Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 460/853 ÝlkÝlk ... 360410450458459460461462470510560 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,673 - 3,680 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün piyasa ekraný baþýnda olmadýðýmdan, dünki 14:55 de baþlayan düþüþün sebebini bilmiyordum. Tepede gelen realizasyon zannettim.

Ancak az önce haberlerde dünki siyasi geliþme sonucu borsa düþtü deyince, haber kaynaklý satýþ olduðunu öðrenmiþ oldum. Sanýrým dünki þehit haberleri ve tayyipin sadece koyunlarýnýn etkilendiði agresif konuþmasý BIST deki yabancýlarýda etkilemiþ xbank satmaya baþlamýþlar.

Haberle baþlayan hareket nerede biter.? Eðer kalýcý etki yaratacak bir haber deðilse baþladýðý yerde biter.

Normalde böyledir ancak ekstra baþka durumda var, tepelerdeyiz. Bazý FON'lar parayý cebe koyalým diyebilir. Yabancýlar xbank satýþýna devam edebilir. Bilinmez. Yükseklerde ne söylesem boþ.

Hisse vadelide çok az sayýda longlarla devam ediyorum. usdtry Mart shortlarý çok az artýrdým.

ons da kenardayým.

Bol þans.

Bu arada viop tarafýnda dünki haberle ilgili araþtýrma yaptým. Sýk sýk yaptýðým gibi beleþe konayým dedim. Baktým viop topiði, hisse senedi topiðine dönmüþ.

Yinede biraz bilgi bulabildim, yazanlara teþekkür ederim.

Selamlar, bol þans.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    saðol abigailcat,

-------

Bugün yine piyasa ekraný baþýnda deðildim.
    Gün sonu endekslere bakýyorum, xbank yine aþýrý satýcýlýymýþ. Devlet bankalarý olmasa %2 den fazla eksi kapayacakmýþ. Diðer sektörler ise satýþa katýlmamýþ, yaklaþýk yatay kapamýþlar.

xbank ý neden sattýklarýný sanýrým biliyoruz. Ucuz olan bankalarý satýp, devletin verdiði %14 civarýndaki faize geçiyorlar. batýda negatif faizde bekleyen 20 trilyon dolar var, o paradan getir neden ucuz bankalarý enayi gibi satýyorsun. Satýyorlar. Zaten BIST de ille bir sorun olacak. Genel sorunumuz tayyip uygulamalarýydý, o bitti þimdide bankalarýn anormal satýþý çýktý.

Ýþlemlere ve TR makro ekonomik verilerine bakarsak BIST in yatay-hafif yukarý olmasý gerekir. Daha yenide düzeltme yaptýk.

BIST Grafiðe bakarsakda tam tersi görünüyor.
    BIST Grafikte ikili tepe görünümü var. Ya ikinci tepe iniþindeyiz, yada ikinci tepe tamamlanmayacak ve yukarý dönecek. rekor seviyelerde yukarý dönmesi daha zor. Hem rekor seviyelerdeyiz, hemde ikili tepe görünümü. Normalde yükseliþe oynayanlar için tehlike göstergesi..

Elimde çok az long olduðu için korkum yok, biraz kazancý görüncede kapatýrým.

---

Ciddi miktarda usdtry short var. Makro ekonomik görünüm dovizin yükselmesini desteklemiyor. Düþmesi bu seviyelerde artýk zorlaþtý, ancak yükselmesi dahada zor. O sebeple usdtry shortlardan korkum yok. Zaten maliyet 8.0 de, en fazla kazançtan biraz kaybederim.

---

ons da epeydir kenardayým. Sürekli abd teþvik paketleri gündemde tutulduðu için short alamadým. Düþüþü kaçýrdým. Artýk dibi bekleyip long kovalamak gerekir ancak, ne zaman teþvik konusu gündeme getirilir bilemiyorsun. Bir biden, bir yellen paketti öne çýkarýp duruyor. abd de ortaya çýkan haberde bana geç ulaþýyor hali ile hareketi kaçýrmýþ oluyorum. ons da benim açýmdan iþler zor.

teþvik paketleri gündemde olmasa, teknik temel rahat oynardým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Büyük iþ çeviren dolandýrýcýlarýn bir taktiði var.

Bankadan 100 milyon TL kredi çekecek, sonrada o parayý iç edecek. Nasýl yapýyorlar.?

Bankadan kredi çekeceksin. Kendi adýna çeksen az para verirler, konut kredisi çeksen konuta ipotek koyuyorlar. kendi adýna yapamazsýn. Þirket adýna yapman gerekir.

Yöntemi þu. Þirket sahibi olacaksýn, o þirket adýna kredi çekeceksin. Þirketin köklü þirketse onmilyonlarý çekebilirsin. Þirketin köklü deðil yeni kurduysan 1 TL vermezler.

Bu durumda ne yapýyorlar.

2 Yöntemi var.

Birincisi küçük vurgun. Bir iki milyonluk iþ yapacaksýn.
    Bankalar yeni þirketlere kredi vermiyorlar, bunlarda mevcut þirketleri devir alýyorlar. Benim 5 yýllýk þirketim var ama kârlý deðil kapatacaðým. Kapatmak bile bir sürü iþ ve masraf.

Adamlar geliyor bana teklif sunuyorlar. "Sana 100 bin verelim þirketi bizim üzerimize devir et." Ben üzerine atlýyorum, hem kapama masraflarý ve büraokrasisinden kurtulacaðým, hemde üzerine 100 bin TL alacaðým.

Kabul ediyorum, devir iþlemini yapýyorum tabi tüm yükü onlar çekiyorlar ben sadece imza atacaðým.
    Kredi alabilmeleri için 3 ay veya biraz daha fazla beklemeleri gerekiyor. Bu sebeple bende þirkette 3 ay ortak görünüyorum. O arada dolandýrýcýlýk yapmýyorlar. 3 ay sonra benim ortaklýðýmý þirketten çýkarýyorum.

Ben resmen ayrýldýktan sonra, adamlar bankalardan þirket adýna çekebildikleri kadar kredi çekiyorlar. Banka bunlara çek koçaný da veriyor. Yeni þirket olsalar alamazlar. O çek koçanýnýda, pahada aðýr yükte hafif, hemen satýlabilecek bir sürü mal alýp vadeli çekler kesiyorlar.

Bu þekilde bir kaç milyon cebe indirip ortadan kayboluyorlar. Þirket battý, banka ve çek maðdurlarý su içti.

Ýkincisi BÜYÜK vurgun. Yüzlerce milyonluk milyonluk iþ yapacaksýn.

Bunun için þirketin olmasý yetmez, krediyi dolandýracaðýn bankanýn þube müdürü ve merkezde krediyi imzalayacak olanlarla anlaþacaksýn. Özel banka ile yapamazsýn, yönetiminde siyasi kadrolarýn olduðu devlet bankalarýna gideceksin.

Banka çalýþanýnýn yetkisi çok sýnýrlý, bunu aþan para için müdür imzasý gerekiyor. Müdüründe yetkisi sýnýrlý, büyük paralar onay için merkeze gidiyor.

Sayýþtayýn yeni raporu. Adam Ziraat bankasýný 450 milyon TL çarpmýþ.

Önce gidip mevcut araba kiralama þirketini üstte anlattýðým yöntemle üzerine alýyor.
    Sonra Ziraat bankasýna gidip parça parça 600 milyon TL kredi çekiyor. 150 Milyonuna þirkette kiralamak için arabalar satýn alýyor. Kalan para 450 milyon TL ortada yok.

Adama bakýyorlar, kendi adýna özel uçak satýn almýþ, kendi adýna Ýstanbulda Bodrumda her biri milyonlarca dolarlýk bir sürü villa ve daire satýn almýþ. Su gibi para harcýyor. 450 milyonun nerede olduðu belli. Paralar þirket adýna çekildiði için, adamýn ve ailesinin üzerine olan maddi varlýklara el koyamýyorsun. Öyle bir kural var, bazý þirket türlerinde, þirket borçlarýndan þirket ortaklarý deðil, sadece þirketin tüzel kiþiliði sorumlu oluyor. Þirket batýnca alacaklýlar, þirket sahiplerinin evine arabasýna maaþýna el koyamýyorlar. Þirket üzerinde ne varsa ona el koyabiliyorlar.

Bu sadece 1 kiþi.
    Sadece 1 yöntem. Bunun gibi halký soyduklarý onlarca yöntem var. En büyük soygun dev ihalelerle yapýlýyor.

Kuralýmýz neydi.?

Üretmeden cebine giren para, diðerlerinden çýkar. Ziraat bankasýnýn kasasý bu tür soygunlarla boþaldýkça bizim vergilerimizle tamamlýyorlar. 3 yýl kadar önce iþsizlik fonundan 11 milyar TL aktardýlar.

Vergilerin bir kýsmý bu türden soyguna gidince, devletin ihtiyacý olan para, halk için harcamasý gereken para azalmýþ oluyor.

Azalan parayý;
    ---> bize ek vergiler koyarak, (emlak deðer artýþ vergisi, sokak aydýnlatmasý, sývý katý atýk bedelleri vb.)
    ---> mevcut vergilerin miktarýný, oranýný artýrarak, (emlak ve araba sahibi isen açýkça hissetmiþsindir)
    ---> parasýz olan devlet hizmetlerini paralý hale getirerek, (eðitim, saðlýk epey eskiden tam parasýzdý vb.)
    ---> devletin para harcayarak yapmasý gereken iþlerin bir kýsmýný yapmayarak,(fakir illeri kalkýndýrma projeleri, kaliteli demiryolu aðlarý, otoyol, köprü, tünel, hastahane projeleri vb.)
    ---> memurlara, emeklilere daha az maaþ vererek bizden alýyorlar.
    Çalýþanlar fakirleþirken, çalýþanlarýn vergileri ile soyguncular zenginleþiyorlar.

.
    Son düzenleme : alicemal; 17-02-2021 saat: 20:36.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Halkbank, kendi büyüklüðü ve iþlem hacmindeki diðer bankalarýn yarýsýndan az kâr açýklýyor. Sizce kâr olmasý gereken diðer yarý nereye gidiyor.?

Halkbank göz önünde olan banka çünki BIST de iþlem görüyor. Ya göz önünde olmayan Ziraat bankasý.?

Þimdi bunu yazýnca aklýma daha kötüsü geldi. Kötü Cin fýkrasý vardýr ya. Gelir "3 dilek söyle" der. Söylediðin her dileði yerine getirince eskisinden çok daha kötü duruma düþersin.

Devlet bankalarý soyuluyor o zaman özelleþtirelim derler. Bedava denilecek fiyata kendi adamlarýna yine devlet bankasý kredisi ile verirler. Satýn alanýn cebinden kuruþ çýkmadan devlet bankasý sahibi olur. TTKOM öyle yapýlmadýmý.? gazeteler TV ler öyle satýlmadýmý.? Petrol ofisini aydýn doðan öyle almadýmý.?

O sebeple insan devlet bankalarý soyuluyor demeye bile korkuyor.

Kemal Derviþ "kurtuluþ için ihracatý artýrýn". dedi.

akp ihracaat seferberliði baþlattý, ihracat 3 katýna çýktý, baktýk ithalat da 6 katýna çýkmýþ toplamda eskisinden kötü hale gelmiþiz. Ýthalat-Ýhracat tutarlarý arasýndaki farkýda, malý mülkü satarak her yýl kapamýþýz.

Siyasetçi dediðin kötü cin gibi. akp ye özel durum deðil, öncekilerde daha küçük tonlu olmalarýna raðmen bunlar gibiydi. akp kimlerden öðrendi sanýyorsunuz.? özal ailesinin, yýlmaz ve çiller ailelerinin, erbakan'ýn, demirel in çevresindeki insanlarýn, her partiden belediye baþkanlarýnýn, her partiden kurum yöneticilerinin, yolsuzluklarýný seyrede seyrede büyüdüler.

Sonucun ne olmasýný bekliyordunuz.? bak hala bekliyor. Bitti. Medya ile beraber halký soya soya geldiniz, gençleri bu þekilde eðittiniz, yeni gençler büyüyünce öðrettiklerinizi uyguluyorlar. Ne bekliyordun ki.? Pardon bunu sormuþtum.
    Son düzenleme : alicemal; 17-02-2021 saat: 21:04.

6. Yalvarmaya baþladý iblisler halk da. Insallah okuyup faydalanan olmuþtur.

Ykb bedava hala. Halk hala bedava. Yüklü pozum var ikisinde, üstüne de kinim nefretim var yeni girmiþ de olsam. Hadi bakalým.

Bol kazançlar.
     Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku
    Güzel yazý. Verdikçe alýn kudursun köpekler, halk ve ykb taþýyorum her kademede karýnca misali 3 5 10 bin çekiyorum köpeðin elinden maksat safýmýz belli olsun.

Faiz yüksek, s..e s..e düþecek, düþerken yalvaracaklar mal verin diye nah çekeceðiz. Hadi canim baþka kapýya diyeceðiz.

Bol kazançlar.

SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Az miktarda hisse vadeli long var demiþtim. Gün içinde zararýna kapadým. Endeksin 1550 üzerinde hala durma ihtimali var ancak stresi kaldýramadým. Zaten az miktardaydý. Biraz kenarda durup nefes alayým. belki ons da fýrsat yakalarým.

usdtry Þubat ve Mart vadeli shortlar duruyor.

Ons da kenardayým hala.

BIST endeks zirve seviyelerinde ve Ýþbank gibi köklü bir bankanýn F/K sý 4 ün altýnda. Olacak þey deðil. xbank ý satan Yabancýlar çok saçmalýyorlar.

Ama yapacak bir þey yok ona karar vermiþler, sebebini bilmiyorum. Yabancý fonlarýn Biri satýp biri alsa yine dengede olur bu kadar düþmez. Anlaþmýþlar gibi topluca satýyor olmalýlar. Siyonist FON larsa zaten onlar yabancý ülkelerde ortak hareket ediyorlar.

Hisse senetlerinde tepelerdeyiz artýk kazanmak zor demiþtim. Hakkatende zor.

Short oynamak var, ancak yabancýlar bankalarý 2-3 gün satýyor 1-2 gün alýyor. hangi gün satacak bilemezsin. Tam gün takip edip harekete atlasan o da bana göre deðil, günlükçülere göre belki. Hoþ benimde günlükçü olmama az kaldý.

Bu arada komþu topik te YALIN nikli arkadaþ yazýyor.

Hisse senedi almak istiyorsanýz, ÞÝRKET temel analizi bilmeniz gerekir. Çok güzel anlatýyor kendisi. Nelere dikkat edilmesi gerektiðini anlarsýnýz, onun yazýlarýný okuyun derim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    usdtry de iþler karýþýk. 8.0 den 7.0 ye kadar ineceðini söylemiþtim ve 8.0 den itibaren short pozisyonumu hiç bozmadým.

7.0 den daha aþaðýsý için ise hedef veremedim. shortlarý "tayyip arýza çýkarana kadar tutarým" dedim. Bunu deme amacým, somut bir temel dayanak bulamadýðým için.

Sonra TV deki aracý kurum elemanlarý ve akademisyen ekonomist yorumcularý dinliyorum. En babalarý bile usdtry 7.0 den aþaðý inmez, buradan yukarý döner diyorlar. Türk lerden çok azý aþaðýda hedef veriyor. Yabancýlarýn ise bir kýsmý aþaðý hedef veriyor.

Þaþýrdýðým nokta, yerli profesyonellerin çoðunun usdtry de yükseliþe inanmasý. Bu sebepten vatandaþ da hala doviz alýyor. Geçen hafta yine bir buçuk leðen dolusu doviz almýþlar. TV lerden etkileniyorlar.

Peki neden profesyoneller dovizin çýkmasý gerektiðine inanýyorlar. Sebep ne.?

Bir tanesi, "aþaðý düþerse ithalat yine patlar, yukarda kalmasý lazým" diyor. Lang dingil 8.0 üzerinde iken ihracat patlayýp ithalat gümledimi.? Hayýr hiç bir þey olmadý.

Ben taaaa yýllar önce doviz yükselmeye baþlayýnca söyledim. Bu siyasetçilerle doviz 20 TL de olsa bu ülke ithalattan vaz geçmez. Sistem sömürülmek üzerine kurulmuþ ve bu halk bu sistem içinde doðmuþ büyümüþ. Baþka þey bilmez.

Bataklýk örneðimi biliyorsunuz "bebek bataklýkta doðmuþ büyümüþse, evreni bataklýktan ibaret sanýr, kuru toprak aramak aklýna gelmez."

Söylediðim çýktý 8.50 ye USD geldi ama cari açýkta fark olmadý. Bir tek 3 TL den 6 TL ye çýkarken ihracat azýcýk arttý. Sonrasýnda yine düþtü.

Hali ile bu zibidinin tezi çürük.

Diðerleri ne sebep söylediler hiç hatýrlamýyorum. Saatlerce bunlarý dinliyorum ama aklýmda hiç bir þey kalmýyor. Boþ konuþuyorlar. Yeni bir þey söylemiyorlar.

Bir yýl kadar önce, gece marabasý yeni þeyler söyler diye yeni birini bluumberge çýkardý. Hakkaten bir sürü yeni þey söyledi ama anladýðým kadarý ile hafiften sýyýrmýþtý. Bi dahada çýkarmadýlar. Bazý gerici kanallarda ve internet TV de gördüm, o kanallarda kendini tutmadan konuþuyordu. Adam "Çamaþýr suyu bedenimize enjekte edersek virusten kurtuluruz" diyen trump ýn yerine abd ye baþgan olabilir. O zekâ seviyesinde.

Baþkada yeni biþey söyleyen çýkarmadýlar. Hep ayný mavalý okuyanlar var.

TV de yorum yapan profesyoneller benimde kafayý karýþtýrdýlar. Normalde su içinde 6.50 ye kadar bekliyordum. Þimdi þüphedeyim, "lang bu kadar kalabalýk bir sürü ayný þarkýyý söylüyorsa, bu þarkýnýn etkili bir yaný olmalý, belki bende söylemeliyim." diye düþünmeye baþladým.

Sürü psikolojisi böyle bir þey iþte. Sürüde koyunun biri ayaðýna diken batýnca "meeae" der. Onun yanýndakide "buyur banamý dedin" anlamýnda "mee" der. Ýki koyun meleyince üçüncü "biþeymi oluyo" anlamýnda "meea" deyip telaþlý hareket edince, bu telaþý ve üç melemeyi duyan sürünün hepsi bakmýþsýn "meeaa" diyerek koþuyorlar. Ýlk meleyende olayý kendisi baþlattý ama "mee" ler üreyip kendine geri dönünce korktu sürüye inandý. Sürü ilk meleyen yüzünden koþuyor, ilk meleyen sürü koþuyor diye koþuyor. Sürü psikolojisi böyle biþey. Peki ne zaman dururlar.? Engele gelene kadar yada uçuruma yuvarlanana kadar.

Ýmdi bende meleyerek sürüye uysammý.? usdtry shortlarý kapasammý.?

Düz mantýkla dovize bakýyorum. Neden arttý, neden düþüyor.?

Artma sebebi dovizi dünyadaki para sistemi ile kontrol eden siyonistlerle tayyipin kavga etmesi. TR de Kolayca dovizi yükselttiler. TR de Hem ülke kontrolu þirketler ve medya sayesinde onlarda, hemde tayyipin çok kötü ülke yönetimi var þimdi detaya girmeyeyim.

tayyip silah zoru ile faizi düþürürse herþey süper olacak diye biliyordu. Devlet bankalarýna silah zoru ile faizi indirtti. Enflasyon verilerini sahte olarak oluþturup düþük gösterdi. Batýlýlar ise buna içerideki bankalarý sayesinde dovizi yükselterek karþýlýk verdiler. TR ye para vermeyide kestiler.

Ýthalaltýmýz ihracatýmýzýn 2 katý olduðu için doviz olmayýnca iþler karýþtý. Enflasyonun sahtesi bile yükselmeye baþladý.

tayyip bu dönemde þunu anladý. "Faizi zorla düþürmek ve sahte düþük enflasyonla bu iþ olmuyor, dovizide düþürmem lazým."

Nasýl düþüreceksin ülkede doviz býrakmadýn.?

Bunu yapabilmek için dovizi yükselten batýya teslim etti ülkeyi. Batýlý þirketler ve batýlý siyasiler, içerideki ortaklarý ne istiyorsa Kasým ayýndan beri vermeye baþladý.

Amacý dovizi düþürmek. Doviz düþünce faiz ve enflasyon düþecek. Faiz düþünce ülke uçacak kaçacak.

Adamýn hesabý bu. Doðru olan yol aklýna gelmiyor. Üretimi artýr, devleti düzelt, sonucunda enflasyon KALICI OLARAK düþsün.Hoþ bu adama göre düzgün devlet böyle oluyor, o da ayrý mesele.

Yani tek adam. Devleti yöneten kiþi, dovizi düþürebilmek için batýya teslim olmuþ. Amacýna ulaþmak için yapmayacaðý þeyin olmadýðýný gösterdi. 7.0 ye kadar da bir kaç ayda düþürdü. Demekki bu adamý ciddiye alacaksýn çünki dovizi düþürme iþine kendini adamýþ durumda.

Nereye kadar düþürürse tatmin olacak.?

Enflasyon ve faiz düþtüðü zaman tatmin olacak.

Netçe: Banka faizleri düþene kadar dovizi düþürmeye devam edecek. Tabi baþarabilirse.

Makro Temel analiz budur.
    Ýncelediðimiz konuyu geçmiþte etkileyen sebepleri kabataslak bulduk. O sebeplerin mevcut durumunu ortaya koyduk. Sonucu tahmin ettik.
    Geçmiþin verilerine bakarak geleceði tahmin etmek teknik analizdir. Teknik analizde yapmýþ olduk. Ortada rakama dayalý veri yok ama olaya dayalý veriler var.

Bakýn yazý içinden ne derslerde çýktý. Yarýn belediye baþganlarý bu yazý sebebi ile madalya takmak için kapýma dayanýr. Ýþin yoksa onlarý kovala.

Þunuda açýklamak gerekir, herkes dovizin yükseliþ ve düþüþünü, kendi bilgi, tecrübe ve kapasitesine göre farklý açýklayabilir. Bu durumda farklý sonuç çýkarabilir. Ben böyle açýkladým.

Ýmdi siz söyleyin, doviz düþecekmi çýkacakmý.?
    TV deki profesyonel sürüyle beraber meleyeyimmi? Melemeyeyimmi.?

.
    Son düzenleme : alicemal; 19-02-2021 saat: 01:06.

Sayfa 460/853 ÝlkÝlk ... 360410450458459460461462470510560 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •