UMUT ne için biliyor musunuz?
Az yukarda yazdýklarýnýzýn hesaba -kitaba geleceklerine dair.
UMUT ne için biliyor musunuz?
Az yukarda yazdýklarýnýzýn hesaba -kitaba geleceklerine dair.
Gece topiðe biraz takýldým.
Bana kalýrsa.... güzel yer.
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Tunceli belediye baþkaný var, þu an TR deki BENÝM GÖRDÜÐÜM en düzgün, ahlâklý siyasi.(Bilmediðim temiz düzgün ahlâklý baþka belediye baþkaný veya vekil varsa onlardan özür dilerim) Eskiþehir belediye baþkanýda var. Hangisi daha iyi bilmiyorum. Eskiþehir belediye baþkaný kirlenmiþ ve kapasitesiz chp ye ait. Tunceli belediye baþkaný ise TKP ye ait. TKP yi geçen yýl araþtýrmýþtým, net bir þey bulamadým. Eski genel sekreterinden þüphelenmiþtim.
Meclisteki partiler gibi(chp hariç) abd tarafýndanmý kurdurulmuþ(BENCE) yoksa halkýn partisimi anlayamadým. Belki Tunceli belediye baþkaný Fatih Mehmet Maçoðlu umut olabilir diyeceðim ama TKP yi bilmiyorum. Ýsmindeki kominist kelimesine takýlmayýn, saðcý solcu komunist hepsinin arkasýnda abd ve ingiltere var gibi görünüyor.
TKP de net olmadýðýna göre geriye ben kalýyorum.
Tanýdýðým Ankara lýlar balkonda saksýda domatis biber sarýmsak yetiþtiriyorlar.Topraða yalýnayak basmak istersen, hoþuna gidecek yerde toprak almak 2003 den beridir herkesin ulaþamayacaðý bir LÜKS haline geldi. Bu doviz fiyatlarý ile yabancýlar gelip bedavaya yakýn toprak ev alýyorlar, yerli onlarýn yanýnda temizlikçi, bahçývan, iþçi durumuna düþtü. Ayný afrika kabile ülkeleri gibi bir görüntü oluþtu.
.
Son düzenleme : alicemal; 21-06-2021 saat: 08:43.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
BISTi etkileyecek gece verilerine bakýyorum, pek iyi bir görüntü yok.
Asya tarafý biraz satýcýlý kapamýþ, Çin yatay diðerleri eksi, japonya çok eksi. USD/TL gece hafiften alýnmýþ, bizim CDS 400 altýnda 389 da yatay.
abd vadeliler biraz ekside ama S&P 4125 lere inip yatay-yukarý hafif çýkýþa geçmiþ. Þu an 4135 de. Dow ne nasd** da benzer görüntüde.
Kýrmýzý açacaðýz gibi görünüyor. Sonrasýda batý piyasalarýna göre hareket edeceðiz gibi görünüyor. Yerli, FED e baðlý olarak son 2 iþ günü satmýþtý, yabancý FED e baðlý satmamýþtý.
Elimde az miktar long var. Bugün 200 günlük hareketli ortalama 1370 civarýný göreceðiz gibi görünüyor. Sonra FON lar, önemli teknik destek olduðu için mutlaka alýþa geçerler ancak yükseliriz anlamýna gelmiyor. O alýþtan sonra BIST'e yön veren yerli öküzler satmaya devam edecekmi etmeyecekmi o belli deðil.
Ekonomik veriler TR de düþüþü desteklemiyor, abd de balon olduklarý için bir düzeltmeyi destekliyor ve abd ye bakarak biz düþüyoruz. Ýþin ilginci hep TR deki yabancýlar satar öyle düþerdik, bu kez satýþa yerli öküzler liderlik ediyor. Bizim piyasa yapýcýlar iþbank akbank ve katarlý qnb finansbank. iþbank yerli sömürgeci büyük sermayeyle iþ çeviren sahipsiz bir banka, akbank ermeni olduðu söylenen sabancý ailesinin, qnb tayyib'in "gelin burda para çok, bol kazanýrsýnýz" diyerek çaðýrdýðý katarlýlarýn.
.
Son düzenleme : alicemal; 21-06-2021 saat: 09:02.
@NeAcaipDunya
Geçen gün kapattýðým az miktar hisse longu geri aldým.
1370 aþaðý kýrýlýrsa kaparým. Bu ihtimal hala var.
Para piyasasý ekranýmý kapatacaðým, arada cepten kontrol ederim.
Bol þans.
@NeAcaipDunya
abd vadelileri yükseliyor, BIST seyrediyor. Üçüncü gündür satýþta. Bu sefer hem yerli hem yabancý bir miktar satýyor.
1370 lerdeki 200 günlük hareketli ortalama civarýndan yukarý döner gibi yaptý durdu. Ciddi alýþ gelmedi. Sanýrým gözler abd tarafýnda. abd yükseliþine inanmýyor olsalar gerek.
garan tahtasý ayak diriyor. Anladýðým kadarý ile bankacýlýk tahtalarýndan garan tahtasý katarlýlarýn eline geçti. Bazý günler diðer bankalardan baðýmsýz hareket ediyor.
abd borsasý bugün aþaðý dönmezse, BIST bugün 200 günlük hareketli ortalamayý aþaðý kýrmaz gibime geliyor.
Ýmdi gidip Rus heyetini arayayým, hala ortada yoklar.
EK: hdp kapatma iddianamesi anayasa mahkemesinde kabul edimiþ, incelenecek. Bundan yabancýlar týrsarlar. bakalarýn alýcýlý olmamasý bu sebeple olabilir. Haber öncesi bankalar alýcýlýydý.
Mahkemeler siyasetçinin etkisinde olduðundan hdp kapatýlabilir ama akp ye ters teper. Aynen Ýstanbul seçimlerinde olduðu gibi. kendi rakiplerine yapacaðý her türlü saldýrý, akp ve mhp ye oy kaybettirir. cumhur ittifakýnýn oylarý çok düþmüþ olmalý.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri