Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 610/853 ÝlkÝlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 4,873 - 4,880 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST ve xbank, yarýnda yükselecem der gibi kapadý.

S&P spot açýlýp yükselince, BIST in piyasa yapýcý sülükleride almaya baþladýlar anlaþýlan. Ekran baþýnda deðildim.

siyonist kanalýn kadýnlarý sabah akþam 2013 gibi olurmuyuz diye ýsrarla konu açýyorlardý. 2013 de %13 düþmüþüz. O konuyu açmak demek yeniden %30 düþme ihtimalimiz var korkun demek.

Bu tür yayýnlar kalabalýklarý korkutur ve döker. Kalabalýklar bilgi sahibi deðildir, liderlerin aðzýna bakarlar. Sürüdür onlar. Lider ne derse ona sarýlýrlar. Liderin aðzýndan çýkanlar birileri tarafýndan yanlýþlanacak gibi olsa ona saldýrýrlar. Çünki sarýldýklarý ve kendilerini hayatta tutan þey liderin söyledikleridir. Sürü psikolojisinin bir parçasý budur.

TV kanallarýda sürüler için lider konumundadýr. Sen TV de "eyvah 2013" dersen, bilgiye sahip olmayan kalabalýklar korkarlar. Sen korkutuyorsun onlarý. ya aptal olduðun için yapýyorsun, yada kalabalýklarý dökmek isteyen büyük oyunculara çalýþýyorsun. ýsrarlý olman kötü niyetli olma ihtimalini artýrýyor ki bu tür durumlarý sýk sýk yaratýyorsun.

Benki sürüye girmeyen biri olarak bu yayýndan týrstým. Yeterli bilgiyede sahibim ama yinede týrstým. Neden, korktuðum içinmi. Evet korktuðum için ama %30 düþeceðiz diye deðil. Bu yayýnla sürüyü satmaya teþvik ediyorsun, hali ile sürü satýnca aþaðý ineceðiz. Sürü satmadan benim de satmam gerekir mi diye düþünmem gerekiyor.

Ama bende baþka sorunda var, aþýrý bilgiye sahibim. Buda beni kararsýz kýlýyor.
    Tamam sürüyü satmaya ikna ediyorsun ama ekonomik veriler desteklemiyor, FONlar satmazsa.? yabancýlar satmazsa. Sürüyü korkutmak için yayýn yapýyorsun ama yabancýlar satmazsa, bazen katýlýyorlar bazen katýlmýyorlar. Sürüye sattýrmak için abd borsalarýnýn düþmesini bekledin ama abd borsalarý ya düþmezse, oyuncularý para içinde yüzüyor satýp o paralarý nerelerine sokacaklar. O kadar parayý... her neyse... Fazla bilgi sorun yaratýkyor.

hali ile bende ne tam alabiliyorum, ne tam satabiliyorum, arada yüzüp duruyorum. ne ölüðyorum, ne diriliyorum. Sebebi çýkar gruplarýnýn borsadaki ve haberlerdeki spekülasyonlarý, manipulasyonlarý.

Buna engel olmasý gereken BIST yönetimi ama onlarda allahlýk.

Her neyse... Þimdilik düþmemiþ görünüyoruz.

200 günlük ortalamadan dönme ihtimali var dedim, sattýklarýmý orada aldým. Ama silkeleme korkusundan az kontratla oynadýðýmdan bir iþe yaramýyor.

xbank kontratlarýndan çýkmaya karar verdim, çok az iþlem hacmi var. tahtada 1 kiþi var gibi oda çok aþaðý alýþ, çok yukarý satýþ yazýp bekliyor. Sanýrým piyasa yapýcý kurumun iþi. Likidite saðlamak zorundaya hesapta.? Bu hayvan likidite saðlamak yerine tahtada soygun peþinde. Likidite saðlasýn diye buna para ödeniyor üzerine tahtayý soymaya çalýþýyor. Alýþ ve satýþ arasýnda bazen 40 kademe boþluk oluyor. En iyi döneminde bile 6-8 kademe boþluk oluyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TÜÝK den uydurma olduðuna inandýðým bir veri daha.
    Satýn alma gücümüz avrupa ortalamasýnýn %36 altýndaymýþ.

Basitçe þunu demek istiyor.

Biz bir hýyar almak için, Ýtalyan dan %36 daha fazla çalýþmalýymýþýz.

Yani Ýtalyan 10 dakkalýk maaþý ile tuzlanmýþ bir hýyar yiyebiliyorken, Türk 13,6 dakkalýk maaþý ile 1 hýyarý tuzlamadan yiyebiliyor.
    Yersen. Yemezsen sorun yok.

Bulgaristanla filan kýyaslasan tamam ama avrupanýn kuzey ve batý ülkeleri ile kýyaslýyorsan hadi oradan derim.

Bizdeki asgari ücretli ve lise öðretmeni, garson, otobüs þoförü. Alman kaç maaþý ile ev, araba, cep telefonu,3D TV alýyor ve 15 gün 5 yýldýzlý otelde tatile gidiyor. Türk kaç maaþý ile. Biz en az 3 kat fazla çalýþmamýz gerekmiyorsa biþey bilmiyorum.

Hele Alman TR de bunlarý alacak, Türk almanyada bunlarý alacak, o zaman 3 le deðil 10 la çarpmanýz gerekir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST deki iþi biraz ciddiye alayým dedim. Bu akþam epey bir detay veri okudum.

Yýlbaþýndan bu yana yabancýlarýn BIST deki paralarý 7 küsür milyar dolar erimiþ. TCMB verisine þöyle bir baktým, 2 milyar dolar kadar çýkmýþ olsalar, 5 milyar dolarlýk hisse senetlerinin deðeri erimiþ. BIST de duran hisse senetleri büyük zarar yazmýþ. üzerine yýlbaþýndan bu yana USD 1 TL zamlanmýþ. Yabancý hisse satýp çýkmaya kalksa eðer yýlbaþýnda TR ye para sokup girdi ise büyük zararla çýkacak.

Hesap basit.

TV de yorumcu diye çýkarýlan hýyarýn biri, "yabancý kâr etti çýkýyor doðal" demiþtide. Dolar 3-4 TL den TR ye girenlerin hali daha vahim. Sadece pandemi dibinde yani 2020 mart ayýnda para TR ye sokup hisse aldýysa. banka aldýysa zararý yine büyük, kur dayaðý yedi senet yaklaþýk ayný kaldý. baþka senet aldý ise hisseden aldýðýný kur törpüledi. 2020 Martda kur 6.22 de.

Yani ekonomist diye çýkarýlan lavuk... her neyse laf etmeyeyim. Ýki ile ikiyi çarpamayaný TV ye çýkarýyorlar kalabalýklarý yönlendiriyor. Yanlýz bende hesap hatasý çýkarsa kötü morarýrým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Özeleþtiri yapayým, aslýnda arada düzeltme ve hatýrlatmalar yapýyorum.

Yazýlarýmý okuyunca "yaw bu adam BIST de uçup kaçma bekliyor" sonucu çýkarabilirsiniz. Evet bu sonucu çýkarmanýz eðer uzun süredir okumuyorsanýz mümkün.

Hayýr uçup kaçma beklemiyorum. Açýkça tekrar belirteyim çýkmalar gibi düþmelerde normal. Benim kýzdýðým silkelemeler. Silkelemeler=manipulasyon.

Soygun ve dolandýrýcýlýk demek. Ýþte buna sinir oluyorum ve BIST de pandemiden beridir ben 6 tane silkeleme saydým. 2 tanesi pandemi dibinde, 2 tanesi yükseliþ esnasýnda viop vade geçiþlerinde.

Silkelemelere kýzýnca, düþüþlere kýzdýðýmý ve sürekli çýkýþ beklediðimi düþünüyor olabilirsiniz.

Hayýr.

Zaten 1550 leri geçince "yazýn yataya sararýz" demiþtim ve 1580 lerde long kapamýþtým, elimde çok az býrakmýþtým. Elimde az varsa sýfýr mal anlamýna gelir çünki malsýz duramama hastalýðý var.

Aðbal'ýn dehlenmesi ile beraber yataya sarma iþi epey aþaðýda oldu.

Son duruma bakýyorum, bundan sonrada uçuþ kaçýþ beklemiyorum çünki BIST de almaya istekli büyük oyuncu kalmadý.

Batýlý Yabancýlar almýyor. Bugüne kadar batýlýlarýn sattýðýnýn önemli kýsmýný katarlýlar karþýlamýþ. Yerli oyuncu zaten koyun, yabancýlarýn ne yapamaya çalýþtýðýný kestirip, ona göre pozisyon almaya çalýþýyor. BIST deki yerli piyasa yapýcýlarda anladýðým kadarý ile silkelemeleri yapanlar onlar, bildiðin hýrsýzlar.

Bugünki durumda gösterdiki, yerli büyük oyuncular o kadar almaya hevesli deðiller. abd deki tapering ve FED faiz artýþý konuþmalarý, yerli büyükleri iyice baskýladý.

Aslýnda ekonomik veriler alýþý destekliyor. Bu yýl sonuna kadar veriler artarak iyileþecek. Doviz düþseydi 6 civarýna, TR ekonomisi dahada artarak iyileþirdi ancak aðbal ýn dehlenmesi ile doviz yükseldi ve düþmüyor.

Aðbal sonrasý gelen adamýn konuþmasýný duyunca "doviz artýk düþmez" demiþtim. Bugüne kadarda düþmediði gibi arttý. Yüksek dovizde enflasyon yarattý, enflasyonda faizleri yukarýda tutuyor, yüksek faizlerde gayrýmenkul, yerliye otomobil satýþlarýný vuruyor. Normalde yüksek dovize batýlýlar gayrýmenkule hücum ederdi ancak tayyip'i görünce gelmekte istemiyorlar. Bir mikter alanlar ortadoðulular.

Sonuçta, BIST de uçuþ kaçýþ beklemiyorum. 1 ay kadar öncede kýsa vade dalgaya oynayacaðýmý yazmýþtým. Bir kaç gün veya hafta mal tutup kapatacaðým.

Anlatmak istediðimi anlatabildimmi bilmiyorum. silkelemelere kýzmam, sürekli yükseliþ beklediðim anlamýna gelmesin. Elimde sürekli long olmasý, malsýz duramama hastalýðýmdan kaynaklanýyor. Veriler düþüþü desteklemediði için bazen az, bazen ortalama miktarda long tutuyorum.

Silkelemeler direk hýrsýzlýktýr. Ayrýca BISTin geleceðini yok eder, ediyorda, geçmiþtede etti ama yine þans verdiler. Yine silkelemeler ve yine kalabalýklar soyuluyor BISTin geleceði yine karanlýk.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2013'ü yeniden biraz inceledim.
    abd de 22 Aralýk 2013 de açýklama geliyor. Ocak 2014 de, tahvil alýmýnda 10 milyar dolar azaltma yapacaðýz diyor. Yani tapering denen þey.

Açýklamanýn öncesi 1 yýl ve sonrasý 1 yýla bakýyorsun. S&P grafiði sürekli yükselmiþ. tapering zerre etkilememiþ. O dönem abd finans kesiminde 2008 krizi sebebi ile daðýtýlan trilyonlar var. Onlarýn geri çekilmesini trump engelledi ve üzerine pandemi trilyonlarý eklendi.

Ayný yýl bizim borsaya bakýyorsun. abd açýklamasýndan çok önce düþmeye baþlamýþ çünki ülke baþka sebeplerle karýþýk durumda. 2011 de suriye savaþý baþlamýþ biz tarafýz. 2011 den beridir Suriye sýnýrý karýþmýþ, Hatay da patlama olmuþ 51 kiþi ölmüþ. Üzerine fetullahla kapýþma baþlamýþ, fetullaha yönelik dersaneleri kapama kararý alýnmýþ. üzerine gezi olaylarý var. Generaller hapiste, zaten düþüþ trendinde iken tapering açýklamasý geliyor. Bu kadar detaya girmesede abdurrahman yýldýrýmda biraz deðinmiþ. 2013 le 2021 ayný deðil demiþ.

Bundan ne sonuç çýkarayým.?
    Sorunumuz tapering yada fed faiz artýþý deðil, sorunumuz tayyipin BIST i kötü etkileyen kararlarý. Bu dengesiz kararlarý sebebi ile BIST de ki büyük oyuncular almaya hevesli deðiller. Uzun süredir böyleler.

---

Bugün BIST tamamen S&P nin iniþ çýkýþlarýna odaklanmýþ gibi görünüyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bazen beleþ bilgi için viopxx tarafýna bakýyorum. Bilgi aldýðým oluyor, güzel esprilerde oluyor. nadirende trol mesajlarý görüyorum çok sinir bozucu oluyor. Sanýrým akp nin maaþ verip internete saldýðý vatandaþlar.

Bunlardan biri yazmýþ "akp seçimi kazanamazsa inþallah yeni gelecek parti ÝHA fabrikalarýný kapatmaz." diyor. Artýk trol olduðu içinmi yazýyor, cehaletindenmi yazýyor bilemiyorum.

ÝHA üreten devlet þirketimiz 1973 de akp den 30 yýl önce kurulmuþ. ÝHA çalýþmasýna 1990 da baþlamýþ. akp baþa geçtiðinde ÝHA teknolojisine sahip olmuþlar ve ilk ÝHA çoktan uçurmuþlar, büyük askeri IHA teknolojisine geçmiþler. akp den önce IHA ve SIHA üretecek yetiþmiþ mühendislerimiz hazýr. En önemlisi yetiþmiþ teknik elemandýr. Gerisi para ya bakar.
    akp bu mühendisleri alýp damat bayraktarýn fabrikasýna aktarýyor ve devletin iha teknolojisi, tayyibin damadýnýn fabrikasýna transfer olan mühendisler aracýlýðý ile geçiyor. Damat devlet fabrikasýndan transfer yöntemi ile aldýðý ÝHA teknolojisini þu an ukrayna ve azerbaycana aktarýyor. Türkiyeye rakip yaratýyor. Üstelik devletin hazinesine girmesi gereken ÝHA satýþ paralarýda damadýn þirketine akýyor ve o paranýn yurt içinde kalmadýðýna emin olabilirsiniz. Nakit kýsmý dýþarýdadýr. Yurt dýþýnda fabrikalar kuracak ve kazanç TR ye gelmiyecek. akp sonrasý döneme hazýrlanýyor.

Üstelik tayyip, devletin ÝHA üreten teknoloji firmalarýnýn ihtiyacý olan ilave sermayeyi vermemiþ, aselsan bu sermayeyi senet satarak bulmuþ. Ýthalatçý beþ para etmez togg a verdiði 750 milyon TL yi ÝHA nýn çoðu teknolojisini üreten ASELSAN'a vermemiþ.

Baþka bir trol abd li GE(General Electric-edisonun firmasý) firmasýnýn TR de kurduðu fabrikayý övmüþ, allahtan destek istemiþ. Sanki Türk teknolojisi ile Türkiyeli biri kurmuþ. Öyle bir dua etmiþki, sanýrsýn ülke kurtuldu. abd teknolojisi, abd firmasý. Hammaddenin önemli kýsmý dýþarýdan gelecek. TR de satýlacak bizim paramýz abd ye taþýnacak. Tonla destek ve teþvik aldýðý için vergide uçup gidecek. Tek avantajý çalýþan iþçilerin karný doyacak. Ama TR firmasýnýn kurmasý ile yabancýnýn kurmasý arasýnda büyük fark var. yabancý kurunca yerlinin önü týkanýyor(Hoþ akp döneminde TEMÝZ yerlinin önü zaten týkalý olduðundan yabancýnýn ekstra fazla zararý olmaz). Ýthal hammadee oluyor ve kazanç yurtdýþýna çýkýyor. Devlet alacaklarýndan vazgeçip üzerine arazi ve para veriyor hali ile astarý yüzünden pahalýya geliyor. Sadece yabancý olmasý kötü, yerli yanýnda yabancý olsa daha iyi.
    @NeAcaipDunya

7. Þimdi bu iha meselesini yeni okuyorum daa....
    Neyse...
    Aklýmdan geçenleri tahmin edersiniz..

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ÝHA konusunda özet: ÝHA da üreten silah fabrikalarý devlet tarafýndan 1970 li yýllarda kuruluyor. TUSAÞ(TEÝ-TAÝ) ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve daha sonralarý eklenen alt þirketleri.

1990 da abd ve israil bize pkk için IHA vermeyi kesince ÝHA yapmaya karar veriyoruz. 2000 yýlýna kadar küçük ÝHAlarý yapýp uçuruyoruz ve IHA teknolojisini bilen mühendisleri yetiþtiriyoruz.

Sonra büyük ÝHA lar ANKA larý üretmeye baþlýyoruz. Henüz yarýmken akp baþa geçiyor, damada ÝHA fabrikasý kurdurup TUSAÞ ýmýzýn ÝHA mühendislerini bayraktara transfer ediyorlar.

Tecrübeli mühendisleri giden(kolaysa gitme) TUSAÞ, bocalama devresine giriyor ve devlet bayraktarýn ÝHA larýný satýn almaya baþlýyor.

Sonuç. ÝHA lara akp nin hiç bir faydasý olmadýðý gibi zararý var. Teknolojilerini özel sektöre aktarýp, þimdide büyük bir hýzla yurt dýþýna çýkarýyorlar. Devletin kasasýna girmesi gereken yüzlerce milyon USD de bayraktar ailesinin yani tayyip ailesinin cebine giriyor.

Tusaþ'ýn ÝHA mühendislerinin transfer hikayesini baþka yerde okuyamazsýnýz. Ancak o fabrikalarda çalýþan eskilerden duyarsýnýz. Meraklý olduðumdan savunma sanayii forumlarýný uzun yýllardýr takip ederim. Askeri alanlarda çalýþan Endüstri mühendislerinin bir sitesi vardý. O sitede yazdý. Yýllar sonra o yazý kaldýrýldý ve daha sonrada site kapatýldý.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 610/853 ÝlkÝlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •