BIST Yeşil açtı, bankacılığa satış gelince kızardı. Avrupa piyasası açılıp S&P yeşil barları yakınca, bizim endeks de biraz toparladı. Şu an yatay seyrediyor.
Görüldüğü üzere xbank ın ne halt yiyeceği belli olmuyor. Cuma günü abd tahvil faizini takmazken, bugün takıyor. Belkide viop da sürü hangi yöne pozisyon almışsa, o gün terse sürüyordur. Yani koyunları kırkıyordur, bilemiyorum. Bankalarda aracı kurumlarda çalışan tecrübelilerin bilmesi gerekir. Biliyorlarsada söylemezler, söylerlerse düzene ihanet etmiş olurlar. Düzen kendine ihanet edenleri dışarı atar, bundan korkarlar.
Bugün yabancıların xbank satışına diğer sektörler katılmadı. O sebeple endeks tutunmayı başardı. Yoksa çakılırdı. Çoğunlukla xbank satışına diğer endeksler katılmıyorlar, ama bazende katılıyorlar. Onlarında ne zaman katılacağını bilemiyorsun. Şansa kürek çekiyorum gibi hissetmeye başladım.
Bugün batı endeksleride abd tahvil faizi yükselişini takmamış görünüyorlar. Cuma günüde pek takmamışlardı. Ayrıca asya seansında S&P çok düşerse Avrupa seansında alıyorlar. Asyayı cezalandırıyor gibiler. Bazen abd de Avrupaya aynı muameleyi çekiyor. Gerçekte ise tüm dünyadaki global dev şirketlerin çoğu siyoniste ait. Sistemde onların kontrolunde. Geri kalan herkes figüran.
Şu an xbank satışta ısrarcı. Diğer endeksleride psikolojik olarak bozup kendine katılmaya zorluyor. Başarırsa bugünü yüksek eksi kaparız. Bazen başarıyor bazen başaramıyor.
BIST rekor seviyelerde olduğunda kendimden emin konuşamıyorum. Düşmeside yükselmeside normal olurdu. Sorun şurdaki yabancıların oyuncağı olmuş durumdayız, belirsizlik yüksek. Sorun burada yoksa düşmeside normal yükselmeside.
---
ons altın da hem yükselmesini hemde düşmesini destekleyecek veriler var. O sebeple kenardayım.
Bol şans.

Alıntı yaparak yanıtla
At yarışı tarifi gibi oldu.
yaw yine yabancıya geldik, burada döngü var dikkat edin basmayın. Sürekli yabancılara çıkıyor.
Yer İmleri