Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 54/853 ÝlkÝlk ... 444525354555664104154554 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 425 - 432 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yine telefon ile arandýk.
    Piyasalardaki zor dönemlerde, beni arayanlar olur. Ne yapalým diye.

Genelde hem vebali almamak için hemde bana baðlý kalmasýnlar diye yuvarlak þeyler söylerim.

Çiller krizinde yabancý bi kadýn bile aramýþtý. Ýþ bankasýnda parasý varmýþ, banka batarsa mahfolurmuþ, ne yapacakmýþ diye.
    Korkma batmaz dedim, rahatladý.

Darbe gecesi arandým, "nooluyor" dediler. Çýkar kavgasý dedim. fetullahla tayyip biat kavgasý yapýyorlar. %50 mal ile yakalanmýþtým.

Bitcoin reklamlarý geçen yýl ortalýðý sarmýþtý, her sitede bitcoinle nasýl zengin olunacaðý anlatýlýyor. BitCoin fiyatý olmuþ 15bin.
    Aradýlar, sakýn almayýn, yükselttiler, pazarlamak için her yer bitcoinle zenginleþtim ilanlarý ile dolu dedim. Almadýlar. Bitcoin þu an 6bin.
    Altýn yükseldikten sonra yine büyükler pazarlayabilmek için tüm interneti altýna hücum reklamlarý ile doldurdular.

O dönem, Altýn olmuþ 1600 USD. TV de yorumcular dolaylý yoldan altýn alýn diye reklam yapýyor.
    Aradýlar, almayýn çok yükseldi dedim.

Bi ürün ev kadýnlarýna kadar yayýlmýþsa, yükselmiþ ve pazarlama dönemine sokmuþlardýr, o ürünü almak kumardýr.

Bu son USD çýkýþýndada yýl baþýndan beri arada sýrada arýyanlar var. Ama 6 TL yi geçtikten sonra arandýk.

Almayýn kumar dedim. Alacaksanýz Yýl sonu yükselmeye baþlar o zaman alýrsýnýz.
    Alacaksanýzda USD deðil Altýn alýn diyorum. USD ile ayný miktarda yükselir.

Yýl sonu altýna geçeceðimide 50 kere yazdým, ama BIST yükselmeyi geciktirince, yýl sonu tekrar analiz edeceðim dedim. Hisselerden kazanamadýk çünki.

Altýnda Ýlk partiyi alalý epey oldu. Burda yazmýþtým.
    Ýkinci partiyi almayýda bi kaç gündür düþünüyordum. Bugün alacaktým ama yukarda yazdýðým sebepten alamadým.

Ekstra harcama çýktý. Nakit oraya gidecek. Önümüzdeki hafta, ekstra harcamayý yapacaðým. Artan nakit olursa, onuda duruma göre altýna yatýrýrým. O anki USD fiyatýna baðlý.

BIST teki hareketler, ekonomimiz sebebi ile normal.

USD deki hareketlerde mevcut duruma göre normal.

Bugün bi yazý okudum, gazetecinin biri, kaþýkçý olayýnýn kapandýðýný ve kapamak için suudilerin epey adam SATIN ALDIKLARINI söylüyor.

En baþta ihtimalleri sýralarken ne yazmýþtým.

Eðer Türkiye ye suudi dolarlarý girerse, hükümet kaþýkçý olayýný kapamak için suudlarla anlaþma yapmýþtýr.

Anlaþmayý nasýl yapmýþtýr. ?

- Ya ekonomik anlaþmalarla mal satýþ anlaþmalarý yaparýz. Ki yok öyle biþey.
    - Ya katar lýlar gibi direk nakit sokarlar. O zaman USD nin 5 TL nin altýna inmesi gerekirdi, demekki yok öyle biþey.
    - Ya da ABD ile anlaþma yapýlýr, trump baskýyý azaltma ve bazý ilave haklar verme karþýlýðý, kaþýkçý olayýnda suud krallarý suçsuz çýkarýlýr. trump tan ufak tefek biþeyler geldi, bu tür bir anlaþma yapýlmýþ olabilir, ama hükümet bu kadar ucuza bu iþi kapamaz gibime geliyor.
    - Son ihtimalde, görünürde hiç bir þey yoksa, hükümet bizzat kiþisel bir þeyler alarak olayý kapamýþtýr. Geçmiþte bilal oðlanýn vakfýna 100 milyon dolar hibe yapan suudiler, kaþýkçý olayýndan kurtulmak için neler vermez.? Bilal oðlanýn vakfýna yapýlan milyar dolar baðýþ varmý.? Bilemiyoruz. Medya baský altýnda, bu tür bir haber yok. Yasal baðýþý gizlemezler herhalde. Demek hükümet kendi þahsýnada biþey istemedi.

Demekki suudi krallarýn, kaþýkçý olayýný kapamak için satýn aldýklarý kiþiler bizim ülkede deðil. Orasý açýk.

Cinayeti iþleyenleri satýn almýþlardýr. Kan parasý vererek kaþýkçý ailesini satýn almýþlardýr. Biþeyler bilen gazetecileri satýn almýþlardýr. Anlatabiliyomuyum CIA dan birilerini satýn almýþlardýr. suud milyarlarý bana gelse, ben hayýr demem doðrusu. Tabi yardým kuruluþlarýna vermek amacý ile. Bosna hersekte imam hatib filan açarým, somalide hayrýna tekel açarým, filistine üç beþ füze bataryasý hibe ederin filan fýztýg.

her neyse... kaþýkçý olayýndan ülke olarak þu ana kadar faydalanamadýk gibi görünüyor.
    Tabi bu yaklaþým, bizim siyasilere göre bi yaklaþým.

Ülkeyi yöneten ben olsam, tabiki karanlýk pazarlýklara girmem. Zaten benim yönettiðim ülkede suikaste, hiç bir ülke cesaret edemez.
    Çok iddialý olduda, yazdýk bi kere artýk.

Bu arada, kendi yazdýðýmý okudumda. Kim arasa, ne zaman arasa "almayýn" demiþim.
    Demek telefonumun zili "almayýn, almayýn" diye ötse. Ayný iþi görecek. Bak bunu düþüniim.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    imam hükümet, dünki konuþmasýnda "ben ekonomistim" demiþ.
    En son ne demiþti, "herkes evde ceset yýkamayý öðrenmeli."

Ekonomi okullarýnda ilk öðretilen ceset yýkamaktýr, bende okuduðum için biliyorum.

Baþka ne dedi "faiz arttýðý için enflasyon artýyor, üreticilerin maliyetleri arttýðý için deðil. Elektriðe, gübreye, ota, ilaca, gaza, petrole, vergiye, kiraya, yapýlan zamlar, ithal ürün maliyetlerindeki yükseliþler enflasyonu artýrmaz. Ne zaman banka faiz artýrdý, enflasyon artar." dedi. Süper.

2005 yýlýnda SSK ilaç fabrikasýný kapat. Ülkede tüketilen ilaçlarýn %20 sini bu fabrika yerli üretimle karþýlýyordu. Hammadde ithaldi ama yinede ithal ilaçlardan çok daha ucuza satýlýyordu.

Fabrikayý kapattý.
    Yerli özel ilaç üreten firmalar teker teker yabancý ilaç firmalarýna satýldý, seyretti.

Yabancý firmalar tekel haline geldikten sonra, anormal zamlar yapýp, Ýran da satýlan ayný ilaçlarýn 5 katý fiyata ilaç almaya baþlayýnca, bizim ekonomist baðýrdý. "yerli milli ilaç üretimini baþlatmalýyýz."

Lan sen kapattýn.?

Yarýn chp TV lerde savunma yapmaya baþlar. "valla yerli firmalarý biz satmadýk, kapamadýk."

Ekonomist hükümette baðýrýr "sen kapattýn."

GDO nun giriþini serbest býrakanda bu ekonomist imam.

Gýda sanayinin kontrolden çýkmasýda bu ekonomist imam döneminde.

Son yýllarda kanser vakalarý 3 kat artmýþ. Otistik doðan bebek sayýsý korkunç seviyede artmýþ. Tüm dünyadada artýyor ama dünyaya tohum, gýda, ilaç satan firmalar ayný. Hepsi yahudi...

Bizim imam hükümet, yok etmeye çalýþtýðý Atatürk ün çiftliðinde yaþýyor. Çiftlikte her þey organik yetiþtiriliyor. Tavuk kümesleri bile var. Ama millete dayýyor ithal saðlýksýz ürünleri.

Her neyse ya.!!! konu daðýldý. Anlamlý bi yazý olmadý. Okumamýþ sayýn...

Asýl olay kaþýkçý da... Sanýrým ekonomist, imam hükümet, biþey koparamamýþ. Sadece yanaðýný trump okþamýþ olabilir...

Hiç beklemiyordum ama geçmiþte suud katil kralýn, hükümete verdiði onlarca milyon dolarlýk hediyelerle, oðluna verdiði 100 milyon dolarlýk hibe para, bizim hükümeti keþkül kývamýna getirmiþ sanki.

Kaþýkçý olayýndan bahsederken, suud katilleri, kendi üstünde konumlandýrmasý ipucu veriyordu.

Yinede suud katillere teslim olmasýný hiç beklemiyordum. Ne kadar parada alsa, daha fazlasý için ortalýðý ayaða kaldýrýr diyordum.

Belki, dahada fazlasýný aldý ama dahada istiyor, sittun sene isteyebilir. Bak buda olabilir...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    3. çeyrek bankacýlýk kârlarý umduðumdan iyi geldi. %13,4 artmýþ. Tabi %26 resmi enflasyon açýklanacakken, 13,4 artýþ, yaklaþýk %13 kâr azalmasý demek.

Daha kötü bekliyordum.

Eðer enflasyon artmazsa ayný kalýrsa, 6 ay sonradan baþlayarak bankacýlýk kârlarý enflasyonu yakalar, sonrada ufak ufak yükselir. Tabi normal þartlar altýnda. Hükümet ekstra biþey yumurtlamazsa. Bunu hep hatýrlatmam gerekiyor.

Eðer enflasyon %20 nin altýna düþerse, o zaman bankalar, önümüzdeki yýlýn ikinci yarýsý, baz etkisinden dolayý, enflasyonun epey üzerinde kâr açýklarlar.

Tekstil gibi ihracatçý sektörler, rakamlarýný yükseltiyorlar.

En önemli sektörlerden otomotiv, ihracat sayesinde kendini önemli ölçüde kurtarýyor.

Ýnþaat sektörü, en kötüsü. Bu sektörü kurtarmak için devlet bankalarýnýda boþaltýyorlar. Ne yaparlarsa yapsýnlar kurtaramazlar. Sistem baþtan sona yanlýþ.

Savunma sanayimizde ihracatý her geçen gün artýrýyor. Ancak maalesef ihracatçý savunma sanayisi þirketlerimizin içi boþaltýlýyor. Bu þirketlerin teknolojisi, yeni kurulan çember sakallý þirketlere aktarýlýyor.
    "Aktarýlsýn, bu þirketler dolayýsý ile halk soyuluyor ama para yurt içinde kalýyor, ülke açýsýndan savunma sanayii iyiye gidiyor diyebiliriz" diyen densizler olabilir.

Soyanlar elde ettikleri kârlarý yurt dýþýna aktarýyor. Yýllardýr TV lerde neden "ülke olarak tasarrufumuz yok." diye baðýrýlýyor. Neden bireysel emeklilik sistemi çýkarýp maaþlý vatandaþý zorla bu sisteme sokuyorlar.?
    Kazançlar her yýl düzenli olarak yurt dýþýna aktarýldýðý için. Yolsuzluða batmýþ ülkenin sistemi budur. Çuvallar kendi açýlarýndan güvenli yerlere taþýnýr.

Nereye getireceðim. Yolsuzluk sistemi ile, büyük çoðunluklar fakirleþip sefalet çekiyor ve artan oranda çekmeye devam edecekler ama borsa açýsýndan bakarsan, "kervan yürüyor, bende ürüyorum" gibi görünüyor.

Haftalar önce detaylý pek çok sefer anlattýðým gibi, büyükler ne çýkarabiliyor, nede indirebiliyor. Zamana yayýyorlar demiþtim.

Banka bilançolarý baðlanmadan önce biraz yükseltirler diye umuyordum. fakat umudumun sürekli azaldýðýnýda defalarca yazdým.

Hisseleri tutup tutmayacaðýmada, banka bilançolarý baðlanmadan önce aralýk ayýnda karar vereceðim. Yeterli kâr saðlamýþsam hisse portfoyunu boþaltýrým. Saðlamamýþsam tutarým.

Bunu yazmam benim açýmdan doðru olmayabilir. Çoðunluk hisse satacakki, büyükler borsayý yükselmeye baþlasýn. Aslýnda ayvayý yiyoruz satýn demem lazým.

Fakat satmasanýzda, defalarca dediðim gibi, ülkenin uzun vadeli umutsuz durumundan dolayý, yukarý ralli beklemeyin. Ben bi çýksam bidaha hisseye girmeyi düþünmüyorum. Ancak çok düþerde ucuzlarsa bir miktar olabilir.

USD de düþtüðünden, portfoydeki altýn danda durumu kurtaramadýk.

Netçe: beklemeye devam.
    @NeAcaipDunya

4.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    3. çeyrek bankacýlýk kârlarý umduðumdan iyi geldi. %13,4 artmýþ. Tabi %26 resmi enflasyon açýklanacakken, 13,4 artýþ, yaklaþýk %13 kâr azalmasý demek.

Daha kötü bekliyordum.

Eðer enflasyon artmazsa ayný kalýrsa, 6 ay sonradan baþlayarak bankacýlýk kârlarý enflasyonu yakalar, sonrada ufak ufak yükselir. Tabi normal þartlar altýnda. Hükümet ekstra biþey yumurtlamazsa. Bunu hep hatýrlatmam gerekiyor.

Eðer enflasyon %20 nin altýna düþerse, o zaman bankalar, önümüzdeki yýlýn ikinci yarýsý, baz etkisinden dolayý, enflasyonun epey üzerinde kâr açýklarlar.

Tekstil gibi ihracatçý sektörler, rakamlarýný yükseltiyorlar.

En önemli sektörlerden otomotiv, ihracat sayesinde kendini önemli ölçüde kurtarýyor.

Ýnþaat sektörü, en kötüsü. Bu sektörü kurtarmak için devlet bankalarýnýda boþaltýyorlar. Ne yaparlarsa yapsýnlar kurtaramazlar. Sistem baþtan sona yanlýþ.

Savunma sanayimizde ihracatý her geçen gün artýrýyor. Ancak maalesef ihracatçý savunma sanayisi þirketlerimizin içi boþaltýlýyor. Bu þirketlerin teknolojisi, yeni kurulan çember sakallý þirketlere aktarýlýyor.
    "Aktarýlsýn, bu þirketler dolayýsý ile halk soyuluyor ama para yurt içinde kalýyor, ülke açýsýndan savunma sanayii iyiye gidiyor diyebiliriz" diyen densizler olabilir.

Soyanlar elde ettikleri kârlarý yurt dýþýna aktarýyor. Yýllardýr TV lerde neden "ülke olarak tasarrufumuz yok." diye baðýrýlýyor. Neden bireysel emeklilik sistemi çýkarýp maaþlý vatandaþý zorla bu sisteme sokuyorlar.?
    Kazançlar her yýl düzenli olarak yurt dýþýna aktarýldýðý için. Yolsuzluða batmýþ ülkenin sistemi budur. Çuvallar kendi açýlarýndan güvenli yerlere taþýnýr.

Nereye getireceðim. Yolsuzluk sistemi ile, büyük çoðunluklar fakirleþip sefalet çekiyor ve artan oranda çekmeye devam edecekler ama borsa açýsýndan bakarsan, "kervan yürüyor, bende ürüyorum" gibi görünüyor.

Haftalar önce detaylý pek çok sefer anlattýðým gibi, büyükler ne çýkarabiliyor, nede indirebiliyor. Zamana yayýyorlar demiþtim.

Banka bilançolarý baðlanmadan önce biraz yükseltirler diye umuyordum. fakat umudumun sürekli azaldýðýnýda defalarca yazdým.

Hisseleri tutup tutmayacaðýmada, banka bilançolarý baðlanmadan önce aralýk ayýnda karar vereceðim. Yeterli kâr saðlamýþsam hisse portfoyunu boþaltýrým. Saðlamamýþsam tutarým.

Bunu yazmam benim açýmdan doðru olmayabilir. Çoðunluk hisse satacakki, büyükler borsayý yükselmeye baþlasýn. Aslýnda ayvayý yiyoruz satýn demem lazým.

Fakat satmasanýzda, defalarca dediðim gibi, ülkenin uzun vadeli umutsuz durumundan dolayý, yukarý ralli beklemeyin. Ben bi çýksam bidaha hisseye girmeyi düþünmüyorum. Ancak çok düþerde ucuzlarsa bir miktar olabilir.

USD de düþtüðünden, portfoydeki altýn danda durumu kurtaramadýk.

Netçe: beklemeye devam.
    Abi birde cam sektörünü,hatta özelde Anadolu Cam'ý sorsam? Hükümet þiþecam ile ilgili açýklama yaptý... Gerçi ne anlama geldiðini çözemedim ama ... Hem iþbankasý hem de þiþe cam'a nasýl ayrý ayrý ortak olacak bilemedim. Ýþ bankasýna ortak olsa,zaten dolaylý olarak þiþecam'a da ortak olmuyor mu bu varlýk fonu?
    Düþük maliyet ve GÜVEN her þey !
    Hayat Hoþ,Gerisi Boþ .

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    HBYKCN,
    cam sektörü USD nin yükseliþinden den fayda saðlamasý gereken bir sektör. Hammadde ithal etmiyorlar. Bu þirketler az veya çok ihracatta yaptýklarýndan, iyi etkilenmeleri gereken bir sektör.

Varlýk fonu el koyarsa iþ bankasýný biraz etkiler. hükümet ve damadýnýn direk yönettiði bir devlet bankasý konumuna döner. Mevcut hortumlar sökülüp, daha büyük hortumlar, daha büyük pompalar baðlanarak, kaynaðý devletin açýklarýný kapamak için kullanýlýr.

Varlýk fonu el koyarsa Anadolu cam da yöneticilerin kapasiteleri oranýnda az veya daha az etkilenebilir. Firmanýn son 2 yýlki bilançolarýný ve YATIRIMLARINI, hedeflerini incelemelisin. Ona göre karar vermelisin. Yöneticilerin yatýrým ve hedeflerini, makul mantýklý görürsen, bilançodada özellkle bu sene her çeyrekte ciro ve net kâr artmýþsa, borçlar rahatsýz edici deðilse...

Ýþte sen karar vermelisin. Þirket bazýnda inceleme yapmýyorum. Endekse oynuyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yazdýklarýmda bi çeliþkiye düþmüþ gibi görünebilirim.

Hem yýl sonu hedeflediðim %30 kazancý elde edebileceðim konusunda artan oranda umutsuz olduðumu arada sýrada belirtiyorum.

Hemde 90 binde 2 kez silkeleme ve çýkýþta fazla sevinmiþ gibi davrandým. Yani iyi bir çýkýþ geliyor izlenimi vermiþ olabilirim. Netçede biraz sýkýntýdan kurtulunca insanoðlu ister istemez seviniyor. Sevinci biraz abarttým gibime geliyor. Elimizde olan biþey deðil, hormonal.

Sadece kafama takýldý. Böylede süper ötesi sorumluluk ve vicdan sahibi bi insaným. Ýnsan demek de ayýp oluyor artýk ya.! süperman mi desem. Her neyse sonra karar veririm.

Temel hedef ve beklenti hiç deðiþmedi. Sadece beklediðim kazanç oraný azaldý ve yýl sonu oturup ne yapmam gerektiðine yeniden karar vereceðim. Banka bilançolarý kapanmadan önce. Aralýkta kapanýyorduda günü neydi hatýrlamýyorum, bulmam lazým. Önceki planým, aralýkta hisse portfoy boþaltýp, tamamen altýna ve belki EMTIA ya geçmek ti.

Ekonomik veriler, USD krizi çýkýnca beklentimden çok daha hýzlý kötüye gitti. Bu kolay tahmin edilebilecek biþey deðil. Orta uzun vadede gelecekti ama brunson olayý ve 6 kasým abd seçimi, bizim USD krizini öne aldý. Benim yapabileceðim biþey yoktu, beklemekten baþka. netçede aracý kurumda çalýþmýyorum, bu iþten maaþ almýyorum.

Þimdide haberlere odaklanalým biraz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Eylülde cari fazla vermiþiz ama hesap yöntemi saçmalýk. Ýçine neyi katýyorlar neyi katmýyorlar bilemiyorsun. Zaten tüm devlet verileri inandýrýcý deðil.

Geçen yýllarda koç holding sahiplerinden biri egea ile övünürken "motor hariç %60 yerli" diyerek alkýþ almýþtý. Motor arabanýn parçasý deðil anladýðým kadarý ile. Bizim cari denge rakamlarýnýda faiz hariç hesaplýyorlar. Faize ödediðimiz parayý aðaçtan topladýðýmýz için olsa gerek.

Faizi katmama alýþkanlýðýný, bu faizi cebe indirenlerin yarattýðýný söylememe gerek yoktur herhalde. Yahudi ekonomi kanallarý faiz hariç demeyi bize normalmiþ gibi öðrettiler. Faizin çoðu onlarýn cebine giriyor. Halk tepki oluþtursun, hedef alsýn istemiyorlar.

Faizi yok edeceðini söyleyen, faiz düþmaný akp döneminde, 160 milyar dolar faiz ödedik.
    Korkunç bir para. Bu ülkenin en büyük sanayi þirketlerini bu parayla yeniden kurarsýn. Korkunç bir soygun.

Ayný þekilde yurt dýþýndan 160 milyar dolar faiz kazancý elde etmiþ olsaydýk, verdiðin faiz soygun deðildi. Ama yahudiler sistemi öyle kurmuyorlar, para hep onlara doðru akýyor, sanada bunu normalmiþ gibi öðretiyorlar. Medyalarý bu iþe yarýyor, tarikat liderlerini bu amaçla eðitip besliyorlar. Seni þartlandýrmak için.

Neyseki ben varým.... Tamam geçti...

Konu neydi.

Simetrik üçgene bi bakayým. En son 90.700 görmüþtüm alt bandý. 93 den dönerse, güzelim simetrik üçgeninde içine etmiþ olacaklar. Ne anlama gelir, hem alçalan tepeleri daha aþaðýdan bozdular yani satýcýlar fazla hevesli gibi, hemde yükselen tepeleri fazla yukardan bozmuþ olacaklar, alýcýlar fazlamý hevesli.?

Her neyse... zaten bekliyoruz, ne olacaksa olacak.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bloomber e þaþýyorum. "12 gündür petrol fiyatlarý düþüyor" yazmýþlar. Geçen günde düþüþ rekoru kýrýyor filan yazýyordu.

Fiyata bakýyorsun 69.5
    40 dan 72 ye gelmiþ sonra haftalardýr 70 - 72 aralýðýnda dolanýyor. Þimdi 69.5 görünüyor. bu rakamýda günlerdir rekor diye anlatýyorlar bitiremediler. Sanýrým haber abd den servis ediliyor. Bunlarda yayýnlýyorlar.

Sebebini yazmýþtým. Dünyadaki yahudi medyasý, siyonist yani dünyaya hakim olmaya çalýþan yahudilerin çýkarlarý doðrultusunda çalýþýr.

SOn yýllarda abd, suriyede Rusya ve Ýrana yenildi. Rusya ve Ýran petrol ve gazla ayakta duran 2 ülke. Petrol ve gazlarý olmasa, dýþ ülkelerde operasyon yapacak paralarý olmaz.

ABD de, bu 2 ülkenin petrol gelirlerini yok etmeye çalýþýyor.

40 USD ye kadar düþürdüler ama sonra arap baharý çýkarýnca petrol 72 ye kadar çoktý. Tabi petrol takibimde olan biþey deðil, farklý fiyatlar olmuþsa da bilmiyorum zaten önemlide deðil. Aklýmda kalanlar bunlar.

ABD yani yahudiler, þimdi yeniden 40 USD ye petrolu düþürmeye çalýþýyor.

Bizim hükümetle damadýnýn çok iþine yarar. Petrol 40 a inerse, bizim petrol ve gaza verdiðimiz para azalýr. Hükümetde petrole vermedikleri kadar para kadar para bulmuþ olurlar. Ne kadar sevineceklerini hayal edebiliyormusunuz.? bize bi faydasý olmaz. 20 kuruþ düþer belki fiyatý.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 54/853 ÝlkÝlk ... 444525354555664104154554 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •