Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 49/853 ÝlkÝlk ... 3947484950515999149549 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 385 - 392 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    100 bin ithal SIFIR otomobil, gümrüklerde bekletiliyormuþ. Ellerindekini bile satamadýklarýndan, gümrüktekini nasýl satacaklarýný bilemiyorlarmýþ.

Devletten yine yardým istemiþler.

Düþünün, otomobil firmalarý yýllardýr ithalatla çok yüksek karlar elde ettiler, bu ülkenin parasýný yabancý firmalara aktardýlar. Þimdi satýþ yurt içinde düþünce, devletten yani halktan, yani kazýk attýklarý, sömürdükleri halktan para istiyorlar.

Devletin önünde 2 yol var.
    1. Ya yine bunlara halkýn cebinden destek verecek. Bunlar þu ana kadarki sömürü düzenini devam ettirecekler.
    2. Yada bu firmalarýn ithalat yüzünden çok büyük zarar etmelerine seyirci kalacak.

Tabi 1 noyu hep seçti, yine seçmemesi için sebep yok.

2 noyu seçse, ithalatçý, ülkeye zararlý firmalar çok büyük zarar yazacaklar, ama batacak kadar deðil, hoþ batsa daha iyi olurda. Yerini kim dolduracak. Yurt içinde daha fazla üretim yapanlar.
    Parça ithal edenlerde, hangi parçalarý yurt içinde üretebiliriz diye düþünmeye baþlayacaklar.

Ýlk hamleyi reno yaptý ve geçen ay enjektör fabrikasý kurdu ve üretmeye baþladý.

Devlet ithalatçýya yardým etmezse, parça üreten yeni yeni fabrikalar kurulacak, iþçi alacaklar, dýþarý para fazla gitmeyecek... Fabrika sahipleri yine yabancý olduðundan kâr payý olarak para götürecekler ancak parça ithal parasý hiç olmazsa yurt içinde kalacak ve yeni iþ sahalarý açýlmýþ olacak.

Tam doðru iþ, yerli firmalara olabildiðince çok parça ürettirmek ve yabancýlarýn bu firmalarý satýn almalarýný engellemek.
    Bunu yapmýyorlar, tersine yapaný soymaya çalýþýyorlar(TAI-TEI)

her neyse... araba firmalarý bu sene rekor bilançolar açýkladýlar. Azcýk gelecekte az kazanacaklarý ortaya çýkýnca, devlet aracýlýðý ile halkýn cebine ellerini daldýrdýlar.
    Son düzenleme : alicemal; 05-11-2018 saat: 11:45.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Gelelim ana konuya.

Enflasyon gerçeðin epey altýnda ama devletin olmasýný istediðinin epey üstünde açýklandý.

Bu çok kötü haber.

Çünki faizler enflasyona göre belirleniyor, faizlerde ülkede nerdeyse her þeyi kötü yönde etkiliyor.

Tabi hükümete sorarsan, önce faiz artýyor sonra enflasyon. Çok zekice. Þark kurnazýyýz ya.

Bizde normal olmayan þeyse, USD ye göre enflasyonun belirlenmesi.

USD artýyor, enflasyon fýrlýyor, faizler artýyor.

Yada

USD düþüyor, enflasyon düþüyor, faizler düþüyor.

Bu saçmasapan sisteme sokulmuþuz.

Böyle þartlanýnca ne oluyor. USD artarsa faiz artar diye kestirme algý beyinlerde oluþuyor. Hali ile USD artar artmaz, bankalar enflasyonu beklemeden hemen faiz artýþý istiyorlar. Bunun sebebide þartlandýrma.

USD artýnca bankalarýn hemen faize hücum etmesini hükümet görüncede, lan diyor, USD yükselince faiz artýyor, enflasyon sonra geliyor.?

Enflasyonun arttýðýný fark etmiyor çünki kendisinin enflasyonla hiç bir baðý yok. 20 yýldýr süper zenginlik yaþýyor, her yýl yüzmilyon dolarlarý ailesi "yasal" yollardan alýyor, enflasyon neki.?

Hali ile bankalar baðýrýnca ilk fark ettiði faiz oluyor. Kafayada USD yükselince faiz artar sora enflasyon oturuyor...

Bu rakamý açýklayan müdürü asmalarý lazým. Hoþ adam yeni, uygun yöntemi uyduramamýþtýr diye asmayabilirlerde...

Netçe: resmi enflasyonun yüksek gelmesi, USD düþüþünü kalýcý olarak durdurabilir...
    bu sene borsada 100 bini geçmek hayal olabilir.

Olmayabilirde... Daha öncede dediðim gibi büyükler tren yolunda gider. Her haberde hemen yön deðiþtiremezler, istasyonu görmek zorundalar.

ANCAK Çok önemli bir veri ile yön deðiþtirirler ve bu veri en az gelecek 1 yýlý etkilemeli. Uzun vadeyi deðiþtirecek bir veri olmalý.
    Bu enflasyon rakamý, büyükleri raydan çýkartacak kadar önemlimi.?

Bence oturup uzuuuun uzuuuun düþünecekler... Tabi bildikleri biþey yoksa. Mesela suudi milyarlarý yoldamý.? yada abd bizi kucaklayacakmý.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tek akýllý olarak gördüðüm "köþe" yazarý Ege Cansen'dir diye daha önce yazmýþtým. Onu mutlaka okurum.

Onda paylaþmadýðým tek görüþ se, enflasyon yükseldiði zaman hemen maaþlarý donduralým der. Yani buna benzer biþeyleri yazar, dolaylý yoldan.
    Maaþ artýþý enflasyonu dahada yükseltir der.

Þimdi bu laf bana ANORMAL - ANORMAL derecede mantýksýz geliyor. Çok bariz mantýksýz geldiði içinde, söyleyende hemen kötü niyet ararým.
    Acaba derim, patronlar yahudi, maaþ dondurulmasý patronlarýn iþine gelir, o zaman maaþý donduralým diyende yahudi olabilirmi? Cansen bey yahudimi.?

Ege Cansenin tipine bakýyorum, yahudi olmaya müsait bir tipi var ama yüzde yüz yahudi diyemem. Adamýn geri zekalý olmadýðýda açýk ve net. Hem kariyeri hem yazdýklarý.

Zaten yahudide olsa, yarým yamalakta olsa, ülke medyasýnda aklý baþýnda yazan, sürüye uyup meee demiyen tek köþe yazarý bu. Sürüye girmiyor. Hali ile sürünün durumunu net görebiliyor. Sürü içinde iseniz, görebildiðiniz tek þey, öndeki koyunun kýçýdýr.

Nereye gelecem.

Ege bey ekonomist. Enflasyonla mücadelenin yolunun maaþlarý durdurmak olmadýðýný biliyor olmasý gerekir.

Nerden biliyorum.?

4 yýl ekonomi eðitimi aldým da ondan. Hoþ ekonomi eðitimi almasamda olay basit ve ortada, akýllý adama illada eðitim gerekmiyor.

Bize öðretilen, kapitalist sistemde yeterli üretimi yapan firman varsa, her ürün için birden fazla firma üretimde rekabet ediyorsa, devlette rekabet þartlarýný adil saðlayýp uymayanlarý cezalandýrýyorsa, enflasyon diye biþey olmaz.

2 x 2 = 4.

Kapitalist sistemin temel kuralýdýr bu.
    ADÝL rekabet olacak, devlet ve yargý kimseyi kayýrmayacak. rekabet olmasý için her ürünü birden fazla firmanýn üretmesini devlet olarak saðlaman gerekiyor. rekabeti bozanlarý aðýr cezalandýrman gerekiyor...

BU KADARCIK ÞEYÝ ANLAMASI ÇOKMU ZOR.

Þimdi siyasetçinin anlamamasýný anlarým çünki adamlarýn tek derdi cep doldurmak. Sistem düzgün olursa cep dolduramaz. Sistem ne kadar bozuk olursa, o kadar kolay ve sorunsuz cep doldurur.

Halký anlarým. Medya sürekli güçlülerin çýkarýna halký doldurup duruyor. Medya ve siyasiler ayný yataktadýr. Ya ikiside düzgündür, ya ikiside bozuktur.
    Biri bozuksa diðerinin düzgün olmasýna imkan ve ihtimal yoktur. Hali ile medyada kendi çýkarý için halký yalan yanlýþ þeylerle doldurur, þartlandýrýr. Batýya hayranlýðýmýz ve yatýrým için USd ye hücum, ülkeyi satýþa çýkarmamýz ve bunu güle oynaya yapmamýz hep þartlandýrma.

Ama Ege abi yi anlayamam.

Kaç sefer yazdý maaþlar artmamalý diye. Vekil maaþý deðil, asgari ücreti söylüyor.

Ege abi gibi, sürü içinde olmayan tek ekonomist de bunu diyebiliyorsa, kalan medyayý siz düþünün artýk, ne kadar rezil durumdayýz.

Ege Cansen i epey düþündüm neden bunu yapýyor diye.?

Son kararýmý yazmýþtým. Adam zengin çocuðu olmalý, hayat boyu zenginlik içinde yaþamýþ olmalý, iþçi nedir, çalýþmak nedir hiç bilmiyor olmalý. Zaten hep patron yada dev fabrikalarda yönetim kurullarýnda olmuþ, bunu arada yapýþtýrýr okuyana.

5 yýl asgari ücretle yaþamýþ olsa, çocuklarýný bu para ile okutmaya çalýþmýþ olsa, maaþlarý dondurun demek aklýnýn ucundan bile geçmez.

Peki bir ekonomistin, enflasyon karþýsýnda çözümü nedir.?

Bu ülkemizdeki onlarca üniversitenin ekonomi derslerinde öðretilir ve çok basittir.

Yukarda yazdýðým þartlar içinde aksayan nedir.?
    Aksayaný bulup çözüm önereceksin hepsi bu.

Siyasiyi ve ortaklarý medyayý, halký anlarýmda Ege cansen i anlamam arkadaþ ya.!!! Lütfen ýsrar etmeyin, anlamamakta direnecem.

Peki bizde aksayan ne. Þartlarý yeniden yazalým.

A - Ülkende üreteceksin, her ürünü birden fazla firmanýn üretmesine devlet olarak olanak saðlýyacaksýn. Bu sayede rekabet olacak ve kimse kafasýna göre zam yapamayacak. Biri zam yapmýþsa, rekabet yüzünden alternatifi ucuz olduðundan satýþý düþecek, düþmemiþse malýndada tüy yoksa, o zaman üreten firma sayýsý azdýr, hemen o ürünü üreten yeni firmalar yaratacaksýn, gerekirse sen kuracaksýn.
    B - Kanunlarýn serbest rekabet þartlarýna uygun olacak. Hiç bir kayýrma, ayýrma, kollama maddesi olmayacak. Hiç bir kesim, sýnýf, coðrafi bölge kayrýlmayacak(az geliþmiþ yerler hariç).
    C - Kanunlara uymayanlarý denetleme ve yargý sistemin hemen bulup aðýr cezalandýrýlacak.

Ýþte kapitalist sistemin Aa Be Ce si arkadaþ ya.
    Þimdi bakalým hangisi bizde aksýyor.

Yaw bunlarýn hepsi bizde aksýyor. Aksýyor demekte aptalca olur, bunlardan düzgün çalýþaný yokki.?
    Tamamen soygun sistemine uygun düzenlenmiþ ve soyanlarda devlet-yargý ve medya tarafýndan korunuyor.

Bu durumda Ege abimize hak veriyoruz ve neden "Garip gurebanýn maaþlarýný dondurun emþerim." dediðini anlýyoruz..

Benimki eþþeklik. USD alanlarla beraber meydanda ayva reçelli nuri abimiz tarafýndan kýrbaçlansam yeridir.
    Son düzenleme : alicemal; 05-11-2018 saat: 15:24.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    95 i geçmiþ göründüðümüze göre, benim haftalar önce gördüðüm alçalan üçgene gelelim.

Pekde üçgene benzemiyor ya.! Ne demiþtim, eðer bu formazyon devam ederse 90-93 aralýðýndan dip yapýp yukarda 98 civarýndan satýþ yemeli.

Üçgenin üst bandý þu an 97.700 e denk geliyor.

Baþka ne demiþtim. Alçalan üçgen, normalde aþaðý kýara çünki alçalan üçgen.

Ama sebeplerini yazdýðým maddelerden dolayý yukarý kýrmasýný bekliyorum da demiþtim. Arada enflasyon verisi yüksek geldiðinden 98 den bir teknik dönüþ olabilir.

Veri kötü gelmeyip, üste arap katili selman yada abd soytarýsý trump bizim ülkeye gadasýný uzatsaydý, bizim hükümette o gadayý yerinde hemen deðerlendirseydi, 98 ve 100 yukarý hemen geçilebilirdi.

Ama selefi-vahabi arap katilden týk yok, tersine bizim hükümet süt beyazý gadasýný arabistana doðru uzatmýþ gibi görünüyor, abd deki bebek beyinli ise, bizim hükümete þimdilik sýcak yaklaþýyor.

Bana yukarý kýrmayýp üçgene benzer þeye devam edeceðiz gibi geliyor.

Diðer ihtimal, büyüklerin haricinde, satýcý ve shortcu çok olursa, yukarý devam da edebilirler.
    @NeAcaipDunya

5. ali bey endeks yarým saate ters yüzde olabilir. benim hissem çýkmadý çýkmýyor. heran bir haber gelebilir. endeks 95 500 lerden þelale ye geçebilir bu ihtimalde var.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by proleter Yazýyý Oku
    ali bey endeks yarým saate ters yüzde olabilir. benim hissem çýkmadý çýkmýyor. heran bir haber gelebilir. endeks 95 500 lerden þelale ye geçebilir bu ihtimalde var.
    Düþüþe geçme ihtimali, yukarý gitme ihtimali kadar var.
    Ama þelale þeklinde olma ihtimali görmüyorum.
    110binde olsaydýk, þelale ihtimalini göz ardý etmezdim, ama buralarda þelale ben beklemem.

Tabi herkes þelale beklerse benim çok iþime yarar, herkese KFC den GDO lu tavuk gümleme ýsmarlayabilirim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canýna.!
    ABD geçici muafiyet vermiþ. Muafiyet zaten biliniyordu, tammý yarýmmý o bilinmiyordu.

Tam muafiyet verseydi, kesin BIST realizasyona benzer biþey gelecekti. Önce hýzlý yukarý, sora "aman kaçýyor" diyenlere yukarda verirlerdi, sora eksi kapardýk. Belki tekrar 90bin görebilirdik.

Geçici muafiyet denince, yeni alýcý gelmedi, coþku olmayýnca veremediler.

Tamamen tahmin, gerçekle alakasý olmayabilir.

Haberden sonra biraz düþüp sonra yüksek kapamasý, bende bu izlenimi uyandýrdý.

90binde yazdýðým "trak þak" formasyonu aynen devam ediyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "trak þak" formasyonu aklýma gelmiþken hatýrlatayým.
    benim eski halim olur kendisi.

---

Endeks 120binden 90 bine kadar düþmüþ, 2 kez 90bin altýna seans içi inilmiþ tekrar 90bine dönülmüþ.
    Devamýnda endeks 90binden 2 kez 91.500 e çýkmýþ, orada agresif satýþ yemiþ. Büyük oyuncular çýkýþa baþlamadan önce, long cu KY lere agresif satýþlarla göz daðý verip korkutmuþ.
    Þimdi yine 91.500 e çýkmýþ orada salýnýyor. KY 2 günlük agresif satýþlar sebebi ile almaya korkuyor. Ekonomi kanallarýnda, karamsar haberler dolanýyor.
    Büyüklerin çýkýþa hazýrlýðý tamam. Sonraki hareketler ve KY.

---

Endeks 94 bine hýzlý çýkacak. Arada kýsa süreli 700-800 puanlýk satýþ ve kýsa ama korkutucu düþüþler.

Almaya niyetli ama endiþe sahibi yapýlýp senet aldýrýlmamýþ olan kimse, "sahte çýkýþ, her an aþaðý dönecek gibi, 90bini kesin aþaðý kýrar bu."

Arada medyada ekonomistler sürekli karamsar haberleri öne çýkarýr.

Tak, 97 bin.

"98bin tekniðinden ciddi satýþ gelir, olmadý 100binde kesin realizasyon var, bu ekonomik durumda hisse almak akýllý iþi deðil, düþsünde bakarýz."

Ekonomi kanallarýna göre batmak üzereyiz haberleri.

Þak 102 bin.

"artýk alýnmaz, çok yükseldi."

Bu arada ekonomi kanallarý, iyi haberleri ön plana çýkarmaya baþlar.

Trak 110bin. "Artýk alayým, bu gidiþat 132 bini gösteriyor."

güm 100bin.

"lan annza koyim..."

--------- 120binden 90bine inerken short a þartlanmýþ VOB cu KY nin durumu.

"1500 puan yükseldi, burdan short, en az bin kaparým."

Arada medyada ekonomistler sürekli karamsar haberleri öne çýkarýr.

"97bin oldu, zararý tek vuruþta rahat burdan çýkarýrým, short"

"102bin oldu, anna koduklarým, bi nefes aldýrmadýlar, 105 tekniðe gelsin short gider 5bin artý yazarým havada karada."

Bu arada ekonomi kanallarý, iyi haberleri ön plana çýkarmaya baþlar.

"110 oldu, artýk dönmez, long zamaný sanýrým."

----------------------------------

Buda internetten bulduðum ayný formasyon.

KY borsa psikolojisi.jpg
    @NeAcaipDunya

Sayfa 49/853 ÝlkÝlk ... 3947484950515999149549 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •