Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 53/853 ÝlkÝlk ... 343515253545563103153553 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 417 - 424 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401

proleter yine yazýp kaçmýþ.
    þifreli yazmasa, açýk yazsa, ne dediðini anlayacam.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haberlerde FED harici ciddi biþey görünmüyor.

Son duruma bi bakalým.

Dün, USD 5.30 dan 5.40 a çýkýp tekrar biraz aþaðý salýnýnca. "USD sadece 10 kuruþ çýkabilmiþ" deyince, sanki birileri kýzdý. Þu ara 5,44.

Sanýrým FED kararýna hazýrlýk yapýyorlar. Büyükler kendi açýlarýndan olumsuz biþey çýkarsa, istemedikleri bi fiyatla karþýlaþmak istemiyor olmalýlar. Sanýrým FED kararýný aþaðýda karþýlayacaklar.

Üçgeninde içine ettiler.
    Üst bantý bozdular.
    Alt bantta 90.700 var. Simetrik üçgeni adam yerine koyarlarsa, 90.700 den dönmeli. Yok 90 bin aþaðý kýrýlýrsa, takoza kaldýk demektirki çok rahatsýz edici bir formasyon.

Yukardan bakarsan, alçalan tepeler. Aþaðýdan bakarsan, yükselen tepeler þeklinde, simetrik üçgen sýkýþýyor. Bi tarafa kýracak.

Neyse ne tarafa kýrarsa kýrsýn, ülkenin içindeki açmaz sebebi ile o tarafa fazla bir þey beklememek gerekiyor. tabi bir kaç aylýk kýsa vadede.

Üçgenlerle oyalanýyorum iþte. Ciddiye alýnacak biþey deðil. Tabi uzun vadeci için. Kýsa vadeciler için hele hele vob cular için cinayet sebebi olsa gerek.

Bide yabancýlarýn raporu var. Türkiye resesyona girecek diyorlar. bana kalýrsa altýncý aydan beri resesyondayýz. Ama devlet 2006 dan beri uydurma rakamlar açýkladýðýndan, resmi olarak kötü görünmüyoruz. Hali ile, rakamlarýn uydurmaysa, batsan, resesyona girmezsin. Önümüzdeki senede yüzde iki, dört artýk ne uygunsa açýklarlar. Ýki açýklarlarsa, açýklayan adamýn iþi bitti demektir.

---

Piyasa dýþý olacak ama yazmam lazým, perinçek in son durumuna üzüldüm ya.

Tamamen ayaða düþtü.

Oy verebileceðim, HIRSIZ OLMAYAN parti araken, ermeni davasýný isviçrede kazanan perinçek dikkatimi çekti.
    "Yaw dedim adamýn üzerine vazife deðil, devletin iþi, ama kendi parasý ile gitti kazandý."

Normalde devlet gitse davaya, kazanacak. Ama devlet ne açýlan davaya gidiyor, ne kendisi dava açýyor. Devlet ve ortaðý yahudi MEDYA sý, ermeni davasýný hep tepemizde baský aracý olarak kullandý. Buda ülkemizin nasýl bir yahudi ermeni yönetimi altýnda olduðunu gösteriyordu. Hem siyasetçiler, hem medya, tepemizde boza piþiriyorlardý. Yok abd baþkaný acaba soykýrýmmý diyecek, yok merkel acaba soykýrýmmý diyecek, yok putin ne diyecek, yok fransada, hollandada ermeni kanunlarý çýktý ayvayý yedik... Nasýl bir aþaðýlýk medya ve siyasetçimiz vardý ya.! Kabus gibiydi. Neyseki þimdi mis gibi medya ve siyasetçimi... dur yaw, ne diyorum... kabus hiç bitmez.

her neyse, ne diyordum.

perinçek gitti, davayý kazandý, onyýllar süren üzerimizdeki psikolojik baskýyý kaldýrdý.

Bu adama oy verebilirmiyim diye hem gazetesini, hem televizyon kanalýný takibe baþladým. Benim için tek ölçü, adam hýrsýzmý deðilmi.? Ona bakarým.

Baktým adam, çok bilgili ama 12 yaþ aklý na denk gelen bi akýl seviyesi ile idare ediyor. Bildiðin aptal.
    "Olsun" dedim "hýrsýz deðil, bu yeterli." Bu adama oy verebilirim.

Darbe gecesi adam sapýttý. Aþýrý bi akp þakþakçýlýðýna baþladý. akp den daha çok akp yi alkýþlamaya baþladý. "lan noooluyo" dedim, para filanmý aldý acaba.? kanal ve gazete sahibi olmak kolay deðil büyük para lazým.

Þu an yandaþ görünen gazeteleri nasýl bizim vergilerle ayakta tutuyorlarsa, muhalifleride yahudi sermayesi ayakta tutuyor. reklamla ayakta duramazlar. Mesela odaTV.com
    Tamamen ermenilerin çýkardýðý, ermeni yazarlarýn çoðunlukta olduðu bi site. Ayakta nasýl duruyor? Kitap satarakmý.? Hiç sanmýyorum. Tahminim, yahudi sermayesi arkalarýnda. Kitap satýþý filan kamuflaj olmalý.

tele1 kanalý. Merdan Yanardað abimiz. Henüz nedir çözemedim. Arada bakýyorum. Adam mantýklý konuþuyor, açýkda vermiyor. Kitap satarak idare ediyorum görüntüsü veriyor ama bence imkansýz. Arkasýnda destek olmadan TV kanalý yürütemez. Yahudimi acaba diye ip ucu aradým, henüz bulamadým. yahudi kelimesi artýk çok antipatik olduðundan, kamufle yahudiler açýk vermemeye çok özen gösteriyorlar.

halkTV. chp parasý ile ayakta durduðu açýk. chp yöneticileride bizim vergilerimizi harcýyor.
    sözcü.? reklam parasý ile ayakta duruyor ama akp olmasa ayakta duramazdý. Tüm akp muhalifleri gittik sözcüyü satýn alarak destekledik.
    2 yýl, gazeteyi pek okumadýðým halde satýn aldým. Gazete sadece akp ye vuruyor, bana öðreteceði hiç bi þey yok, haber yok, araþtýrma yok. Normalde bu tür gazete satýn almam, sýrf akp ye direniyor diye 2 yýl satýn aldým. Sora baktým, bunlarýn akp den farký yok, almayý býraktým. Biri eline kuran ý almýþ halký soyuyor, diðeri Atatürk ü oyuncak etmiþ, kendi hayat standardýný akp ye karþý korumaya çalýþýyor. vatandaþ umurlarýnda bile deðil. Sadece kendi sýnýfý önemli..

Her neyse. perinçek e gelirsek.
    akp þakþakçýlýðýna baþlamasýnýda af ettim. Baþka oy verecek hýrsýz olmayan parti yok diye, mecburen buna oy vereyim diyordumki. Soraki olaylar adamý gözümde tamamen bitirdi. Evet hýrsýz deðil ama aptallýðýn getirdiði kötü bir karakteri olduðunu fark ettim.

Maaalesef oy verebileceðim parti kalmadý.

perinçek te, verdiði aptalca kararlarýn cezasýný çekiyor. Arkasýnda akp desteði yani yandaþlara yapýlan devlet vergilerinden verilen desteði yok. yahudi ve ermeni medyasýna yapýlan siyonist desteði yok.

Þimdi ulusal kanalýndan para dilenmeye baþladý.

kendi tabutuna çivi çaktý durdu.

Þimdide sunni ve alevi mezhepleri sonuçta aynýdýr gibi biþeyler zýrvalayarak, yanýnda kalan üç beþ kiþiyede vurmuþ.

Yakýnda cenazesi kalkar, helvasýný yeriz.

Niye perinçek e geldim. Yeri deðil...
    Çünki "hýrsýz olmayan oy verecek parti buldum", diye sevinirken, hayal kýrýklýðýna uðradým. bildiðiniz gibi deðil.

Borsa bi kaç gündür benim açýmdan can sýkýcý. Biraz iþlerimle ilgileneyim...
    Son düzenleme : alicemal; 08-11-2018 saat: 15:27.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biraz siyasi oldu üstteki yazý ama siyasi kýsmýný ciddiye alýp yazý yazmazsanýz sevinirim.

Bu arada benim topikin hit sayýsý çok arttý. Bu benim açýmdan kötü bir haber.

Borsada takipçiniz çoksa, KENDÝ PARANIZLA para kazanmanýz zor olur.

Ama takipçilerinizin parasýnda gözünüz varsa, durum baþka tabi. Hemen bi titan örgütlenmesi. Sonuç... Soluðu arjantinde kýzlarla salsa yaparken alýrsýnýz. Güzel deðilmi.
    Tabi kadýnsanýz, bakýn onuda düþündüm, isveç te erkeklerle saunada ter atarsýnýz. Ne kadar yüceyim yarabbi.?

Umarým 3 kiþi girip günde 400 týk yapýyordur. Yani topu topu 3 kiþi takip ediyordur.

Geleni kovalamak lazým, yoksa para kazanamayýz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu erol14 rumuzlu vatandaþ, benim topikte ne arýyor yaw. ?

Kendisini ignore list'e kayýt etmiþtim.

Benim açtýðým topiki bile göremez sanýyordum, herif benim topikte görünüyor.

Hem yazdýklarýmý beðenmiyor, devlet kurumuna þikayet ediyor. Hemde açtýðým topike girip yazýlarýmý okuyor.

Bu nasýl bir beyinki, sana tek laf etmemiþ, tanýmadýðýn, senle hiç bir zaman muhatab olmamýþ, sevmediðin bi adamýn açtýðý topike girersin.???

Diyorum maymundan geliyoruz diye.! Ýþte ispatý.

---

Bi altay tanký haberi daha.

BMC firmasý ile yarýn anlaþma imzalýyorlar. BMC firmasý ethem sancak denen akp ye yakýn çember sakallý görünen birinin.
    akp döneminde hýzla büyüyen bi adam.

Ortada tank yok. Tanka iliþkin hiç bir YERLÝ teknoloji üretmemiþ bir firmayla, 250 tank almak için anlaþýyorsun. PARA VERÝYORSUN.

Böyle saçmalýkmý olur.???

Adam parayý alýnca, saðdan soldan parçalarý toplar, birleþtirir satar sana. yada devlet kurumu TUSAÞ dan mühendisleri transfer eder, yine tank yapar satar. Devletin cebine girecek para, baþkasýnýn cebine girer.
    Bu resmen adam kayýrma, devlet kaynaðýný birine aktarma iþi.

Ortada tank yokken para vermesen, bmc firmasýnýn tank la alakasý olmaz.

Hangi firmaya bmc ile anlaþtýðýn þartlarda para verirsen, o firma tank yaparým der. Böyle saçmalýkmý olur.

Bu þekilde, halkýn vergileri indiragandi ediliyor. Sonrada emekliye, asgari ücrete zam yapamam, para yok deniliyor.

Her neyse ya.!!! Haber gördükçe.....
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Altýn hem yurtiçi USD fiyatý uygun, hemde yurtdýþý ons altýn biraz düþtü.
    Ýkinci parti altýný almam lazým ama istanbuldaki kooperatife gidip yine para gerektiren resmi iþlemler yapmam lazým.
    Ne kadar para gerektirecek bilemediðimden, altýnda ikinci parti alýþý bugün yapamayacaðým. Ev nedeni ile devlet ve Kooperatif yönetimine vereceðim paralarda, ethem sancak gibi devletten hak etmediði ihaleleri alan çember sakallýlara gidecek.

Eskiden TV kanallarýnda devletin reklamý çýkardý. "verdiðiniz vergiler size yol su elektrik olarak geri dönecek" derlerdi.
    Artýk reklamý yapamýyorlar. Hepsi paralý oldu çünki.

Elektrik eskidende paralýydý diyeceksiniz ama, elektrik faturasýnda ek kalemler yoktu. Her 100 TL nin 30 TL si, eskiden olmayan ek kalemlere gidiyor. Ýçinde yol aydýnlatmasý parasý bile var.

Suda paralýydý diyeceksiniz. Eskiden sudada ek kalemler yoktu. Þimdi atýk su bedeli, çevre temizlik ve katý atýk diye fazladan kalemler var ve faturanýn %30 unu tutuyor.
    Eskiden yoktu.

Maaþýndan kesilen vergiler, marketten satýn aldýðýn ürünlerden alýnan dolaylý vergiler, devlete yetiyordu.

Þimdi çember sakallýlara para yetmiyor.
    Son düzenleme : alicemal; 09-11-2018 saat: 10:06.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yahudi-siyonist bloombergHT, maksatlý bi haber koymuþ.

Petrol rekor düþüþ serisine yöneldi.???

Lan petrol fiyatlarýný takip ediyorum ben hemde yýllardýr. Ne serisi ne rekoru.?

Tabi dünya ekonomisini ve yapýsýný bilmezseniz, bu haberin arkasýný okuyamazsýnýz. Bilgi güçtür.

Eskiden insan kas yapýsý güçtü. Çok güçlüysen kabile önde geleni olur, istediðin kadýný sýrtlar götürürdün.
    Þimdi kas gücüyle anca inþaat iþçisi olabiliyorsun. Kadýna lüks arabanýn anahtarýný göstermeden gadasýný uzatmýyor.

Konu neydi ya, olay kadýna gelince beyinde oksijen kalmadý.

Ha.
    Bilgi güç.

ABD, Rusya ile kapýþýp güç kaybetmeye baþlayýnca, Ýranýda devirmek isteyince, yýllar önce petrol fiyatlarýný 120 dolardan aþaðý çekmeye baþladý. Amacý sadece petrol gelirleri ile ayakta duran Rusya ve Ýraný diz çökertmekti. 40 USD ye kadar düþürdüler.

Global ürünlerin fiyatlarýný siyonistler londra ve new yorkte beþ, on siyonist banka aracýlýðý ile belirlediklerini yazmýþtým. Petrol fiyatlarýnýn seyri, bu ispatlardan sadece biri.

Petrolun varil fiyatý, arap baharlarý dönemi, 40 dolardan yükseliþe geçti, 70 dolarý yukarý kýrdý. Orada tutabildiler. Aþaðý indirmeye çalýþýyorlar, zorlanýyorlar. Þimdi Rusyaya ve Ýran a yeni yaptýrým kararlarý ile beraber petrolude indirmeye çalýþýyorlar. Dünyaya hakim yahudi medyada destek olmaya çalýþýyor.

ABD petrolun fiyatýný 40 USD de tutmayý baþaramadý. Rusya ve Ýran da eskisinden daha güçlü haldeler. Bu ülkelerin halklarý aç kalmaya soyulmaya alýþýklar. Aç býrakarak yola getiremezsin. Alýn bizim akp yönetimi... 7 milyon devlet yardýmlarýndan faydalanan sayýsýný, 23 milyon kiþiye çýkardý. Ama ülkemiz acayip geliþmiþmiþ, dünyanýn kýskandýðý ülke olmuþmuþuz, halkýn önemli kýsmý buna inanýyor. Saðcýsýda solcusuda. Halbuki battý denen yunanistanýn asgari ücretli fakiri, bizim orta sýnýf gibi yaþýyor. Bunu gören yok.

Her neyse.

Petrolu sadece piyasa kurcalayarak düþüremeyince, þimdi yahudiler, ellerindeki gazete ve TV leri daha etkin kullanmaya çalýþýyorlar.
    40 USD den 70 USD ye çýkmýþ olan petrol varil fiyatý, nasýl rekor düþüþler serisine yönelmiþ.?

YERSEN.

Bilgi güçtür.
    Son düzenleme : alicemal; 09-11-2018 saat: 10:50.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Uzun vadeci olarak BIST endekse fazla gözümü dikmemem gerekiyor. Fazla takip edersen, gerçeklikten uzaklaþabiliyorsun. Bi bakýyosun sürünün içindesin.

Kafayý kaldýrýp bi yarým gün nefes alýyorsan, herþeyin normal olduðunu ve þartlara göre ilerlendiðini görüyorsun.
    Bi kaç günlük, yada saatlik endeks hareketlerini izlemek, insaný direk koyun sürüsünün içine sokuyor.

Kontrolu kaybediyorsun. Yularýn spekülatörlerin eline geçiyor.

Sürünün rahatlýðýna kendinizi kaptýrmýþsanýz, teknik analiz iyi bir yol bulucu olabilir mi? ama gördüðüm kadarý ile teknik analizle oynayanlarda mutsuzlar.

Zaten teknik analizi hatmetmiþ profesyonelleri dinliyorsun. Hepsi maaþlý çalýþýyor. Yada akademisyen olmuþlar ders veriyorlar. Yani piyasadan para kazanamýyorlar, kazansalardý maaþlý iþte çalýþýrlarmýydý.? Ya jamaika sahilde uzanýyorlardý, yada kendi iþlerini kurmuþlardý. Bi formul yaz, bilgisayar senin yerine alsýn satsýn. Demekki olmuyor öyle iþler. Yinede sürü içine girmiþsen, teknik analiz sürü hareketlerinden daha iyidir midir.?

Ben ne biliim abicim, sorumu bu.?

Dün akþam 2 dakka ekonomi kanalýnda Þant Manukyan ý dinledim. Gülmekten öldürdü, ama söylediði çok ciddiydi. Zaten kendisi ciddi dir bilirsiniz.

Spiker, eski, "yýl sonu" tahminlerinin tutup tutmadýðýný sordu. Oda dediki. "yýl sonu tahmini tutturabilen varmýki.? ancak 30 aralýkta sorarsan, 31 aralýðý tutturabiliriz".? Bak yazýnca yine gülmeye baþladým.

Bunlar ülkemizin en büyük fonlarýný yöneten kiþiler ve ellerinde en zengin bankalarýmýzýn imkanlarý var. Büyük ihtimallede formül ve hazýr robotlarý abd li banka ortaklarýndan alýyorlar, yani en üstünü.? Yinede sisli havada gidiyoruz diyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    JP morgan haberi.

Oyun programcýlarýný iþe almaya baþlamýþlar.

JP morgan dünyanýn en büyük siyonist bankalarýndan. Oyun programcýsý ile ne iþi olabilirki.?

Çok iþlerine yarýyormuþ. Bankalarýn programcýlarý öyle düþük maaþla çalýþmazlar. Þube müdürü kadar maaþ + yönetici ise prim de alýrlar. Çok pahalýdýrlar.

Oyun programcýsý niye.?
    Çünki bankalar, sayýsala aþýrý geçti ve geçmeside gerekiyor. Artýk, daha çok yaratýcý beyin istiyorlar.

Bizim banka(müþterisi olduðum banka) her yýl yarýþma düzenler.? Ne yapalým diye müþterilerine mail atar, FÝKÝR sorar. Kazanana para verecekler.

Ýlk 2 yýl fikir gönderdim. Kazanamadým. Yarýþmaya aldýlarmý onu bile bilmiyorum.

Kazananlara baktým, gerizekalýlarýn aklýna gelecek BÝLDÝÐÝN þeyler. Yok þu iþlemden komisyon alalým, yok müþteriyi þöyle soyalým Fikirleri.

Bense müþterinin ATM lerde iþini nasýl kolaylaþtýrýrým fikri göndermiþtim.
    Þimdi bakýyorum, ATM ler oyun programcýlarýnýn eline geçiyor birer birer. Süper þeyler gelecek. Bende o tür fikirler yazmýþtým.

Daha öncede dediðim gibi, senin deðerlendirenin kapasitesi ile sýnýrlýsýndýr. Kendini aþan, anlamadýðý þeyden korkar, kaçar yada kovalar.

Artýk fikir göndermiyorum.
    Son düzenleme : alicemal; 09-11-2018 saat: 10:53.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 53/853 ÝlkÝlk ... 343515253545563103153553 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •