Saðlýk bakanlýðý verilerinim masabaþý veriler olduðunu bizzat saðlýk bakaný bir gecede vaka sayýsýný 6.000 lerden 24.000 lere çýkarýnca kendin anlamýþsýndýr herhalde
Saðlýk bakanlýðý verilerinim masabaþý veriler olduðunu bizzat saðlýk bakaný bir gecede vaka sayýsýný 6.000 lerden 24.000 lere çýkarýnca kendin anlamýþsýndýr herhalde
bir halt olacaðý yok.
ayhan'ýda kaybettik.Gereksiz yere kýzdý gitti.
Bakalým az reklamlý huzur geri gelecekmi.?
---
Ýþ bankasýna yeni müdür atandý. Bu seferki, Ýþ bankasýndaki idari harcamalarý bilen(muhasebe, müfettiþlik) ekiplerden deðil.
Bilgisayar Mühendisi. Yazýlým grubundan.
Ben olsam, iþletme, finans, pazarlama, belki iktisat gibi bir bölümden banka müdürü seçerdim. Kesinlikle muhasebeci yada müfettiþten seçmezdim. Dýþardan-içerden özel bir adam bulursunuz mesleðine bakmazsýnýz tellak olsa alýrsýnýz. Son 2 müdürün özel olmadýðý Ýþ Bankasýnýn diðerlerinin önüne geçmemesinden belli. Bankada deðiþen biþey olmadý. Sahipli bir banka olsa, bu adamýn finans yada pazarlama konusunda özel yetenekleri varki seçmiþler derdim. Sahipsiz banka olduðu için bir þey diyemiyorum.
Yönetim kuruluna baktým. 13 G. Müdür yardýmcýsýndan 6 tanesinin geçmiþinde müfettiþlik var. 3 tanesi Ýngiliz Birmingham Üniversitesinde bir müddet eðitim görmüþ. abd ve ingiliz belki alman üniversitelerinde eðitim gören biri varsa direk aklýma gizli servisler geliyor. Bunlar öyle demiyorum, çok büyük ihtimallede deðillerdir. Sadece ayný üniversite olmasý þaþýrtýcý. Aslýnda özel sektördede okul kayýrmacýlýðý çok var. Ben bizzat cezasýný çektim.
her neyse...
Borsa þimdilik iyi gidiyor. Sokaða çýkma yasaðý kalktýysa akþam koþayým.
Sanýrým akþam bakanlar kurulu toplanacak. Tam kapanma kararý çýkabilir diye bugün BIST fazla yükselmeyebilir.
Kapanma gelirse viop longcular açýsýndan hiç iyi olmaz. Bir miktar azaltayým. Zaten fazla yok.
Kýzmaz Ayhan Baþkan.
Size huzurlu günler zor gibi bundan böyle.
Epeyce insanýn ayaðý alýþtý, bugün neler yazmýþ diye merak edenler çoðaldý.
Hem geçmiþ olsun hem de kolay gelsin![]()
alicemal heveslenme tamamen gitmedim sadece okuyacam bir süre aklýma yatmazsa yada bildiðim biþey olursa yazarým
bir halt olacaðý yok.
Saðol alyel.
---
Bana aþý vurulma sýrasý gelirse diye aþýlarý inceliyorum. Seçme þansý verirlerse hangisinden olayým diye.
3 çeþit aþý bize geliyor.
1. Çin aþýsý. Çok eskiden beri kullanýlan, bildiðimiz klasik yöntemle üretilen aþý. Etkisizleþtirilmiþ(sanýrým ölü demek isteniyor) covid virusu insan vücuduna verilip, vücudumuzun antikor üretmesi saðlanýyor. Güvenli aþý, bugüne kadar yan etkiden ölüm bildirilmedi. Zaten klasik aþý.
2. Pfizer ve Moderna aþýlarý. Bunlar yeni teknoloji ile üretilen sentetik mRNA aþýlar. Sentetik olarak üretilmiþ covid virusu molekülleri insan vücuduna enjekte edilip antikor üretilmesi saðlanýyor. Yeni teknoloji olduðu için uzun vade etkileri bilinmiyor. Kimseyide korkutmak istemem o sebeple olmamýþ þeyleride yazmak istemem. Sadece ingiliz aþýsý bir kaç kiþide kan pýhtýlaþmasýna sebep oldu diye ingiliz aþýsý çalýþmasý durduruldu. Alman aþýsý olan bir kaç Ýsveçli yaþlý, aþýdan sonra ölmüþ. Sebebi aþý denilemiyor, aþý deðildirde denilemiyor. Ölüm sebepleri bilinmiyor.
3. Rus sputnik V aþýsý. Buda yeni teknoloji. Etkisizleþtirilmiþ adenovirus hücrelerine(bir tür virus hücresi) covid virusunun molekülleri yükleniyor ve insan vücudunun antikor üretmesi saðlanýyor.
Önce Çin yoksa Rus aþýsýný tercih ederdim.
Vay Türk düþmaný demeyin, evet Alman aþýsýný Türkiyede vergilerimizle eðittiðimiz 2 bilim insanýmýzýn firmasý üretti ancak aþýya verdiðimiz para tamaaamen almanlara gidiyor. Bize faydasý yok.
Ben Çin aþýsýný tercih ettim, bekliyorum gününü.
Yer Ýmleri