Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 600/853 ÝlkÝlk ... 100500550590598599600601602610650700 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 4,793 - 4,800 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haberlerde en önemli konu yellen'in faiz sinyali. "Aslýnda biraz daha yüksek bir faiz ortamýnýn oluþmasý hem toplum hem de Fed açýsýndan bir artý olacaktýr" demiþ.

Açýk olan asya borsalarýnda sorun görünmüyor, USD/TL fýrlamamýþ, CDS yerinde, altýn çakýlmamýþ, abd 10 yýllýklar düþtüðü yerde duruyor fýrlamamýþ.

Önemli olan avrupa ve abd piyasalarý açýldýðýnda ne olacak. Bu faiz sinyalinin piyasaya etkisi akþama doðru kesinleþir. Þimdilik sorun yok.

Gökdelenden düþmekte olan adam "þimdilik iyi gidiyor" demiþ, umarým durum öyle deðildir.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alýntý Originally Posted by ayhan53 Yazýyý Oku
    alicemal çok zorlama cinovac gelmeye bilir. Çin neredeyse kundaktaki bebeðe bile aþý vurmayý planlýyor. Baþta nþye vurmadý diyorsan kobay olarak kullanmak istediði ülkelere bol miktarda aþý göndererek testi o ülke vatandaþlarýnda yaptý. Sýkýntý görmeyince tüm vatandaþlarýný aþýlamaya karar verdi.
    ben de diyorum bu Çin neden aþýlamada çok geride ama diðer yandan corona vakalarý da çok fazla deðil tolere edebiliyorlar var bi çakallýk. Yalnýz bu sinovac'ýn da alaverelerinden çok bahsedildi sosyal medyada siyonistlerinkiyle karþýlaþtýrýnca ikisi de masum görünmüyor ya da biz ülkece çok komplo teorisyeni olduk.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen hafta son günlere doðru BIST de düþüþ, USD de yükseliþin silkelemeye benzediðini ancak BIST abd andeksine paralel hareket ettiði içinde silkeleme demiyeceðimi söylemiþtim. TR için ciddi kötü biþey yokken BIST düþtü USD yükseldi. Eðer önümüzdeki günlerde USD düþer BIST yükselirse silkelemiþlerdir diyeceðim demiþtim.

Ancak yinede þüphede kalmýþtým çünki abd endeksleri ve abd haberleri ön plana çýkmýþtý. Batýdaki hareketlere paralel gitmiþti.

abd faiz sinyaline raðmen bugünde yükseliyoruz. Eðer hala silkelemeye devam etselerdi bugün BISTi kýrmýzý USD yide 9.0 üzerinde açmýþlardý.

Geçen haftaki düþüþlerin silkeleme olduðu ihtimali çok arttý. Aþaðýdan kapadýðým kontratlarla kaldým. Genelde Temelle hareket eden ben kapadýysam, yüzbinlerce kiþide az yada çok kapamýþtýr. Silkeleme amacýna ulaþtý demektir. Geçen haftaki olayada silkeleme kararý verdim. Pandemi baþýndan bu yana YERLÝ BÜYÜKLERÝN silkeleme sayýsý 7 oldu.

siyonist kanalda korku yüklemeye devam ediyor. "yellen faiz sinyali verdi, 2013 deki gibi yine çakýlýrmýyýz ayvayý yermiyiz" diye ýsrarla konuk diye çýkardýklarý þebeleklere soruyorlar. siyonistlerin kadýnlarýsa sabahleyin aðýt yakýp "2013 de ayvayý yemiþtik vah vah vah" diye aðlaþýyorlardý.

Hep ne derim. Olay ayný olsada zemin aynýmý.? Þartlar aynýmý.? Zemin ayný deðilse, ayný olay ayný sonucu doðurmayabilir.

10 gün sürekli yaðmur yaðmýþ, toprak derinliðine yumuþamýþ, üzerine 150 km hýzla rüzgar esince dev kavak devrildi.
    Sonraki yýl hava kuru toprak kuru, 150 km hýzla rüzgar esince dev kavaða hiç bir þey olmadý.
    Kavak ayný, rüzgâr ayný ama zemin farklý. Sonuç ayný olmadý.

2013 le 2021 in þartlarý aynýmýki FED faizi ayný etkiyi yaratsýn.

Ýki dönemi karþýlaþtýralým.

O dönemki TR ve dünya siyasi þartlarý ile þimdiki aynýmý.?
    O dönem TR de bulunan sýcak para miktarý ile þimdiki aynýmý.?
    O dönemki para piyasalarý seviyesi ile þimdiki aynýmý.? F/K lar aynýmýydý.?
    O dönemki USD nin önündeki çýkacak yer miktarý ile þimdi ki aynýmý.?
    O dönemki BIST deki batýlý parasý ile þimdiki batýlý parasý ayný miktardamý.?
    O dönemki BISTin geliþmekte olan piyasalara oraný ile þimdiki aynýmý.?

Buna benzer bir sürü soruyu cevaplamak gerekiyor. Sonra açýklamaný yapmak gerekiyor. Ýþin yoksa bu sorularý cevapla. Bir tek USD ye baktým, 2013 de USD/TL 1,75 civarýndaymýþ. TL normalden çok daha deðerliymiþ. Üstelik 2013 tamda akp ile ayný yolda yürüdüðü CIA elemaný fetullahýn ülkeyi paylaþma kavgasýna girdiði dönem.

Karþýlaþtýrma için bayaðý vakit ayýrmak gerekiyor, uðraþmayayým þimdi.

Son durum: Bir miktar long devam. Geçen hafta týrsýp kapadýðým kontratlarýn bir kýsmýný bugün epey yüksekten yerine koydum. siyonist kanallarýn korkutmasý bende biraz iþe yaradý.
    @NeAcaipDunya

4.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Geçen hafta son günlere doðru BIST de düþüþ, USD de yükseliþin silkelemeye benzediðini ancak BIST abd andeksine paralel hareket ettiði içinde silkeleme demiyeceðimi söylemiþtim. TR için ciddi kötü biþey yokken BIST düþtü USD yükseldi. Eðer önümüzdeki günlerde USD düþer BIST yükselirse silkelemiþlerdir diyeceðim demiþtim.

Ancak yinede þüphede kalmýþtým çünki abd endeksleri ve abd haberleri ön plana çýkmýþtý. Batýdaki hareketlere paralel gitmiþti.

abd faiz sinyaline raðmen bugünde yükseliyoruz. Eðer hala silkelemeye devam etselerdi bugün BISTi kýrmýzý USD yide 9.0 üzerinde açmýþlardý.

Geçen haftaki düþüþlerin silkeleme olduðu ihtimali çok arttý. Aþaðýdan kapadýðým kontratlarla kaldým. Genelde Temelle hareket eden ben kapadýysam, yüzbinlerce kiþide az yada çok kapamýþtýr. Silkeleme amacýna ulaþtý demektir.

siyonist kanalda korku yüklemeye devam ediyor. "yellen faiz sinyali verdi, 2013 deki gibi yine çakýlýrmýyýz ayvayý yermiyiz" diye ýsrarla konuk diye çýkardýklarý þebeleklere soruyorlar. siyonistlerin kadýnlarýsa sabahleyin aðýt yakýp "2013 de ayvayý yemiþtik vah vah vah" diye aðlaþýyorlardý.

Hep ne derim. Olay ayný olsada zemin aynýmý.? Þartlar aynýmý.? Zemin ayný deðilse sonuç ayný olmayabilir.

2013 le 2021 in þartlarý aynýmýki FED faizi ayný etkiyi yaratsýn.

Ýki dönemi karþýlaþtýralým.

O dönemki TR ve dünya siyasi þartlarý ile þimdiki aynýmý.?
    O dönem TR de bulunan sýcak para miktarý ile þimdiki aynýmý.?
    O dönemki para piyasalarý seviyesi ile þimdiki aynýmý.? F/K lar aynýmýydý.?
    O dönemki USD nin önündeki çýkacak yer miktarý ile þimdi ki aynýmý.?
    O dönemki BIST deki batýlý parasý ile þimdiki batýlý parasý ayný miktardamý.?
    O dönemki BISTin geliþmekte olan piyasalara oraný ile þimdiki aynýmý.?

Buna benzer bir sürü soruyu cevaplamak gerekiyor. Sonra açýklamaný yapmak gerekiyor. Ýþin yoksa bu sorularý cevapla. Bir tek USD ye baktým, 2013 de USD/TL 1,75 civarýndaymýþ. TL normalden çok daha deðerliymiþ. Üstelik 2013 tamda akp ile ayný yolda yürüdüðü CIA elemaný fetullahýn ülkeyi paylaþma kavgasýna girdiði dönem.

Karþýlaþtýrma için bayaðý vakit ayýrmak gerekiyor, uðraþmayayým þimdi.

Son durum: Bir miktar long devam. Bugün kapadýðým kontratlarýn bir kýsmýný epey yüksekten yerine koydum. siyonist kanallarýn korkutmasý bende biraz iþe yaradý.
    üstadým bu yabancýlar %5-10 maldan çýksalar bizim elimize kaðýtlarý çok fena tutuþturmaz mý hep o ihtimal beni gýcýklandýrýyor son zamanlarda eskiden nedense öyle bir ihtimali hiç düþünmezdim siyonist karýlarý mý baþarýlý oldu acaba haberlerde hep benzer tatavayla.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Batman Yazýyý Oku
    ben de diyorum bu Çin neden aþýlamada çok geride ama diðer yandan corona vakalarý da çok fazla deðil tolere edebiliyorlar var bi çakallýk. Yalnýz bu sinovac'ýn da alaverelerinden çok bahsedildi sosyal medyada siyonistlerinkiyle karþýlaþtýrýnca ikisi de masum görünmüyor ya da biz ülkece çok komplo teorisyeni olduk.
    Sahte haberlere dikkate tmek lazým. Batýlýlarýn kara propaganda üreten servisleri var. Doðru haberle yanlýþ haberi ayýrabilmek lazým. Sinovac hakkýnda hangi haber üretildi bilmiyorum ama batý üretimi yalan haber olabilir. Batý üretimi aþýlarýn kötü yanlarýný gizlemeye çalýþtýlar, doðu aþýlarýnýn kötü yanlarýnýda öne çýkarýp abarttýlar. Para ile yalan bilgi veren tonla saðlýk kuruluþu, dernek ve doktor var.

Alýntý Originally Posted by Batman Yazýyý Oku
    üstadým bu yabancýlar %5-10 maldan çýksalar bizim elimize kaðýtlarý çok fena tutuþturmaz mý hep o ihtimal beni gýcýklandýrýyor son zamanlarda eskiden nedense öyle bir ihtimali hiç düþünmezdim siyonist karýlarý mý baþarýlý oldu acaba haberlerde hep benzer tatavayla.
    Bu sorunun benzerini sormuþtun, bende cevaplamýþtým. Þunu bilmek lazým. BIST deki büyük oyuncular operasyon yapacaklarý zaman medyadan destek alýyorlar. Medya ya herþeyi çok kötü göstermeye çalýþýyor, yada olduðundan daha iyi. Medya tamamen çýkar gruplarýnýn elinde onu unutmamak lazým. O TV lerde gördüðünüz kadýnlar erkekler, sizi soymaya çalýþan, geleceðinizi çalmaya çalýþan çýkar gruplarýnýn ön yüzleri. Onlar dostunuz deðiller.

Henüz 200 milyon avro verilmediði için þu an ben dostunuzum ama 200 milyonu alýnca direk hýrsýz soysuzlarýn arasýna karýþýp uþak olacaðým ve size yalan haber vereceðim ona göre hazýrlýklý olun. Uþak olunca TV lerdede görünürüm, kamu ve özel sektör dev þirketlerin yönetim kurullarýndan beslenirim. Direk sülük olurum yaw, kanýnýzý emeðinizi emecem, hah hah þimdiden keyfim yerine geldi. [emoji28]

öhhö. Bunlar hayal ürünü gerçekle alakasý yok. Yinede 200 milyon AVRO su olanlar arasýn telleþelim.
    @NeAcaipDunya

6.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Sahte haberlere dikkate tmek lazým. Batýlýlarýn kara propaganda üreten servisleri var. Doðru haberle yanlýþ haberi ayýrabilmek lazým. Sinovac hakkýnda hangi haber üretildi bilmiyorum ama batý üretimi yalan haber olabilir. Batý üretimi aþýlarýn kötü yanlarýný gizlemeye çalýþtýlar, doðu aþýlarýnýn kötü yanlarýnýda öne çýkarýp abarttýlar. Para ile yalan bilgi veren tonla saðlýk kuruluþu, dernek ve doktor var.

Bu sorunun benzerini sormuþtun, bende cevaplamýþtým. Þunu bilmek lazým. BIST deki büyük oyuncular operasyon yapacaklarý zaman medyadan destek alýyorlar. Medya ya herþeyi çok kötü göstermeye çalýþýyor, yada olduðundan daha iyi. Medya tamamen çýkar gruplarýnýn elinde onu unutmamak lazým. O TV lerde gördüðünüz kadýnlar erkekler, sizi soymaya çalýþan, geleceðinizi çalmaya çalýþan çýkar gruplarýnýn ön yüzleri. Onlar dostunuz deðiller.

Henüz 200 milyon avro verilmediði için þu an ben dostunuzum ama 200 milyonu alýnca direk hýrsýz soysuzlarýn arasýna karýþýp uþak olacaðým ve size yalan haber vereceðim ona göre hazýrlýklý olun. Uþak olunca TV lerdede görünürüm hatta bakanlýk bile verebilirler.
    üstadým öyle bir ülkede yaþýyoruz ki çocukluktan itibaren siyaset konuþuyoruz, belki ortalama bir ABD'li hayatýnda derin devlet kavramýný duymamýþken biz her þey de komplo teorisi üretmeye çalýþýyoruz, týp sektörüne güvenmeyip dr.larla cebelleþ oluyoruz, paramýzý enflasyondan korumak kaptýrmamak adýna alanýmýz olmasa bile ekonomi alanýna kasýyoruz velhasýl iþimiz zor pimpiriklenmem o yüzden. güççük yatýrýmcýnýn yüzü gülür mü?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Market Soul Yazýyý Oku
    Fed aldýðý özel sektör kaðýtlarýný geri satacakmýþ...
    Taperingin ayak sesleri deniyor.
    EM'e balyozla vuruyorlar.
    Metalleri resmen miktiler.
    4 gün önce bu yazýyý yazmýþtýn. O anda ne cevap vereceðimi bilemediðimden cevap verememiþtim. Yazýya bakýnca, birileri tarafýndan korkutulduðun açýktý. Bende biraz týrsmýþtým doðrusu.

Þu an endeks biraz yükseldiðinden, korku salanlar biraz kenara çekilmiþlerdir umarým diyeceðim ama sabahleyin siyonist kanallar bu seferde faiz üzrinden korku salýyorlardý.

Ne diyeceðimi bilemiyorum. Neticede dünya piyasasý siyonist güçlerin elinde. Ýstedikleri zaman bizim gibi sömürge ülkeleri aþaðý yada yukarýya taþýyabiliyorlar.

Ekonomik veriler düþüþü desteklemiyor. Ama siyonist isterse endeksi düþürür, USD yi çýkarýr. Bunun hesabýný tahminini yapamayýz, onlardan biri olmamýz gerekir ne olacaðýný bilmek için.
    @NeAcaipDunya

8.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku

Ne güzel deðilmi. Parka çöp arabasý sokmuyor. Parka araba sokmak, parkýn yapýlýþ amacýna aykýrý.

Dün sahile spora gideceðimi yazmýþtým. Sahil hafta sonu sebebi ile epey kalabalýk sayýlýrdý. Oturdum güneþlendim. Sahil de kumsalýn arkasý, sahile paralel giden yürüyüþ ve bisiklet yolu. Öküzlerin yürüyüþ yollarýnda motorlu araç kullanmalarýna alýþmýþtýk(ben ölene kadar alýþamam), dünde bir polis arabasý yürüyüþ yolundan bir yukarý bir aþaðý gidiyor devriye geziyor. polis arabasý karþýsýna çýkan mecburen yolun kenarýna çekilip arabanýn geçmesini bekliyor. Bisikletli olanlar duruyor.

Polis Motorsikletli 2 kiþiyi durdurdu ve uyarý vermekle yetindi gönderdi. Bizim millet mazeret uydurma profesyoneli olmuþ, motorsikletli kadýn ve erkek ne söyledi ise polis býraktý. Bizim poliste hem gözünün önündeki suçu görmeme profesyoneli, hemde ceza yazmama profesyoneli. Ceza yazsa, o iki kiþi ömür boyu yaya yoluna motorsiklet ile girmez. Cezayý Görende girmez. yarýn o 2 kiþi yine motorsikletle yaya yoluna girecekler. Çünki ceza almadýlar. özal ailesi yargýlanmadý, bugün devlet siyaset yolsuzluða batmýþ durumda.
    Bu duruma çok gýcýk oluyorum, son 2 cezam kýrmýzýda beklerken, telefona bir anlýk göz atmýþ olmam,konuþmamýþým etmemiþim. Kýrmýzý da arkama yanaþan bir ambulansa yol verdiðimde de ýþýkta geçme cezasý yazmýþlardý. Göz göre göre kusur iþleyene ceza yazmýyorlar ama istediklerinde gözünün üstünde kaþýn var diyerek para kesiyorlar. Adaletsiz adi bir sistem. Gerçek anlamda bir kusurum olduðu zaman hiç ceza yemedim. Polisin, onlarca kameranýn olduðu U dönülmez bir kavþaktan yardýra yardýra U dönüþü yapmýþým ceza yok,neredeyse kol saatine baktým diye ceza yazýyor. Yaz kusurlu olduðum yerdekine, gidip helal olsun diyerekten ödeyeyim. Aklýma gelince tepem attý yine.

Piyasa için son yazdýklarýmdan sonra, neden oturup seyrediyorum ki diyerek dolarda short girdim. 8.56 - 48- 33 gibi seviyeler belirledim, bu seviyeleri takiben kademeli olarak çýkmayý düþünüyorum. Sonrasýnda 8.70 lerden verdiðim longlarýmý geri almama müsade etsin yeter. Altýnda da ons 1886 aþaðýsýndan longlarýma ek yaptým. 1913-15 görse bereket versin diyip büyük kýsmýný satarým. Bist umut vaad etse de birçok hisse patates, hisse seçimi zor geldi. Long yönde de düzgün kar etmeyi beceremiyorum, becersem de 2 lokma yiyeceðimizi burnumuzdan getirmeden vermiyorlar. Evdeki hesap çarþýya ne kadar uyacak göreceðiz artýk.

Sayfa 600/853 ÝlkÝlk ... 100500550590598599600601602610650700 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •