Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 469/853 ÝlkÝlk ... 369419459467468469470471479519569 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,745 - 3,752 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Saðol balýk.

---

Bugün sakin kafa ile biraz abd tahvil faizlerinin artýþýný düþündüm. Neden korkuyorlardý bundan.?

Aslýnda olaylar birbirine çok girmiþ durumda, birbirlerinin sebebi oluyorlar. temel neden karþýlýksýz basýlan para sonucu batýda gerçekle örtüþmeyen yeni kurallarýn, korelasyonlarýn, korkularýn ortaya çýkmasý.

Temel sebebi göz ardý edelim çünki "siz beþ para etmezsiniz olm" deyince batýnýn bizim borsaya verdiði zarar ortadan kalkmýyor. Orada oluþan dalga, bizide vuruyor maalesef. Batýnýn pek faydasýný göremiyoruz ama bolca zararýný görüyoruz.

Ana korku enflasyonun artmasý. bakýn birine baþlayýnca hemen diðer akla geliyor çünki enflasyon artýnca FED faiz artýracak korkusu baþlýyor, FED faiz artmasýndan neden korkuluyor.? Piyasa oyuncularýnýn beslendiði bol para ortadan kalkar faize gider diye. Hisseciler bundan korkuyor.

Ýþin içine girince karýþtýrabilirimde.

Birde tahvil faizi var. Onuda net çözebilmiþ deðilim. Þimdiden benim kafa karýþmaya baþladý, az önce nettim.

Ýmdi tahvil faizi artmasý 2 olayýn göstergesi. Birincisi tahvilden para çýkýyor demek. tahvilde yatan parasýn serbest kalmasý sözkonusu, bu para bir yere gidecek. Hisse açýsýndan iyi olabilir.
    Ýkincisi ise tahvil'in faizi artýyor, oraya yeni para girecek demektir. Dur yaw yine karýþtý. Tahvilden Para çýkýnca Faizi arttý, faizi arttý diye bu faize yeni para geliyor. lang o zaman ötekiler niye para çýkarýyor. ? Gördüðünüz gibi benim kafa þimdiden yan bastý.

Enflasyon temel korku diyelim daha temiz bir konuya geçelim.

Enflasyon neden abd ve batýda artýyor.?

Birinci sebep abd vatandaþlarýna kiþi baþý 600 USD daðýttýlar bir ay içinde 1400 USD daha daðýtacaklar. Bu paranýn enflasyon yaratmasýndan korkuyorlar.
    Ýkinciside dünyada emtia fiyatlarý yani endüstride kullanýlan hammadde fiyatlarý artýyor. Bunun yanýnda gýda fiyatlarýda dünyada artýyor. Bu unsurlarda enflasyon yaratmaya aday.

Bu 2 sebepten dolayý enflasyon artacak diye korkuyorlar. Enflasyondan neden korkuyorlardý.? FED faiz artýracak, para sahipleride diðer piyasalardaki paralarýný çekip faize yönelecek.? Hatýrlýyorum abd faizi %5 üzerindeyken bizim borsa çýkýyordu.

Ayrýca 20 trilyon negatif veya sýfýr faizde para var deniyor, bu para faize gitsin neden hisselerden para çýkýyor.? Ayrýca abd borsasý S&P, geçen yýl bir yýlda %13 küsür artmýþ. Son 2 ayda %3 e yakýn artmýþ. FED in artýracaðý faiz kaç? %1 veya %2.

Þimdi 1 yýlda %13 veren hisselerden paraný çekeceksin, FED in vereceði %2 yemi gideceksin.?

Tabi bunlarý yazmamýn anlamý yok. Neticede abd hisse borsalarý þiþmiþ durumda. Çeþitli korkularý bahane ederek satacaklar, düþtüðü yerde tekrar alacaklar filan iþ yürüyecek.

Sürü bunu yapýyorsa bizimde ayak uydurmamýz lazým.

Pek bir þey açýklayamadým ama, sonuçta abd ye ayak uydurmamýz gerekiyor. Oda ayrý mesele ya.? Ne ticaretimiz var, ne bizde trilyonlarý var nede bizim onlarda trilyonlarýmýz var. Niye göbekten baðlýyýz.? Ayný þeyi tekrar yazmam gerekiyor. Siyasi partilerini onlar kurmuþlar, þirketlerin onlara ait, medyan onlara ait, yani sen onlara aitsin.

Sonuçta bu tahvil faizi olayýna biraz ciddiye alayým diyorum. Dün yine normal seviyeye indi ancak bizi bi salladý doðrusu.
    abd lilere daðýtýlan 600+1400 USD para geçici. Bir seferlik para. yaratsa yaratsa 2 ay enflasyon yaratýr. Dünyada emtia fiyatlarýnýn artmasý ana sorun olsa gerek.

Du yaw, haftasonuna girdik biraz baþka konuya gireyim.

.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün öðle sonrasý sahile inip 10 km kadar yürüdüm+koþtum. hava sýcak ve güneþli, genç yaþlý yüzlerce insan sahile gitmiþler. Portatif sandalyeler, masalar açýlmýþ, yenekler konulmuþ. Yerliler yemek yerken bu kýþ gitmeyen yazlýkçýlar ise çerez içki olayýna girmiþler.

Ben koþuya baþlayýnca sahile uzaylý inmiþ gibi oldu. Bizde spor kültürü yok. Yürüyen gençler yaþlýlarda vardý ancak onlar spordan çok piyasa yapýyor gibiydiler. Tempolu yürümek yerine kuþ gözlemcisi gibi geziyorlardý. Özellikle kadýnlarýmýz genç yaþta kilo almaya baþlýyorlar. Erkeklerde ilerleyen yaþlarda bayaðý bir yaðlanýyorlar.

Ben koþunca sahil bana baktý, hali ile epey rahatsýz oldum. "Lang dingiller, tavþandan farkýnýz yok bütün hayatýnýz yemek ve cinsellik olmuþ" der gibi baktým herkese. Sonra fark ettimki koþtuðum için deðil, maske takmadýðým için bana kýzgýn bakýyorlardý.

Maskeyi arabada unuttum bayaðýda ilerlemiþim geride dönemedim. Yoldan çýkýp denize sýfýr koþtum, yada bahçelere daldým filan. Ýdare ettim.

Hakaret olarak algýlamayýn lütfen, bu sadece tesbit.

Özellikle 40 yaþ üstü için söylüyorum. Hayatýnýz yemek ve cinsellik düþünmekten ibaretse, bahçedeki tavþandan farkýnýz kalmamýþ demektir.
    TV yada çalýþma ortamýný kenara koyun(Ýþine severek yapanlar hariç). TV-internet zaten sizi bitiren birþey. Çalýþma ortamýda hayatta kalma, yemek ve cinselliðe para üretme ile ilgili. Ýnsan olmakla ilgili deðil.

Vücudunuza bakýyormusunuz.? Saðlýklý kalmaya çalýþýyormusunuz.? Yoksa o iþi mecbur kaldýðýnýz anlarda doktoramý havale ediyorsunuz.?
    Üretim yapýyormusunuz.? Ýþ hayatý hariç bir þeyler öðrenmek için çabalýyormusunuz. 2 Aðaç diktinizmi.? Hoby niz varmý? Masa sandalye hiç yaptýnýzmý.? Resim yapýp saz veya gitar kursuna öðrenmek amaçlý gittinizmi.? Sosyalleþmek amaçlý deðil öðrenmek amaçlý.

Aikido ya yazýldým, netçede her dönem bazý sporlar yapmýþýmdýr, son senelerde aikidoya aðýrlýk verdim. Kursa yazýldým, baktým derslerin aikido ile alakasý yok. Sosyalleþme amaçlý kullanýyorlar, derste azmýþ birileri, kikirdeyerek kaçan bazý kadýnlarý kovalýyorlar. Þaka yapmýyorum aynen böyleydi. Bu tür derslere gitmiþ olanlarýn bu yazdýðýma inanmalarý imkansýz ama gerçek. Önce hoca dahil dersteki herkesi düzgün çalýþmaya zorladým. Herkesi üç beþ ay gerdikten sonra baktým olmuyor. Dayanamadým ayrýldým. Demem oki bu tür dersleride sosyalleþme amaçlý tavþan misali kullanýyoruz.

Tesbit olayýný bitirdik rahatlayabiliriz. Spor yapýn, biþeyler üretin, aktif olun. kalkýn TV baþýndan. TV'ler paranýzý çekmek için kurgulanmýþ tuzak programlar onlar. Sizi mutsuz etmekten baþka iþe yaramazlar.

Ne diyordum. Sahilde koþtum. Sporcu kiþiliðimle foto çektirmek isteyen kýzlar kadýnlar oldu, kýramadým tabiki. öhhö.

Denize giren gençler ve kendini genç hissedenler vardý.

Güzel bir gündü, taaki akþama doðru Cepten borsaya bakana kadar. Bi baktým, bayaðý bi girmiþ.
    Hemen portatif sandalyeyi yüklendim, açtým sahilde çimenlik yer buldum oturdum, çerez ve içki olayýna girerek tavþanlaþtým. Güzel biþeymiþ tavsiye ederim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haftada bir kaç gün savunma sanayi siteleri ve bilim-teknik sitelerine girerim. Bir müddettir savunma sanayiimizde yeni bir þey yok.

---

Japon'lar yaþlanmayý durduran bir ilaç geliþtirmiþler. Eðer ciddi yan etkisi çýkmazsa 5-10 yýla kadar yaygýn olarak kullanýlabilirmiþ.

---

tayyip aya gitmek için Somali'ye üs kuravakmýþ. Daha öncede Somali'de milyonlarca dönüm tarým arazisi bizim vergilerimizle satýn aldý. O sayede bugün Domatesi, Ispanaðý, Pýrasayý, Taze fasulyeyi 50 kuruþa yiyebiliyoruz. Patatiz, domatis 10 kuruþ nankörler.

Somali aþký nerden kaynaklanýyor bu akp de anlayan varmý.? Oraya askeri üs de kurduk ve sürekli Somali için yardým parasý isteyen birileri var.

Arama motoruna "somali rüþvet yolsuzluk" yazýn hiç bir þey gelmiyor. Çok temiz bir ülke olmalý. Özellikle siyasetçileri tertemiz. Hali ile Ay'a Somali'den kalkan seferle gitmemiz son derece doðal. Uzaya ilk çýkan Ruslar neden Somali'den yola çýkmamýþlar insan hayret ediyor. Ay'a ilk inen Amerikalýlarda öyle. Artýk geç kaldýlar Somali yi biz kaptýk.

---

Arada sýrada yerli üretim tomofil konularýna giriyorum. Tesla birden bire ortaya çýkýp sýfýrdan dünya devi haline gelen bir firma. Nasýl olabildi.? Daha öncede yazmýþtým. Bu tür bir firma 2 yol ile dünyada tutunabilir.

Birinci yol, dünyada olmayan teknolojiyi üretirsiniz, anýnda tüm dünyada tutunursunuz. Ürettiðiniz yeni teknoloji sizin reklamýnýz olur. Alternatifiniz olmadýðý içinde önünüz diðer firmalarca kesilmez. Tesla bu yoldan gitti ve baþarýlý oldu. Yeniliði, diðer firmalarda olmayan menzil özelliði. 2 Kat fazla menzil verdi ve tam otonom sürüþ vaadetti. Baþardýda. Teslanýn ilk iþi ise tüm dünyada kendi adýna pil fabrikalarý kurmak oldu. Pil ve elektrik motoru, elektrikli arabalarýn en önemli unsuru. Tesla kendisi üretti. Otonom yazýlýmlarda kendisine ait diye biliyorum.

Ýkinci yol: Ucuz araba üretirsiniz. Japonya, Hindistan, Çin hep bu yoldan iþe baþladýlar.
    Japon tomofili Honda ilk çýktýðýnda beðenilmeyen teneke yýðýnýydý. Þimdi.?
    Skoda ayný þekildeydi. Þimdi.?
    Çin'in ulusal markalarý da bu tarihte beðenilmiyor ama 10 yýl sonra belkide reno ve pejo nun yerini alacaklar. Buna benzer þekilde Çin mallarý ucuz kalitesiz yoldan baþladý, bugün bize en çok cep telefonu satan ülkelerden biri. Cep telefonlarý Avrupa ile yarýþacak kalitede. belki dahada iyidir.

tomofil üretecekseniz kullanýlan baþarýlý 2 yol saydým. Ya olmayan teknoloji ile piyasaya gireceksin, yada devlet destekli ucuz araba üreterek yola çýkacaksýn.

TOGG nasýl baþladý.?
    Araba ucuzmu.? Büyük ihtimalle dünya lideri wolkswagen ve toyota ile ayný fiyattan çýkacak belki daha pahalý.
    Yeni teknoloji varmý.? Yok. Mevcut teknolojisinide dýþarýdan alýyor.

Tesla'nýn ilk iþi pili üretmek oldu. TOGG un ilk iþi, pili elektrik motorunu hangi ülkeden satýn alayým oldu.

Devletten beslenmaze bu fabrikanýn ayakta kalmasýnýn imkaný varmý.? Zaten þu ana kadar tüm harcamalarýný devlet karþýladý çok deðerli arazisinide biz verdik. Yarýn battýk deseler, o deðerli arazi bedavaya TOGGu kuranlara kalacak.

Ali Cemal abey þaka yaptýn herhalde, Somali Dünyanýn yolsuzlukta 1. numarasý.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Öfff okurkan yoruldum.
    Grafiðe baksan herþey orada var yaw!
    2 tene cýzgý.

https://twitter.com/m_n_kutan/status...290036740?s=21

iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    YATIRIM, sonu yanlis giden SPEKÜLASYONDUR. EGER, zamaninda spekulasyondan cikamazsaniz
    MECBUREN yatirimci olursunuz.SOROS.
    Yorumlayabilene Teknik Analiz onden gider, haberler arkadan gelir!Para piyasalari Pazara kadar degil, Mezara kadardir. BaBo
    Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

Piston aþaðý mý
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    reha Bende aynen senin söylediðini yazdým, esprili olsun diye farklý þekilde yazdým.

---

bikmiþbroker mustafa buraya reklamýný etmiþ gitmiþ. Þimdilik ciddiye almadým. Geçen hafta 1 kiþiyi üzdüm, bu hafta kimseyi üzmeyeyim diyorum.

---

Geçen yýl suudi katil kral TR'de gazeteci etiketli birini öldürdü. Bizim gizli servisde herþeyi kayda almýþ. Video görüntüleri, ses kayýtlarý var.

Biliyorsunuz tayyip bey, kendine müslümanlarýn reisi desinler diye dünyadaki tüm müslüman ülkelere bizim vergilerimizle para yaðdýrdý. Yýlmaz Özdil hesabýný yayýnlamýþtý, akp döneminde 16 milyar dolardan fazla bu ülkelere daðýtmýþ. 16 milyar dolar a, otoyollarý köprüleri þehir hastahanelerini yapardýn, her yýl müteahhitlere milyarlarca TL ödemezdik ama bu ayrý konu.
    Reislik konusunda dünyadaki rakibi kim.?

Petrol paralarýný müslümanlarýn reisi olmak için saçan suudi selefi vahabi katillerden biri selman. tayyip ve selman dünyada reis olmak için kapýþmýþ durumdalar. suudilerde aç yok, bizde 20 milyon aç var ve reis lik için dünyaya para saçan bir tayyip'imiz var.

Ana konuya dönelim.

tayyip ne yaptý, katledilen gazeteciye ait bilgileri rakibi selman'ý alaþaðý etmek için kullandý. Hem kamuoyuna sýzdýrdý hemde abd ye verdi. "Bak selman ne yapmýþ." Yani kendi kiþisel çýkarý için kullandý.

Aklý baþýnda bir devlet adamý ne yapardý. Bu durumu maaþ aldýðý devletinin çýkarý için kullanýrdý.

Deli dediðim trump, tayyip den bilgiyi aldýktan sonra ne yaptý. Gitti suudi katil selmanla anlaþma yaptý. tayyip den aldýðý bilgilerle selmana þantaj yaptý ve karþýlýðýnda 350 milyar dolarlýk mal sattý. Ülkesine 350 milyar dolar kazandýrdý. Deli dediðimiz adam bu.

trump dan sonraki abd baþkaný biden ne yapýyor.? tayyip'in abd ye verdiði verileri TEKRAR kullanarak yine selman a þantaj yapýyor ve dünyaya bu verileri açýklarým, sanada yaptýrým uygularým þantajý ile selman dan yüzlerce milyar daha koparmaya çalýþýyor.

Peki bilgiyi üreten ve abd ye veren kim.? Bizim devlet baþkanýmýz tayyip erdoðan.

Bilgiyi verirkenki amacý neydi.? Rakibi selman ý alaþaðý edip dünya müslüman ülkelerinin reisi olmak. reis demeleri ne iþine yaradý, 16 milyar dolar saçmasýnýn bu ülkeye ne faydasý oldu.? Ben bilmiyorum. Bildiðim bir þey varki yýllardýr 1 dolar versinler diye ekonomi bakanlarýmýz tüm dünyanýn zengin ülkelerine yalvarýp duruyorlar.

tayyip elindeki altýn deðerindeki verileri abd ye verdi ve abd bu verileri altýn madenine çevirdi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada komþu topik "CE ile temel teknik analiz"'de, topik sahibi düzenli olarak güncel, iþe yarar bilgiler vermeye baþladý. Tavsiye ederim.

Sayfa 469/853 ÝlkÝlk ... 369419459467468469470471479519569 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •