Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 621/853 ÝlkÝlk ... 121521571611619620621622623631671721 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 4,961 - 4,968 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biraz ekonomi haberi okuyayým dedim. siyonist sitenin ana sayfadaki 3 haberi

"ABD'de süpermarketler artan fiyatlara karþý stok yapýyor"
    "TL'nin reel deðeri Haziran'da en düþük seviyeyi gördü"
    "Gelecek aylarda e-ticarette fiyat artýþlarý görebiliriz"

Tamamen sürü yönetmeye ve algý yaratmaya yönelik kötü niyetli haberler.

Cahilin kafada kalacak olan bu. "Her þeyin fiyatý uçtu kaçtý, herþeye zam yapýlýyor, sizde hayatta kalmak için zam yapýn."

Peki bu hayvanlar her þeye zam yapýlmasýna neden bu kadar hevesli.?

Vallahi deli olmalarýnýn dýþýnda bilemiyorum. abd'nin bir oðlu tayyip, abd nin diðer oðlu fetö ile kapýþtýðý için olabilir. (fetö abd korumasýnda, tayyipde 2013 e kadar abd tarafýndan sürekli aferimlerle övülüyordu. Dýþarýdan bakan biri tayyiple fetö, abd nin çocuklarý derdi, o derece.)

TR ye gelen sýcak para ile organik baðlarý olabilir. Sýcak para yüksek faiz alsýn istiyorlardýr.

...

Peki Türkiyeye düþman olmayan biri bu duruma nasýl yaklaþýrdý. haberleri nasýl verirdi.?

"Enflasyon evet var. Enflasyonun sebepleri þunlar, þu þekilde hareket edilirse enflasyon olmaz." Diye olaya yaklaþýrdý.
    Türkiyenin düþmanýysanýzda aynen bu siyonist kanallar gibi haberleri verir, olaya körükle giderdiniz.

Haberlere her bakýþýmda tepem atýyor ama mecburen her haberi okumam gerekiyor ki maalesef GLOBAL ekonomi ve dünya haberleri siyonistlerin kontrolunde. Birde https://tr.sputniknews.com/ gibi siteler var, onlar dar kapsamlý kalýyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    AKÝNONYA ÞATOSU
    Gönderi
    14,089
    Blog Entries
    1
    Bana göre tosuncuk tek banka ile çalýþmýþtýr [emoji3]

Psikolojik YAS süreci
    1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    secbul'un cümlesini anlamadým, birazdan Market ona gereken cevabý verir, ben karýþmayayým. [emoji1]

---

Dün 1400 seviyesine doðru bazý FON lar satýþa geçti. Bu normaldi. Alýþlarla karþýlanmasýný bekliyordum.

Sonra S&P iniþe geçince önce yabancýlar sonra bizimkiler satýþa geçti. Bu normal deðildi. Eðer S&P ye göre hareket etmeye karar verirlerse iþimiz zor demektir çünki abd borsalarý balon, BIST ise büyük þirketleri ucuz, endeks de ucuz.

Bugün tekrar 1400 e yaklaþýrýz ama geçermiyiz bugün emin deðilim. Büyük ihtimalle olay abd deðil tekniktir. Ýyi eðitimli ve tecrübeli bir teknik analist bugün olacaklarý söyleyebilir. Benim teknik analizim kendime yetecek kadar, detay bilecek kadar deðil.

1400 ü geçmememiz için sebep yok. Dün ilk denemeyi yaptýk, bugün ikinciyi yaparýz. Kaç denemede geçeriz bilemiyorum. Bu direnci bu kadar zor geçiyorsak, sonrakilerde iþimiz var demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Piyasadan sýcaklar baþladýðýndan beridir epey uzaklaþmýþtým, son günlerde dahada uzaklaþmýþým. akbank bir günden fazladýr iþlem yapamýyormuþ yeni öðrendim.

Akbank yalanlamýþ ama Siber saldýrýdýr. Bankalar güvene dayanan kurumlar olduðundan "siber saldýrý oldu" diyemez. Zararý sineye çeker ve tekrar olmasýn diye önlemini almaya çalýþýr.

Banka kendi hatasýndan dolayý dolandýrýlsýn, yüz milyonlarca dolar zararý olsun açýklayamaz. Hazmetmeye çalýþýr.

Belliki güçlü bir hacker saldýrýsý olmuþ. Küçük fidye istenseydi hemen ödenirdi ve sorun çözülürdü çok büyük fidye istemiþ olmalýlar. Karþýlayamayacaklarý bir þey istendi ise yedeklere dönmeye çalýþýyor olabilirler.

Bankalar her gece tüm iþlemleri yedeklerler, o yedeklere dönmeye çalýþýyorlarsa iþleri bayaðý zor çünki benim çalýþtýðým bankalarda yedeðe dönme simülasyonu ve testi hiç yapýlmamýþtý. Ýnanmayacaksýnýz ama banka IT(eski adý ile bilgi iþlem merkezi) servislerinin yöneticileri gerçekten beþ para etmez adamlardan oluþuyor. 5-6 tanesi ile çalýþtým çok vasat adamlar.

En fazla on onbeþ yýl içinde sistemi dinazora döndürürler, Sistemi berbat ettiklerinde onlarca milyon dolara yeni yazýlým paketi satýn alýrlar. Ýþten atýldýklarýnda baþka bankada veya büyük þirketlerde kolaylýkla iþ buluyorlar. Bu yöneticiler genelde insan iliþkileri iyi olan kiþiler. Ürettikleriyle deðil, kendini pazarlama becerisiyle yükselen tipler. Benim CV ye yazmaya deðer görmediðim iþlerimi bunlar ana iþleri olarak öyle bir ballandýrarak yazarlarki ben bile geri dönüp CV ye yazmadýðým o iþlere bakar "lan ben ne yapmýþýmda haberim yok" derim. Zamanýnda epey CV okudum da.

O seviyeye gelmiþ yazýlýmcýnýn sosyal iliþkileri berbattýr eðer anormal iyi bir beyne sahip deðilse. Çok aþýrý ve uzun süreli çalýþma gerektirir buda sosyal hayatýný bitirir seni oduna çevirir. Eðer sosyal iliþkilerin iyi ve büyük bankada müdür olmuþsan yazýlým konusunda vasatsýndýr. O vasat kafaylada çevrene vasatlarý toplarsýn ve eni sonu ya akbank durumuna düþersin yada onlarca milyon dolara pazardan yeni sistem bakarsýn.

Eski anýlalrým depreþti.

Dünki satýþta ve bugünki korkuda akbankýn mutlaka payý vardýr.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Piyasadan sýcaklar baþladýðýndan beridir epey uzaklaþmýþtým, son günlerde dahada uzaklaþmýþým. akbank bir günden fazladýr iþlem yapamýyormuþ yeni öðrendim.

Akbank yalanlamýþ ama Siber saldýrýdýr. Bankalar güvene dayanan kurumlar olduðundan "siber saldýrý oldu" diyemez. Zararý sineye çeker ve tekrar olmasýn diye önlemini almaya çalýþýr.

Banka kendi hatasýndan dolayý dolandýrýlsýn, yüz milyonlarca dolar zararý olsun açýklayamaz. Hazmetmeye çalýþýr.

Belliki güçlü bir hacker saldýrýsý olmuþ. Küçük fidye istenseydi hemen ödenirdi ve sorun çözülürdü çok büyük fidye istemiþ olmalýlar. Karþýlayamayacaklarý bir þey istendi ise yedeklere dönmeye çalýþýyor olabilirler.

Bankalar her gece tüm iþlemleri yedeklerler, o yedeklere dönmeye çalýþýyorlarsa iþleri bayaðý zor çünki benim çalýþtýðým bankalarda yedeðe dönme simülasyonu ve testi hiç yapýlmamýþtý. Ýnanmayacaksýnýz ama banka IT(eski adý ile bilgi iþlem merkezi) servislerinin yöneticileri gerçekten beþ para etmez adamlardan oluþuyor. 5-6 tanesi ile çalýþtým çok vasat adamlar.

En fazla on onbeþ yýl içinde sistemi dinazora döndürürler, Sistemi berbat ettiklerinde onlarca milyon dolara yeni yazýlým paketi satýn alýrlar. Ýþten atýldýklarýnda baþka bankada veya büyük þirketlerde kolaylýkla iþ buluyorlar. Bu yöneticiler genelde insan iliþkileri iyi olan kiþiler. Ürettikleriyle deðil, kendini pazarlama becerisiyle yükselen tipler. Benim CV ye yazmaya deðer görmediðim iþlerimi bunlar ana iþleri olarak öyle bir ballandýrarak yazarlarki ben bile geri dönüp CV ye yazmadýðým o iþlere bakar "lan ben ne yapmýþýmda haberim yok" derim. Zamanýnda epey CV okudum da.

O seviyeye gelmiþ yazýlýmcýnýn sosyal iliþkileri berbattýr eðer anormal iyi bir beyne sahip deðilse. Çok aþýrý ve uzun süreli çalýþma gerektirir buda sosyal hayatýný bitirir seni oduna çevirir. Eðer sosyal iliþkilerin iyi ve büyük bankada müdür olmuþsan yazýlým konusunda vasatsýndýr. O vasat kafaylada çevrene vasatlarý toplarsýn ve eni sonu ya akbank durumuna düþersin yada onlarca milyon dolara pazardan yeni sistem bakarsýn.

Eski anýlalrým depreþti.

Dünki satýþta ve bugünki korkuda akbankýn mutlaka payý vardýr.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Diðer ilginç bilgi ise, Trabzondan. Trabzon Ýl Emniyet Müdürü Metin Alper Sudana tayin edilmiþ.!

Avrupaya transfer edilse terfi aldý diyeceksin ama geliþmemiþ afrika ülkesi, ayaklanmalar ve darbeler olmuþ Sudan'a gönderildi ise cezalandýrýlmýþ demeliyiz.

Þimdi bu olay diðer bilgilerle birleþtirilince acaip karanlýk iþler akla geliyor. Türkiye açýsýndan korkunç bir durum.

Trabzon Ýl Emniyet Müdürü neden gönderilmiþ.? Bilmiyoruz ama adam ülkede "uyuþturucuyu Trabzon'a sokmayacaðým" demesi ile ünlü. tayininden öncede yüklü miktarda uyuþturucu yakalamýþ. Sonra Sudan.

Baþka ne biliyoruz.? sedat peker denen aþaðýlýk mafya patronu ne açýklamýþ.? binali yýldýrým'ýn oðlunun ve mehmet aðarýn venezueladan gemilerle uyuþturucu getirdiði ve çevre ülkelerde pazarladýðý söylentisi var. Olayda siyasetçiler olduðu için doðru veya yanlýþ diyemezsiniz. Din-futbol-siyasette yalan çoktur. Rakipler birbirleri hakkýnda yalan kötü bilgi üretir, kendi hakkýndada yalan iyi bilgi üretir.

binali yýldýrým hakkýnda gerçek bilgi ise hollanda basýný açýklamýþ. Sadece hollandada 26 milyar dolarlýk serveti varmýþ. Oðlu ise Çine ait kumar adasý Macau'da kumar oynarken görüntülenmiþti.
    Hollanda basýný yazdýðýna göre doðru diyeceðiz Türk basýný yazmýþsa doðrumu bilemeyiz. binali yýldýrým siyasete atýlmadan önce maaþlý çalýþan biri, 20 yýlda 26 milyar dolar serveti nasýl yaptý.? TR deki ihalelerden komisyon alsa yani hayatý yolsuzluk olsa, bu kýsa sürede 26 milyar dolar servet yapamaz. Ýleri teknoloji bir buluþ yaparsýn 26 milyar dolarý 20 yýlda yaparsýn ama bildiðimiz kadarý ile binali yýldýrým'ýn "kaz ciðeri muhabbeti" yapmaktan baþka yeteneði yok.

Oðluda venezuelaya gidip geliyor.

Trabzon la birleþtirince iþler karanlýklaþýyor. binali yýldýrým 26 milyar dolar servet yapmýþsa, MÝT ve polis emrinde olan tayyip erdoðanýn bilmemesine imkan ihtimal yok ve hala cezalandýrmadý. Ya binali yýldýrým suçlu deðil iftiraya uðruyor ki haberi yazan hollanda basýný, yada binali yýldýrým ý partiden uzaklaþtýrmak için zamanýný bekliyorlar.

chp dahil diðer partilerdede durum benzer. kýlýçdaroðluda hýrsýzlýðý ortaya çýkan chp li siyasileri cezalandýrmak yerine olayý gizlemeye çalýþýyorlar. Ancak chp seçmeni iyi eðitimli kesim olduðu için herkesin haberi oluyor ve chp bu sebeple oylarýný artýramýyor. chp seçmenine yalan söyleyerek oy artýramazsýn. diðer partilerde artýyor görüyoruz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Gördüðüm kadarý ile bugünde S&P ye paralel hareket etmiþ. Görüntü öyle ancak bu görüntü yanýltýcý. Çünki abd borsasý azda olsa her gün yükseliyor ama bizimki 2 gündür 1400 altýnda. abd düþünce bizimki çok düþüyor, abd yükselince bizimki az yükseliyor.

Yani baðlanmýþ gibi görünme olayý gerçekçi deðil.
    Dün akbank korkusu vardý, o sebeple 1400 geçilmemiþ olmalý, üzerine dün S&P de biraz satýþ yiyince 1400 den geri dönülmüþ olmalý. Bugünde bir miktar akbank korkusu olabilir. Ama iþin gerçeði 1400 ü geçirmesi gereken büyük oyuncular çok hevesli davranmýyor. Hevesli olsalar ne akbanký takarlar nede S&P yi. Bir planlarý olmalý. veya kenardalar ve BIST deki 2 günlük olay tamamen teknik. Teknik olma olasýlýðýda çok yüksek.

Eðer yeni bir þey çýkmazsa ve abd borsasý aþaðý dönmezse 1400 geçilecek.

akbank daki durum siber saldýrý olmalý diye dün görüþümü belirtmiþtim. Finans kurumlarý dolandýrýldýklarýný açýklamazlar. Açýklasalar o finans kurumuna kimse para yatýrmaz. Asýl akbank açýsýndan trajik olansa iþin bu kadar uzun sürmesi. Siber saldýrý ise, yedek sistemler hemen devreye girer ve küçük problemlerle yola devam edilir. Bu tür dev firmalarýn hem günlük yedeði vardýr hemde ikiz sistemleri vardýr. Her kayýt ayný anda ikiz sistemede yapýlýr ve bu ikiz sistem merkezi çoðunlukla baþka þehirdedir. Ayný hat üzerinde deðildir. Bu konuda uzman deðilim, sadece çalýþýrken seminerlerde IBM, microsoft gibi firmalardan öðrendiðim, aklýmda kalan bilgimi aktarýyorum. Bilgim eski, çok fazla deðiþiklik olmuþsa bilmiyorum.

2 gündür düzeltemediklerine göre saldýrý içeriden biri ile ortak planlanmýþ olabilir. Firma tarafýndan küstürülen yazýlýmcýlar veya hardware sistem saðlýðýndan sorumlu teknik ekipden biri bu iþi planlamýþ olabilir. Küstürülen ve iþten çýkarýlan bu tür bir kiþi, sistemde açýk kapý býrakmýþ ve oradan sýzmýþ olabilir. Veya çalýþýrken pek çok bilgiyi þifreler dahil yedeklemiþ oradan sýzmýþ olabilir. Çalýþýrken gerçekten çok üstün zekâlý süper beyinlerin, düþük kapasiteli bu sebeplede kompleksli yazýlým servisi yöneticileri tarafýndan adam yerine konmadýðýný ve proje üretmeyi bile bilmeyen kendini pazarlamacý yalakalarýn baþ tacý edildiðini biliyorum.

Dýþlanmýþ bu tür bir süper beyin tüm sistemi kolaylýkla dýþarýdan esir alabilir. Veya bilgiyi DarkNet de hackerlara satabilir-verebilir.

Büyük bankalardan biri bizi çaðýrdý. Sistemi mevcut ekip batýrmýþ gelin kurtarýn dediler. gittik baktýk sistemi bantýran yönetici, odtü fizik bölümü mezunu yamþak tipli biri. Haftalarca uðraþtýk. Derken onun ekibinden biri ile çift taraflý bir network programý yazmak durumunda kaldým. 1 gün sonra beni çaðýrdý "hala bitiremedinmi" dedi. Yanýndada kendi ekibinin 2 elemaný vardý. Kendi kafasýnda kendi ekibinin elemanýndan geç bitirdiðim için beni küçük düþürmeye çalýþýyor. O anda hayretler içinde kaldým ve bu düzeyde böyle birþeyle karþýlaþtýðýma inanamadým. Adam hakkaten çocuk beyinliydi. O koltuða kadar nasýl gelmiþ biliyorum ama gerçek hayatta burun buruna gelince yinede þok oluyor insan. Banka yazýlýmý yapýyorsun, ekibi sistemi göçerten yazýlýma imza atmýþ, kalkmýþ güvenilirliði, kullanýþlýlýðý deðil hýzý sorguluyor. Adam yazýlýmda neyin önemli olduðunun bile farkýnda deðil. Sistemlerinin neden battýðý belli. Sonra adamý dehlediler ama onunla çalýþmak kýsa sürelide olsa çok sinir bozucuydu.

Ýþte bu tür adamlar yükseldiði için, akbank gibi sistemlerde bu hale geliyor. Ancak insanlýk aleminin doðasý bu. Deðiþmeyecek. Özellikle ezbere dayalý bizim eðitim sistemimzde, bu tür adamlarýn önü açýlýyor. Ezberleyebilen ama ezberlediðinin ne anlama geldiðini, ne iþe yaradýðýný, nasýl kullanýlacaðýný yorumlayamayan beyinler hýzlý yükseliyor. Okullarý ezberlediði için yüksek puanlarla geçiyor, iþ hayatýna atýlýnca çuvallamaya baþlýyor, cezasýnýda herkes çekiyor. Akbank örneðinde gördünüz, yazýlýmcýnýn hatasýný milyonlarca müþteri çekiyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 07-07-2021 saat: 22:04.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Du yaw, BIST e deðinecektim. aslýnda deðinmesem iyi olur çünki BIST e konsantre olamýyorum. Domatislerdi, Rus heyetleriydi, spordu, sahildi günüm fazla dolu geçiyor. Komþularda geldiler, her dakka biri çaðýrýyor.

1420 geçilirse hisse longlara az biraz takviye yaparým. 1420 seviyeside benim bulduðum bir seviye deðil, TV de biri söyledi ona dayanarak söyledim. Ben kafa yprmadýðým için kafa yoranýn verisini dikkate alayým.

Benim aracý kurum hergün teknik seviyeler veriyor ama tuttuðunu görmedim.

Bu arada viopxx tarafý Temmuz ayýndan öncede yarý yarýya azalmýþtý, þimdi dahada azalmýþ. Silkelemelerde batanlarla, temmuzda tatile gidenler yüzünden olmalý.

Benim topiðede katýlým azaldý. Sebebi ayhan daha az yazýyor. Topiðe huzur geldi ancak fazla huzurda sýkýcý oluyor yaw. ayhan harekete alýþtýrmýþtý.

Son durum ayný. Bir miktar BIST30 long ile devam.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 621/853 ÝlkÝlk ... 121521571611619620621622623631671721 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •