Originally Posted by
alicemal
ayhan, o tür manipulatörlerin çalýþma þeklini biliyorum. Bana göre deðil. Ben bu tür adamlarýn BIST e, ülkeye zarar verdiðini düþünüyorum.
Bu tür adamlar yüzünden BIST kumarhaneye dönüyor, kumarhane olmuþ BIST dede benim gibi süper efsane, acaip yakýþýklý ve 100 mt engelliyi 14 saniye altýnda koþan adamlar kazanamýyor. BISTin þöhreti kötüye dönüyor, sonucunda saðlam para yerine vur kaç hýrsýz paralarý geliyor, onlarda ahlaksýzca iþ yapýyorlar ve soygun ortamý oluyor. Aynen bugünki BIST. Tabi bizde iþ çok pisleþmiþ ve tahta manipulatörleri küçük hýrsýz olarak kalmýþlar. Asýl soygunu büyük oyuncular yapýyorlar. Benim gibi temel teknik bilinçli trende oynayanlarýn þansý çok azalýyor.
Konu açýlmýþken bir örnek vereyim.
Geçen gün büyükçe bir cafe de oturuyorum. Benim haricimde 10-15 kiþi daha var. Ortam sessiz sakin, tam benim sevdiðim gibi. Ýnsanlar muhabbette ama hafif sesle konuþuyorlar, sessizlikte herkes birbirini rahatça duyabiliyor.
Sonra bu konuda eðitim almamýþ bir tip geldi. Yanýnda iki kiþi daha var. Oturdular. Bu tip baðýra baðýra konuþuyor, sesini kontrol edemiyor. Bazý kaslarýný kontrol edemeyen insanlar çok gördüm herhalde buda o türden biri. Adama kötü demiyorum, böyle alýþmýþ veya fiziki bir sebeple sessiz konuþamýyor.
10 dakka sonra cafe de kimse kimseyi duyamaz hale geldi. Sebebi bu adam. Tek baþýna 10 dakikada tüm cafe ahalisini KÖTÜ YÖNDE deðiþtirdi.
Bu adam baðýra baðýra konuþunca, diðer yakýn masalarda oturanlar birbirlerini TAM duyamaz hale geldiler. Hafif seslerini yükselttiler. Bi kaç masa yükseltince diðerleride duyamaz hale geldi, onlarda biraz daha yüksek sesle konuþmaya baþladýlar. Cafede ses yükselince, yavaþ yavaþ dahada arttý çünki yükseldikçe birileri daha yüksek konuþtu, onlar yükseltince diðerleri baþladý filan, herkes sürü halinde baðýrarak konuþmaya baþladý.
1 tek kiþinin yanlýþ bir þey yapmasý, diðer herkesi zamanla deðiþtiriyor. Herkes yanlýþa ortak oluyor. ORTAK OLMAK ZORUNDA KALIYOR
Dýþardan geçen biri bu gürültüyü duyunca-görünce içerdeki herkesi barbar olarak etiketleyecek.
Böyle durumlarda istisnai olarak bir kahraman çýkar ve ortamý eski haline döndürür. Ýlk baðýraný efendice doðru yola sokmaya çalýþýr.
Ýlk baðýrarak konuþaný düzeltmek görevi ise cafe yöneticilerinindir(devlet ilgili kurumlarý). Baðýran kiþiyi yanlýþ yaptýðý için uyarmalý, devam edince ceza vermeli dýþarý çýkarmalýydý.
Cafe yöneticilerÝ(devlet ilgili kurumlarý) iþlerini yapmayýnca tüm cafe(o devlette yaþayan tüm ahali) kötü yönde deðiþtiler-evrildiler.
Bir toplumu deðiþtirmek ne kadar kolaymýþ deðilmi.!
Bir ülkenin bozulmasý için Ýþini yapmayan devlet görevlileri yeterli.
Cafe örneðinde bu görev cafe deki müþteri birine düþmez çünki ilk baðýrarak konuþan kiþi, baþka müþteri tarafýndan uyarýlýnca hakaret olarak algýlayabilir, orada kavga dövüþ çýkabilir ve çok daha kötü istenmeyen olay ve anýlarla sonuçlanabilir. Uyaran kiþi uygun yöntemi bilemeyebilir. Ýþleri dahada kötü yapabilir.
Cafe görevlisinin EN BAÞTA iþini yapmasý yeterliydi. 1 dakikalýk basit bir iþti ancak iþini yapmayýnca olay büyük, içinden çýkmasý çok zor ve büyük kararlar alýnmasý gereken bir yere vardý.
Çok basit bir örnekle çok çok önemli bir þey anlattým. Normalde bu konuda ansiklopedi yazýlýr, yinede bu kadar iþ bitirici olmaz.
Bu kadar önemli bir olayý, bundan daha basit anlaþýlýr anlataný bulamazsýnýz. 1 kiþi daha varmýþ Pakistan, Hindistan sýnýrýnda bir köyde yaþýyormuþ, ölmüþ.
Tekim.
Bizim ülke nasýl hýrsýzlar ülkesi haline geldi, iþte bu þekilde. Üç kiþi bir araya gelsek, dördüncüyü nasýl soyarýz planlarý yapýyoruz. Bu çürümüþlük ne zaman nasýl baþladý incelenmesi gerekir. Önemli deðiþiklikleri olduðu virajlar bulunmalý suçlularýn isimleri açýklanmalý ve lanetlenmeli. Bir çoðunun ismi sokaklara stadlara barajlara isim olarak verilmiþ durumda.
Yer Ýmleri