Bugün ne olur.? Yeþil açtýk ama vade sonu olmasý sebebi ve siþyonist kanal etkisi ile kýrmýzý kapama ihtimalimiz var.
Bol þans.
Bugün ne olur.? Yeþil açtýk ama vade sonu olmasý sebebi ve siþyonist kanal etkisi ile kýrmýzý kapama ihtimalimiz var.
Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Alicemal bey cumhurbaskani cok hasta diyorlar ben inanmiyorum ama gercekten aniden olurse borsa cok asiri duser mi, yatirimcilar panikleyip asiri satis yapar mi gorusunuzu bildirirseniz cok sevinirim.Ben sahsen hic inanmiyorum ama medyada surekli hasta haberleri var.
Serap "tayyip hasta ölecek" haberleri arada sýrada çýkýyor. Bildiðim kadarý ile tayyip in sadece sara hastalýðý var ve ölümcül deðil. Haplarla nöbet geçirmesini engelliyorlar.
Diyelimki tayyip erdoðan öldü. Evet ilk etapta BIST e ciddi satýþ gelir çünki belirsizlik hakim olur. Belirsizlikte yabancýlar hemen satýþa geçiyorlar. Yabancý satar diye bizim eðitimli þark kurnazlarý daha önce satýþa geçiyor.
Ancak kalýcý olmaz. Ülke çok kötü yönetiliyor. Düþman iþgali altýnda gibiyiz.
Ýlk panik atlatýldýktan sonra alýþlar baþlar ve BIST eski yerine gelir. Hatta hýzla çýkýþa geçer. Rekorlar kýrarýz. Çünki tayyibin yarattýðý bütün sorunlar yok olacak demektir. Afganlýlar, Suriyeliler evlerine döner. yabancý ülkelerdeki askerlerimizi çekeriz maliyet düþer. Yeni hükümet IMF ile anlaþýr doviz çok düþer enflasyon olmaz faizler düþer. Ülkenin üzerindeki karanlýk kalkar. Bir kaç yýl rahat ederiz. Sonra eski tas eski hamam olur. akp gelince nasýl "iþini bilen %10 cu" özal ý arar hale geldik. Aynen öyle. abd emri, suudi arabistan parasý ile çalýþan ülkemizdeki tarikatlar ülkeyi hýzla dönüþtürüyorlar.
Hissede olanlarýn korkmasý gerekmez tersine satýþýn en derin yerinde eðer nakitleri varsa bolca senet almalýlar.
viop da olan benim gibilerden long da olanlar call margine düþer, pek çoðumuz batarýz yada büyük zarar ederiz.
@NeAcaipDunya
Ýdeali söyleyeyým.
Ülkenin bugünki hali ile, ülkenin baþýna ahlaklý, dürüst ve kapasiteli bir parti geçse. USD nin olmasý gereken seviye BENCE 3-4 TL arasý. Kötü siyasetçi engeli kalkýncada ülkenin ayaðýndaki aðýrlýklar yok olur, dürüst çalýþanýn önündeki engeller kalkar ülke hýzla kalkýnmaya baþlar ve USDnin fiyatý düþmeye devam eder. 2 nin altýna iner ama hak ederek.
Bu ideal olandý.
Olacak olansa þu. akp giderse yerine koalisyon gelir. Aralarýnda ülkeyi ve kamu þirketlerini paylaþýrlar. Sonra IMF ile anlaþýrlar. Sonrasýnda USD ilk etapta hýzla 5.90 a kadar düþer. Sonrasýnda bir miktar daha düþer sanýrým 5 TL nin altýný görür ve 4 lere yaklaþýr. Koalisyonun ne halt yiyeceðine baðlý.
Medya da yeni koalisyon aracýlýðý ile halký soymak isteyecek o sebeple onlarda koalisyon üzerinde baský kuracaklar. akp medyasý hortumlarý kesilince geriye çekilmek zorunda kalacak. Kenarda zamanýný bekleyen aydýn doðan gibi asalaklar, siyonistler medyada öne çýkacak ve medya aracýlýðý ile koalisyon hükümetini kontrol edecekler. Son koalisyonu yahudi medya maymuna çevirmiþti.
USD 5 TL den sonra aþaðýya ne kadar iner? Koalisyonun çalýþmasýna baðlý. koalisyon iyi parti chp ve hadep olursa, bu koalisyonu mhp uzantýsý iyi parti kýsa sürede yerle bir eder. Sonrasýndada suudi parasý ile palazlanmýþ yeni bir tarikat baþýmýza geçer. akp yi bile arar hale geliriz. nasýl akp yi görünce öazal aranýr oldu.?
Tabi bunlar birbirlerinden doðan geliþmeler. özal'ýn yaptýklarý akp yi doðurdu, akp nin yaptýklarýda, akp nin yaptýklarýný seyrederek gelen makepe yi doðuracak. akp nin yolsuzluklara batmýþ olan siyasetçileri ceza almazsa, makepe, akepe dende kötü olacak. özal ailesi yargýlanmadý, akp doðdu. akp de mehape de ve cehapeli iyi partili belediyelerde yolsuzluða karýþanlar yargýlanmazsa, makepe güldür güldür gelecek.
Kaçarý yok.
Hayýrlý olsun.
@NeAcaipDunya
kur konusunda fikir paylaþýmý varsa bende katký yapayým.
reel kýsýmdan ama.
6-5,80 2011-12 rüzgarý/algýsý/ilgisi yakalanýrsa olabilecek en düþük seviyedir.(iðne)
hem çok can yanar, hem de reelde ciddi kayýplarla sonuçlanýr.(yerse)
son 7 yýllýk süreçte
MWH/85 usd sularý dönüp dolaþýp gidilecek yerdir. (güncel tarifeden 9.57TL )
þubatta 6.9 da sanayiciden aðlamalar geldiðinde 97 seviyesindeydik.
8.37 ile tekrar 97 seviyesindeyiz.
OSB 105 tavan desek -> 7.748TL -> 65 haftalik MA sularý ayný zamanda USD kanal tabaný
2018 zýplamasýnda 62.26 geldi -> 13.06TL þu an için.
not: enerji girdi maliyetleri artýyor. kur düþürmek bir çözüm deðil.
4 yaparsanýz finlandiya iþveç ayarýna gelir.
2 olursa danimarka modu olur.
mesken bazýnda da fiyatlar 3-5 aþaðý yukarý ayný yýllardýr..
![]()
Son düzenleme : Zaf.Dogu; 28-08-2021 saat: 17:15. Sebep: imla
Aynen goruslerinize katiliyorum keske Ataturk tarikatlari ,tarikat liderlerini yok etseydi ileri goruslu biri olarak veya kurtarmasaydi ulkeyi .
Zaf.Doðu, kur tahminleri bilgisi için saðol.
Son 3 satýrýnda yazdýðýn görüþün ise benim yazdýðýmla baðý yok.
"not: enerji girdi maliyetleri artýyor. kur düþürmek bir çözüm deðil.
4 yaparsanýz finlandiya iþveç ayarýna gelir.
2 olursa danimarka modu olur."
Yazmýþsýn.
Þimdi havadan kuru devlet kararý ile 3-4 yaparsan dediðin doðru. Devenin boynunu alçý ile düzeltmeye benzer. Alçý ile deveye iþ yaptýramazsýn, baþka arýzalar olur, deve ölür.
Ama ben ne demiþim. Düzgün devlet yönetimi yani ideal'i yazmýþým. Ýdeali yaparsan zaten ülken Ýsveç, Norveç, Danimarka gibi olur. Kurda hali ile aþaðý iner ve gerçeði yansýtýr. Enerjini kendin üretir, teknolojini kendin üretir ithalatý azaltýr ihracatý artýrýrsýn. Soygun bireceði, har vurup harman savurma biteceði için vs. vs.
yaw uzatmayayým baþka iþlerim var. Dediðim anlaþýldýmý bilmiyorum kýsa kesecem. Devletin düzgünse önce ülken düzelir beraberinde kur saðlýklý olarak düþer ve 1 TL 10 USD olur ve gerçekçi olur. Deðerli madenlerini kendin iþliyorsundur, enerjini kendin üretiyorsundur, kuantum labaratuvarlarý kurmuþ yeni maddeler üretiyorsundur, gençlerinin hepsi iyi maaþlý çalýþýyordur, teknoloji ihraç ediyorsundur, yunanistanýn þamar oðlaný olmaktan kurtulmuþlsundur. vs. vs.
Ýdeali yazdým. Kur 3 TL olsun demedim. Ülken düzgün yönetilsin dedim, o zaman kur zaten doðal olarak düþer. akp giderse mevcut yönetimlerle IMF ile anlaþsan, batý senin sýrtýný sývazlasa, mevcut durumda ancak 5.90 ve duruma göre kýsa süreliðine 4 e gelir dedim.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri