BIST ve xbank, yarýnda yükselecem der gibi kapadý.
S&P spot açýlýp yükselince, BIST in piyasa yapýcý sülükleride almaya baþladýlar anlaþýlan. Ekran baþýnda deðildim.
siyonist kanalýn kadýnlarý sabah akþam 2013 gibi olurmuyuz diye ýsrarla konu açýyorlardý. 2013 de %13 düþmüþüz. O konuyu açmak demek yeniden %30 düþme ihtimalimiz var korkun demek.
Bu tür yayýnlar kalabalýklarý korkutur ve döker. Kalabalýklar bilgi sahibi deðildir, liderlerin aðzýna bakarlar. Sürüdür onlar. Lider ne derse ona sarýlýrlar. Liderin aðzýndan çýkanlar birileri tarafýndan yanlýþlanacak gibi olsa ona saldýrýrlar. Çünki sarýldýklarý ve kendilerini hayatta tutan þey liderin söyledikleridir. Sürü psikolojisinin bir parçasý budur.
TV kanallarýda sürüler için lider konumundadýr. Sen TV de "eyvah 2013" dersen, bilgiye sahip olmayan kalabalýklar korkarlar. Sen korkutuyorsun onlarý. ya aptal olduðun için yapýyorsun, yada kalabalýklarý dökmek isteyen büyük oyunculara çalýþýyorsun. ýsrarlý olman kötü niyetli olma ihtimalini artýrýyor ki bu tür durumlarý sýk sýk yaratýyorsun.
Benki sürüye girmeyen biri olarak bu yayýndan týrstým. Yeterli bilgiyede sahibim ama yinede týrstým. Neden, korktuðum içinmi. Evet korktuðum için ama %30 düþeceðiz diye deðil. Bu yayýnla sürüyü satmaya teþvik ediyorsun, hali ile sürü satýnca aþaðý ineceðiz. Sürü satmadan benim de satmam gerekir mi diye düþünmem gerekiyor.
Ama bende baþka sorunda var, aþýrý bilgiye sahibim. Buda beni kararsýz kýlýyor.
Tamam sürüyü satmaya ikna ediyorsun ama ekonomik veriler desteklemiyor, FONlar satmazsa.? yabancýlar satmazsa. Sürüyü korkutmak için yayýn yapýyorsun ama yabancýlar satmazsa, bazen katýlýyorlar bazen katýlmýyorlar. Sürüye sattýrmak için abd borsalarýnýn düþmesini bekledin ama abd borsalarý ya düþmezse, oyuncularý para içinde yüzüyor satýp o paralarý nerelerine sokacaklar. O kadar parayý... her neyse... Fazla bilgi sorun yaratýkyor.
hali ile bende ne tam alabiliyorum, ne tam satabiliyorum, arada yüzüp duruyorum. ne ölüðyorum, ne diriliyorum. Sebebi çýkar gruplarýnýn borsadaki ve haberlerdeki spekülasyonlarý, manipulasyonlarý.
Buna engel olmasý gereken BIST yönetimi ama onlarda allahlýk.
Her neyse... Þimdilik düþmemiþ görünüyoruz.
200 günlük ortalamadan dönme ihtimali var dedim, sattýklarýmý orada aldým. Ama silkeleme korkusundan az kontratla oynadýðýmdan bir iþe yaramýyor.
xbank kontratlarýndan çýkmaya karar verdim, çok az iþlem hacmi var. tahtada 1 kiþi var gibi oda çok aþaðý alýþ, çok yukarý satýþ yazýp bekliyor. Sanýrým piyasa yapýcý kurumun iþi. Likidite saðlamak zorundaya hesapta.? Bu hayvan likidite saðlamak yerine tahtada soygun peþinde. Likidite saðlasýn diye buna para ödeniyor üzerine tahtayý soymaya çalýþýyor. Alýþ ve satýþ arasýnda bazen 40 kademe boþluk oluyor. En iyi döneminde bile 6-8 kademe boþluk oluyor.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri