Yaw alyel'le akresta yý okudum, derin yazmýþlar üç beþ kere okuyup anlamam lazým. Þu an sabah ekonomi haberlerini takip ediyorum, bugün BIST de ne olacak oda belli deðil Cuma günü kontrolsüz kapadý. kafam BIST de.
alyel'den sanýrým eleþtiri aldým. tabi konu yýlmaz özdil olunca bende durup 15 dakka düþünüyorum. Adam benzersiz biri. Ben onu tek sebebe dayanarak zararlý diyorum ama belki adam bana beþ çekiyordur ve onun yanýnda hýyar kalýyorumdur. Gerçektende benl onu kýyaslarsanýz düþünsel açýdan belki o kazanýr. Yazdýklarý, gördükleri ve olaylarý birbirine baðlamasý, çeliþkileri anýnda yakalamasý hepsi ileri insan özelliði. Ancak aydýn doðan'ý savunmasý her özelliðini çöpe atýyor.
Yani özdil haklý, ben haksýz olabilirim. O konuda kendimi savunmam çünki dediðim gibi yazdýklarý ortada.
akresta her zaman olduðu gibi fazla kafa yormam gereken bir yazý yazmýþ. Akþam sakin kafa ile okuyayým.
Birde akresta nýn kýzdýðý konuyu netleþtireyim.
Ben savunma sanayii þirketlerimizi övdüm ama insan öldürdükleri için deðil. O silahlarla öldürdüðümüz insanlar, apo gibi paþinyan gibi abd, rusya dan para alan baþka ülkelerden emir alan kötü insanlarýn emri ile cephede savaþan, ne olduðundan habersiz zavallý çocuklar, gençler. Hepsi bir kaç hýrsýzýn uðruna cepheye gidip ölüyorlar.
Savunma sanayiimizi övme sebebim, dünya ile yarýþan ileri teknoloji üreten firmalar. Özel sektörümüzde yok. Mesela togg arabasý düzgün yapýlsa onu öveceðim ama oda devletten beslenme giriþimi ve ithal teknoloji. arçeliði öv vesteli öv. Hayýr onlar kaliteli mal üretiyor ama teknolojileri ithal. Kendileri teknoloji üretebilecekken bilinçli olarak tercih yapýp teknolojiyi siyonist global firmalardan ithal ediyorlar. Yani sömürgecilere çalýþýyorlar. Aracýlar.
Savunma sanayii firmalarýmýzý övme sebebimi yanlýþ anlamayalým. Ýstediðimizde Kolaylýkla ileri teknoloji yapabiliyoruz anlamýnda o firmalarý seviyorum. O sebeple her buluþlarýný paylaþýyorum ancak bulduklarý þeyler insan öldüren þeyler. Gerçekten çok acý silahla deðil üreten þeylerle övünmak isterdim.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri