Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 540/853 ÝlkÝlk ... 40440490530538539540541542550590640 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 4,313 - 4,320 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TV yorumcularýný dinliyorum. Sonuçlarý sebep gibi görmeye baþladýlar.

Borsa ne olacak diye soruyorlar. Cevap: "Borsa yükselmek istemiyor bu durumda borsa yükselmeyecek" anlamýna gelecek cevaplar geliyor.
    Daha kötü cevapda var. "borsada yeni hikaye yok, o sebeple yükselmiyor."

Borsanýn temeli ne.? Þirketler. Endeksi yükseltip düþüren ana temel sebep ne.? Borsadaki þirketlerin kazanç ve zararý. Baþka hiç bir þey deðil. Geri kalan herþey talidir. Ana sebep bilançolardýr.

Beklentilerde ilerde bilançonun alacaðý þekli tahmindir. Yani yine bilanço.

Pandemi çýktý, pandemiden kazanç saðlayan þirketler yükseldi.
    Suriyeye saldýrdýk, bu savaþta para kazanan þirketler yükseldi.
    Patron deðiþti, çok kötü ünvanlý patron geldi, beklenti bozuldu. Bilanço bu kötü patrona raðmen iyi geliyorsa yine þirket yükselir.

Gelmeye çalýþtýðým þey þu. Ana hikaye þirket bilançolarýdýr. Geri kalan her hikâye, bilançoyu etkileme ihtimali olan beklentilerdir. Ýkinci plandadýr. Aslýnda bunu daha anlaþýlýr yazmam lazýmda, umarým anlaþýlmýþtýr.

"Yaw ben þu þirkette, þu sebeplerden dolayý bilançonun bozulacaðýný bekliyorum."
    Eðer o þirkette bilanço iyiye gitmiþse senin beklentin ikinci planda kalmýþtýr. Beklentin gerçekleþmemiþtir. Yani beklentiler, bilanço gerçekleþmelerinden sonra gelir. Asýl oðlan her zaman bilançodur.

Þimdi baðlayayým.

"Borsada hikaye yok" diyen labunyalara kýzdým o sebeple bu yazýyý yazýyorum. Açýklanan büyük þirket bilançolarýna baktým. Satýþlar %50 civarý artmýþ, kazançlar bir tanesi hariç geri kalaný uçmuþ kaçmýþ. Ki ilk çeyrek baz etkisinin az hissedildiði çeyrek. Asýl baz etkisi ikinci çeyrekte görünmeye baþlayacak ve bilançolar dahada iyi gelecekler.

Bilançolar bu kadar iyi geliyorken "Borsada hikaye yok" diyen labunyalar hakkaten nerede çalýþtýðýný unutmuþ olmasý gerekir.

Bu hafta büyük bankalarda bilanço açýklanmaya baþlanacak. Aslýnda onlarýn bilançolarýna baktýktan sonra bu yazýyý yazmam gerekir ancak bankalarýn F/K larý komik düzeyde. Kârlarýnýn azalmasý bekleniyor ama bu F/K larla kârlarý azalsada bedavalar.

EK: Bu yazý yanlýþ anlamaya müsait oldu.
    Olmasý gerekeni yazdým. Olmasý gereken açýklanan ve açýklanacak bilançolara baðlý hareket. Ana unsur bu olmalý, geri kalan ikinci planda olmalý.
    Diðer tüm sebeplere baðlý hareketler sunidir. Eni sonu gerçek yola dönülmeli.
    Ancak bizde istisnai durumlar ana durum haline kolaylýkla gelebiliyor. Tüm dünyada Ýnsanlarýn %80 i kolaylýkla gerçek dýþý yönlendirilebiliyor. Bir tiyatro yaratýp bu tiyatro içinde insanlarý inandýrýp istediðiniz yere götürebilirsiniz. Özellikle medya elinizdeyse, insanlarý istediðiniz yere sürükleyebiliyorsunuz. Ortada devlet olmayýncada yanlýþ yöne giden sürü haline kolaylýkla gelebiliyorsunuz. hatýrlatayým, olmasý gerekeni söyledim, olaný deðil.

.
    Son düzenleme : alicemal; 28-04-2021 saat: 11:05.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    bende hata yaaprým ve hatamý kabul ederimi karýnca duasý gibi ve silik yazýnca aslýnda hatalarýmý kaul etmem yüzüme vurulmasýndanda hoþlanmam hatalý olduðumu anlayýncada kerhen kabul ederim manasý çýkmaz deðil mi

Ýyi yakalamýþsýn. Orada hata yapmýþým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    siyonist kanal hiç durmadan abd kripto paralarýnýn(kripto para, dijital para) reklamý yapýp duruyor.

Durmadan bu konuyu iþleyen insanlarý çýkarýyor. Tamamen algý yaratýp halký hazýrlamak ve devleti etkilemek amaçlý. Amaçlarý abd dijital paralarýný bizim devlete kabul ettirmek. Halk'a çoktan kabul ettirdiler.

Bunlar yýllardýr bu konuyu iþleyerek halký abd dijital parasýna hazýrlýyorlar. Bunlardan hiç "bizim devlet kendi dijital parasýný çýkarmalý" cümlesini duydunuzmu.? Ben duymadým.

Çýkardýklarý insanlar abd dijital paralarýndan kazanç elde eden insanlar. Bir kýsmýda TC kimlikli olmalarýna raðmen direk abdye ingiltereye çalýþan insanlar. Dijital para altyapý iþlemi yapan türk firmalarýnýn arkasýnda abd nin olduðundan eminim. abd ve ingiliz taktiðidir bu yöntem.

Benden baþkada itiraz eden varmý bilmiyorum. Medyada görmedim.

Ýtiraz ettiðim dijital paralar deðil. Dünya oraya gidiyor. Ýtiraz ettiðim, biz kendi dijital paramýzý yaratacaðýmýza abd dijital parasýný kabul etmemiz.
    Yannýþ anlama olmasýn.

Çin kendi dijital parasýný çýkardý, sanýrým 1 yýldýr kullanýyor ve çevre ülkelere kabul ettirmeye çalýþýyor. Ýsveç ve Japonya kendi dijital paralarýný üretme çalýþmasýna baþladý. Doðru olan, bu ülkeye faydasý olacak olan o. Yapmayýn etmeyin.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    aydýn doðan hayraný Yýlmaz Özdil'in bugünki ve dünki yazýlarý, batýlý taktiði (aslýnda ibrani taktiði) hakkýnda biþeyler öðrenmek isteyenler açýsýndan bilgi dolu. Birde kurnazlýk yapmýþ, TR de 170 yýl önce Türkiye topraklarýný ele geçirmek amaçlý açýlan misyoner okullarýný yazmýþ ama isimlerini vermemiþ. Verse pek çok arkadaþý ve iþvereni rahatsýz olacak. O okullar hala var. Medya, finans, siyaset bu okullardan mezun olanlarla dolu. Büyük þirket patron ve bebeleri hep bu okullardan mezunlar özellikle ibrani, rum ve ermeni kökenli olanlar.

Linki burada. 2 adet yazý. Birinci yazý abd(ibranilerin) taktiði hakkýnda bilgi veriyor. Sistem nasýl iþliyor. Sisteme dikkat edin.

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarl...dahafazlahaber

ve

Yanlýz burada bir çeliþki var, hem abd ye karþý olup hemde aydýn doðan seviciliði yapamazsýnýz.

aydýn doðan'ýn içinde olduðu devletten beslenen grup, abd-ingilterenin nin yan ürünüdür. Hem abd ye karþý geliyor, hem abd yi seviyor, böyle bir acaip durumun içinde. Ya ne halt yediðinin farkýnda deðil yada ben hayal dünyasýnda yaþýyorum. Ýkiside mümkün. Adamýn üretimine bakarsak, benim hayal dünyasýnda olduðum seçeneði aðýr basýyor. Sýk sýk kendimden þüpheye düþtüðümü söyleyebilirim.

Benzerini ermeni kökenli soner yalçýn'ýn odaTV haber sitesi yapýyordu.
    Her sene, öldürülen ermeni gazeteci hrant dinkin aylarca haberini yapýp aktif tutuyorlardý. Türk milleti unutsun istemiyorlardý, medya yolu ile psikolojik baský vardý odaTV yi okuyanlara yani vatandaþa.

Onlara þuna benzer bir yanýt yazdým.
    "Emþerim, hrant dink ve o dönem öldürülen tüm aydýn denilen insanlarý kim öldürdü.? batý gizli servislerin emrindeki fetö katilleri. Bu ortaya çýkmadýmý.? Çýktý. peki Türkiyedeki ermenileri ve pkk yý kim para verip örgütleyip Türk halkýnýn üzerine salýyor.?(bakýnýz özdil yazýsý) batý gizli servisleri. Sonuçta sizi Türkiye zayýf kalsýn parçalansýn diye kullanan batýlýlar ve ruslar. hrant dinki öldürende batýlýlar. O zaman ne halt yemeye bize baský yapýyorsunuz.? Derdiniz varsa gidin abd ile halledin."
    Anlamýna gelecek þeyler yazmýþtým. Öz buydu.

Benim yazýdan sonra hrant dink anma günlerini çok azalttýlar. Aylardan günlere indirdiler. tabi sebep ben deðildim, ayný tarihte soner yalçýn'a tarikatlar tarafýndan ölüm tehditleri savruldu, oda kendine gelme ihtiyacý hissetti diye düþünüyorum.

soner yalçýn ve yýlmaz özdil davranýþ tarzlarý benzer gibi gördüm.

Özdil dayaðý yiyene aðlayýp dayaðý atanýn evinde yaþýyor(medya ve yahudi þirketleri patronlarý). Yalçýn ise dayaðý yiyen biziz, dayaðý atan abd, suçlu bizmiþiz gibi dayaðý yiyene baský kuruyor.
    Bilinçlimi yapýyorlar acaba.?

Gördüðünüz üzere, adamýn tüm yazýlarýný okuyorum ama kör deðilim. Kötü yanlarýný görüyorum yazýyorum. Biat emiyorum. biat etsem bu sefer o beni bir sürüye sokup saðacak. Özdil akp sayesinde dolar milyoneri oldu. akp ye kýzanlar, akp den korkanlar, en çok "Atatürk" diye baðýran Özdil olduðu için onun çevresine toplandýlar. Oda korkmuþ zayýf durumdaki sürüyü görünce paraya çevirdi.

.
    Son düzenleme : alicemal; 28-04-2021 saat: 13:33.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIOEN,
    Halka arz edilmiþti ve bugün iþleme açýldý. Þu an %3 ekside.

Halka arzlarda tavan tavan olayý bittimi.? Bilmiyorum belki bu þirkete özeldir.

Ziraat GYO halka arzýnda talep toplama da bu hafta sonuna kadar devam edecekmiþ.

AYDEM yarýn iþleme açýlacak, bakalým onda durum ne olacak.?

BIOEN den sonra AYDEM de ilk iþlem gününde eksi devam ederse, gören artýk yeni halka arza girmez. Eðer çok ucuza halka arz edilmiyorsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün hacim yine düþük. Yerli sattý, yabancý satmadý. Belki biraz aldý.

Yerli yine halka arz için satmýþ olmalý. Bu hafta sonuna kadar ziraat GYO nun halka arzý talep toplama var. Yerli bu sebeple satmýþ olmalý. Normalde halka arzlara kadar yerli hep alýcý taraftaydý.

Eskidende halka arz vardý ve endeksi etkilemezdi. Þimdi niye etkiliyor.?
    Sebebi yeni para giriþinin durmasý olabilir.

BISTi büyük oyuncular aþaðý yukarý salladý durdular. Kredili oynayanlarýn ebesini bellediler. Kredisiz KY lerin para kazanma umutlarýný kýrdýlar. BIST yönetimi saksý gibi seyretti. Hali ile yeni para giriþi olmuyorsa tamamen BIST yönetimi sebebi ile yada tayyip yüzündendir. tayyip aylardýr KOBÝ lere kolay þartlarda yeni kredi daðýtmadý. o paralarýn çoðu BIST ve dovize gitti.

BIST yönetimi FON kurup büyük oyuncu ve yabancýlarýn BISTi manipule etmelerine izin vermeseydi, GÜVEN OLUÞURDU, bunun sonucundada BISTe para girmeye devam ederdi, oyuncu sayýsý artmaya devam ederdi, yabancý FON larda gelmeye baþlardý, gelen para artýnca arzlarda artardý ve BIST etkilenmezdi, yeni giren para arzlarý fazlasý ile karþýlardý.

Oyuncu mutlu, aracý kurumlar mutlu, bist yönetimi mutlu, tayyip mutlu olurdu.

Her neyse, ayný þeyleri tekrarlayýp duruyorum. Saksýnýn karþýsýna otur, 10 yýl ayný þeyi söyle, papaðan olsa anlar, saksý anlamaz.

Cumaya kadar talep toplama var.
    Yukarýda yazdýðým gibi yarýn aydem de eksi devam ederse, halka arza girecek olanlarýn kafa artýk basmýyor demektir.

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    aydýn doðan hayraný Yýlmaz Özdil'in bugünki ve dünki yazýlarý, batýlý taktiði (aslýnda ibrani taktiði) hakkýnda biþeyler öðrenmek isteyenler açýsýndan bilgi dolu. Birde kurnazlýk yapmýþ, TR de 170 yýl önce Türkiye topraklarýný ele geçirmek amaçlý açýlan misyoner okullarýný yazmýþ ama isimlerini vermemiþ. Verse pek çok arkadaþý ve iþvereni rahatsýz olacak. O okullar hala var. Medya, finans, siyaset bu okullardan mezun olanlarla dolu. Büyük þirket patron ve bebeleri hep bu okullardan mezunlar özellikle ibrani, rum ve ermeni kökenli olanlar.

Linki burada. 2 adet yazý. Birinci yazý abd(ibranilerin) taktiði hakkýnda bilgi veriyor. Sistem nasýl iþliyor. Sisteme dikkat edin.

ve

Yanlýz burada bir çeliþki var, hem abd ye karþý olup hemde aydýn doðan seviciliði yapamazsýnýz.

aydýn doðan'ýn içinde olduðu devletten beslenen grup, abd-ingilterenin nin yan ürünüdür. Hem abd ye karþý geliyor, hem abd yi seviyor, böyle bir acaip durumun içinde. Ya ne halt yediðinin farkýnda deðil yada ben hayal dünyasýnda yaþýyorum. Ýkiside mümkün. Adamýn üretimine bakarsak, benim hayal dünyasýnda olduðum seçeneði aðýr basýyor. Sýk sýk kendimden þüpheye düþtüðümü söyleyebilirim.

Benzerini ermeni kökenli soner yalçýn'ýn odaTV haber sitesi yapýyordu.
    Her sene, öldürülen ermeni gazeteci hrant dinkin aylarca haberini yapýp aktif tutuyorlardý. Türk milleti unutsun istemiyorlardý, medya yolu ile psikolojik baský vardý odaTV yi okuyanlara yani vatandaþa.

Onlara þuna benzer bir yanýt yazdým.
    "Emþerim, hrant dink ve o dönem öldürülen tüm aydýn denilen insanlarý kim öldürdü.? batý gizli servislerin emrindeki fetö katilleri. Bu ortaya çýkmadýmý.? Çýktý. peki Türkiyedeki ermenileri ve pkk yý kim para verip örgütleyip Türk halkýnýn üzerine salýyor.?(bakýnýz özdil yazýsý) batý gizli servisleri. Sonuçta sizi Türkiye zayýf kalsýn parçalansýn diye kullanan batýlýlar ve ruslar. hrant dinki öldürende batýlýlar. O zaman ne halt yemeye bize baský yapýyorsunuz.? Derdiniz varsa gidin abd ile halledin."
    Anlamýna gelecek þeyler yazmýþtým. Öz buydu.

Benim yazýdan sonra hrant dink anma günlerini çok azalttýlar. Aylardan günlere indirdiler. tabi sebep ben deðildim, ayný tarihte soner yalçýn'a tarikatlar tarafýndan ölüm tehditleri savruldu, oda kendine gelme ihtiyacý hissetti diye düþünüyorum.

soner yalçýn ve yýlmaz özdil davranýþ tarzlarý benzer gibi gördüm.

Özdil dayaðý yiyene aðlayýp dayaðý atanýn evinde yaþýyor(medya ve yahudi þirketleri patronlarý). Yalçýn ise dayaðý yiyen biziz, dayaðý atan abd, suçlu bizmiþiz gibi dayaðý yiyene baský kuruyor.
    Bilinçlimi yapýyorlar acaba.?

Gördüðünüz üzere, adamýn tüm yazýlarýný okuyorum ama kör deðilim. Kötü yanlarýný görüyorum yazýyorum. Biat emiyorum. biat etsem bu sefer o beni bir sürüye sokup saðacak. Özdil akp sayesinde dolar milyoneri oldu. akp ye kýzanlar, akp den korkanlar, en çok "Atatürk" diye baðýran Özdil olduðu için onun çevresine toplandýlar. Oda korkmuþ zayýf durumdaki sürüyü görünce paraya çevirdi.

.
    Evine hýrsýz giren Nasrettin Hoca'yý komþularý tedbir almamakla suçladýlar. Biz bu fýkrada Nasrettin Hoca'nýn kývrak zekasý ve hýrsýza odaklandýðýmýz için komþularýn söylediklerini görmezden geldik. Bizim evimizin kapýsý penceresi her yeri açýk ve muhtemeldir ki Nasrettin Hoca'dan beri de tedbir almak gibi bir huyumuz yok.Bu durumu gören hýrsýzýn, durumdan faydalanmamasý imkansýz,sabahlara kadar siyonistlere sövsek de faydasýz.
    Adamlarýn iddilarýna karþý tek söylemimiz "arþivleri açtýk gelin inceleyin" demek. Ýncelemiyorlar,zorla mý? Ýncelemiyorlarsa,en etkili yerlerde çýk açýkla arþivler ne söylüyor. Arþivlerde ne olduðunu,konuyla ilgili biravuç insan dýþýnda bilenimiz var mý? 2 milyon Ermeni'ye ne oldu sorusuna lisedeki çocuk bile cevap verebilir durumda olmalý ki, devlet olarak o Biden'i dünyanýn önünde yalancý çoban konumuna düþürebilelim. Ha tabi iþ gerçeklerden bahsetmeye gelince,milliyetçilere dokundurup vatan haini olmak varsa iþin ucunda,bu topa kimse giremez haliyle. Milliyetçilerin kafasýný deðiþtirmeleri lazým,bu zihniyet bizi sadece geri götürüyor. Ayný durumu Kürt sorununda da yaþýyoruz. Bu kafayla çözülecek olsa 40 senedir çözülürdü. Kendi hatalarýmýzý da konuþamadýðýmýzdan,haklý davamýzda haklýlýðýmýzý ortaya koyamýyoruz. Her iki sorun için de çýkýp biz bu hatalarý yaptýk,onlar da þöyle þöyle yaptý,þu iddialar bu yüzden yalandýr,zaten bu tür olaylarýn olmamasý için kanunlarýmýz, devlet düzenimiz, toplum yapýmýz, þöyle þöyledir deyip hýrsýzý yaka paça etmek çözümdür, bana kalýrsa. Duymazdan,iþitmezden mi geliyorlar, çýkar BM önünde konuþursun bunlarý,duyulacak heryerde sesini yükseltirsin,bir çaba gösterirsin en azýndan.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cumartesinin yazýsýna katýlýyorum.

Bizdeki partileri üretenlerde batýlýlar(gerçekte yahudiler) olduðu için, hiç bir sorunda hiç bir yere varamýyoruz. Çözüm çýkmýyor. Çözüm çýkaran istisnai ortam oluþsa(devrim arabamýz ve ilk hürkuþ uçaðýmýz), ülkemizi parsellemiþ olan yahudiler anýnda alaþaðý ediyorlar. Çünki partilerde büyük güçleri var, dev þirketlerimiz yani para güç onlarda, halký yönlendirme aracý medya onlarda.

Partiler sadece sopa(araç), sopayý tutan yahudiler. Sopaya ne kadar saldýrýrsan saldýr, sopa kýrýlýr, yeni sopa ellerine alýrlar. Sopayý tutaný bilmemiz gerekir.

Benim amacým o, sorunlarý çýkaran kaynaðý bilmenizi saðlamak. En tepedekini görmenizi saðlamak.
    Karanlýðý yaratan kaynaðý kenara çekersek, güneþi göreceksiniz. Ben görüyorum, sizde görün.
    Sopayla uðraþmayalým, sopayý tutaný bilelim.

Oylarým yeterli deðil.

Sayfa 540/853 ÝlkÝlk ... 40440490530538539540541542550590640 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •