Organik kurufasulyeyi fiyatýna bakmadan herkes alabilecek. 40-50 sene önce öyleydi. Gýda fiyatlarý kimseyi rahatsýz etmeyecek seviyelere kolayca inecek, hepsi organik olacak. Üstelik gýda üretenlerde gelir sýkýntýsý çekmeyecek. Finansal açýdan huzurlu olacaklar. Çalýþan herkesin geçinme derdi olmayacak. Çalýþmak isteyipte çalýþmayan kalmayacak herkese eðitim ve iþ. çalýþmak istemeyipte iyi hayat yaþamak isteyenleride ne yapacaðýmýza birlikte karar veririz.
kapasitemi farketti iseniz bu iþler benim için çocuk oyuncaðý.
Örnek vereyim. Geçen gün siyonist kanalýn kadýný Zeliha haným program yapýyor. Mobilya sektörü temsilcisi ekranda.
Adam dert anlatýyor, sunta fiyatlarý çok artmýþ, çünki hammaddesi %35 zamlanmýþ, sunta fiyatý çok artýnca mobilya fiyatlarý artmýþ. Buna benzer biþeyler anlatýyordu, detayda hata yapmýþ olabilirim.
Neden sunta fiyatlarý artmýþ çünki suntacýlar tamamen ihracata çalýþmaya baþlamýþlar. Ayný parayý versende yerli ye satmýyorlarmýþ. Neden böyle yapýyorlar.? Sanýrým doviz fiyatlarý sürekli arttýðý için ceplerine TL yerine doviz girsin istiyorlar, baþka açýklama aklýma gelmiyor.
Çözüm ne.?
Bizim tüm siyasetçiler þunu söyleyecektir,
1.sunta ihracatýný sýnýrlayalým.
2.sunta ithal edelim.
Ýddia adiyorum tüm partilerin aklýna bundan baþka biþey gelmez. akp ise hemen sunta ithal etme izni çýkarýr ve bu izni kendi iþ adamlarýna vererek kendi iþ adamlarýnýn ceplerini doldurmaya çalýþýr. Her fýrsatta kendi ceplerini doldurma peþindeler, aþý ithalatýnda bile ayný þeyi yaptýlar. Ölçü sýnýr bunlarda yok.
O esnada sadece 10 saniye düþündüm ve benim aklýma çözüm olarak ne geldi.?
Suntacýlarýn ihracatýný desteklerim. Adamlar doviz kazandýrýyor engel olmam hatta daha çok satsýnlar diye desteklerim. Neden engelleyip yada sunta ithal edip iþ yapan adamlarý cezalandýrayým salakmýyým ben.?
Peki yerli mobilyacý ne olacak? Mobilyada artan fiyatlar ne olacak.?
Hemen bir ekip kurar TR de 1 ay içinde sunta üretimini nasýl artýrýrým diye çalýþma yaptýrýrým. Bu ekip hangi bölgelerde kaç yeni sunta fabrikasýna ihtiyaç var 3 gün içinde çýkarýrlar.
1 ay içindede ilgili yerlere devlet eli ile sunta fabrikalarý kurarým ve sözleþmeli iþçilerle üretime baþlarým.
Krizden çýkýncada sunta fabrikalarýný özel sektöre satar devlet olarak o iþten yavaþ yavaþ çýkarým. Piyasayý rahatsýz etmeden satamýyorsam, fabrikalarý tek çatý altýnda toplar borsada halka açar yine özelleþtirmiþ olurum.
Ne yaptým.? Sunta ihracatý aynen kaldý hatta arttý, ihraççý kazandý, ülkeye doviz kazandýrdý. Ülkemiz, herkes kazandý.
Ne yaptým.? Yeni fabrikalar kurdum ülkenin üretimini artýrdým, kiþi baþýna düþen gelirimiz arttý. Ülkemiz, herkes kazandý.
Ne yaptým.? Üretim artýnca sunta fiyatlarý ayný kaldý, enflasyon oluþmadý, dolayýsý ile faizler de artmadý. Piyasa dengeleri bozulmadý. Huzur ve güven bozulmadý. Enflasyon Faiz artýnca ne olur biliyorsunuz, zengin daha zengin olur, fakir daha fakir olur. Ülkede huzur ahlak kalmaz. Ülkemiz, herkes kazandý.
Ne yaptým.? Yeni kurulan fabrikalarda yüzlerce kiþi iþe baþladý güzel maaþlarla yüzlerce aileyi güvenli huzurlu hayata kavuþturdum. Bu ailelerin çocuklarýný sokaktan kurtardým ve karþýnýza hýrsýz katil dolandýrýcý tecavüzcü olarak çýkmalarýný engelledim, karþýnýza meslek sahibi insan olarak güvenle ve gururla çýkacaklar. Artýk yüksek duvarlý, güvenlik kameralý, güvenlik elemanlý sitelerde oturmak zorunda deðilsiniz, yýkýn yüksek site duvarlarýný yaw. Ülkemiz, herkes kazandý.
Ne yaptým.? Daa ne yapiim.
akp ne yapýyor, hemen ithal ediyor. Hem yurt içi üretimi öldürüyor insanlarý iþsiz býrakýyor, hem ülke dovizini dýþarý veriyor, doviz olmayýnca ne oldu gördünüz. Hem ülkeyi ithalatçý hale getiriyor þu yýllarda onun derdini yaþýyoruz. Bu iþin yan ürünü hapishanelerin dolmasý. Yeni 43 hapishane inþaa ediyorlar. Ülke hýrsýz oldu. falan filan ülke berbat oluyor. Þu an yaþadýklarýmýz tamamen seçtiðiniz siyasetçilerin sadece kendi ceplerini düþünmesi sebebi ile. Kapasitesi çok düþük, ülkeye faydasýndan çok daha fazla zararý olan insanlar. Tüm partiler öyle bir tek akp deðil. Bir tek chp de hala yüzü kýzaran insanlar var.
Ýþte efsanevi kapasitemi gördünüz, bunlar benim için peynir ekmek gibi. Hoþ peynirde millet artýk alamýyor. benim iþ hayatýmda böyleydi sürekli bunu nasýl yaptýn diye sorarlardý þaþýrýrlardý. Ýlk iþim hariç hiç iþ aramadým hep transfer teklifleri ile, mesleðimde gidilebilecek en yüksek yerlere çýktým. Kafayý üþütünce mesleði býraktým o ayrý hazin bir konudur.
Herþeyin ahlaklý onurlu çözümleri var ve hepside çok basit çok kolay. Ayný derecedede zor çünki bu ülke ahlaksýz, insan olmayan çýkar gruplarý tarafýndan parsellenmiþ, benim gibi biri karþýlarýna çýktýðýnda anýnda yok etmeye çalýþýrlar. nasýl 70 yýl önceki Uçak ve Araba fabrikalarýmýzý kapattýrýp batý ülkelerine muhtaç hale getirdilerse aynýsýný hala devlet içinde, TV lerde, gazetelerde, internette yapýyorlar. Deðiþen bir þey yok. Keçileri yok ediyorlar.
O TV lerde gazetelerde görüp saygý duyduðunuz insanlar sizin dostlarýnýz deðil. Orada deðil hapiste olmasý gereken insanlar. Hepsi çýkar gruplarýna hizmet ediyorlar. Kimisi bilinçli hizmet ediyor, kimisi ne döndüðünü bilmeden hizmet ediyor. Bir ara bende hizmet etmiþtim. O günleri hatýrladýmda hakkaten bolluk içinde yüzüyorsunuz. Tavsiye ederim. akp de boþ yer varmý yaw, cehape de olur.?
.



Alýntý yaparak yanýtla


Tabi mantýklý yaklaþýrsam haklý. Verdiði-vereceði oy boþa gidecekmi diye endiþeye sahip. Bugüne kadar kime oy verdikse hepsi hýrsýz adi çýktý. En tepedeki hýrsýz çýkmasa bile ekibi hýrsýz adi çýktý. Parti dediðin tek kiþi deðil binlerce kiþi. Büyük soygun "çoðunlukla" en tepede deðil bakanlarda ve belediyelerde yapýlýyor. her neyse...
Yer Ýmleri