Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,45 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 29,57 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 504,12 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 239,89 Mn 76,30 / 85,95
1.349,00 -9.95% 184,92 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,58 Mn 2,90 / 3,13
21,66 -8.84% 265,05 Mn 21,42 / 24,44
6,49 -8.72% 98,62 Mn 6,42 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 21,84 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 8,87 Mr 317,75 / 322,25
12,98 8.8% 5,46 Mr 11,64 / 13,12
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
413,00 0.49% 4,18 Mr 407,00 / 416,25
18,50 -0.43% 492,30 Mn 18,28 / 18,66
78,00 -0.13% 3,07 Mr 77,40 / 78,50
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
749,00 0.4% 1,51 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 223,21 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 98,61 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 115,93 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 110,97 Mn 10,71 / 10,82
81,90 0.61% 215,20 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 465/853 ÝlkÝlk ... 365415455463464465466467475515565 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,713 - 3,720 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan evet, ayný hatalarý yaparlarsa iþ orayada gidebilir. Tabi þu anki doviz çýkýþý gerçek çýkýþ olmayabilir. Vade sonu operasyonu olduðunu düþünüyorum. Mart ayýna geçince dovizin aþaðý dönmesini bekliyorum. Tabi yanýlabilirim.

Pazartesi sabah doviz çýkýþý bizim piyasalar kapalý iken sabah 06:00 da baþladý. Yani yabancý kaynaklýydý.
    Hisse senetlerinde vade sonu amaçlý olduðunu düþündüðüm operasyon dün baþladý. Doviz ise bizim piyasalar açýkken 15:00 civarý çýkýþa baþladý hisse satýþýný destekledi. Yani yabancýlarýn bu iþte payý yoktu.
    Bu sabaha bakarsakda bizim piyasanýn açýldýðý 09:00 da harekete baþlýyor. Yani yine yabancý iþin içinde yok.

Bunlara ve geçmiþ sene verisine bakarak doviz yükseliþ olayýnýn, hisse satýþýný körükleme amaçlý operasyon olarak yükseltildiðini düþünüyorum. Olay geçici manipulasyon olmalý.

Fazla inandýrýcý olmamýþtýr umarým. Özellikle kýsa vadede benim dediðime kulak asmayýn.

---

Önceki yýllarda hisse senedi piyasa yapýcýsý 3 bankaydý. Ýþ bankasý, Akbank ve QNB. Bu senekini bilmiyorum belkide ayný bankalardýr.

Bu 3 bankanýn görevi BIST in kurumsal kimliðini ve güvenilirliðini korumak. Bunu yapmak için endekste ve senetlerde SEBEPSÝZ anormal hareketleri önlemek. Orta Uzun vade yön konusunda endeksi teþvik etmek, çýkar gruplarýnýn eline býrakmamak, kendi haline býrakmamak.

Genel olarak böyle açýklayabilirim.

Bunun için para alýyorlar. Uzun vade Yönü belirledikleri içinde para da kazanýyorlar. Yönü belirlemek için alým satým yapýyorsun ve o yöne gidiyor. Kazanýrsýn. Para piyasasýna hakim en güçlü kurum MB nin her yýl yüksek kâr açýklamasý gibi.

Üzerine maaþda alýyorlar.

Bugünki xbank düþüþüne bakýyorsun, yabancýlarýn en çok kullandýðý garan yukarda, Piyasa Yapýcý(PY) iþbank ve akbank düþüþte liderlik ediyorlar.

Ben hala BISTin manipulatörlerinin Piyasa Yapýcý bankalar olduðunu düþünüyorum. Geçen yýlki BIST çapýndaki 4 manipulasyonun 3 tanesinin arkasýnda bu bankalar olmalý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Söylediðim gibi S&P yeni yukarý dalga için çýkýþa baþladý.

BIST de ise satýþ durdu. Büyük ihtimalle S&P'nin kýrmýzý yakmasýný bekleyecekler. S&P kýrmýzý yaktýðý anda bizdede satýþa geçecekler. Düþüþte Liderliði hisse senetlerindeki piyasa yapýcý 2 büyük banka yapacak, iþ bankasý ve akbank.

Tabi tamamen hayal ürünü ve fantazi olabilir. Dikkate almayýn.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün Þubat vade usdtry short kontratlarý kapatmýþtým. Uzun süredir elde tutuyordum kazanç yüksekti.

Kapatýnca yeni bir þey öðrendim.

ons altýn ve usdtry(Tüm doviz vadelileri kapsýyordur herhalde) iþlemlerinde eðer kârlý kapatýrsanýz, tayyip bey kârdan %10 alýyor.

Bu sebeple okkalý bir komisyon rakamý çekilerek vadesiz hesabým kurutulmuþ.

Aracý kurumu aradým "lang naaptýnýz, yaktýnýz çýramý" diye aðladým.

Adam açýkladý "usd vadeliden çok kazanan olursa, bizzat tayyip bey çuvalla gelip, payýný alýp gidiyor." dedi.

"Yok artýk" dedim.

Aracý kurum "þaka þaka" dedi. Benim þakalara nispet yapmýþ. "koskoca cumbur baþganý gelirmi, bilal erdoðaný gönderdi, çuvalla o geldi aldý gitti."

"yine þaka deðilmi.?" dedim. "bilal oðlan dünyanýn en pahalý emlak bölgelerinden biri olan New York, Manhattan da yaptýrdýðý apartmanýn baþýndaydý."

Gerçekmiþ.

Eðer usdtry vadeli kontratlarýnýz varsa, vadesiz banka hesabýnýzýn baþýnda bilal oðlaný elinde çuvalla beklerken görürseniz þaþýrmayýn.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen gün MHT bir soru sormuþtu. "Merkez bankasý doviz rezervleri eksimi" konusu hakkýnda. O gün anlamamýþtým MB dovizini neden sorduðunu.
    Meðerse chp MB doviz rezervlerinin -45 milyar USD olduðunu ortaya çýkarmýþ.

Siyasi hiç bir yazýyý okumam, dinlemem. Bu sebeple bu konuyu kaçýrmýþým, zaten önemlide deðil.

tayyi'in hem MB nin hemde devlet bankalarýnýn doviz rezervlerini kullandýrarak, geçmiþ yýl 8.50 lere çýkmakta olan doviz seviyesini düþürmeye çalýþtýðýný biliyoruz.

Burada yasal olmayan hiç bir þey yok.

Adam evini bataklýða, ahþap direkler üzerine kurmuþ. Sonra ahþap direkler marangoza satmýþ parasýnýda har vurup harman savurmuþ. Marangoz ahþap direkler alýnca, ev batmaya baþlamýþ. Yapýlan herþey yasal. Bu yetkiyi seçim ile almýþ, yeni çýkardýðý kanunlar ile almýþ. Sen hiçbirinde ciddi itiraz etmemiþsin. Tek itirazýn, ülkeyi bu hale getiren siyonist sermayenin temsilcisi yaðlý gazeteci hapse atýlýnca olmuþ.

-45 deðil -145 milyar olsa ne olur.? Cebe indirmemiþki, dovizi düþürmeye çalýþmýþ.

Diðer tarafta ihaleler, belediyeler, imar rantý, batýk olacaðý kesin krediler, satýn almalar, aracýlýðý ile her yýl meclisteki her partiden siyasilerin cebe indirdiði milyarlarca dolar var, onlara CÝDDÝ ses çýkarmýyorsun. MB nin rezervi eksiymiþ.

Eksi.. Ne yapacaksýn.?

akp den aldýklarý belediyelerde, belediyenin üzerine yattýlar kaldýlar. akp belediyelerini Mansur Yavaþ hariç kaç belediye mahkemeye verdi.?
    Mansur Yavaþ ta saðcýlardan transfer edilen biri, kökenden chp li deðil.

chp nin yapmasý gereken. Tüm belediyelerdeki akp, mhp, iyip, chp pisliðini ortaya çýkarýp mahkemelere vermek ve sonuna kadar arkasýnda olmak.

Ben chp olsaydým, devraldýðým belediyelerdeki yolsuzluklarý her gün baðýra baðýra ekranlarda söylerdim. akp ile yolsuzluðu birbirine yapýþtýrýrdým.

Hepsini mahkemeye verir hergün takipçisi olurdum. Sonuna kadar giderdim. Bu yolsuzluklarýn halký nasýl fakirleþtirdiðini anlatýrdým.

Halk, siyasilerin yolsuzluklarý ile kendi fakirliðini birbirine baðlayamaz. Bunu sabah akþam halka anlatýrdým.

Fakirlik kendi hatasý yada kaderi deðil. Siyasilerin yolsuzluðu yüzünden. Bunu anlatýrdým.

Ama yapamazlar. O zaman akp de chp belediyelerindeki yolsuzluðun üzerine gider. Kendiside patlar.

Ben yaparým temizim. Sen yapamazsýn chp'li hödükler.

Ne ahlaklý siyaset peþindesin, ne ülkeyi kalkýndýracak ciddi, akýllý projelerin var. Azcýk aklý olan iyi yetiþmiþ kesimin mecburiyetten verdiði oylarla krallýk sürme peþindesin. Tek projen, "aile kadýnlarýna hazineden maaþ daðýtacaðým."

Çokmu düþündün bunu.? Bunu bulmak için kaç prof. çalýþtýnýz.?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yine Aynen dediðim gibi oldu.

S&P yeþilleri yakýnca endeksi düþürmeye ara verdiler.

S&P yeniden kýrmýzýyý yakýnca isbank ve akbank liderliðinde 1500 ü aþaðý zorlamaya baþladýlar.

BIST de 1500 ü, xbank da 1400 ü aþaðý kýracaklarýný söylemiþtim. Tamamen vade sonu operasyonu ve buna liderlik eden Piyasa Yapýcýmý, piyasa soyucumu olduðu belli olmayan 2 banka. iþbank ve akbank.

Tabi tahmin. Gerçek farklý olabilir. Her dediðimin çýkmasý, her dediðimin çýktýðý anlamýna gelmez.

Bu rekor seviyelere gelmiþken arada düþmemiz kaç sefer söylediðim gibi normal. Vade sonu operasyonu olmasý üzücü. Bu koyuyor adama. Herkese normal geldiðinin farkýndayým. BIST deki güçlü, kendi çýkarý için operasyon yaparak güçsüz kalabalýðýn üzerine oynuyor. Düzenleyici kurum ise güçlünün arkasýnda. Adaletin eþitliðin bozulduðunun farkýnda deðilsiniz.

Örneði hatýrlayýn "bataklýk içinde doðmuþ büyümüþsen, çamur ve sülükler doðal parçandýr. Sülüðü çýkarmak aklýna gelmez, kuru zemin ve temiz su aramak aklýna gelmez."

---

Peki neden S&P yi kullanmak zorunda hissediyorlar.? yabancý satýþý olsa S&P ye odaklanmalarýný normal karþýlayabiliriz. Yerliye ne oluyor.?

Sebebi;
    Þimdi ben endeksi düþürüp long alacaðým. Düþürmeye gücüm var.
    Düþürürken mal kaybetmeyip, mal almam lazým. Nasýl yaparým.?

Kendi hesabýma alýþ satýþlarýmla endeksi mal kaybetmeden düþürürüm. Ama düþürünce milleti satmaya ikna etmem lazým.
    Tüm ekonomik veriler iyi iken endeksi satýþ yaparak düþürürsem mal kaybederim.

Millet korkmalýki düþüþle beraber mal satsýnlar. Korkularýný kullanmam lazým.

Bu günlerde ne korkusu var.? abd tahvil faizleri yükseliyor. Bu bir. Bu haberi þiþirir millete satýn aldýðým yorumcu ve TV ler aracýlýðý ile yüklerim.
    Üzerine MB nin -45 milyarlýk haberini serviz eder abartýlý þiþiririm. Milleti doldurdukmu.?

S&P yede zaten bizi yabancýlar þartlandýrmýþ. O düþünce yabancýlar satar diye korkuyoruz.

Bunlarý birleþtir, S&P düþerken düþürmeye baþla. Zaten milleti korku ile doldurmuþsun. Yetmedi dovizi yine kendi alýþ satýþlarýnla yükselterek ilave korku sal.

Korkularý kullanarak operasyon yaparsan kolay mal dökersin.

Bunlarýn tamamý fantazi ve senaryo olabilir. Ýnanmayýn ama lazým olur bu tür ip uçlarý.

---

Bu arada bu düþüþten faydalanmanýn yollarýný bulmalý.

Alttaki destekleri yazmýþtým. Oralarda çok çok az long takviyeler yapacaðým.
    Nereye kadar düþeceði bilinmez. Millet mala yapýþýr vermezse, çok fazla düþürebilirler.

.
    Son düzenleme : alicemal; 24-02-2021 saat: 16:47.

6. Ali Cemal Abi,
    Dolar shortlarý iyi kapatmýþsýn.
    Düþen trend ihlal oldu. Bu kafa ile yine artmaya devam edecek maalesef.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    rasit, usdtry þubat shortlarý iyi kapadýmda, Mart shortlar duruyor.

Sorun deðil. Tahminim doðruysa pazartesi ve sonrasý doviz yeniden düþecek. Hatalýysam yükselmeye devam eder.

Bunun aynýsýný geçen yýl Aðustos sonu vade deðiþiminde yaþadýk.

Bu sefer daha hazýrlýklýyým. Yinede hala hata yapýyorum.

Henüz %50 piþtim sayýlýr. Sanýrým ölene kadar öðrenmeye devam edeceðim.

Her neyse artýk.

Kapanýþa bakýlýrsa yarýn devam etmeye çalýþacaklar. Bugünün benzerini yaþarýz gibi görünüyor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST abartýlý bir açýlýþ yaptý.

Dün akþam abd borsalarý yükseliþe dönünce bizim BIST de sanki göbeði abd ye baðlý gibi sapýttý. Bunu yapan bluumberg ve abd medyasý. Yýllarca abd yi empoze ede ede bu hale getirdiler. Tam doðru olmadý. Finans kurumlarýmýzda aðýrlýklý olarak yabancýlarýn elinde.

Bugünde, dünki gibi dalgalý ve satýþ aðýrlýklý bekliyordum. Ancak 2 gün önce buna S&P yeþillenirse izin vermeyebilir demiþtim, bu kadarýný beklemiyordum.

Yinede bugün dalgalý geçebilir ve gün içi aþaðý dönüþler yapabilir. Operasyonu yapan yerli balinalarýn iþinin bittiðini sanmýyorum.

Dipten hisse long takviye planým þu an için sekteye uðradý. Dün çok az almýþtým ancak asýl bugün almayý planlýyordum. S&P benim planýda bozdu.

Batý medyasýnýn ve bizim siyonist medyanýn yarattýðý paranoya da 1 günde son buldu, herþey güllük gülüstanlýk oldu. abd faizleri yükseliyor diye yarattýklarý korku puff oldu uçtu gitti.

S&P ye bakýyorum, son derece doðal teknik hareket yapmýþ. Aykýrý hiç bir þey yok. Yukarý trend de dalgalarý üst üste bindiriyor. 3 gün önce yazmýþtým, S&P de anormal bir þey yok, dalga tamamlanýyor 1840 dan yukarý döner yeni dalgaya baþlar.

Aynende öyle oldu(1840 yerine 1810 dan döndü, normal) ve aykýrý hiç bir þey olmadý. En amatör gözün bile grafikte göreceði bir þeydi. Ama önceki yukarý dalga tamamlanýrken hafif aþaðý eðimli olmasý doðaldý, dalga tamamlanýyor. O kýrmýzýlýðý alýp felaket senaryolarý yazdýlar. Sürü saða sola koþuþturmaya baþladý. lang bakýyorum koþmak için sebep yok.

Bizede bluumberg aracýlýðý ile sirayet ettirdiler. Bizdeki durum batýnýn paranoyasýný kullanarak KY yi dökmek ve vade sonu pozisyon almak. Þu an onu uygulamaya çalýþýyorlar.

Önümüzdeki hafta haklýmýyým deðilmiyim anlaþýlacak. Endeks 1500 üzerinden devam edecek ve yeni zirveleri zorlayacak. Dovizde usul usul aþaðý inecek. Çok inmesini beklemiyorum yine 7.0 lere gelir. Sonrasý ekonomik geliþmelere baðlý.

---

bu sabah siyonist medya kanalýnda boðaziçi üniversitesinden Prof. çýkardýlar. gizem kýzýmýz soruyor, "pandemide en baþarýlý ülke kimi gördünüz hoccam." Prof. cevap veriyor "japonya, portekiz"
    "Niye hocam.?"
    En çok parayý oran olarak onlar daðýtmýþlar. Prof. un baþarý kriteri para daðýtýmý. Bu YARIM adam boðaziçi üniversitesinde Prof.(Boðaziçi üniversitesi eski robert kolejdir. 1971 de ismi Boðaziçi oldu ve devlete geçti. robert kolej abd misyoner okuludur, hocalarýndan ve yöneticilerinden bazýlarý CIA ajanýdýr ve amacý bulunduðu ülkeyi sömürge haline getirmektir. Bizim siyasetçileri araþtýrýsanýz celal bayar dahil bir kýsmý bu okullarda eðitim görmüþtür. fetö okullarý da robert kolejlerin Müslüman ülkelere uyarlamasýdýr. Amaç aynýdýr, içinde olduðu ülkeyi batýnýn sömürgesi haline getirmek, geliþmesini engellemek.)

Baþarý, daðýtýlan para ile deðil ülkenin ve halkýn pandemiden ne kadar etkilendiði ile belirlenir. Aðýr vaka ve ölüm olarak en az etkilenen, halkýn ekonomisi açýsýndan en az etkilenen ülke en baþarýlýdýr.

Bu açýdan bakýyorsun en baþarýlýlar Çin, Küba gibi ülkeler. Batýlý ülkelerle kýyas bile kabul edilemeyecek baþarý saðlamýþlar. Batýya nazaran ölen yok, ekonomi hemen açýlmýþ ve batý ülkeleri çakýlýrken Çin kalkýnmaya devam etmiþ. batý Ekonomik verileri aþaðý giderken Çin verileri yukarýlara çýkmýþ, halk serbest geziyor eski rahatýna 3 ayda kavuþmuþ.

Birisi en baþarýlý Ýsveç onu örnek almalýyýz diyor. Bakýyorsun 11 milyon nüfus, 12 bin ölüm. Küba 12milyon nüfus, 306 ölüm. Küba deyip geçmeyin saðlýk alanýnda dünyanýn en iyi ülkelerinden. Çin 1milyar 300 milyon nüfus, 4 bin küsür ölüm.

Siyonist medyaya çýkanlar mutant insanlar, yarým insanlar. Hakkaten ayak altýndaki, vasat, at gözlüklü veya kötü niyetli insanlar. Çin deseler Küba deseler sanki kafalarýna kurþun sýkýlacak o kadar korkuyorlar yada kötü niyetliler.

Bu insanlar onlarca yýldýr TV lere çýkýp gençleri eðitiyorlar. Adama Prof. ünvanýný vermiþler yaw. Üniversitede hoca gençleri eðitiyor. Ýnanamýyorum. Oyarým lan sizi.

Odunlu yaz kampýnýn açýlýþýný hýzlandýrmam lazým.

Sayfa 465/853 ÝlkÝlk ... 365415455463464465466467475515565 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •