Aslýnda benim anlatmaya çalýþtýðým. Sorun ülkelerde yada kullanýlan gruplarda deðil. Kullananlarda.
Bir sopa alýp birine vursan, suçlu sopamý olur, vuran kiþimi.?
Ýþte, ermeni'yi, rum'u, gürcü'yü, arab'ý, kürd'ü sopa olarak kullananlara bakmak gerekir. Suçlu onlar. Arabý kullananda onlar.
ermeniyi 110 yýl kadar önce ruslar kullanýp üzerimize saldýrtýyordu. Sonra ingilizler, sonra abd liler ermeni yi kullanýp bize saldýrttý. En sonda fransýzlar ermeni soyunu kullanýp Azerbaycan'a saldýrttýlar.
Peki nasýl tüm ülke insanýný kullanabiliyorlar.?
Tüm milleti saldýrýya ikna etmen gerekmiyor. mesela, ermeni ülke halkýnýn tamamýný azerbaycan'ýn gerçekte düþman olduðuna ikna etmen gerekmiyor.
Devletin baþýndaki soysuz üç beþ kiþiye 10-20 milyon dolar-avro ver. Sonra devletin baþýndaki o üç beþ soysuz, önce yalanlarla milleti bir ülkeye düþmen ediyorlar, sonrada saldýrýyorlar milletçe. Gazete ve TV leride bu yönlendirme, þartlandýrma için kullanýyorlar. O iþede para gerekiyor ama bunlarda para bol ve medya zaten onlarýn elinde.
Suç yönlendirilen halkta deðil, yönlendirenlerde. Ne arap halký suçlu, ne kürt halký.
Þimdi bizdeki siyonist kanallara bakýn, 100 yýldýr 7/24 bu halký bazý þeylere þartlandýrdýlar. Doðru bildiðiniz pek çok þey aslýnda þartlandýrmaya uðramanýz sebebi ile.
Neyseki keçi var. Halledecem. Bende.![]()
Ben ne dediðini anlýyorum ancak anlatmak istediðim mesele þu bazý insan topluluklarý vardýr 10 kiþi toplanýr 1 kiþiyi döverler ve elindeki malý alirlar ve yerler, evdeki çocuklarina kadar herkes ne yaptýðýný bilir ama acimazlar ,merhamet etmezler dolayýsý ile bu davranýþ o toplumlarda normallesir ve sýradanlaþir ve o topluluklar adileþir mesela 10 tane ******** esnaf bir blr irlandaliyi yýllar önce Aksaray da soplarla dövmeye çalýþtý adam bunlarý benzetti koluda kýrýldý ama bu kadar adam 1 kiþiye saldýrmak erkeklik mi diye sormadi kimse maalesef bu karaktersizlikler toplumlara yapýþýr kalýr alýþkanlýk olur , neyse fazla karýþtýrmadan kapatayým .
desidero, israili-yahudileri diyorsun, o konuda katýlýyrum. kürt'ü ermeniyi, rumu, arabý kullanýp üzerimize saldýrtanlar onlar zaten.
---
ayhan altýn ve dovizin sýrtý yere gelmeyecek anlaþýlan. Yannýz nato zirvesinde tayyip ülkeyi teslim ederse baydýn'ao zaman iþler terse dönebilir.
Bilançolar iyi geliyor, baz etkisi dolayýsý ile önümüzdeki çeyrekte iyi gelecek.
Vaka sayýlarý hýzla düþüyor, tam kapama sonrasý tayyip cývýtmazsa ve aþý gelirse düþmeyede devam eder. vakalarýn düþmesi turizmi ve ulaþtýrmayýda biraz iyileþtirir.
Ülke açýsýndan bunlar iyi þeyler. Zaten BIST açýsýndan ana maddelerde bu ikisi.
TV de ekonomi kanalýna bakýyorum, "abd enflasyonu yükseliyor hepimiz mahfolacaðýz" yayýný yapýyorlar. Ýyileþen Bilançolarý açýklarken yorum yapmýyorlar "iyi geliyor dahada iyileþecek" demiyorlar ama abd ile ilgili haberleri yorum katarak "biz mahfolacaðýz" sonucu çýkaracak þekilde veriyorlar.
Peki bunlarýn amacý ne.? abd ye çalýþtýklarýný zaten her hareketleri ile belli ediyorlar amaçlarý biden'ýn elini kuvvetlendirmek. Milleti ne kadar çok korkuya þartlandýrýrlarsa biden'ýn eli o kadar kuvvetli olur. biden tayyip görüþmesinden önce doviz ne kadar yukarýda olursa dolayýsý ile enflasyon ne kadar yukarýda olursa biden o kadar avantajlý olacak.
Bunlarý dinlememek için alternatif Ekonomi Haber kanalý arýyorum. Yok. Bir tek bunlar geniþ ve olabildiðince doðru haber veriyorlar. Yanlýz haberleri kendi çýkarlarý doðrultusunda eðip büküp iyi veya kötü tarafýndan ele alýyorlar. Bu þekilde halký farkettirmeden þartlandýrýyorlar.
Diðer ekonomi kanallarýna bakýyorum. Bir kýsmý siyasetçinin elinde aðýr taraflý haber veriyor, eksik ve dar bilgi veriyor. Diðer kanallara bakýyorsun fetö veya diðer çýkar gruplarýnýn elinde yalan yanlýþ eksik fazla bilgi veriyorlar. Yine maaalesef siyonist kanala mahkum oluyorsun. Adamlar açýksa senin ve halkýnýn geleceðini çalýyorlar hemde senin paranla, ama kuzu kuzu seyretmek zorundayým.
Alicemal bugün dolar üzerinden bicisim borsaya çarpabilir dikkatli ol sahile koþmaya ve kum torbasýna gitme
bir halt olacaðý yok.
Evet TV lerden þu anda verilen korku o.
biden - tayyip görüþmesi için halký korku ile þartlandýrýyorlar. Bu korku dovize hücumu getiriyor. Halk saldýrýyor dovize ama kurumsallar daha mantýklý davranýyor. Çok hýzlý yükseleceðini sanmam.
Yabancýlarýn banka alýp almayacaðý maçý belirleyecek. bende bilmiyorum ne olacak. Veriler ortada ama yabancýlarýn hareketleri belli olmuyor.
Tamam enflasyon artýyor ama bilançolar ve vakalarýn düþmesi durumu dengeleyip artýya geçiriyor.
Her neyse þu aralar keçiden daha çok koyun durumundayým. Koyun gibi bekliyorum, ya kasap gelecek ya ot gelecek.hisse senedi olanlar için sorun yok, viop çular için sorun. Hem longcular hem kronik shortçular için. Orta uzun vade saðlýklý Trend olmadýðýndan 2 taraf da rahat edemiyor.
Yer Ýmleri