam mýedecek.? xbank yukarý devam ederse "tamam yukarýda karar kýldý" deyip atlayacaklar, bu sefer xbank ý aþaðý döndürecekler. maymunlar saç baþ yolup aldýklarýný satacaklar.

Peki bizi maymun sürüsü haline kim getirdi.? Temelleri 1938 den sonra (belki çok daha eskiden) atýldý. celal bayar ve emir eri adnan menderes ana uygulayýcýlar oldu. Sonrada buraya kadar geldi, özal ve akp tüm þirketlerimmizide sattý. bankalarýda verdik ilaç þirketlerinide, tarým þirketlerinide.

Büyük Ýthalatçý olduk.

Bu banka ve þirketler abd ye hizmet etmeye baþladý. abd ne derse onu yapýyorlar. Krize sok diyor abd, bizim kurduðumuz bankalar hemen bizi krize sokuyor.

abd "hopla" dese hoplamaya baþladýk, "zýpla" dese zýplamaya baþladýk.

Adam ay demeye baþladý. Aya füze gönderince cebinden bir kaç yüz milyon dolarý çöpe atmaktan baþka ne olacaðýný sanýyorsunuz. Zaten 300 km menzilli füze teknolojimizi 1970 li yýllarda kurulan...

bi dakka yaw, ay konusuna ne zaman girdik.?
    Kaldýðýnýz yerden devamýný okumak isterim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bosh bugün keyfim yok, gündüz para piyasalarýnýda pek takip etmedim.

---

hisse vadeli çok azla oynuyordum, kenarda sayýlabilirim. Az miktar sabit long var diyordum, xbank ýn satýþý bitene kadar onuda tutmayacaðým.

ons da kenardayým.

usdtry de orta vade hala shortum.

---

BIST de problem bitmiyor. Bu seferde xbank'ý satýp hisselerden çýkarak devlet bono ve tahvillerine geçen yabancýlar problem oldular.

Yabancýlarýn satýþý;
    Teknik hareket olsa teknik analiz yapýp anlamaya çalýþýrsýn, tutar tutmaz o ayrý mesele.
    Temele dayalý hareket olsa, temel bilgin ölçüsünde tahmin etmeye çalýþýrsýn, tutar tutmaz o ayrý mesele.

Ama adamlar satýp baþka yere geçiyor. Bunun ölçüsünü tahmin edemezsinki.? Hali ile belirsizlik var ve belirsizlik ortamlarý hiç bana göre deðil. Kontrol bende deðilse uzak dururum.

usdtry de kontrol bende, ons altýnda da kontrol bende. Az yada çok yavaþ yavaþ kazanýyorum. BIST hisse ortamý öyle deðil. piyasa yapýcý diye 3 banka koymuþlar, ne iþe yaradýklarý belli deðil. Büyük ihtimalle geçen sene endeksi 4 kez silkeleyenlerde bu 3 bankaydý. En azýndan 4 silkelemenin 3 tanesinde parmaklarý vardýr.

Ben kýzgýn olduðumda biliyorsunuz BIST de iþim iyi gitmiyor demektir. Ben hariç herkes suçludur.

Bu xbank olayýna çok kýzýyorum bildiiniz gibi deðil.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bosrada yarýn bir hareket beklemiyorum.

Pazartesi günü de ne yapacak fikrim yok. Yine xbank a odaklanýp, o nederse onu yapmaya çalýþacaklar.

Bu günlerde ons altýna odaklanayým. Hisselerde bilançolar iyi gelsede, endeks rekor seviyelerde. Bir müddet yataya saracaktýr. Ýyi gelen bilançolarý realizasyon amaçlý kullananlar var.

Banka bilançolarý ortada geliyor. 2 bankanýn bilanço beklenmedik derecede iyi, 2 banka ortada, vakýf banka ise dinamit atmýþlar gibi. Son 3 çeyrekte süper bilançolar açýkladý, bu çeyrekte büyük kârdan, ciddi derecede zarara geçmiþ. Bilanço detayýný incelemek gerekli sebebi anlamak için.

Banka hariç diðer BIST30 Þirket bilançolarý ise benim takip ettiklerimde anormal iyi kazançlar var. Henüz açýklanmayanlarda var.

BIST de trendin aþaðý dönmesinin bu bilançolarla imkaný yok. rekor seviyelerde olduðumuzdan, Yatay seyir izleyerek zamana yayar. Küçük aþaðý yukarý dalgalarla hafif hafif yükselebiliriz.

Hisse vadeliden uzaklaþýp ons altýna odaklanayým en iyisi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    trump aklanmýþ, tayyip erdoðanla benzer kaderi paylaþýyor. Geliþleri ayný deðil ancak siyasi süreçleri benzer gidiyor.

tayyip'i batýlý ülkeler aldý baþýmýza koydu. TR deki tüm batý kaynaklarý onu destekledi ve yükseldi. TR ye hakim tüm güçler önünü açtý.
    trump, kendi parasý ve TV deki ünü sayesinde ilerledi. Önüne engel çýkmadý çünki abdyi yöneten güçler tarafýndan zararsýz bir deli olarak görüldü.

tayyip ülkeyi bölen, kin venefret tohumlarý eken konuþmalarý yüzünden tutuklandý hapse girdi. baykal denen batýdan emir aldýðýný düþündüðüm adam, kiþisel çabasý ile önce tayyipi hapisten çýkardý, sonrada siyasi engelli olmasýna raðmen yine özel çabasý ile siyasete geri soktu.
    trump ise bu hafta yapýlan azil suçlamalarýndan kurtuldu. abd yi yöneten siyonistler açýsýndan çok korkunç bir sonuç doðurabilir, veya siyonistlerin yeteneði, önce kaos yaratmak, sonrada o kaostan faydalanmak. belki trump sonraki seçimlerde baþarýlý olacak ve seçilecek. abd yi geri dönülmez yollara sokacak, kaos çýkacak ve bu kaostan siyonistler çok daha güçlü çýkacaklar. Adamlarýn binlerce yýllýk uzmanlýðý bu. kaoslardan faydalanmak, kaos yoksa yaratmak.

tayyip siyasete atýldýktan sonra sonucu biliyorsunuz. Ülke zihniyet açýsýndan 100 yýl geriye gitti. Ülke kamplara bölünüyordu hýzlandýrdý. Ülkenin halka ait nesi var nesi yok satýþa çýkardý, çok fazla sattý. Satýþlardan gelen parayýda faiz olarak batýlýlara verdi. Eðitim sistemini þeriata uygun hale getirmeye çalýþtý, ülke yönetimini kendi KÝÞÝSEL isteklerini yerine getirecek þekilde deðiþtirdi, kiþiye baðlý bir devlet haline getirdi. Ülkedeki maden haklarýný yabancýlara sattý, ülke borcu 125 milyar USD den, 430 milyar USD ye çýktý. Küçük ithalatçý ülkeden büyük ithalatçý haline geldik. 7 milyon devlet yardýmýndan faydalanan fakir halk vardý, 20 milyon kiþilik aþýrý fakir halka dönüþtü. Bir kaç komþu ile kavgalýydýk, tüm komþularla kavgalý hale geldik. Suriyeye savaþ açtýk. tarikatlar çok büyüyüp geliþtiler, güce kavuþtular ve devlet kurumlarý bunlarla doldu, devlet düzgün iþlemez hale geldi sadece çýkar gruplarýný besler hale geldi. Ülke tarýmýný ve hayvancýlýðýný sakatladý, dünyanýn en pahalý etini yer hale geldik. Dünyanýn en pahalý benzinini arabasýný alýr hale geldik, tüm vergileri kat kat artýrdý vergi ülkesi olduk, gelirdaðýlýmý bozuktu çok daha bozuldu, 20 milyona çýkan aþýrý fakir halka karþýlýk her yýl onbinlerce yeni milyoner ve yeni milyarderler çýkardýk. 20 milyonun cebinden çýktý ise birilerinin cebine girmesi lazýmdý girmiþ.

vay be, yaz yaz bitmiyor... Oda akýldan yazýyorum, notlarýma baksam vay vay vay pakete bak... Öyle bir reklam vardý deðilmi.

trump ve tayyip siyasetten atýlmaya çalýþýldý, atýlmadýlar. tayyip bizi bu hale getirdi, trump bakalým tayyip kadar baþarýlý olabilecekmi. trump da halkýn bir kýsmýný ayaklandýrmaya çalýþtý, halký kamplara bölmeye çalýþýyor. Bunu yediði haltý bilerekmi yapýyor? Bu kamplaþmanýn ilerideki sonucunun bir birinden nefret eden toplum kesimleri yaratacaðýný ve ilk kývýlcýmda kan gölüne döneceðini bilerekmi yapýyor yoksa tamamen delimi bilemiyoruz. Bence tamamen deli. Kan gölüne döner diyenlerede "dönsün" diyordur. Bazý insanlar sýrf kendi çýkarlarý için yüzmilyonlarý ateþe atabilirler.
    Son düzenleme : alicemal; 15-02-2021 saat: 09:22.

Sayfa 458/853 ÝlkÝlk ... 358408448456457458459460468508558 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •