Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 492/853 ÝlkÝlk ... 392442482490491492493494502542592 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,929 - 3,936 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Görüldüðü üzere yerli almaya hazýr. Ancak dün bluumberg tarafýndan engellendi. Ya bilinçsizce iþ bilmezliklerinden yaptýlar yada kötü niyet vardý.

Ben ispatlayamam "dün bunlar yüzünden yerli oyuncular alýcý deðil satýcý taraftaydý" varsayýmýmý. Onlarda etkisiz olduklarýný ispatlayamazlar. Zaten kafalarýda basmýyor.

Dün asels liderliðinde ufak ufak alýmlar baþlamýþtý. isctr ve diðer büyük kaðýtlarada alýþ gelmiþti, %5 e yakýn döndüler, sonra bluumbergde bu tür satýþlar 2 gün sürer söylemleri baþladý ve anýnda yükselmeye baþlayan kaðýtlara satýþ geldi ve tabandan kapadýlar.

Denk gelmiþte olabilir, bu ihtimalde yüksek ama dediðim gibi kimse ispatlayamaz. Ancak asels daki yukarý giderken satýþa geçen büyük oyunculara sorarsak, onlarda doðru cevaplarsa bulabiliriz gerçeði.

---

Bugün kafa daðýtmak için gündüzden dýþarý attým kendimi. Mahalledeki pideciye arkadaþla uðradýk. pide iþletmesinin patronu viop oyuncusu çýktý iyimi.

Adam dün viopda batmýþ. Detay sormadým, ya tamamen sýfýrladý yada paranýn çoðunu kaybedince kalan para ile çýktý. Söylediðine göre dün bütün arkadaþlarý viopda batmýþlar.

Söylediðine göre acemide deðil, yýllardýr borsadayým diyor.
    Dün 10 binlerce viop oyuncusunun hayatý kaydý.

Ýçinizde "kumara giren kaybeder" düþüncesine sahip olan çoktur. "oh olsun" diyenlerinizde çýkar. Size bir þey öðretemem çünki ülke soyulmaya o kadar alýþmýþki.? Yalana dolana eðriliðe o kadar alýþmýþki, kimseye biþey öðretemem. Azýnlýk bir grup biliyor, onlarada öðretmeme ihtiyaç yok.

Dün bluumbergin yukarý dönüþe engel olduðunu varsayarsak. Dünki batan 10 binlerce insanýn-ailenin ekmeðini ellerinden aldýlar. Hoþ bunlar eni sonu batardýda, yinede bluumbergin yaptýðýný haklý çýkarmaz. Batan aptallýðýndan batar ama suçu iþleyenede en aðýr cezayý vermek gerekir.

Bu konularda benim düþüncem þudur. Herkesin aptal olmaya, konu hakkýnda cahil olmaya hakký vardýr. Onlar aptal diye onlarý soyaný haklý göremezsin. Aptal aptallýðýnýn cezasýný çeker ancak aptalý soyanda suçunun cezasýný çekmek zorundadýr. Bir kadýn çýplak olarak abaza erkeklerin arasýna dalmýþsa dur bu örnek hoþ deðil... Bir diþi serçe abaza erkek serçelerin arasýnda kuyruk sallayarak dolanýyorsa, o diþi serçe gözü dönmüþ erkekler tarafýndan ablukaya alýnýr ve sonuç belli. Diþi serçe aptallýðýnýn cezasýný çeker ama erkek serçede en aðýr cezayý almalýdýr. Diþi serçe aptal diye erkek serçeyi affedemezsin hemþerim... bu örnek de suçlu yok yaw, olmadý.

Ýmdi, bir gergedan düþünün. Düþündünüzmü.?
    Bu baþtan yamuk oldu.

Ýmdi, yaþlý adam emekli maaþýný çekmiþ elinde tutarak kalabalýkta yürüyor, dalmýþ aklý baþýnda deðil. Biri kaptý parayý kaçýrdý. Yaþlý adam düþüncesizliðinin cezasýný çekti para gitti aç. Ama hýrsýz yakalanýrsa en aðýr cezayý almalý. Yaþlý adam hatalý diye suçluyu affedemezsin.
    Bu örnek idare eder.

Konu neydi.?

10 binlerce kiþi viop da battý büyük ihtimalle.
    Hisse senedi taþýyan amatörlerdende korku ile mal boþaltanlar çok olmuþtur. 100 binlerce kiþide ordan zarar etti, kredili oynayanlar ayvayý yedi. Kredili oynadý diye suçlayamazsýn, örnekle anlatýrsam, bir hipopotam düþünün. Bi dakka, bu konuyu geçmiþtim.

---

Yabancýlara gelirsek, onlarda suçlanacak bir þey göremedim. Kumpas kurmadýlarsa adamlar satýp çýkýyorlar. Bir þey diyemezsinki.
    Taban yaptýrýp viop da aldýlarsa o zaman manipulasyona girer ve aðýr ceza gerektirir ama bu kýsmýný ben bilemem. Benim gördüðüm tayyipe kýzýp isyan ettiler.

Geçen yýl 4 büyük düþüþ oldu, 3 tanesi silkelemeydi. Bu 3 silkelemeye kýzarým çünki manipulasyon. Tuzak kuruldu. Son 2 günki düþüþ kadarda deðildi geçen yýlki silkelemeler ama silkelemeydi. Suçdu.

Düþünce tarzýmý anlatabildimmi.? Düþtü diye kýzmýyorum, tusak amaçlý düþürürlerse kýzýyorum. Alanen suç.
    Yabancýlarýn bu satýþý acaip düþürdü ve korkunçtu ama suç deðildi. Çok daha az düþen geçen yýlki 3 silkeleme ise suçdu. Suçlular yakalanýp ceza almadýlar. Yaptýklarý yanlarýna kâr kaldý ve ceza almadýklarý için yapmaya devam edecekler.

özal ailesi dönemi devlet yolsuzluklarý ceza almadýðý için katlanarak arttý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yüzbinlerce amatörün soyulmasýnýn yanýnda birde BISTin güvenilirliði sürekli erezyona uðruyor. Kliþe oldu.

BISTin güvenilirliði kalmýyor. Piyasa yapýcýlarýn silkelemesi bir yandan, diðer yandan 2 günde %25 lik düþüþ. Aklý baþýnda kimseyi bu borsaya sokamazsýn.
    1 milyon kiþi geldi çünki 2bin öncesi soyulan milyonlarý hatýrlamýyorlardý, çünki faizler düþmüþ pandemi kredileri ile bol paraya kavuþmuþlardý. O krediler büyük oyuncularýn ceplerine girdi ve amatörler yýllarca harcamadýklarý parayý ödeyecekler. Peki BIST ne oldu. Bu soyulanlar ve onlarý dinleyenler borsaya girerlermi.? Yeni oyuncu girermi.?

En önemlisi BISTin imajý. Ýmajý düzgün olsa tüm dünyadan katýlým olur ve dev bir borsaya dönüþür. Aracý kurumlarda bugünkinin kat kat fazlasýný kazanýrlar. Herkes kazanýr. Oyuncular kazanýr, yatýrýmcýlar kazanýr, aracý kurumlar kazanýr, BIST yönetimi dev bir para hacmini yönettikleri için kazanýr, para girdiði için devlet kazanýr, þirket patronlarý ucuz paraya kavuþur onlar kazanýr. Herkes kazanýr.

Tek þart BIST yönetimi iþini yapacak bu kadar basit bir iþ. Yapmýyorlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yabancýlarýn isyaný gezi olaylarýna benziyor. Özde aynýlar.

tayyip aldýðý global-yerel kiþisel kararlarla yýlardýr borsada kimseye gün yüzü göstermedi. Bizim gücümüz yok bir þey yapamýyoruz ama yabancýlarýn gücünü gördük.

Yabancýlar 2018 den sonra abd ile tayyip kapýþýnca zararýna satmaya baþladýlar. Dovizde çok yükseldiði için, ülkeden çýkanlarýn zararlarý katladý. Ülkede kalanlar bizler gibi yeni sorunlarla boðuþtular durdular. BISTin düþtüðü dönemde sattýlar, geçen yýl BIST iyice yükseldikten sonra almaya baþladýlar. Tamam rahatladýk artýk kazanabiliriz dediklerinde yine tayyip faktörü ortaya çýkýncada "yeter artýk" diyerek isyan ettiler. Kafa göz yararak BÜYÜK ZARARLA sattýlar. Satýyorlar. Kaybettikleri akýllarýna gelmiyor o kadar bezmiþler.

Gezi olaylarýda aynýdýr.

Büyük þehirlerde akp nin yeþil alanlarý talan etmesine isyan ettiler. Parklarý ormanlarý kesip bina yaptýlar. rant amaçlý gözleri dönmüþ þekilde her yeþil alaný teker teker imara açtýlar. Eðitimli kesim çok çalýþýr sürekli yorgundur, büyük þehrin karmaþasý içindedir ve görme yetenekleri vardýr.

Yapýlanlarý gördüler. Yavaþ yavaþ doldular ve en son kalan yeþil alanlardan gezi parkýnada tayyip el koyunca "yeter artýk" deyip isyan ettiler.
    Birikimin sonucuydu.

Gezi olaylarýna pkk ve siyonistlerin destek vermesi ise kötü görünen taraftý. siyonistler o dönem akp ile kapýþmýþtý o sebeple destek verdiler, pkk ise zaten her büyük kalabalýðý kullanma huyu var. Bu 2 grup gezi parký toplumunun çabasýný kirlettiler.

gezi parký ve yabancýlarýn BIST isyaný özde aynýdýr. Ýki eylemde tayyipin yaptýklarýna "yeter artýk" direniþidir. Zararla oturdu 2 grupta ama direniþ kontrolsuz ve plansýzdý. Gýrtlaklarýna kadar dolmuþlardý ve kendilerini artýk tutamadýlar, bir yerde patlamalarý son derece normaldi.

Bu arada tutuklanan kavala yý azýcýk inceledim, gerçektende CIA ya hizmet ediyor. CIA nýn diðer devletlerdeki yerleþme ve hareket etme tarzý hakkýnda yeterince bilgili iseniz, kavala nýn CIA ya hizmet ettiðini çok az bir araþtýrma ile þýp diye anlarsýnýz. kavala nýn kurduðu derneðin þubelerine bakýn. Bir kýsmý pkk nýn aktif olduðu bölgelerde kurulmuþ. Ýngiliz ve abd istihbarat servisleri baþka ülkelerde rahat hareket edebilmek için o ülkelerde kurduklarý dernek, vakýf ve okul benzeri yapýlaþmalarý kullanýrlar. fetö nün dünyada kurduðu okullar gibi. Onlarda CIA nýn kullandýðý yapýlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    Yiðit bulutu diyo pala býyýk koca göbek domuza dönmüþ
    Pardon yaw, ben kendine çoban diyen tayyip'ten bahsediyor sandým.

yiðit çok deðerli adam. Yýkama yaðlama konusunda dünyada tek haline geldi. Semirmesi doðal, çalýþmasýnýn sonucu.

Geçmiþte ttkom da çok çalýþtý, çok emeði var.

ttkom lübnanlýlarýn elindeyken, yiðit yönetim kurulundaydý. ttkomu lübnanlýlar yedi bitirdi. yönetim kurulundaki yiðit o dönem ttkom dan asgari ücretin 70 katý maaþ alýyordu. O maaþla gözünün önündeki soygunu göremedi.

Maaþ olarak üç bin verselerdi soygunu kesin görürdü diyen densizler var. Ýnandýrýcý deðil.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yarýn normal düzene dönme ihtimalimiz belirdi.

Yabancýlar yine sabahtan garan ve akbanký satacaklardýr ancak diðer tahtalardaki etkileri çok azaldý. 2 banka ile yeniden ortamý kýzartabilirlermi.? bluumberg yabancýlara yine destek olurmu.?

Bugün hacimde yüksek, dün satan yerli bugün iyi almýþ. tamamen tahmin, yerlimi aldý yabancýmý aldý bilmiyorum.

garan ve akbank ý yabancý satsýn. Yerli alýcý tarafta olmazsa tabanda dursun öyle. Alýcý çýkmazsa zate tek lot satamadýklarý gibi ellerindeki malýn deðeride düþer. Kendilerine zarar verirler. Eni sonu yükseltmek zorunda kalýrlar.

Mart ayýnda yeni oyuncu girdimi acaba.? Ocakta 200 bin kiþi girmiþti, Þubatta oyuncu sayýsý azalmýþtý. Mart.?

Dün gece doviz asya seansýnda artmadý. Pazar gecesi sabaha kadar dovizi fizan a uçuran Asyalý, dün gece yükseltmedi.? Buda ilginç.

abd tahvil faizi önemini yitirmiþ görünüyor. Haftalardýr Onu kullanarak ortalýðý bayaðý bir sallamýþlardý. Sallayarak paramý kazandýlar yoksa aptallýklarýndanmý yaptýlar.?

S&P nin 3850 ye inme ihtimali var. Sonra yukarý döner. Tamamen dalga formasyonu ile alakalý, kötü bir durum yok. 3 trilyonluk yeni paketten bahsediyorlar S&P nin ciddi düþmesine imkan yok. Zaten her ay 120 milyar dolar finans ve þirketlere daðýtýyorlar. mokoko ya devam ediyorlar.

Yarýn yerli ve yabancý yine kapýþacak gibi görünüyor. bluumberg karýþmazsa yerli kazanýr bence.

BIST son 5 günde %26, bu 5 günün son 2 gününde %15 düþtü. Sonra hafif çýktý.

Kafam net deðil yazýdan anlaþýlmýþtýr.
    ons ve usdtry ye bakacak halim kalmadý. Dün çýkýp sahilde koþmayý düþünüyordum çýkamadým. Bugün dýþarý çýktým ama sahile gidip koþamadým, yarýn hava düzgün olursa akþama doðru gitmeye çalýþayým. Sahilde yürümek, koþmak çok huzur veriyor bana. Þu sahilde heryere çöp atarak pisletenler ve araba ile, motorla yürüyüþ yollarýna girenlerde olmasa. Bak yine tepem attý arkadaþ.

Bol þans.

6. Fed Baþkaný Powell: "Enflasyon üzerindeki etki ne büyük ne de kalýcý olacak"

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankasý (Fed) Baþkaný Jerome Powell, enflasyonda bu yýl artýþ beklediklerini ancak enflasyon üzerindeki etkinin büyük ya da kalýcý olmayacaðýný ifade etti.

Powell ve ABD Hazine Bakaný Janet Yellen, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesinde, Koronavirüs Yardým, Destek ve Ekonomik Güvenlik Yasasý'na (CARES) iliþkin oturuma katýldý.

Baz etkisi nedeniyle enflasyonun bu yýl yükselmesini beklediklerine iþaret eden Powell, ekonomik faaliyetin normale dönmesiyle harcamalarda artýþ olabileceðini ve fiyatlar üzerinde bir miktar yukarý yönlü baský görülebileceðini söyledi.

Powell, "En iyi görüþümüz, enflasyon üzerindeki etkinin ne büyük ne de kalýcý olacaðýdýr." dedi.

Fiyat istikrarý hedefine güçlü þekilde baðlý olduklarýnýn altýný çizen Powell, Fed'in araçlarýný uygun þekilde kullanacaðýný yineledi.

- "Vergi politikasýndaki deðiþiklikleri deðerlendirmeyi umuyoruz"

ABD Hazine Bakaný Yellen da ekonomik destek paketinin geçiþiyle büyümenin saðlanacaðýna inandýðýný belirterek, "Gelecek yýl tam istihdama dönüþ görebileceðimizi düþünüyorum." dedi.

Yellen, toparlanma hýzýnýn ve gücünün ekonomik destek paketinin nasýl uygulandýðýna baðlý olacaðýný ifade etti.

Vergi politikasýna iliþkin deðiþiklikleri deðerlendirmeyi umduklarýný belirten Yellen, vergi politikasý deðiþikliðinin altyapý programlarýnýn finanse edilmesine yardýmcý olacaðýný dile getirdi.

Yellen, "Ekonominin rekabetçi ve üretken olmasý için ihtiyaç duyulan harcamalarýn desteklenmesi amacýyla gelirleri adil bir þekilde artýrmamýz gerekiyor." diye konuþtu.

Biden yönetiminin küçük iþletmelere zarar verecek politikalar önermeyeceðinin altýný çizen Yellen, ekonominin rekabetçi ve üretken olmasý için uzun zamandýr ihtiyaç duyulan yatýrýmlara odaklanacaklarýný anlattý.

Kaynak : Anadolu Ajansý

7. Çok þükür bu son birkaç haftalýk piyasada yanýlgým olmadý, dolar satýp dolar long pozisyona devam edecek kadar cesur ama sonrasýnda fazlaca tokgözlü olup, karýmý maksimize edemedim. Bu durum benim piyasada çok iyi olduðumu göstermez,misal ben de altýn baþaþaðý giderken terste yakalamýþtým. Bunlar olur ancak hýrsýzlýkta Nasrettin Hoca devrini çoktan geçtik. Halen malum telefon dolandýrýcýlýðý yöntemiyle dolandýrýlanlar oluyor. Pek TV seyreden biri olmama raðmen benim haberim olduysa herkesin haberi olmuþtur sanýyorum. Hal böyleyken halen bu tuzaða düþene kýzmadan edemiyorum. Baþýmdan geçenlerden bir örnek gerekirse, geçmiþte kalabalýk yerde kaybettiðim maaþ dolu cüzdaným beni bulurken, son yýllarda dað baþýnda ýssýz bir yerde unuttuðum bir eþyamý 15 dk. sonra dönüp almaya gittiðimde ortadan toz olmuþtu. Yani devir böyle bir devir. Yere para düþürsen eðilip almadan önce durup düþünmen gereken bir devir. Çalýp giden hýrsýza istediðin kadar kýz, eline birþey geçmiyor. Hayatta kalmak için Acun'un deðil, Ed Stafford'un survivor'ýna odaklanmak gerekiyor.

Düþülen bir yanlýþ da kelli felli yetkililere güvenmek. Þimdi çýktý Powell þunlarý þunlarý söyledi diye ona mý güvenmek lazým? Bu adam kime çalýþýyor vatandaþýnýn veya dünyanýn refahýna çalýþtýðýna emin miyiz? Yiðit Bulut'a güvensek halen dolar 1 TL olacak diye bekliyor olurduk. Tuzak kurana, hay bin kunduz, dedirten kunduz gibi olmak lazým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cologne saðolsun.
    cumartesi abimiz bu krizde kazanmýþ, daha fazla kazanamadýðý için üzgün. Bence toplanýp cumartesi abimizi bi ziyaret edelim. Önce odunla bi yumuþatalým, sorasýna bakarýz.

Sayfa 492/853 ÝlkÝlk ... 392442482490491492493494502542592 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •