Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 606/853 ÝlkÝlk ... 106506556596604605606607608616656706 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 4,841 - 4,848 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by körhacý Yazýyý Oku
    ABD nin bile 2 kere faiz artýracaðýz mecburuz dediði ortamda bizim býyýklýlar faiz düþmeli düþecek diyolar. Ekonomiye benzin dökecekler haberleri yok.
    Ne demek istediðini sanýrým anladým, ancak yanlýþ anlaþýlmamasý için konuyu biraz açayým.

Normalde faiz kötüdür. Düþmelidir hatta sýfýra yakýn olmalýdýr. Ancak faizin düþürmenin yolu akp nin yaptýðý gibi deðildir. Devlet bankalarý ve devlet kurumu MB aracýlýðý ile faizi indiremezsin. Bunuda 2020 ve 2021 de tüm halka dayak yedirerek öðrettin.

Halk neden, nasýl dayak yedi.?

Enflasyon %20 üzerinde iken 2020 de zorla devlet bankalarýna %8 ile kredi verdirdin. 10 milyarlarca TL lik kredilerden faydalananlar kazançlý çýktý. O faizden yararlanamayan 10 milyonlarca insan o yýl kazançlý çýkamadý, faydalanamadý. Üzerine %20 enflasyona ezildi. maaþý %10 dan az arttý.

Sonra zorla yapmaya çalýþtýðýn faiz indirimi sebebi ile doviz patladý. Bilinçli olarak TR ye para sokan, faizden faydalanmak isteyen yabancýlarýn ataðýydý ancak devletin ekonomisi güçlü olsaydý o atak bir iþe yaramazdý. Devleti satýp kasalarýný boþalttýðýn için, ülkenin parasý sermayesi dovize çevrilip yurt dýþýna hýrsýz soysuzlar tarafýndan kaçýrýldýðý için, en küçük yabancý kötü niyetli atakta doviz patladý.

Doviz patlayýnca, akp nin tam olarak ithalata baðýmlý hale getirdiði bu ülkede herþeyin fiyatý patladý. Fiyatlar %50 %100 arttý. Ama maaþlý çalýþan 10 milyonlarca insanýn maaþý SAHTE devlet enflasyon verisine dayandýrýlarak %10- 15 arttý. Maaþlý çalýþanlar bir yýlda %20 den fazla fakirleþti. Bu maaþlý çalýþanlardan geçen yýl %8 faizle kredi alanlar, kayýplarýnýn bir kýsmýný telafi ettiler, ama o kredilerden faydalanamayanlar mahvoldular.

Enflasyondan etkilenen içinde, birikimi olupta altýna dovize yatýranlarda enflasyon zararlarýný telefi ettiler. Zengin olanlar enflasyondan az etkilendiðinden ellerindede doviz altýn tuttuklarýndan, bolca gayrýmenkulleri olduðundan onlar zarar etmedi tersine zenginleþtiler. Doviz patlayýnca gayrýmenkul fiyatlarýda uçtu çünki yabancý gayrýmenkule hücum etti, onlara arsalar evler bedavaya yakýn hale geldi.(gayrýmenkul süreci 2003 yýlýna kadar dayanýyor)

Sonuçta fakiri daha fakir, zengini daha zengin hale getirdin.

Sadece 1 yýlda hýzlandýrýlmýþ þekilde yaptýn.

Sebep. Faizleri düþürmek için yanlýþ yol seçmen. HERKES YANLIÞ DEDÝÐÝ HALDE ekonomiyi ben bilirim dedin. Mesleðin ne.? Ýmam.

Ýmam eðitim almýþsýn ama ekonomi kurallarý yazmaya kalktýn. Sonuçda halkýn ezilen kýsmýný mahvettin.

Serbest piyasa ülkelerinde, enflasyonu düþürmenin yolu, ekonomi okullarýnda anlatýlýr ve yol tektir.

Üretimi artýrýp, tam rekabet koþullarýný saðlayacaksýn. Tam rekabet koþullarýný saðlamanýn yoluda devleti ahlaklý hale getireceksin. Denetleme, yakalama ve cezalandýrma kurumlarýný ahlaklý hale getireceksin, ahlaksýz soysuzlarý atacaksýn. Sonradan eklediðin yolsuzluða açýk hale getirilen kanunlarý deðiþtireceksin.

Bundan baþka yolu yoktur.

Baþka yol söyleyenler TV lerde oluyorlar. O kiþiler mevcut talan düzeninden faydalanan çýkar gruplarýnýn temsilcileri.
    Kendi iþlerine gelecek þeyleri söylüyorlar.

Doðru olan benim yazdýðýmdýr. Üretimi artýr, tam rekabet koþullarýný yarat. Bu koþullarý yaratmanýn yoluda devleti ahlaklý hale getirmek. Yargý sistemini baðýmsýz ve tam çalýþýr hale getirmek. Maalesef özal ailesi ve akp döneminde tam tersi yapýldý.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Enflasyon %20 üzerinde iken 2020 de zorla devlet bankalarýna %8 ile kredi verdirdin. 10 milyarlarca TL lik kredilerden faydalananlar kazançlý çýktý. O faizden yararlanamayan 10 milyonlarca insan o yýl kazançlý çýkamadý, faydalanamadý. Üzerine %20 enflasyona ezildi. maaþý %10 dan az arttý.
    Aynen dediðin doðru sayýn alicemal bey. Ýþ yerimde sürekli bu konudan hayýflananlar var (birisi benim). eðer o daðýtýlan kredilerden kullanýp bir ev araba yada (döviz altýn ) alsaydým. keyfim þuan bu kadar bozuk olmazdý.
    Örnek vermek gerekirse faizlerin düþtüðü dönemde tatil zamanýmýza denk geldiði için ailemin yanýndaydým. herkes düþük faiz oranlarýndan dolayý ev bakmaya baþlamýþtý. o dönemde asgari ücretli olan bir kaç arkadaþým kredi çekip ev almýþtý bende oturup onlarý izlemiþ ve almalarý için teþvik etmiþtim. ANNEM oðlum bir ev alýnda aradan çýksýn bu faizleri bir daha göremeyebiliriz, piþman olursun demiþti. bende anne daha yaþayacaðýmýz il belli deðil zamaný deðil þimdi dedim. (ah kafam ah) tabi annem ve babam buna raðmen bir kaç ev bulmuþ ve bana gösterdiler. yine yok dedim.
    Çok piþmaným. baktýðýmda borsada olan param yerinde saymasý bir kenara enflasyona çok yenildi. artýk ailemin gösterdiði evi alamýyor elimdeki para.

Annem 1 ay önce bizdeydi ve bana son olarak þu cümleyi kurdu o günler için. Bizim ülkemizde alan kazanýr. Alýnan ödenir. Kafan rahatlar. dedi

Saygýlar.
    " Bir Cüzdaný Doldurmak, Boþ Olanýna Katlanmaktan Daha Kolaydýr "

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    KNUCK üzüldüm doðrusu.

---

MB faizi deðiþtirmemiþ. Ben takip edemedim.
    Ayrýca piyasanýn duymak istediði cümleleride söylemiþ. Ancak piyasa ters tepki vermiþ. Bi kaç dakikalýk kýsa bir yükseliþten sonra satýþ olmuþ.? yukarda önce yükselir sonra satýþ olur demiþtim ama bunu kast etmemiþtim. 1460 ý görür sonra satýþ gelir diye düþünmüþtüm.

abd den kaynaklanýyor desem bugün abd tarafýndada sorun yok.

Normalde hemen elim long al tuþlarýna gitti ama kendimi tuttum çünki dün geceki abd FED tapering açýklamalarýnýn sonucu henüz netleþmedi.

Zaten USD bir kaç haftadýr ipini kopardý, sebepli sebepsiz artýyor. USD dünya paralarýna karþý düþüyor bizimkine karþý yükseliyor, USD dünya paralarýna karþý yükseliyor bizimkine karþý yine yükseliyor. Her halukarda yükseliyor.

USD nin bu yüksekliðide enflasyonu garantiliyor. enflasyonun olmasýda faizin düþüþünü engelliyor ama enflasyon uydurma olduðundan halka bu uydurma enflasyona göre zam yapýlýyor ve olan yine maaþlý ve birikimi, gayrýmenkulu olmayan kalabalýklara oluyor. Bu kesimde halkýn en az %40'ý. Bu kesimin çocuklarý için yeni hapishaneler yapmaya þimdiden baþlayýn. Kazananlar sevinmeyin çünki fakirleþtirdiðiniz halk yüzünden kazandýðýnýzda korumalara güvenlik önlemlerine gidecek.

Neyse konuyu daðýtmayayým ama herþeyin birbiri ile baðlý olduðunu benim yazýlardan anlamaya çalýþýn. baþkazýna kazýk atýyorsanýz, o kazýk döner dolaþýr yine size ve ailenize bi þekilde girer. Mutsuzluk, huzursuzluk olarak döner. akp, millet kaybederken onlarýn sýrtýndan kazananlar sayesinde doðdu.

Gideyim sahilde Rus heyetini arayayým, bi konuda fikir teatisi þeyedecektim, caným sýkýldý yine.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Öðle sonrasý ekran baþýnda deðildim.

Batý borsasý yükselirken bizim bankalarý satmýþlar. bankalar bizde en ucuz ve en saðlam olanlar. Satýþda bankalarý kullanmýþlar. Buda batýlý yabancýnýn sattýðýný gösteriyor. Eblehler zararla satýyorlar, birde ülkeden çýkýyorlarsa ikinci tokadýda kurdan yiyorlar. Anladýðým kadarý ile yapay zekâyý devreye almýþlar. Robot denen yapay zekâ, tapering baþlayýnca geliþmekte olan ülkelerdeki senetleri sat diye ayarlanmýþtýr. Oda zararda olup olmadýðýný dinlemeden satmaya tüm dünyada baþlamýþtýr.

Akþama doðru S&P vadeli 16:40 da satýþa dönmüþ o zaman bizim BISTi daha çok satmýþlar. Sanýrým yerlide baþlamýþ satmaya. Ekran baþýnda olmadýðýmdan þu an mantýk yürütüyorum.

siyonist kanal günlerdir 2013 gibi olurmu diye milleti doldurmuþtu. Sürüyü doldurdular, artýk sürü hareketinde mantýk aramayacaksýn. Satmalarý mantýksýz demiyeceðim. Mantýk aramayacaðým. Bu iþ en büyüklere yarayacak. Endeksi yönlendirenlere.

Biraz longum vardý, az önce yarýsýný kapadým, çok az kaldý. Onuda yarýn duruma bakarak karar vereceðim.

Son bir kaç haftayý kendi portfoyumde çok kötü yönettim. Borsaya konsantre olamadým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün bizde satýþ oldu, mantýklý hiç bir açýklama bulamadýðýmdan, abd dev FON larýnýn robot denen yapay zekâ'larýna yüklendim. FED de tapering planlanýnca geliþen ülkelerde sat diye emir yazmýþ olmalýlar. yapay zekâ'larda uygulamýþ olmalýlar. Diðer geliþmekte denen ülkelerin bir kýsmýnada baktým, bizden az olsada onlardada satýþ var.

Ama iþin merkezi abd ve avrupada toplu satýþ yok. Satýþ olandada çok az.

EUR/USD 1.19 da takýldý, daha aþaðý inemedi. Dün petrol, altýn dahil EMTÝA larda indi. Endeks 212 den 204 e kadar indi.
    https://tr.investing.com/indices/tho...ries-crb-chart

204 rakamý öyle uçuk kaçýk bir rakamda deðil. Pandemi öncesi deðer bu. hatta 2011 lerde 353 deymiþ, 2008 krizinde ise 450 lere kadar çýkmýþ. siyonist kanallarda EMTÝA lar uçtu kaçtý yayýný yapýlýyordu aylardýr. Gerçekte pandemi öncesi rakamlara çýkmýþ. siyonist kanallar sürekli abartýlý haberler ve olaylara kötü yönden bakarak para piyasamýzdaki büyük oyunculara çalýþýyorlar. Milleti korkutup, en küçük rüzgarda devrilmelerini saðlýyorlar. Buda piyasaya yön verenlerin iþine yarýyor. Kolay satýp alýyorlar.

USD/TL yine yükselttiler. Çok kere yazdýðým gibi USD nin yüksekte kalmasý, enflasyonu GARANTÝLÝYOR. Enflasyon yüksek olunca devlet faizleride yüksek kalacak. Böylece TR ye faizden faydalanmak için sokulmuþ 5-10 milyar dolarlýk yabancý parasý, bu faizden bolca yararlanacak.

Sýrf bu yabancý para yüksek faiz alsýn diye, siyonist kanallar ve TR ye biraz sýcak para sokmuþ yabancý hedge fonlar, yabancý bankalar, sürekli USD/TL üzerine oynuyor ve tayyipin çok çok kötü yönetimi sebebi ile kolaylýklada baþarýlý oluyor.

Hasta adam haline galdik diye taaa ermeni sýnýrýmýzý açýp, Azerbaycan ile kapýlarý kapadýðýmýzda yazmýþtým. Kaç yýlýydý o. abd emri ile ermeni sýnýr kapýmýzý açmýþtýk, Azeriler bize küsmüþtü ve o sebeple þu an doðalgazý onlardan dünya piyasasý fiyatýna alýyoruz. Çok küçük bir indirimimiz var. O yýl kaç yýlýydý, o tarihte HASTA ADAM olduk yazmýþtým. En az bir 10 yýl olmuþtur.

Yabancýlar faizden kazanacak diye enflasyonu sürekli yüksek kalmasýný garantiliyorlar. Ama bu halk periþan oluyor. Çok daha kötü olacak. Devletin resmi enflasyon rakamý uydurma olmasa yine bir ölçüde kurtarýr. Enflasyona göre zam alýrlar. Ama kendi enflasyonlarý %30-%50 iken maaþlarýna %15 devlet resmi enflasyon verisi kadar zam alýyorlar. Fakirleþiyorlar.

akp öncesi 7 milyon kiþi devlet yardýmlarýndan faydalanýrken, þu an 20 milyon kiþi + suriyeliler. Hýzla artmayada devam ediyor.
    Üzerine kanal için harcanacak 250 milyar dolarýda milletin sýrtýna yýkacaklar. Oradan 5-10 bin kiþi çok para kazanacak ama tüm maliyet bu halkýn sýrtýna yýkýlacak.

Üstelik ingiliz mahkemelerinide tahkim kurulu olarak yetkili kýlýyorlar. BENCE vatana ihanettir bu. Türkiyede Türklerin yaptýðý iþte, ingiliz mahkemesini son merci kurumu olarak belirlemiþsen, vatana ihanettir. Türk mahkemelerini hiçe saymýþsýndýr. Üstelik bunu yapanda akp. yani bu ülkeyi 20 yýldýr yöneten, kanunlarý çýkaran, Türk mahkemelerinin baþýndaki kiþiler. Kendi mahkemeni hiçe sayýyorsun, kanunlarýný kendinin hazýrlaldýðýn, hakimi savcýyý kendi seçtiðin Türk mahkemesini hiçe sayýyorsun. Ýþin ilginç yaný TR de ciddi ses çýkaranda yok.

Arkada yatan amaç ne.? akp baþtan giderse, o iþleri yapan müteahhitlerin alacaðý garanti olsun diye.? peki neden alacaðý garanti deðil.? Ahlaklý bir iþ yaptýysan alacaðýný bu mahkemeler korur.? Demekki orada kendilerinden þüphe ediyorlar. Hollanda basýnýna göre siyasetçi olmadan önce maaþlý eleman olan binali yýldýrýmýn sadece hollandadaki serveti 26 milyar dolara ulaþmýþ. Bunlar kendi iþlerinden þüphe etmeyecekte kim edecek. Sýrf bu haber bile ahþaklý bir ülkede tüm hükümeti devirir ve yargý karþýsýna çýkarýr.

Nereye gittim yaw, hiç uyarmýyosunuz.

.
    Son düzenleme : alicemal; 18-06-2021 saat: 08:56.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    siyonist kanallar "2013 gibi olurmuyuz" diye ... siyonistlerede ellemeyeyim.

Dün bizde batýlý yabancýlar önderliðinde çzellikle bankalara yüksek satýþ geldi. Sebepleri FED in tapering konuþmaya baþlamasý ve sanýrým dahada önemlisi FEDin faizlerinin artýþýndan bahsetmesi. 2022 sonunda yada 2023 de toplamda 2 kez artýþ yapacakmýþ.

Peki þu an FED faizi ne.? SIFIR ve 0.25

Peki 2022 ve 2023 de birer kez faiz artýrsa faizi kaç olacak.?

0.25 ve 0.50

Yani 2 deðil 4 kez bile artýrsa faizi 1.0 in altýnda olacak.

Bizde faiz kaç, %19.

abd de 2 yýlda faiz %1 e yükselecek diye bizdeki %19 faizde duran parayý satýyorlar.?

Bunun mantýðý varmý.?

YOK. Belkide bilmediðim baþka birþey vardýr.

O zaman amaç ne.? Neden bu tür saçma sebeplerle bizde dalga yaratýyorlar.?

vallahi yabancýlarýn dün zararýna ucuz bankalarý satmasýna hiç bir sebep bulamam.? Amaç USD yi ve faizi yüksek tutmak olabilir. baþka aklýma hiç bir þey gelmiyor.

Obez beyinli yabancýlar eski kurallarýna göre ezbere satýþ yapmýþ olabilirler.

her neyse, bir sonuca varamam, keseyim.

Mantýklý iþin olmadýðý yerde benim kafanýn basmadýðýný söylemiþtim o sebeple bugün hakkýnda fikrim yok. batýda yeþiller var. Mantýken bizdede öðle öncesi yeþil olma ihtimali yüksek. EUR/USD paritesi FED faiz artýþý dillendirildiði için düþmeye baþladý. yani USD deðerleniyor. USD deðerlenince, USD ile fiyatlanan tüm dünya ürünlerinin fiyatý düþüyor.

Aslýnda bu iyi birþey çünki dünya hammadde fiyatlarý düþüyor. Ülkelerin enflasyonunu durduracak bir geliþme. Diðer tarafta ise abd FED faizi 0.25 artacak diye ortalýðý ateþe atýyorlar, oda ayrý hikaye.

Kafa karýþýk, iþin içinden çýkamadým. Longlarý çok azalttým. Bugün pek ekraný takip etmem. Epey dalgalý olacaða benziyor çünki EUR/USD paritesi tamda 1.19 da. Burada durdu gibi görünsede aþaðý inme ihtimali var. Yabancý mantýksýz sattý yine satacakmý.? Makro ekonomik hiç bir veri desteklemiyor zaten büyük zararla satýyorlar.

Her neyse yaw... Bol þans. ben daðýlmýþ durumdayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Önceki aylarda batý ve dünya yükselirken naci Aðbal dehlenmesi sebebi ile biz düþüyorduk.

O zaman yazmýþtým, dünya yükselirken biz düþüyoruz, tapering knuþmalarý baþladýðýnda dünya düþerken biz yine düþeceðiz. Dün onu yaþadýk.

tapering olayý bir kaç gün satýþ getirir sonra dünya toparlar demiþtim. Bakalým onu yaþayacakmýyýz. Þurada fark varki, taperingin yanýnda FED faizindende bahsettiler. Oda dillendirildi ve muallak da olsa tarih verildi. Faiz konuþmasý ekstra olumsuz hareket getirebilir.

Tapering dalgalanmasýný Aðustos Eylül gibi bekliyorum demiþtim, maalesef 2 ay kadar erken konuþtular.

Bu konuyu atlatacaðýz ama medyanýn körükle gitmesi sebebi ile aðýr hasarla atlatýyoruz hep. medyamýz, para piyasalarýnda büyük oynayan çýkar gruplarýna hizmet ediyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni gördüm, dün Ýzmir'de hadep binasýna silahlý saldýrý olmuþ, 1 kiþiyi öldürmüþler.
    Dün ki yabancý satýþý eðer bu sebepleyse, bugün toparlayabiliriz. yabancýlar bu tür olaylardan çok etkileniyorlar. Sebep buysa, dünki satýþ mantýða bürünmüþ olur. Dün gece boþa long kapadým demektir. Tabi sebep buysa.

Ýzmir cehape nin kalesi, saldýrýnýn orada olmasý akla mhp yi ve akp yi getiriyor. hadep le cehape yi ayýrmaya çalýþanlar mhp ve akp. Üstelik mhp nin silahlarla arasý iyi. akp de savaþý kavgayý seviyor.

Bu tür eylemler tam ters tepki yaratýr. Ýstanbul seçimini iptal etmeleri bunu göstermiþti. hadep lileri öldürürseniz cehape ye oy verirler. Ters teper.
    Son düzenleme : alicemal; 18-06-2021 saat: 09:29.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 606/853 ÝlkÝlk ... 106506556596604605606607608616656706 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •