BIST e gelirsem, biraz grafikleri ve iþlem hacimlerini inceledim. Biraz dünyaya baktým.
BIST in bugünki durumu bana hafif bir iyimserlik kattý.
Yabancýlar agresif satmamýþ da, almamýþ da. Yerli tedirgin davranmýþ ama almaya istekli olmuþ. Dovizin yükseliþi bu tedirginliði yaratmýþ.
Yabancýnýn geçen 5 günlük agresif satýþý, yerlide korku yaratmýþ ve henüz o tedirginliði üzerlerinden atamamýþlar. Hoþ ben attýmmý ki onlarda atsýn.
Yabancý bu þekilde yeni satýþ dalgasýna girmezse, yerliye güven gelecek ve almaya baþlayacaklar. Yerli almaya baþladýðýnda yabancý yeniden kafa göz yarmaya baþlarmý.? Onu tahmin edemem, hala týrsýk durumdayým.
Bugün hafiften olumlu izlenim edindim ama netleþen bir þey yok. Yarýnda gözlemlemeliyim.
---
Lanet ons ne yukarý gitti ne aþaðý. Ýki taraftan birine gitse pozisyon alacaðým. Ne zamandýr ortada duruyor. Ýki tarafa gitmesi içinde yeterince sebep var.
---
usdtry de short için düþünmeye baþladým. Az miktar girsemmi diye düþünüyorum. Ancak doviz in inmesi demek, negatif korelasyonlu hisse senetlerinin çýkmasý demek. Hisse çýkarsa hýzlý çýkacak, doviz düþerse yavaþ düþecek, hali ile doviz short yerine hisse long almak daha mantýklý görünüyor. Þimdilik usdtry de pozisyon alma niyetinde deðilim.
---
Son durum;
az miktar hisse long,
ons da kenardayým,
usdtry de kenardayým.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri