Görüldüðü üzere yerli almaya hazýr. Ancak dün bluumberg tarafýndan engellendi. Ya bilinçsizce iþ bilmezliklerinden yaptýlar yada kötü niyet vardý.
Ben ispatlayamam "dün bunlar yüzünden yerli oyuncular alýcý deðil satýcý taraftaydý" varsayýmýmý. Onlarda etkisiz olduklarýný ispatlayamazlar. Zaten kafalarýda basmýyor.
Dün asels liderliðinde ufak ufak alýmlar baþlamýþtý. isctr ve diðer büyük kaðýtlarada alýþ gelmiþti, %5 e yakýn döndüler, sonra bluumbergde bu tür satýþlar 2 gün sürer söylemleri baþladý ve anýnda yükselmeye baþlayan kaðýtlara satýþ geldi ve tabandan kapadýlar.
Denk gelmiþte olabilir, bu ihtimalde yüksek ama dediðim gibi kimse ispatlayamaz. Ancak asels daki yukarý giderken satýþa geçen büyük oyunculara sorarsak, onlarda doðru cevaplarsa bulabiliriz gerçeði.
---
Bugün kafa daðýtmak için gündüzden dýþarý attým kendimi. Mahalledeki pideciye arkadaþla uðradýk. pide iþletmesinin patronu viop oyuncusu çýktý iyimi.
Adam dün viopda batmýþ. Detay sormadým, ya tamamen sýfýrladý yada paranýn çoðunu kaybedince kalan para ile çýktý. Söylediðine göre dün bütün arkadaþlarý viopda batmýþlar.
Söylediðine göre acemide deðil, yýllardýr borsadayým diyor.
Dün 10 binlerce viop oyuncusunun hayatý kaydý.
Ýçinizde "kumara giren kaybeder" düþüncesine sahip olan çoktur. "oh olsun" diyenlerinizde çýkar. Size bir þey öðretemem çünki ülke soyulmaya o kadar alýþmýþki.? Yalana dolana eðriliðe o kadar alýþmýþki, kimseye biþey öðretemem. Azýnlýk bir grup biliyor, onlarada öðretmeme ihtiyaç yok.
Dün bluumbergin yukarý dönüþe engel olduðunu varsayarsak. Dünki batan 10 binlerce insanýn-ailenin ekmeðini ellerinden aldýlar. Hoþ bunlar eni sonu batardýda, yinede bluumbergin yaptýðýný haklý çýkarmaz. Batan aptallýðýndan batar ama suçu iþleyenede en aðýr cezayý vermek gerekir.
Bu konularda benim düþüncem þudur. Herkesin aptal olmaya, konu hakkýnda cahil olmaya hakký vardýr. Onlar aptal diye onlarý soyaný haklý göremezsin. Aptal aptallýðýnýn cezasýný çeker ancak aptalý soyanda suçunun cezasýný çekmek zorundadýr. Bir kadýn çýplak olarak abaza erkeklerin arasýna dalmýþsa dur bu örnek hoþ deðil... Bir diþi serçe abaza erkek serçelerin arasýnda kuyruk sallayarak dolanýyorsa, o diþi serçe gözü dönmüþ erkekler tarafýndan ablukaya alýnýr ve sonuç belli. Diþi serçe aptallýðýnýn cezasýný çeker ama erkek serçede en aðýr cezayý almalýdýr. Diþi serçe aptal diye erkek serçeyi affedemezsin hemþerim... bu örnek de suçlu yok yaw, olmadý.
Ýmdi, bir gergedan düþünün. Düþündünüzmü.?
Bu baþtan yamuk oldu.
Ýmdi, yaþlý adam emekli maaþýný çekmiþ elinde tutarak kalabalýkta yürüyor, dalmýþ aklý baþýnda deðil. Biri kaptý parayý kaçýrdý. Yaþlý adam düþüncesizliðinin cezasýný çekti para gitti aç. Ama hýrsýz yakalanýrsa en aðýr cezayý almalý. Yaþlý adam hatalý diye suçluyu affedemezsin.
Bu örnek idare eder.
Konu neydi.?
10 binlerce kiþi viop da battý büyük ihtimalle.
Hisse senedi taþýyan amatörlerdende korku ile mal boþaltanlar çok olmuþtur. 100 binlerce kiþide ordan zarar etti, kredili oynayanlar ayvayý yedi. Kredili oynadý diye suçlayamazsýn, örnekle anlatýrsam, bir hipopotam düþünün. Bi dakka, bu konuyu geçmiþtim.
---
Yabancýlara gelirsek, onlarda suçlanacak bir þey göremedim. Kumpas kurmadýlarsa adamlar satýp çýkýyorlar. Bir þey diyemezsinki.
Taban yaptýrýp viop da aldýlarsa o zaman manipulasyona girer ve aðýr ceza gerektirir ama bu kýsmýný ben bilemem. Benim gördüðüm tayyipe kýzýp isyan ettiler.
Geçen yýl 4 büyük düþüþ oldu, 3 tanesi silkelemeydi. Bu 3 silkelemeye kýzarým çünki manipulasyon. Tuzak kuruldu. Son 2 günki düþüþ kadarda deðildi geçen yýlki silkelemeler ama silkelemeydi. Suçdu.
Düþünce tarzýmý anlatabildimmi.? Düþtü diye kýzmýyorum, tusak amaçlý düþürürlerse kýzýyorum. Alanen suç.
Yabancýlarýn bu satýþý acaip düþürdü ve korkunçtu ama suç deðildi. Çok daha az düþen geçen yýlki 3 silkeleme ise suçdu. Suçlular yakalanýp ceza almadýlar. Yaptýklarý yanlarýna kâr kaldý ve ceza almadýklarý için yapmaya devam edecekler.
özal ailesi dönemi devlet yolsuzluklarý ceza almadýðý için katlanarak arttý.


Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri