Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 498/853 ÝlkÝlk ... 398448488496497498499500508548598 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,977 - 3,984 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. Ben arada bir uðrayýp kaçýyorum, yoksa nemelazým buranýn müptelasý olurum. Neticesinde Bist'in kumarhane olduðu gibi gerçekleri gözden kaçýrabilirim. Pozisyon yazmama sebebim deðiþkenlik göstermesi. Mesela eur/usd 1.1930 þortlayýp 1.1800 vermem birkaç gün sürdü sadece.Dolarda da 7.20 longlayýp 7.50 verip,yarýsýyla tekrar 7.50 den girip 7.90 dan tamamýný longlama gibi yazmasý karýþýk iþlemlerim oldu.

Pozisyon yazacak olursam yüzde 110 dövize baðlý,yüzde 3 hisse. Longlar nedeniyle yüzde 100 deðeri yüzde 110 a çýktý. Altýn onsda longdayým,kar zarar yok þimdilik. Bist için 1200 lerde fiyatlar bana uyabilir, yaklaþtý ama gelmediði için bulaþmadým. Ýlgilenmem için deðil odunla,gelip elimi öpmeleri lazým "abi nolur bizim hisseleri al,satýyoruz alýcý yok" diyerekten. Belki beklediðim düþüþ bu yaþanandan ibaretti ama iþte neticede beni kesmedi,illa elimi de öpmeleri lazým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by dow1973 Yazýyý Oku
    bende izledim ayný programý hocam.Hatta yazayým size dedim içimden.adam baþtan geveleyecek dedim ama iþ ihracat-cari iþlemler açýðý olaylatýna glince adam da biraz yükseldi.Açýl da tamamen kendi fikrimle soruyorum diyerek sormaya baþladý.Olayýn arkasýnda yatan sebebleri dediðiniz gibi ya bilmiyor ya da söylemek istemiyor gibiydi.tutturdu bir noktada.kurumunu bile ilk kez duydum.Esas bomba daha sonra devam etti bloombergte.Güzem ile konuþan iki konukta konuþmalarýný bitiremedi.Bir ara atýþma baþlayacak dedim.
    Açýl kýsmýný kýsa seyrettim, üç beþ cümle tahammül edebildim. Moral bozuk olunca tahammül zor oluyor.
    Güzem kýsmýný kaçýrmýþým, seyretmeyi isterdim doðrusu.

---

Burada yazdýklarým iþe yarýyor olabilir.

Örnek verirsem, Ege Cansen hocanýn tek bir þeyini eleþtiriyorum, bir ara sürekli "çalýþana az maaþ vermek lazým, enflasyon ancak öyle düþer" diyordu.(Birde siyonist þirketlere teþvik istiyor, kendi söyledikleri ile çeliþiyor, onada çakýyorum ama konu dýþý)

Bende diyordumki, "çalýþanlar az maaþ alýnca sen malý kime satacaksýn.?" Bunu bir kaç kez burada yazdým.

Birgün yine Asaf hoca ile Ege hoca Perþembe programýndalar. Gece marabasý doktor un programýndalar. Sanýrým pandemi öncesiydi çünki oturum yöneticisi doktor marabanýn yanýnda maskesizdiler. Yine Ege hoca beþe takmýþ gidiyordu, "çalýþana az maaþ vereceksin."

O arada siyonist marabasý izleyici yorumlarýný okudu. Ýzleyicinin biri aynen þunu sormuþtu "çalýþanlara az maaþ verirseniz, malý kime satacaksýnýz.?"

Küt diye kroþeyi çaktý Ege hocayý grogi durumuna düþürdü. Ege hocanýn o anýný çok iyi hatýrlýyorum panik yaptý. Belliki böyle bir soru beklemiyordu. Ezberi bozuldu.

Panik yaptýðýný nereden anladým. Hiç düþünmedi aklýna ilk geleni söyledi. Söylediði þeyde saçma olduðu için bu konuyu daha önce hiç sorgulamadýðý aþikârdý. Konu hakkýnda daha önce hazýrlýðý olmadýðý halde, o an hiç düþünmeden aklýna ilk geleni söylemeside yediði yumruðu anladýðýný gösteriyordu. Resmen yediði yumruðu anladý.

Aptallar vardýr, sabaha kadar vur, yediði dayaðý anlamaz. Ege hoca o yumruðu iliklerinde hissetti. Sanýrým büyük saçmaladýðýný anladý.

Verdiði ani cevap þuydu, "ihracat yapacaksýn.". Toplamda söylediði þuna denk geliyor. Sen vatandaþýný karýn tokluðuna çalýþtýr, üretilen güzel mallarýda yabancýya sat, bu ülke vatandaþýnýn düþük maaþla parasý olmadýðý için alamayacak. Yabancý alacak, onlar refah toplumu olacak. Düþük maaþla çalýþan iþçiler sayesinde patronun kazancý çok artacak. Patronlar hýzla zenginleþirken çalýþan kalabalýklar karýn tokluðuna malsýz mülksüz eksik bir hayat yaþayacaklar. Söylediði aynen bu. Kölelik sistemi.

Eve gittiðinde mutlaka düþünmüþtür ve yediði haltý anlamýþtýr.

Diyelimki Ege hocanýn istediði oldu... Yaw zaten ülkemiz öyle, ne demek istediði oldu. Zaten Avrupalýnýn 3 katý daha az maaþ alýyor bu millet. Patronlar yüksek kazanýyor, kazannçlarýnýda yurt dýþýnda stokluyorlar.

Ege hocaya o izleyici ikinci yumruðuda çakýp nakavt edebilirdi. Ama o tür bir þeye fýrsatý tabiki yok, maiille gönderiyor. Derdiki. "Ege hoca, hangi ülkeye ihracat yapacaksýn.? Ya ihraç edeceðin ülke yöneticileride senin kafadaysa, çalýþanýna az maaþ veriyorsa.?"

Avrupaya ihraç yapýyoruz çünki onlar yüksek maaþ alýyorlar. Yüksak maaþla bizim iþçilerin karýn tokluðuna ürettiklerini ayný miktarda çalýþýp alarak refah bir hayat sürüyorlar.

Ege hocanýn kurduðu dünya bu.

Bi dakka yaw. Konu neydi.?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by cumartesi71 Yazýyý Oku
    Ben arada bir uðrayýp kaçýyorum, yoksa nemelazým buranýn müptelasý olurum. Neticesinde Bist'in kumarhane olduðu gibi gerçekleri gözden kaçýrabilirim. Pozisyon yazmama sebebim deðiþkenlik göstermesi. Mesela eur/usd 1.1930 þortlayýp 1.1800 vermem birkaç gün sürdü sadece.Dolarda da 7.20 longlayýp 7.50 verip,yarýsýyla tekrar 7.50 den girip 7.90 dan tamamýný longlama gibi yazmasý karýþýk iþlemlerim oldu.

Pozisyon yazacak olursam yüzde 110 dövize baðlý,yüzde 3 hisse. Longlar nedeniyle yüzde 100 deðeri yüzde 110 a çýktý. Altýn onsda longdayým,kar zarar yok þimdilik. Bist için 1200 lerde fiyatlar bana uyabilir, yaklaþtý ama gelmediði için bulaþmadým. Ýlgilenmem için deðil odunla,gelip elimi öpmeleri lazým "abi nolur bizim hisseleri al,satýyoruz alýcý yok" diyerekten. Belki beklediðim düþüþ bu yaþanandan ibaretti ama iþte neticede beni kesmedi,illa elimi de öpmeleri lazým.
    Aslýnda benimde pozisyon yazmamam lazým. Uzun vade yön yazýp kesmem lazým.

Hele "senet alma zamaný" "doviz satma zamaný" filan hiç dememem lazýmda, geçen günlerde hata yapýp bir kaç kez yazdým. Bir daha bu hatayý yapmayacaðým desem.! Çakýr keyifken arada kaçýyor. Ayýlýnca geri alamýyorum. Bu forum yazýlýmý 90 dakika geçtikten sonra deðiþikliðe izin vermiyor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün sabah biraz para piyasalarýna baktým. Yükselmeyeceðini anlayýnca para piyasalarýný kapadým, þimdi bakýyorum.
    Bugün yükselmeme sebebi, emin deðilim ama doviz di.

Bankalar sabah yükseliyordu, yerlilerin aldýðý endekslerde az yeþildi. O anda doviz yükselmeye baþlayýnca önce yerli sattý. Yabancýlar duraksadý. O ara ben ekraný kapadým gittim. Þu an bakýyorum yabancýlarda satmýþ ve doviz 8.0 in üzerinde.

Doviz neden yükselmiþ olabilir.? Tamamen yüzeysel tahmin yapýyorum. Geçtiðimiz günlerde ne var neyok satan yabancýlar, aldýklarý parayý dovize çevirip çýkýyor olmalýlar. Pazartesi verisi bunu doðrular nitelikte. Millet 6 milyar dolar doviz ve altýn satmýþ. Bu miktarda bir satýþ dovizi çok düþürür. Düþmedi. Çünki o miktara yakýnda doviz alan olmuþ. TV de biri geçen gün dovizi, hisse satan yabancýlarýn aldýðýný söylemiþti. Bazý Bankalar dovizi, fiyatý þu an yüksek ama düþecek diye almak istememiþ, TV de bunu söyleyen biri vardý.

Yabancýlar doviz alýnca ne oldu. Doviz düþmedi. Doviz düþmeyince yerli satýþý býrakmýþtýr. "O kadar satýþla düþmedi ise yükselecek demektir." düþüncesine kapýlmýþtýr. Tekrar almýþtýr. Bugünki 8.0 i geçiþimiz bunun eseri olmalý. Zaten MB nin geçen haftaki verisi ortada. Pariteden arýndýrýlmýþ olarak 1.6 milyar dolar doviz mevduat hesaplarý(DTH) artmýþ.

Ýþin en kötüsüde. Doviz 8.0 üzerinde kalýcý olursa, üretici ve esnaf zamlara devam edecek. Zamlar enflasyonu, enflasyonda faizleri daha da artýracak. En azýndan düþmesi engellenecek. Faiz düþmeyince ekonomi canlanmayacak. Ekonomi canlanmayýnca BIST ne olacak.?

Hadi BISTi geçtim halk dahada fakirleþecek. Daha doðrusu fakirleþme hýzý artacak. Zengin daha zengin olacak. Kalabalýklar fakirleþiyorsa ceplerinden para çýkýyordur. Çýkan para yok olmadýðýna göre birilerinin cebine giriyordur.

Verilerde onu gösteriyor. akp döneminde Yardýma muhtaç insan sayýmýz 7 milyondan 20 milyona çýktý. ama milyarder ve milyoner sayýmýzda katlandý. Kural çalýþtý. "Üretim artmadan birileri zenginleþiyorsa, kalabalýklar mutlaka ve mutlaka fakirleþiyordur." Tersten söyle. "Kalabalýklar fakirleþiyorsa, birileri zenginleþiyordur."

siyonist TV de arada sýrada kýzgýn suratla konuþurlar "neden servet düþmanlýðý yapýyorsunuz.?"
    Lang soyuyorsunuz milletide ondan davar oðlu davar. Soyuyorsunuz. Veri uzmanýsýn verilere bak. Sana bir sürü veri verdim hepside resmi veriler.

Son durum;
    Az miktar hisse long.
    ons da kenardayým,
    usdtry de kenardayým.
    Son düzenleme : alicemal; 26-03-2021 saat: 20:32.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Gece marabasýný izleyeyim dedim, belki sürpriz olur dinleyebileceðim biri çýkar. Yine teori geveleyen birini çýkarmýþlar. Üstelik abd ekonomisine dayalý teoriler geveliyor.

Her ülkenin gerçekleri farklýdýr. Batý ülkelerinden geliþmiþ olanlarý benzer olsada, bizimki ile düzenlemelerde ve uygulamalarda pek alakalarý yoktur. Batý ekonomistlerinin yazdýðý ekonomi kitabýný ezberlemiþ, o kalýplarý bizim ekonomi için söylüyor.

Faiz artýnca enflasyon düþermiþ. Tabi bu adam sanýrým iktisat mezunu, yani dar bir ekonomi eðitimi almýþ. Ýþletme okusaydý çok daha geniþ bir eðitim alabilirdi. Olayý faizle sýnýrlandýrmazdý. Belkide sýnýrlandýrýrdý çünki siyonistler bunlara TV den ne öðretiyorsa, papaðan gibi onu tekrarlýyorlar. Ýþin kötü yaný, papaðan insan dili konuþtuðunda, kendi söylediðini ne kadar anlýyorsa, bunlarda o kadar anlýyor izlenimi edindim. Hoþ siyoniste papaðanlýk yapmasalar, o kanalada çýkamazlardý büyük ihtimalle.

Evet faiz artarsa enflasyon düþer ancak diðer herþeyin doðru ise. Bizim gibi herþeyi eðri olan bir ülkede faizi ne kadar artýrýrsan artýr, belli bir miktar enflasyonun düþer.

Gören için gözünün önünde buðusu tüten TAZE örnek var.
    Son 3 yýlda doviz 3 TL den 8 TL ye çýktý, þu an hala ithalat artýyor ihracat artmýyor. Diðer her þeyin doðru ise doviz arttýðýnda ihracatýn artar ithalatýn düþer.

Bu kadar basit bir þeyi anlamak bu kadarmý zor.

Her neyse yaw. Bu lavuklarý dinleye dinleye hayattan bezdim desem yalan olur, zaten bezgin doðmuþum. Sanýrým önceki hayatýmla ilgili bir olay.

Doktorun Gece Marabasý programýný kapadým, kapanýþa doðru Melike yi dinlesem yeterli.

Yaw gene efsane bi yazý yumurtlamýþým. Nerden geliyor bunlar bilmiyorum desem yalan olur. Ýnsan beyninin çalýþma þeklini çözdüm. Bu evrimle maymunlarla alakalý deðil, neyle alakalý.? Aslýnda evrim ve maymunlada alakalý ama. Neyse þu an bulamadým nereye baðlayacaðýmý. hayatýn gerçeði ile alakalý. Desem tutmaz.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Almanyada vaka sayýlarý son bir kaç haftadýr artmaya baþlamýþtý, son 3 gündür abd dede artmaya baþlamýþ.

Bunun sebebi ya gerçekten vaka sayýsý artmýþtýr, yada vaka sayýsý azalýyordur ama test sayýsý artmýþtýr.

Vaka sayýsý ayný olsa da, günlük test sayýsýný 2 kat artýrýrsanýz, vaka sayýsý ayný olmasýna raðmen 2 kat artmýþ görünür. Sebep acaba hangisi.? Bu ülkeler dünyada aþýyý ilk ve en çok vuran ülkelerden.

israil de ise vaka sayýsý düþmeye devam ediyor. 8 binlerden bin lere geldi. En çok aþýyý vuran birinci ülke bu. ingiltere, Portekiz ve Ýspanyada da vaka sayýlarý yavaþta olsa düþmeye devam ediyor. Batýda baþka ülke görmedim vaka sayýsý düþen.

Ama akla þu geliyor. Acaba test sayýsý arttýðý için mi günlük vaka sayýlarý artýyor, yoksa yeni mutasyonlar mý vaka sayýlarýný artýrýyor.?

Test sayýlarý ile ilgili açýklama yok. Ben görmedim.

Özellikle abd de vaka sayýlarýnýn artýþý, hisse borsalarýný olumsuz yönde etkileyecektir. Bu durumda akla hemen yeni daðýtýlacak trilyon dolarlar geliyor. 31.9 trilyonu yeni daðýtmaya baþladýlar, üzerine 3 trilyon dolar daha geliyor. Her ay finans ve þirketlere daðýttýklarý 120 milyar USD de cabasý.

Hali ile hisse borsasý abd de nasýl düþsün.? Çok kötü haberlerle bir kaç gün düþþede hemen toparlayýp yükselmeye devam ediyor. Olan bizim gibi ülkelere oluyor. Haberin kaynaðý ülkede %üç beþ düþerken, O kötü haber kullanýlarak bizde %20 düþürülüyor.

BIST baþkanýný deðiþtirdiler. Daha yeni getirmiþlerdi.
    Herhalde BIST düþtü diye deðiþtirdi. Yeni gelen de sihirbaz. Yabancý milyarlarca dolarlýk mal satýnca sihirli deðneði ile yabancýlarý tavþana çevirecek.

Yýllardýr söylediðim FON u kurmaktan baþka çareleri yok. TL fon olacaðýndan para sorun deðil, bastýr MB ye kullan. Sorun þurada, hisse satan yabancý parayý piyasada dolara çeviriyor. Dolar artýyor. BIST düþmezse, panikle dolara yönelen yerli az olur. Yabancý satýnca yerlidende hisse satýp dolara geçen oluyor. Borsa rezil bir yer. Yenilerdende hisse borsaya gireceðime dolar alýrým diyenlerde azalmýþ olur çünki hisse borsasýndada kazanýr. Güvenli yer haline gelir.

Bu FON, doviz fiyatlarýnýda dengeye getirmekte faydalý olacak.

Gerçek þu ki, dovizin gerçek yükselme sebebi, akp nin kötü yönetimi. Aslýnda tayyipin demek lazým akp yönetimi diye biþey kalmadý.

.

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Almanyada vaka sayýlarý son bir kaç haftadýr artmaya baþlamýþtý, son 3 gündür abd dede artmaya baþlamýþ.

Bunun sebebi ya gerçekten vaka sayýsý artmýþtýr, yada vaka sayýsý azalýyordur ama test sayýsý artmýþtýr.

Vaka sayýsý ayný olsa da, günlük test sayýsýný 2 kat artýrýrsanýz, vaka sayýsý ayný olmasýna raðmen 2 kat artmýþ görünür. Sebep acaba hangisi.? Bu ülkeler dünyada aþýyý ilk ve en çok vuran ülkelerden.

israil de ise vaka sayýsý düþmeye devam ediyor. 8 binlerden bin lere geldi. En çok aþýyý vuran birinci ülke bu. ingiltere, Portekiz ve Ýspanyada da vaka sayýlarý yavaþta olsa düþmeye devam ediyor. Batýda baþka ülke görmedim vaka sayýsý düþen.

Ama akla þu geliyor. Acaba test sayýsý arttýðý için mi günlük vaka sayýlarý artýyor, yoksa yeni mutasyonlar mý vaka sayýlarýný artýrýyor.?

Özellikle abd de vaka sayýlarýnýn artýþý, hisse borsalarýný olumsuz yönde etkileyecektir. Bu durumda akla hemen yeni daðýtýlacak trilyon dolarlar geliyor. 31.9 trilyonu yeni daðýtmaya baþladýlar, üzerine 3 trilyon dolar daha geliyor. Her ay finans ve þirketlere daðýttýklarý 120 milyar USD de cabasý.

Hali ile hisse borsasý abd de nasýl düþsün.? Çok kötü haberlerle bir kaç gün düþþede hemen toparlayýp yükselmeye devam ediyor. Olan bizim gibi ülkelere oluyor. Haberin kaynaðý ülkede %üç beþ düþerken, O kötü haber kullanýlarak bizde %20 düþürülüyor.

Herhalde BIST düþtü diye deðiþtirdi. Yeni gelen de sihirbaz. Yabancý milyarlarca dolarlýk mal satýnca sihirli deðneði ile yabancýlarý tavþana çevirecek.

Yýllardýr söylediðim FON u kurmaktan baþka çareleri yok. TL fon olacaðýndan para sorun deðil, bastýr MB ye kullan.
    Vaka test sayýsý oranýna bakmak gerek...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku

Yýllardýr söylediðim FON u kurmaktan baþka çareleri yok. TL fon olacaðýndan para sorun deðil, bastýr MB ye kullan. Sorun þurada, hisse satan yabancý parayý piyasada dolara çeviriyor. Dolar artýyor. BIST düþmezse, panikle dolara yönelen yerli az olur. Yabancý satýnca yerlidende hisse satýp dolara geçen oluyor. Borsa rezil bir yer. Yenilerdende hisse borsaya gireceðime dolar alýrým diyenlerde azalmýþ olur çünki hisse borsasýndada kazanýr. Güvenli yer haline gelir.

Bu FON, doviz fiyatlarýnýda dengeye getirmekte faydalý olacak.

Gerçek þu ki, dovizin gerçek yükselme sebebi, akp nin kötü yönetimi. Aslýnda tayyipin demek lazým akp yönetimi diye biþey kalmadý.

.
    Ali Cemal abi artýk salgýn bitiyor...covid için aþýnin yanýnda ilacda üretmeye baþlayacaklar .Aslýnda kriz covid krizi deðildi zaten yeni bir kaynak daðýlýmýna ve realiteye ihtiyaç vardý...Amaçlarý yeni bir dünya düzenine geçmek..Covid de bahanesi oldu..Yaþam þeklinde kendi lehlerine göre istedikleri düzenlemenin ilk adimini attýlar..Sermaye böyledir ...

Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Sayfa 498/853 ÝlkÝlk ... 398448488496497498499500508548598 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •