Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
17,30 9.98% 29,56 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 504,02 Mn 6,02 / 6,39
2,90 -9.94% 883,30 Mn 2,90 / 3,13
1.351,00 -9.81% 173,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
21,66 -8.84% 250,63 Mn 21,42 / 24,44
6,51 -8.44% 93,23 Mn 6,42 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,21 4.9% 21,55 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,62 Mr 317,75 / 322,25
12,96 8.63% 5,44 Mr 11,64 / 13,12
196,20 2.19% 4,70 Mr 189,40 / 197,00
412,50 0.36% 4,13 Mr 407,00 / 416,25
18,42 -0.86% 470,87 Mn 18,28 / 18,66
77,80 -0.38% 2,98 Mr 77,40 / 78,50
196,20 2.19% 4,70 Mr 189,40 / 197,00
747,00 0.13% 1,45 Mr 742,50 / 752,00
93,50 0.32% 217,20 Mn 92,75 / 94,05
115,80 -0.17% 97,42 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 114,96 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 109,21 Mn 10,71 / 10,82
81,85 0.55% 213,83 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 588/853 ÝlkÝlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 4,697 - 4,704 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son abd enflasyon verisi açýklandýðýndan beri, S&P vadelide korku var. 5 dakkalýk grafikte çizgiler uzamaya baþladý. Uzayan çizgiler korkuyu gösteriyor.

USD/TL ye satýþ gelmiþ onuda yeni fark ettim. Bu sabah resmi kurumlarla iþim vardý, pek kafayý toparlayamadým. Bide þu bey-pazarý reklamýný görünce tepem atýyor. TV reklamlarý çok pahalýdýr, bir maden suyu nasýl bu kadar çok reklam verir anlamýyorum. Aylardýr her gün her saat ekranda. Onlarca milyon dolar vermiþ olmalý.

TV Kanalýna ödediði bu parayý, maden suyunun fiyatýna ekleyip sizden alacak. Fiyat ayný ise kaliteden çalýp yine size geçirecek. Tabi bu durum genel yaklaþým. Maliyeti diðer firmalardan çok düþüktür, neticede doðadan çýkarýlan yada alýnan biþey. Çok ucuz maliyeti sayesinde TV lere onlarca milyon USDlik reklam veriyordur. Ama böyle durum istisnadýr. Birde kaslý bi kabadayý tipli adamý koymuþlar. Ýçin der gibi deðilde içmeyin der gibi bir reklam olmuþ. Sadece kadýnlaramý içirmeye çalýþýyorlar nedir.

Mesela balparmak bal reklamý TV lerde yýllardýr var. Fiyatý en pahalý bal. kalite farkýndanmý.? Hayýr, TV kanalýna ödediði milyonlarca dolarý sizden alýyor. Fark o. tabi her bal ayný kalitede deðil, güvenilir bal markalarýný kast ediyorum.

TV kanallarýnda reklamý olan ürünü, eðer ayný kalitede alternatifim varsa almam. TV kanalýna reklam için ödediði onlarca milyon USD yi benden çýkaracaðýný bilirim.

Lütfen bilinçli tüketici olalým yaw.

Mesela hepsi-burada sitesini cuma günü þikayet ettim. Bu ikinci þikayetim. Daha önce bahsettiðim https://www.sikayetvar.com/ sitesine þikayetimi yazdým. Bu siteye yazmak, polise, mahkemeye gitmekten daha etkili olduðunu yazmýþtým.

Satýn aldýðým damla sulama sisteminin faturasý gelmedi. Siteye yazdým kaale almadýlar. sikayetvar sitesine yazdým, hepsi-burada dan hemen bugün aradýlar. "ilgileneceðiz dediler."

Fatura kesmeyen satýcý, o satýþtaki vergiyi cebe indirir. Sizin ödediðiniz paranýn içinde vergi de var. O vergiyi fatura kestiðinde devlete ödemesi gerekir, kesmezse ödemez. Cebinde kalýr.

Satýcýlar vergi ödemeyince devletin kasa dolmaz. kasa dolmayýnce devlet yeni vergiler çýkarýr, mevcut vergileri artýrýr ve satýcýlarýn ödemediði parayý hepimizden ilave vergi ile alýr.

Ne oldu.

Devlet aracýlýðý ile para benim cebimden çýktý, satýcýnýn cebine girdi. Ben fakirleþtim, satýcý zenginleþti. Aracýlýðý devlet yaptý. Fatura kesmeyenin peþine düþüp cezalandýrmak yerine, ilave vergi salarak dürüst üretenleri cezalandýrdý.

Devletinde dahil olduðu soygun yöntemlerinden en yaygýn olaný bu. Küçük küçük ama her gün yüz milyonlarca fatura kesilmiyor. parasý vergi kaçýramayanlardan yani maaþlý kesimden ve dürüst ahlaklý esnaf, tüccar ve kurumlardan çýkýyor. Yani dürüst üreticilerden çýkýyor, ne üretirse üretsin.

Nerden girdim nerden çýktým. Yetenek meselesi. [emoji58]

2.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Son abd enflasyon verisi açýklandýðýndan beri, S&P vadelide korku var. 5 dakkalýk grafikte çizgiler uzamaya baþladý. Uzayan çizgiler korkuyu gösteriyor.

USD/TL ye satýþ gelmiþ onuda yeni fark ettim. Bu sabah resmi kurumlarla iþim vardý, pek kafayý toparlayamadým. Bide þu bey-pazarý reklamýný görünce tepem atýyor. TV reklamlarý çok pahalýdýr, bir maden suyu nasýl bu kadar çok reklam verir anlamýyorum. Aylardýr her gün her saat ekranda. Onlarca milyon dolar vermiþ olmalý.

TV Kanalýna ödediði bu parayý, maden suyunun fiyatýna ekleyip sizden alacak. Fiyat ayný ise kaliteden çalýp yine size geçirecek. Tabi bu durum genel yaklaþým. Maliyeti diðer firmalardan çok düþüktür, neticede doðadan çýkarýlan yada alýnan biþey. Çok ucuz maliyeti sayesinde TV lere onlarca milyon USDlik reklam veriyordur. Ama böyle durum istisnadýr. Birde kaslý bi kabadayý tipli adamý koymuþlar. Ýçin der gibi deðilde içmeyin der gibi bir reklam olmuþ. Sadece kadýnlaramý içirmeye çalýþýyorlar nedir.

Mesela balparmak bal reklamý TV lerde yýllardýr var. Fiyatý en pahalý bal. kalite farkýndanmý.? Hayýr, TV kanalýna ödediði milyonlarca dolarý sizden alýyor. Fark o. tabi her bal ayný kalitede deðil, güvenilir bal markalarýný kast ediyorum.

TV kanallarýnda reklamý olan ürünü, eðer ayný kalitede alternatifim varsa almam. TV kanalýna reklam için ödediði onlarca milyon USD yi benden çýkaracaðýný bilirim.

Lütfen bilinçli tüketici olalým yaw.

Mesela hepsi-burada sitesini cuma günü þikayet ettim. Bu ikinci þikayetim. Daha önce bahsettiðim https://www.sikayetvar.com/ sitesine þikayetimi yazdým. Bu siteye yazmak, polise, mahkemeye gitmekten daha etkili olduðunu yazmýþtým.

Satýn aldýðým damla sulama sisteminin faturasý gelmedi. Siteye yazdým kaale almadýlar. sikayetvar sitesine yazdým, hepsi-burada dan hemen bugün aradýlar. "ilgileneceðiz dediler."

Fatura kesmeyen satýcý, o satýþtaki vergiyi cebe indirir. Sizin ödediðiniz paranýn içinde vergi de var. O vergiyi fatura kestiðinde devlete ödemesi gerekir, kesmezse ödemez. Cebinde kalýr.

Satýcýlar vergi ödemeyince devletin kasa dolmaz. kasa dolmayýnce devlet yeni vergiler çýkarýr, mevcut vergileri artýrýr ve satýcýlarýn ödemediði parayý hepimizden ilave vergi ile alýr.

Ne oldu.

Devlet aracýlýðý ile para benim cebimden çýktý, satýcýnýn cebine girdi. Ben fakirleþtim, satýcý zenginleþti. Aracýlýðý devlet yaptý. Fatura kesmeyenin peþine düþüp cezalandýrmak yerine, ilave vergi salarak dürüst üretenleri cezalandýrdý.

Devletinde dahil olduðu soygun yöntemlerinden en yaygýn olaný bu. Küçük küçük ama her gün yüz milyonlarca fatura kesilmiyor. parasý vergi kaçýramayanlardan yani maaþlý kesimden ve dürüst ahlaklý esnaf, tüccar ve kurumlardan çýkýyor. Yani dürüst üreticilerden çýkýyor, ne üretirse üretsin.

Nerden girdim nerden çýktým. Yetenek meselesi. [emoji58]
    E- fatura kesmiþ olmasýn.
    Bende ticeretle uðraþýyorum.Biz e-fatura kullaniyoruz.
    Genede müþteriye usulen basýlý fatura veriyoruz.Aslýnda yazýlý mecburiyet yok.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Maden suyuna su katacaktýr üstadým.
    Yeni yatýrýmcýyým. Benim yazdýðýmla yatýrým yapmayýnýz. Selamlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by boschyatirim Yazýyý Oku
    E- fatura kesmiþ olmasýn.
    Bende ticeretle uðraþýyorum.Biz e-fatura kullaniyoruz.
    Genede müþteriye usulen basýlý fatura veriyoruz.Aslýnda yazýlý mecburiyet yok.
    e-faturada kesmedi. Ona dikkat ettim.
    Satýcýlarýn fatura kesmeme sebeplerinden biride, rakiplerden daha ucuza fiyat verebilmek olsa gerek. Fatura kesmezse daha çok fiyat kýrabilir. Fatura kesenlerin önüne geçer. Fatura kesenlere karþý haksýz rekabet olur.

Durumu kavrayan fatura kesenlerde bir müddet sonra fatura kesmemeye baþlarlar.

Bir tane çürüðün, tüm toplumu nasýl deðiþtirdiði örneðini çok güzel vermiþtim. Kahvehane konuþmalarýnda "bu millet bu hale nasýl geldi" filan diye muhabbet edilir. Baþkalarýnýn hakkýný yiyenler aðýr ceza almadýðý için.

Bir kiþi ceza almasýn, toplum bozulur.

tayyip ve saz heyeti, özal, çiller, mesut yýlmaz, demirel dönemlerindeki yolsuzluklarý seyrederek geldiler, cehape dahil tüm partilerin belediyelerinde olanlarý görerek yetiþtiler. Ana karnýnda öðrenmediler.

---

bu arada Ýstanbul, Çamlýca tepesindeki kulenin inþaat halindeki betonunu fotoðraftan gördüm. Ýç kulenin betonu bir kaç yerde demire kadar dökülmüþ. Ýç kule demir ve betondan, üzerine çelik, cam ve plastik giydirmiþler gibi görünüyor. Kuleyi taþýyan iç betonda bazý yerler dökülmüþ. Kuleyi yapan firma akp nin ballý müteahhitlerinden. Çeþitli numaralarla ihale bedelinin 2 katý ödenmiþ. Bu firma Erzurumdaki 2 kez yýkýlan kayak pisti kulelerini yapan firma. Bir sürü ihale almýþ akp den, Erzurumdaki yýkýlmýþ, diðerleri sanýyorum yýkýlmamýþ. Umarým Çamlýca kulesi saðlamdýr.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Market Soul Yazýyý Oku
    Maden suyuna su katacaktýr üstadým.
    Ýlk akla o geliyor.

6. Beypazarý maden suyu diyince aklýma testo tayhan geliyor ..Youtube da kendi kanalýnda durup dururken birden bile Ýlk parlatan oydu..Sonra oradan reklamýnda da oynatmýþlar..Aileden birisi mi çalýþýyor nedir..Anlamamýþtým zamanýnda..

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
    Beypazarý maden suyu diyince aklýma testo tayhan geliyor ..Youtube da kendi kanalýnda durup dururken birden bile Ýlk parlatan oydu..Sonra oradan reklamýnda da oynatmýþlar..Aileden birisi mi çalýþýyor nedir..Anlamamýþtým zamanýnda..
    Takipçisi çok olanlara firmalar açýk veya GÝZLÝ reklam veriyorlar. Açýk reklam verince, o reklamýn vergisini testo taylan gibi takipçisi çok olanlar(heralde çoktur, bilmiyorum) ödemek zorunda.
    Birde GÝZLÝ reklam alanlar var. Mesela ünlü, kadýnlarýn çok takip ettiði bir dizi oyuncusu, bazen sýgara içerkenki fotoðraflarýný koyuyor. Belliki sigara firmasýndan para almýþ, reklamýný yapýyor. Gerçekte sigara kullanmýyor o zibidi diye söyleniyor. Vergi vermemek için doðalmýþ gibi gösteriyor. Hoþ sigara ve içki reklamý yasak o sebeple zaten reklam aldýðýný itiraf edemez ama fotoðraflarý sigara reklamý aldým diye bas bas baðýrýyor.

Devletin bu türden tonla vergisi kaçýyor, o vergileri maaþlýlardan alýyor.

Köþe yazarlarý mesela, doðal bir yazý yazýyor gibi o yazýda bir firmayý övüp duruyor. Reklam olduðu bas bas baðýrýyor ama vergi kaçýrýyor.
    TV haber kanallarý. Çýkardýklarý o konuklarýn kimbilir kaç tanesi para veripte çýkýyor. Tahminim en az yarýsý para verip çýkýyor, kendi firmasýný anlatýyor. Normal programmýþ gibi göründüðünden, kanal o firmadan aldýðý paranýn vergisini ödemiyor.

Bunlar o kadar açýk ve barizki. Göz göre göre tonla vergi kaçýrýyorlar. Devletin alamadýðý O vergiler maaþlýlarýn sýrtýna biniyor.

Çok daha açýðý. Vergi dairesine çok kalabalýk bir eczanenin fiþ kesmediðini, pos belgesi verip gönderdiðini þikayet ettim. Umurlarýnda olmadý.
    Benzinlikler, fiþ istemezsen vermiyorlar. Bu yolla her gün on milyonlarca liralýk vergi kaçýyor.

Bunun gibi herkes üç beþ örnek verir, toplamda yüzleri bulur.

Devletin alamadýðý O vergiler maaþlýlarýn sýrtýna ve dürüst üretenlerin sýrtýna biniyor.

Suç vergiyi kaçýranda deðil. Denetlemeyen ve ceza vermeyen devlette.
    Bir çürük tüm toplumu bozar. vergi vermeyenlerin çoðunluðunun haklý sebepleri olabilir ama yinede bize girdiði gerçeðini deðiþtirmez.

---

Ýmdi gelelim "þikayet kolay senin çözümün ne" kýsmýna.

Aklý olan için çözüm çok kolay.

- Vergi oranlarýný düþüreceksin,insaflý seviyelere indireceksin.
    - Denetleme elemanlarýný ne kadar gerekiyorsa artýracaksýn ve bu insanlarý iþi konusunda eðiteceksin.
    - Zarar edenden, az kazanandan kesinlikle vergi almayacaksýn. Hiç bir devlet kuruluþu, aidatdý, oda parasýydý filan gibi kuruþ alamayacak. Bu firmanýn devletle yaptýðý iþlemlerde iþlem parasý filan alýnmayacak. Zarar eden Sadece emeklilik ve saðlýk sigortasýný istiyorsa yatýracak. Ýstiyorsa donduracak. Zarar eden veya az kazanandan devlet kuruþ almayacaðý gibi Tersine devlet teknoloji ve pazarlama konusunda destek olacak. devlet para almayacaðý için, firmanýn fatura kesmesinde sakýnca olmayacak.(tabi digital fatura, kaðýt harcamayalým) Devlet, firmalarýn kuruþunun hesabýný bilecek. Bilmek zorunda. Bu yöntemde, firmalarýn karýný zararýný gizlemeleri için sebep kalmayacak. Firmalarýn zarar edip etmediðini çok çok iyi denetleyeceksin. Denetlemezsen mevcut duruma düþer. Çok kazananda zarar ediyorum diye beyan verir.
    - Zarar eden, az kazanandan vergi almýyorsun, kazanan içinde vergi oranlarýný çok düþürdün, haalaaa vergi kaçýrmaya çalýþýyorsa o hayvanýnda azýna edip doðduðuna piþman edeceksin. Ýbretlik olsun diye derisini yüzeceksin. Her þehirde vergi kaçýrmaya çalýþan öküzlerden birinin derisini yüzsen, 100 sene bu ülke rahat eder abicim.

Kesin Çözüm bu, tabakhane.

- Son olarak, firmalarý gönüllü olarak vergi vermeye ikna edecek bir çözümüm de var. Onu saklýyorum. Güneþ sistemi baþganlýðýna yükselince uygulamaya sokacam.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün öðle sonrasý ekran baþýnda deðildim. Keyifsiz geçmiþ gibi görünüyor.

Çok þaþýrtýcý hareketler oluyor. USD yükselirken endeks yükseliyor, veya USd düþerken endeksi satýyorlar.
    xbank yükselirken, diðer endeksler düþüyor, xbank düþerken diðer endeksler yükseliyor.

Piyasada bir oyuncu var da, birini satýp diðerini alýyor gibi.

S&P korkusu sanýrým devam ediyor. S&P çakýlýrsa mahvoluruz diye dünyada borsalarda pek alan olmuyor. Eller tetikte bekliyorlar gibi hissediyorum.

Herkesin düþüþ beklediði yerde hisse borsalarý düþermi.? Genelde düþmez. Ancak çok önemli durumlarda mecburen düþtüðü oluyor.

Herkes korku içinde bekliyor ama abd borsalarýda dalga yapa yapa yükselmeye devam ediyor.

En kötüsüde biziz.

abd borsalarý yükselirken geliþmekte olan borsalarda yükseldi. abd düþerken onlarda düþecek. Ama biz abd yükselirken yükselmedik. Bizi büyük oyuncular silkeleyip durdular.
    Üzerine abd düþünce düþeceðiz. Yani katmerli dayak yiyeceðiz. tayyip beye teþekkür edebilirsiniz.

Yanlýz bizim düþüþ trend þeklinde olmaz, panik satýþlardan sonra bir kaç gün içinde toparlar. Çünki bizde bankalar bedava, aselsan gibi bazý çok kaliteli büyük þirketler ucuz. Batý borsalarýnýn bazýlarý gibi balon deðil. Ancak derin satarlar ve viop da kýyým olur.

Düþüþden bahsettim diye hemen düþeceðiz diyorum sanmayýn. Ben abd de Aðustos, Eylül gibi bekliyorum diye pek çok kez yazdým. Ancak yumuþak geçiþ olursa ve yeni geliþmeler olursa, abd borsalarý düþmeyebilir. Belki yataya sarar.
    biden pakete doymuyor. 1.9 trilyon, 3 trilyon açýkladý þimdide 6 trilyona çýkardý. dahada biþeyler yapabilir. yani abd borsalarý bu sene düþmeyebilir. En kötü yataya sarar.

Düþecek yada düþmeyecek demedim. Ýhtimalleri saydým.

Sayfa 588/853 ÝlkÝlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •