Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 62/853 ÝlkÝlk ... 1252606162636472112162562 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 489 - 496 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yýlmaz özdil, Atatürk kitabý gelirlerinden kendi dediði kadarý ile %10 unu darüþþafakaya baðýþlamýþ.

Ben olsam, yapacaðým yardýmý, fakirleri bulur bizzat kendim yapardým. Kenar mahalleler eksik yaþayan insanlarla dolu.

1milyon Atatürk kitabý satmýþ. Atatürk kitabý olmasa, roman satmaya kalksa, 100bin satamaz, fiyatýný 35 TL koyamaz, herkes reklamýný yapmaz, kitaplarý maðazalarýn çoðu sýradan kitaplarýn arasýna koyar. Ama Atatürk kitabý denince, herkes bedava reklamýný yaptý, maðazalarda görünsün diye öne kondu, kitabýn kapaðýný açmayanlar bile sýrf destek olmak amacý ile kitabý satýn alýp eve koydular.

Roman yazsa cebine 100 bin ancak girecekti, ama Atatürk kitabý yazýnca cebine 9milyon TL para girdi, yeni bir milyonerimiz oldu.

Ha Kuran satarak milyoner olmuþsun, ha Atatürk kitabý satarak.

Kuran ve Atatürk felsefesi. Ýkiside temiz, düzgün.

Ama para kazanmak amacý ile kullananlar kirliler.

Milletin bir kýsmýný Kuran danda soðuttular, Atatürk tende.

%10 nunu darüþþafakaya baðýþlayacaðým deyince, bu kurumu biraz araþtýrdým.

darüþþafaka nýn istanbuldaki bir binasýný biliyorum, içinede girdim. En pahalý semtde, lüks bir bina. Bu binadan gelir elde ediyorlar. Gelir elde ettikleri dört beþ lüks binalarý daha var.

Okuttuklarý öðrenci sayýsý ise toplamda 1000 adet.

1000 öðrenci için, lüks binalardan elde ettikleri gelir yeterde artar bile.

Türkiyede pek çok dernek ve vakýfýn, yolsuzluk dosyalarý olduðunu biliyoruz. özal ailesinden beridir, dernek ve vakýflar, vergi kaçýrmak yada zengin olmak için kullanýlýyor. Toplanan yardýmlarýn %80 i cebe indiriliyordur. %20 si ile yapýlan yardýmlarýn reklamlarý yapýlýp, yeni yardýmlar alýnýyor.

yýlmaz özdil in darüþþafaka ya yardým yapmasý doðal. Çünki kendisi seçkinci. Burjuva sýnýfýndan. Konuþmalarý öyle olmayabilir ama hareketlerine bakarsanýz, yaþamýna bakarsanýz, seçkinci, burjuva olduðunu görürsünüz.

darüþþafaka nýn paraya ihtiyacý yokken, fazla parasý ile milyonlarca dolarlýk basket takýmý çalýþtýrýyorken, özdil'in bu kurumu seçmesi neden.? Neden kendisi yardýmý bizzat fakire yapmadý yada paraya ihtiyacý olan bir kuruma yapmadýda, para içinde yüzen darüþþafaka ya yaptý.?(tamamen lüks binalarý ve 1. ligde bulunan onlarca milyon dolarlýk basket takýmýna dayanarak bu fikire sahibim. Öðrenci sayýlarýda gelir elde ettikleri binalarýna göre az.)

Ülkeyi sömüren yahudi firmalarda rahat çalýþmýþ yýlmaz özdilin, Atatürkü kullanarak 9 milyon TL kazanmasý ve paranýn bir kýsmýný yine burjuva görüntülü bir kuruma baðýþlamasý, arada aydýn doðan güzellemeleri yapmasý, benim açýmdan çok itici.

özdil, dinci harekete karþý en büyük koz olarak görülüyor muhalif kesimde. Yere göðe sýðdýrýlamýyor.

Milyonlarý cebe indirirken tek bir fedakarca hareketini gördünüzmü.?
    Açlýk eylemi yaptýmý, gezide dayak yedimi, asgari ücret az diye sokaklara çýktýmý, pancar üreticileri harcanýyor, köylü batýyor diye yollara düþtümü.?

Hayýr. Bildiðim tek fedakarlýðý yok.? Mutlaka göstermelik fedakarlýklarý çoktur, ama hayatýný, geleceðini riske atacak tek fedakarlýðý yok.?
    Olmasý gerekiyormu.? Hayýr.
    Ama muhalefetin liderliðine soyunmuþsa, sabah akþam Atatürk diyerek milyonlarý cebine indiriyorsa, her yýl fakirleþen ve sürünen halk için fedakarlýk yapmasý gerekmezmi.? Elini taþýn altýna koymasý gerekmezmi.?

"Ama yazdýklarý ile çok riske giriyor."

Bende burada sýcak koltuðumdan yazýp duruyorum.? Ne iþe yarýyor.? Bu fedakarlýk deðilki.? Görüþ belirtmek. Üstelik parada almýyorum. Özdil alýyor.

her neyse... ülke berbat.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aylar önce, USD 6 TL nin altýna inerse, endeks 100 bini geçer diyordum. Ne güzel günlerdi onlar. Rüzgar gibi geçti gitti.

Tabi zaman kýsýtlamasý koymuþtum. Bu ay içinde filan demiþtim. O zaman 6 nýn altýna inmedi ama endeks 80bininde altýna arada indi.

Þu an USD 5.30 da ve endeks 92 binde. Nereedeeen nereye.

Balinalar(büyükler) olayý zamana yaydýlar. Naapalým dediler, dik üçgen yapalým vakit geçsin. Yok dedi diðeri, vakit geçirmek için simetrik üçgen daha iyidir, bu arada belirsizliklerde ortadan kalkar.

Belirsiz olan neydi.?
    ABD ve ülke içindeki dýþýndaki uþaklarý, bu ülkeye ne kadar daha vuracak.?

Aslýnda balinalar(büyükler) de bu gurubun içinde... Bak bu yeni aklýma geldi.
    Endekse yön veren en büyük paralar kimde.? yahudilerde.? Piyasa kimin uzmanlýk alaný. Piyasa denen þeyi modern anlamda yaratan kim.? yahudiler.

O zaman endekse yön veren balinalarý, abd eyleminden ayrý tutamayýz. Kendilerini batýrmayacak ölçüde, abd ye destek vermiþlerdir... bak bu niye aklýma gelmedi.???

nezlem yüzündendir. Ama nezle yeni oldum, bu argüman direk çöpe.!

Her neyse, espride yapamýyorum.. haber okuyayým... biraz VOB tarafýnada bakayým, bazen iyi eðleniyorlar...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çok ilginç.
    Araba firmalarý, satamýyorlar ama her ay zam yapmaya devam ediyorlar. fiat firmasý, satamadýðý arabalarý kiraya verme yöntemine geçmiþ.

Ama arabayada her ay yüksek zam yapýyor, bu nasýl bi salaklýk anlamak zor. Kiralama firmalarýda zorda bataný var, hani oradan kazanacak olsa anlarým.

Arabanýn en alt fiyatýna bakýyorsun 62bin yazmýþ. Ayný modelin üst özellikli olanýna bakýyorsun. Mantýken fiyatta %20 oynasýn dersin, bakýyorsun 125 bin. Lan 2 kattan fazla. maliyeti 20TLlik LED takmýþ, cama maliyeti 20 TLlik film takmýþ, motor farklý ama firmaya maliyeti ayný, maliyeti 100TLlik LCD takmýþ, ek maliyeti400TLlik jant takmýþ vb.. hepsini toplasan firmaya maliyeti 2binTL yi geçmeyecek þeyler eklemiþ. Fiyatýný 2 kat artýrmýþ. Satamýyor. Zam yapmaya devam. Üstelik USD de epey düþmüþ.???

Avrupada da aynýmý acaba. Bu sistemle geçiriyorlarmý millete.?

Çok ilginç. Tüm firmalarýn yahudi elindeyse tekel anlamý taþýr. Aralarýnda rekabet etselerde, sana karþý Ortak hareket ederler. Seni sömürmek ana amaçtýr. Oturmuþsun kucaklarýna.

Rusyada otomotivde yahudi kucaðýna oturmaya baþlamýþ. lada yý yahudi reno ya satmýþlar... ilginç..
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ABD de ki yaþam hakkýnda ip uçlarý veren belgeseller var.

Bi tanesinde, seçtikleri evin mutfaðýný, ev sahibinden gizlice 5-6 saatte yeniliyorlar, ev sahibi gelince sürpriz oluyor.

Bakýyorsun seçtikleri eve, Türkiyede ancak 2 milyona alabileceðin bir villa. Villalardan oluþan, geniþ bahçeli, kapalý otoparklý, 2 katlý çok güzel görünen kocca villa. Bizde ancak zenginler oturur bu villada.
    Bakýyorsun ev sahibinin altýnda bizde en az 120bin TL ye satýlan SUV araba var. Bizde Ancak orta sýnýf üstü ve zenginler alýr.

Bu evin mutfaðýný yeniliyorlar. Bizde taþ çatlasa maliyeti 10bin TL eder.

Ev sahibi geliyor, kadýn aðlamaya baþlýyor. Diyorki "ben bu mutfaðý yenileyemezdim.".

Lan evin 2 milyon, araban 120 bin, zengin sitede yaþýyorsun, nasýl mutfaðýnýn dolabýný seramiðini deðiþtiremiyorsun.?

...

Bizde 80 yýlda öyle bir sistem kurulmuþki, karnýn doyuyorsa zenginsin. Öbür tarafta senin halkýnýn %60 ýnýn hayatta iken alamayacaðý ev ve arabada yaþayanlar, fakirim diye aðlýyor.
    Kadýnýn aðlamasýnýn kurgu olmasýna imkan yok. Bi sürü böyle villayý yenilediler. TRT belgeselde yayýnlanýyor.

ABD de 30-40 yýl vadeli %2 faizle ev alýndýðýný biliyorum. Karý koca çalýþýyorsa evi alýrsýn. Arabada bizdekinin yarý fiyatý onuda alýrsýn.

Bunlarý anlýyorum, mesele ABD deðil. Bizde nasýl bir sistem kurulduðu... Halkýn nasýl bir sömürü içinde yaþadýðý ve farkýnda olmadýðý...

Mesele bizde.

Ayrýca ABD de iþsizlik yardýmý ile yaþayan, engelli maaþý ile yaþayan obezler var. Altýnda yine 120binlik SUV ve kendi evi var. Bizde o bahçeli evi, öyle bir þehirde en az 100 bine alýrsýn.

Her neyse... insan görünce, anlayýnca sinirleniyor. Nasýl bir ülkeye mahkum edilmiþiz... Nasýl bir cehalet içindeyiz...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýngiltere hakkýndaki bir haber bana inanýlmaz trajik geldi.

Yazdýklarýmý doðruluyor. Yüzeysel inceleme ile gördüklerim, verilerle destekleniyor.

Neyi doðruluyorlar.? Ýnsanlarýn evrimi konusunda yazdýklarýmý.
    Baþka neyi doðruluyorlar.? Nereye gittiðimiz ve neler olabileceði konusunda yazdýklarýmý.

Hayat boyu gördümki, ben ve diðer insanlar farklý boyutlarda yaþýyoruz. Anlattýklarýmý kaç kiþi anlýyor bilmiyorum.

Anlatýyorum, anlattýklarým 5-10 yýl sonra gerçekleþiyor. Gerçekleþmeye baþlayýnca akademisyenlerde yazmaya baþlýyor.

Her neyse ya.!!!

Ýngiltere hakkýndaki haber ne.?

Sokaklarda yatan 320 bin evsiz var. Ve bunlar yeni gelen göçmenler deðil, ingiliz vatandaþlarý.

Ülke Nüfusu artmadýðý halde, sokaklarda yatan evsiz nüfusu her yýld %4 artýyormuþ.

Tamam, bu neyi ispatladý.?

Evrim konusunda yazdýklarýmý. tarih konusunda yazdýklarýmý. Ýngiltereyi ve dünyanýn büyük kýsmýný kontrolu altýnda tutan yahudiler hakkýnda yazdýklarýmý.

Evrim konusunda ne yazdýn.?

Ýþin yoksa ellinci kez tekrar yaz, insanlarýn farklý maymunlardan türediðini.

Bu 3 ana maymun türünün en vahþisi, en ilkel olaný þempanze.
    Avrupalý þempanzeden türeme. Dolayýsý ile kuzey amerika da öyle.

Avrupalýnýn davranýþ tarzý, birebir þempanze davranýþ tarzý ile örtüþüyor.

Hastir ordan diyeceksiniz. Deyin umrumda olmaz.

Zengin olduklarý için, gözleriniz kamaþýyor. Zenginlik akýl dan deðil hýrstan, aç gözlülükten kaynaklanýr.

Ellinci kez en basit örneði anlatayým. Sizce nobel ödülü alan bizim Prof. Doktor (Aziz Sancar) mu daha zengin, yoksa mafya liderleri sedat pekerle, alaattin çakýcýmý.?

Mafya liderlerinin zenginlikleri, Bizim nobel ödüllü prof. doktoru ona katlar.(nobel parasýný sayma)

Peki mafya liderleri, uyuþturucu ve kadýn pazarlayanlar bu nobel ödüllü prof. tan dahamý akýllý ve çalýþkanlar, yoksa daha vahþi ve ilkellermi.?

Bu çocuðun bile anlayacaðý örneði anladýysanýz, zenginliðin ve fakirliðin akýlla doðru orantýlý olmadýðýný anlarsýnýz.

Akýl, yaptýðýnýz topluma ve insana faydalý þeylerle ölçülür. Zeka ise çalýþkanlýðýnla, üretkenliðinle.

Her neyse, burada keseyim, caným sýkýldý...

Yanlýz ana konuyu yazmadým. Ýngiltere, sömürgelerinden gelen soygun parasý azaldýkça, halka giden parada azalýyor. Sadece en tepedeki yahudi azýnlýðýn çuvallarý sürekli doluyor. ABD de ayný. Bizde hýzla ayný yolda ilerliyoruz. Ülkenin birikimi belli bir kesimin çuvallarýnda toplanýyor.

Borsada sýkýþma sonuna doðru geliyor.
    Yukarýmý kýracak aþaðýmý.?
    Son düzenleme : alicemal; 22-11-2018 saat: 17:39. Sebep: bold
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Ýngiltere hakkýndaki bir haber bana inanýlmaz trajik geldi.

Yazdýklarýmý doðruluyor. Yüzeysel inceleme ile gördüklerim, verilerle destekleniyor.

Neyi doðruluyorlar.? Ýnsanlarýn evrimi konusunda yazdýklarýmý.
    Baþka neyi doðruluyorlar.? Nereye gittiðimiz ve neler olabileceði konusunda yazdýklarýmý.

Hayat boyu gördümki, ben ve diðer insanlar farklý boyutlarda yaþýyoruz. Anlattýklarýmý kaç kiþi anlýyor bilmiyorum.

Anlatýyorum, anlattýklarým 5-10 yýl sonra gerçekleþiyor. Gerçekleþmeye baþlayýnca akademisyenlerde yazmaya baþlýyor.

Her neyse ya.!!!

Ýngiltere hakkýndaki haber ne.?

Sokaklarda yatan 320 bin evsiz var. Ve bunlar yeni gelen göçmenler deðil, ingiliz vatandaþlarý.

Her yýlda %4 artýyormuþ.

Tamam, bu neyi ispatladý.?

Evrim konusunda yazdýklarýmý. tarih konusunda yazdýklarýmý. Ýngiltereyi ve dünyanýn büyük kýsmýný kontrolu altýnda tutan yahudiler hakkýnda yazdýklarýmý.

Evrim konusunda ne yazdýn.?

Ýþin yoksa ellinci kez tekrar yaz, insanlarýn farklý maymunlardan türediðini.

Bu 3 ana maymun türünün en vahþisi, en ilkel olaný þempanze.
    Avrupalý þempanzeden türeme. Dolayýsý ile kuzey amerika da öyle.

Avrupalýnýn davranýþ tarzý, birebir þempanze davranýþ tarzý ile örtüþüyor.

Hastir ordan diyeceksiniz. Deyin umrumda olmaz.

Zengin olduklarý için, gözleriniz kamaþýyor. Zenginlik akýl dan deðil hýrstan, aç gözlülükten kaynaklanýr.

Ellinci kez en basit örneði anlatayým. Sizce nobel ödülü alan bizim Prof. Doktor mu daha zengin, yoksa mafya liderleri sedat pekerle, hapisteki þu milliyetçi geçinen herifmi.?

Mafya liderlerinin zenginlikleri, Bizim nobel ödüllü prof. doktoru ona katlar.(nobel parasýný sayma)

Peki mafya liderleri, uyuþturucu ve kadýn pazarlayanlar bu nobel ödüllü prof. tan dahamý akýllý ve çalýþkanlar, yoksa daha vahþi ve ilkellermi.?

Bu çocuðun bile anlayacaðý örneði anladýysanýz, zenginliðin ve fakirliðin akýlla doðru orantýlý olmadýðýný anlarsýnýz.

Akýl, yaptýðýnýz topluma ve insana faydalý þeylerle ölçülür. Zeka ise çalýþkanlýðýnla.

Her neyse, burada keseyim, caným sýkýldý...

Borsada sýkýþma sonuna doðru geliyor.
    Yukarýmý kýracak aþaðýmý.?
    Sn Alicemal bey, 3 ayri maymun turunden evrimlesme inanilmaz ilginc. Acaba daha detaylj bilgiyi nereden bulabilirim. Tesekkurler

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    vigamox,
    ne çabuk okudun abicim.

teori bana ait,
    30 yýllýk gözlemime dayanýyor. 2 yýl öncede bulduðum yeni delille kesinlikle emin oldum.

Tek uyumsuz olan benim. Onuda araþtýrdým ve dað keçisi çýktým. Yani maymun deðilmiþim.
    Hepiniz maymunsunuz ben keçiyim, daðda gezerim.
    @NeAcaipDunya

selimhan01 Guest
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    vigamox,
    ne çabuk okudun abicim.

teori bana ait,
    30 yýllýk gözlemime dayanýyor. 2 yýl öncede bulduðum yeni delille kesinlikle emin oldum.

Tek uyumsuz olan benim. Onuda araþtýrdým ve dað keçisi çýktým. Yani maymun deðilmiþim.
    Hepiniz maymunsunuz ben keçiyim, daðda gezerim.
    Abi ben seni bizim toroslarda gördüm yanýnda harika diþi keçiler vardý yalan yok keçi hemcinsin olarak seni kýskandým o harem neydi öyle [emoji16][emoji16][emoji16]
    Þaka bir yana yorumlarýnýzý ve gözlemlerinizi çok beðeniyorum

SM-A710F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Sayfa 62/853 ÝlkÝlk ... 1252606162636472112162562 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •