Dünya borsaları yemyeşil.
Aşının çok vurulduğu abd, israil,Almanya gibi ülkelerde virus vakaları hızlı düşüyor, bu iyimserlik doğurur.
TR deki şirket bilançoları iyiye gidiyor.
xbank ı satan yabancılar olmasa, bizdede yeşil bir huzur olacaktı ama bazı günler satıyorlar, bazı günler satmıyorlar. Bilemiyorsun.
Bir kaç kez yazmıştım, yabancılar mart ayından beridir tam bir amatör yatırımcı gibi davranıyorlar.
Yılın ilk yarısında BIST çok ucuzken bankaları büyük zararla sattılar çünki hem USD çok yükselmişti, hemde BIST çok düşmüştü.
Derken BIST epey yükseldi yüksek fiyattan almaya başladılar ancak az aldılar, aldıkları fiyattan geri sattılar, sonra tekrar aynı fiyatlardan aldılar, çok az yükseltip tekrar sattılar, aldılar derken şu an yine satıyorlar.
Tam bir amatör kafası yada kafası kesilmiş tavuk davranışı.
%14 faize geçiyorlar, ucuz durumdaki bankalardan bir yılda %14 kazanamayacaklarını düşünüyorlar. Tamda tayyip batıya teslim olmuşken ve pandemiden çıkarken bunu yapıyorlar. Çok aptalca.
Bankaları satmasalar özellikle bankalar bu yıl sonuna kadar %50 den aşağı vermez. Ucuzlar çünki.
işc gibi bankalar %50 dende fazla verir. Tabi yabancılar satmasalar. Sattıkları için bankalar pek kazandırmıyor.
Bugün yeşil açacağımız açık ama yabancıları gün içinde herhangi bir satte satışa geçip geçmeyecekleri belli değil. Diğer endekslerde banka satışlarına bazen katılıyorlar, bazen katılmıyorlar. Bunuda önceden bilemezsin.
xbank yüzünden BISTi tahmin edemiyorum. Bu sebeple hisselerde az kontratla long oynamaya çalışıyorum. Pek çok yükselişi az kontratlarla yada sıfır kontratla geçirdim. Tamamen yabancıların belirsiz tutumu yüzünden. Sinirlenmemek elde değil.
Yeni haftaya başladık. Herkese bol şans dilerim.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri