Bugünde satýþ olmuþ. Satan bu kez yerlilermiþ, yabancýlar pek satmamýþ.
Dün yabancý büyük satmýþ yerli az satmýþtý, bugün tersi olmuþ.
Yabancý dünki hadep'e saldýrý sebebi ile satmýþ olmalý çünki bugün pek satmamýþ. Yerli 2 gündür satýyor sebebi abd deki geliþmeler olmalý. yanlýz geliþmiþ borsalara bakýyorum bizim yarýmýz kadar düþmüþler. Bizi içine soktuklarý geliþmekte olanlara bakýyorum, yine 2 gündür böyle satýþ yiyen yok. Dün bazýlarý yeþil bazýlarý az kýrmýzýydý, bugünde benzer.
Peki bize ne oluyor. Tabi biz hasta adam olduðumuz için, doviz bakiyesi eksi olduðu halde tayyip ve arkadaþlarý hala durmadan dovizle borçlandýðý için daha düþmekte haklý olabiliriz. fakat bu kadarý fazla çünki zaten pandemiden önce üepey aþaðýdaydýk, pandemiden sonra toparlanýyoruz derken aðbal kararý ile yine aþaðý indik. Yani zaten suni olarak aþaðýdayken, yine en fazla biz satýlýyoruz.
Sadece doviz kýtlýðý ile açýklayamazsýn çünki bizim þirketler 50 yýldýr doviz sorunu ile boðuþuyor, büyük þirketler bo konuda önlem almasýný öðrendi. Bu sebeple BIST þirketlerinden batacak olan yoktur.
O zaman tek sebep doviz kýtlýðý ve ekonomi koþullarý deðil.
siyonist kanallarýn her düþtüðümüzde üzerine körükle gitmeleride var. Bugün bi ara siyonist kanala bakýyordum, kanalýn kadýný çaðýrdýðý iþ adamýna baský yapýyor. "ne kadar fiyat artýracaksýnýz.?" Adam kekeliyor, "maliyetler arttý" filan demiþ, siyonist kanalýn kadýný ne kadar zam yapacaðý konusunda emir kipi ile soru soruyor. Adamda dayanamadý tabi zam yapacaðýz dedi. Öteki siyonist kanalýn kadýný sabah akþam 2013 gibi olurmuyuz diye soruyordu. 2013 de %30 düþmüþüz. Bu soruyu sormasý %30 düþeceðiz korkusunu salmasý demek. halbuki þartlar ayný deðil.
vs. vs. Demek istediðim zaten kötü olan koþullara, siyonist ekonomi kanallarýda abartýlý eklemeler yapýyorlar. Kötü yönleri sürekli ön planda haberleþtirip, iyi yönleri þöyle bir söyleyip geçmekle yetiniyorlar.
"Kötü niyetliler" diyeceðim ama elimde azda kalmýþ olsa long pozisyonum sebebi ile yanlýþ algýlýyorda olabilirim diyerek aþýrý iyi niyetli olmaya çalýþýyorum.
Bunlarýn rakibide yok. ekoTürkle bluumberg batýya hizmet ediyorlar. amerikanýn sesi gibiler. gibiler kýsmý fazla resmen amerikanýn sesiler. Yanlýz ekotürk de çýkan bir kaç yorumcu var, onlar içimizden biri gibi. Ama o bir kaç kiþi, kanalýn %90 kötü yayýnýný yumuþatamýyor. birde a haber diye bir kanal var. Aklýmda kaldýðý kadarý ile dinCÝ lerin kanalý diye biliyorum, onu hiç seyretmedim. dinCÝ kanallara tahammül edemiyorum. Þöyle tarafsýz düzgün bir ekonomi kanalý çýksa onu seyredeceðim ama yok. tarafsýz derken Türk halkýnýn yanýnda ama yalan söylemeden, dürüst ve temiz olarak. çýkar gruplarý ile ayný yataða girmeden. gerçekten Türk halký yararýna habercilik yapacak biri.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri