Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 648/853 ÝlkÝlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,177 - 5,184 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by adanalý Yazýyý Oku
    Alicemal abi, ttkom 45 TL ye 15 GB cepte internet,1000 dakika konuþma ve 1000 SMS hakký veriyor
    adanalý saðol. Benim tarife istisna durumlar hariç yetiyor çokda artýyor. Cep tel i nerdeyse hiç kullanmýyorum 12GB kotanýn ayda 2 GB sini bile zor kullanýyorumdur. Bu kez istisna oldu.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by 3520 Yazýyý Oku
    Alýntýda belirttiðim gibi sadece pist için demiþtim. Diðerleri için dediðiniz sebepten cep telefonu yeterli oluyor.
    Anlaþýldý merkez.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir kaç hafta önce þüphemi yazmýþtým. Dovizin düþmeye baþladýðý günlerde TCMB 8.30 bu yýl sonu hedefi koymuþtu. Bu hedef USD nin 8.85 e çýkmasý demekti. Çýktýda.

O hedefi görünce, galiba tayyip dovizin düþmesini istemiyor, zaten aile servetide dovize dayalý. Demiþtim. Akabinde þu þaþkýnlýðýmýda yazmýþtým.

USD nin yükselmesi demek, enflasyonun yükselmesi demek, enflasyonun yükselmesi demek faizlerin yükselmesi demek. Bu herif enflasyonu ve sonucunda faizi düþürmek istemiyormu.? Eðer düþüremezse seçimi kaybeder. Yüksek doviz, seçimi kaybetmesi demek çünki TAM ithalata dayalý hale getirdiði ekonomide doviz uçunca herþeyin fiyatýda uçuyor. Uçan fiyatlar halkýn sadece %40 ýnýn iþine yarýyor, %60 a zarar veriyor. %60 ýn cebinden çýkan para, %40 ýn cebine giriyor. Hali ile akp fakiri daha fakir hale getirerek, en çok oy aldýðý kesimi yok ediyor. Sonuçta dovizi yükselterek seçimi kaybetmeyi garantiliyor.

O zaman þüphedeydim, dovizi bilinçlimi yükseltiyor yoksa düþürmeyi beceremediðindenmi.? Çünki aile serveti doviz, dovizin yükselmesi akp kaymak tabakasýnýn çok iþine yarýyor ama seçim kaybederse o sýký sýkýya ölümüne baðlý olduðu padiþahlýðý gidecek. Milyonda bir ihtimallede olsa aile servetinden hesap sorulacak.

Önceki yýllardanda biliyoruz ki, dovizi düþürmek için açýk gizli herþeyi yapmýþ, hepimizi katarlýlara cariye olarak satmýþtý.

Hali ile çeliþkide kalýyor insan. Dovizi ölümüne düþürmek için çabalayan bir insan var ve ayný insan dovizi yükseltecek hareketler yapýyor. Seçimi kaybedince siyasi hayata geçtikten sonra bu ülke çalýþanlarýnýn sýrtýndan edindiði servet de tehlikeye düþebilir.

Þu an anladým ki, dovizi artýk düþürmek istemiyor. Belkide yükseltmek istiyor.

Son haftalardaki haberlere bakýyorum. akp li iþ adamlarý, akp ile beraber bu ülke çalýþanlarýnýn sýrtýndan edindikleri servetlerin tamamýný yurt dýþýna taþýmaya baþlamýþlar. Hem servetlerini dýþarý taþýmaya baþlamýþlar, hem de iþlerini ve ailelerini ülkeden çýkarma hazýrlýðý yapýyorlar.

Bir iþ adamý servetini katar'a taþýyor, diðeri fransaya taþýmaya baþlamýþ. bayraktar ise iþinide yurt dýþýna taþýyor. Ukrayna devlet firmalarý ile ortaklýklar kurdu ve orada fabrikalar açmaya baþladý.

tayyip'de kucaðýnda oturduðumuz abd ye yatýrýmlarýný yapmýþ görünüyor. Aile servetinin nakit kýsmý ingiltere kontrolundeki bölgedeydi, yüzmilyon dolardan fazla maliyet tutan gökdeleninide abd-new york-manhatten da yaptý.

akp li servet yapanlar 2023 seçimini kazanamayacaklarýný anlamýþ olmalýlar. akp oyu %30 altýna inmiþ ve mhp de oylarýný akþenere kaybediyor.

ENKAZ BIRAKIP GÝDECEKLER.

120 milyar dolar borcumuz vardý, 450 milyar dolara çýktý. Halkýn çoðu borçsuz yada az borçluydu, halkýn çoðu gýrtlaðýna kadar borca battý. kamu fabrikalarý satýldý, kamu arazileri satýldý, paylaþýldý, hibe edildi, maden haklarý limanlar yabancýlara satýldý. vb...

Bu enkaz ýn hesabý sorulmayacak çünki yeni gelecek olanlarýn baba sýda akp nin baba sý ile ayný. Ayný ailedenler. Kardeþ kardeþe hesap sorarmý.? Ne güzel beraberce zenginleþiyorlar, sen daha fazla aldýn dermi.?

Bir mansur yavaþ hesap sorma görüntüsü veriyor ama oradan tek ceza çýkmayacak. Ankarada Bu kadar açýk ve bariz soygun yapýlmýþ. Soygunu yapanlar "parsel parsel verdik" diye kendi suçlarýný açýklamýþlar. Yinede bir þey çýkmayacak. Çýksaydý özal ailesi bugün krallýk yaþýyor olmazlardý. Önce onlar yargý karþýsýnda terlerlerdi.

Bu ülkenin çalýþanlarýnýn sýrtýndan edidikleri servetlerini yurt dýþýna taþýyorlar.

Bundan önceki partiler ve iþ adamlarýda taþýyorlardý, bundan sonrakilerde taþýyacak.

TV deki maymunlar sýk sýk ne derler. "Türkiyede tasarruf yok." Ýþte bahsettikleri o tasarruf, siyasetçiler ve ortaklarý iþ adamlarý tarafýndan her yýl yurt dýþýna taþýnýyor. özal ailesinden beridir böyle. Biri çýkar hesap sorar diye korkuyorlar. Korkmayýn.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýnternette gezerken, dolandýrýcý olduðu yüzde yüz belli olan bir siteye denk geldim.

Türkiyedeki vodafon sitesinin görüntüsünü birebir kopyalamýþlar, üstede yazý koymuþlar. "tebrik ederiz samsun galaxy 21 kazandýnýz" diye.

Sayfanýn adres satýrýna bakýn orada vodafone.com.tr gibi birþey yazmasý gerekirken, "eu.lksweeps.click" le baþlayan kriptolu uzuuun bir adres var.

Bir yere þikayet edeyim dedim. egm.gov.tr a(emniyet genel müdürlüðü) daha önce benzer þikayette bulunmuþtum, "önce sizi dolandýrsýn sonra bizi arayýn" benzeri bir þey demiþlerdi. "manyakmýsýnýz siz" diyememiþtim. hali ile egm sitesine girmedim.

gov.tr li bir yer aradým. https://internet.btk.gov.tr/ bu adrese girdim. Orada internet dolandýrýcýlýðý þikayet yok. Yasal olmayan içerik ihbarýna gireyim dedim, oradada ayný görüntü. Önce dolandýrýcýlar beni dolandýracak sonra þikayet edeceðim.

Saçmalýða bak.
    Hadi ben internet dünyasý hakkýnda bilgiliyim, sahtekârlýðý yemedim ama binlerce kiþi yiyecek. Milyonlar çalýnacak. Çalanlar yurtdýþýndadýr, o paralarý yiyecekler.

Böyle seçmene böyle siyasetçi, böyle siyasetçiye böyle emniyet genel müdürlüðü normal. Desem yalan olur, seçmene haksýzlýk etmiþ olurum. Onlarý bu hale getirenler belli.
    @NeAcaipDunya

5. Vodafone u arayýnýz... Ya da twitter hesaplarý var vodafone un hemen cevap veriyorlar. link verin onlar uðraþsýn

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by bluedream Yazýyý Oku
    Vodafone u arayýnýz... Ya da twitter hesaplarý var vodafone un hemen cevap veriyorlar. link verin onlar uðraþsýn
    Saðol, twitter iyi fikir.
    Telefonla ttelekom u geçmiþte aramýþtým. Ayný sonuca ulaþmýþtým. Ýlgilenmediler, önce dolandýrýlmam gerekiyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 04-10-2021 saat: 10:30.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni haftaya baþladýk.

Geçen haftayý abd düþüþ dalgasý sebebi ile bizde yükselmeden dalgalý kapadýk. Bizi abd ye þartlayanlar, korkutanlar abd ye çalýþan ekonomi kanallarý.

Bugünün en önemli beklentisi enflasyon rakamlarý. Tahminde bulunmak akýllýca olmaz çünki malum. Benim 2006 dan beri farkýnda olduðum, TV maymun ekonomist ve akademisyenlerinin ise bu son beþ yýlda farkýnda olduðu bilgi, devletin açýkladýðý enflasyon verisi gerçek deðil. Uydurma bir veriye tahminde bulunmak akýllýca deðil.

Yanlýz ne açýklanýrsa açýklansýn, TCMB nin bu ay faiz indirmek isteyeceði açýk. Yabancýlar bunu fiyatlayacaklar.

Geçen hafta fiyatladýlar, endeks biraz düþtü ve sonrasý pek yükselmedi. TR deki yerli yabancý bankalar faiz yükselsin diye dovizi yükselttiler. Yükselen doviz ithalata baðlý hale getirilen ülkemizde fiyatlarý artýracak, artan fiyatlar sonucuda faiz artsýn istiyorlar. Bunuda abd ye hizmet eden ekonomi kanallarýnda 7/24 söylüyorlar.

"hem dovizi hem enflasyonu kontrol edemezsin" tekerlemesi ile herkesin beynine iþliyorlar. Dünyaya bakýyorsun, enflasyonlar fýrlamýþ ama geliþmiþ geliþmemiþ ülkelerdeki faiz sýfýra yakýn. Bizim gibi doviz faiz rakamlarý olan bir kaç ülke görürsün. Onlarý incelersen bizim gibi ibrani-yahudi azýnlýðý bulunan, sömürge haline getirilmiþ Brezilya Rusya gibi ülkeler. Rusya ya eðer eski yazýlarýmý okumadý iseniz þaþýrdýnýz. Þaþýrmayýn. Rusya nýn özelleþtirilmiþ tüm dev þirketleri yahudi-ibrani azýnlýðýn elinde ve her yýl onmilyarlarca dolarý Rusya dýþýna batýya götürüyorlar.

Enflasyona dönersek, ne gelecek bilmiyorum. Ancak faiz artmýyor diye TR deki yerli ve yabancý bankalarýn dovizi yükseltip hisseyi aþaðýda tuttuklarý gerçek. Kaos görüntüsü vermeye çalýþýyorlar, hükümetin burnunu sürterek istediklerini almaya çalýþýyorlar.

Diðer etken abd borsasý. Yükseliþini durdurdu. Birazda düþtü.

S&P nin günlük grafikteki Son dalgasý bitti, bir sonraki dalgayý nasýl yapacak.?
    Yukarýmý devam edecek, yataymý, aþaðýmý.? Geçmiþ grafiðe bakýnca yukarý veya yatay ihtimaller yüksek görünüyor. Ancak bu son ay þartlar deðiþti. Tapering açýklandý ve takvimi açýklanacak. Hangi ay kaç para düþürmeye baþlayacaðýz diye takvim açýklayacaklar. Bu yeni þart sebebi ile aþaðý dalgaya devam etmeside mümkün.

3 ihtimalden hangisi olacak doðrusu þu an için fikrim yok. Önceki günlerde düþmeye devam edecek diyordum. Bu sabah kafam karýþýk.

Karýþýk-kararsýz kafa nýn sebebi neydi.? Bilgi eksikliði.

Bu sebeple hemen haber-araþtýrma okumaya baþlayayým.

Mevcut pozisyonum ayný. Az miktar kemik long duruyor. Geçen haftadan itibaren az miktarlarda gün içi BIST30 kontrat alýp satmaya baþladým. Bunu son 2 iþ günü yaptým ve iyi gitti. Bu yönteme devam edeceðim.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ekonomi haberi okuyacaðým derken baktým TR deki tohum sorununu araþtýrýyorum. Maalesef benim beyin böyle iþliyor. Para da kaybetsem fark etmiyor, gidip ülke, dünya ve vatandaþ sorunlarýna geleceðe kafa yoruyorum.

2006 yýlýnda akp bakaný mehdi eker(adamýn ismine bakarmýsýnýz, birde yaptýðýna bakýn.), sertifikasýz tohum satýþýný yasaklýyor. Artýk tayyibin zoru ilemi kendi fikrimi bilemiyorum.

Bu yasak ne demek.? Sertifika aþamalarýný ancak fabrikalar geçebilir, köylü o iþe giremez. Sertifika lý tohum demek fabrika tohumu demek.

Köylüyü kendi tohumu yerine fabrika tohumlarýna baðlý hale getiriyorlar.

Peki bu fabrikalar kimin ve ne ayak.?

TR deki tohum üretiminin %70 i yabancýlarýn elinde. israil, abd, kanada, hollanda, fransa, ispanya. hepside siyonist kontrolundeki ülkeler. Bu yüzde dahada artýp %100 e kadar çýkacak. cehape li Eskiþehir, Aydýn belediyesi gibi bazý belediyeler direniyorlar, köylüye yerli atalýk kýsýr olmayan ücretsiz tohum daðýtýyorlar. Direniyorlar.

Peki %70 i yabancýnýn elinde olan o tohum fabrikalarýnýn özelliði ne.? KISIR TOHUM SATIYORLAR.

Kýsýr tohumu ektin, ürünü aldýn, ürettiðin o ürünün çekirdeðini(tohum) dikip yeni ürün alamýyorsun. Yeniden gidip tohum fabrikasýndan tohum almak zorundasýn.

Fabrikadan kýsýr tohum(hibrid) almadýn, gittin komþu köylüden buðday tohumu satýn aldýn. YASAK. Cezasý var. Hediye alýrsan, takas yaparsan olur ama satamazsýn satýn alamazsýn. Köylü kendi atalýk tohumunu satamýyor, satýn alamýyor. israilli fabrikadan gidip her yýl tohum alacaksýn.

Çok direnen oldu, akp istediði baþarýyý yakalayamadý. Köylünün bir kýsmý kendi atalýk kýsýr olmayan tohumunu almaya kullanmaya devam etti.

Bunuda engellemek için 2018 yýlýnda akp li bakan faruk çelik yeni kanun çýkardý. Fabrikalardan tohum almayanlarý cezalandýrdý. Ata tohumunu alanlar devlet desteði ve teþvik alamayacaklar.

Ne kadar biliyorsunuz bilmiyorum ama köylü devlet desteksiz yaþayamýyor. Büyük çoðunluðuda devlete borçlu. Sertifikalý tohum almayanlar devletten destek alamýyor. Ýllaki gidip o israilli ve abd li fabrikadan tohum alacaksýn. Yoksa halkýn vergisi ile elde edilen para, köylüye destek olarak verilmiyor. Halkýn parasý, zor þartlardaki besin üreten köylüye verilmiyor.

Yazdým biraz rahatladým.

Gazetecilerde bazen bu tür konulara deðiniyorlar ama parti ve bakan ismi vermiyorlar. Ben verdim. mehdi eker ve faruk çelik.

Tabi kanunlarý çýkaranlar bu 2 bakan ama kendi fikirlerimiydi yoksa tayyip yada abdullah güldenmi emir aldýlar onu biz bilemeyiz.

Tohum üretimimiz %100 yabancýnýn eline geçtiðinde ne olacak.?
    Yarýn öbür gün batý ile savaþa girdin. Tohum vermeyecekler, halkýn aç kalacak. siyonistin kuklasý olacaksýn.

Du yaw.
    Zaten onlarýn kuklasýyýz yeni deðilki.? akepe o kanunlarý çýkarmasaydý baþka parti çýkaracaktý. Olay akepe de deðil.
    Bu yazýyý unutun abicim yannýþ yazý, yannýþ yazý.

Atatürk ü 1938 de ülkeyi dönüþtüremeden öldürüyorlar sonra onlarýn kontrolune giriyoruz.

Son veri
    Ülkemizde kullanýlan tohumlarýn önemli bir kýsmý yabancý menþeilidir. Örneðin mýsýrda yüzde 95, pamukta yüzde 80, soyada yüzde 80, sebzede yüzde 75, patateste yüzde 95, ayçiçeðinde yüzde 82, buðdayda yüzde 5 oranlarýnda yabancý menþeili tohum kullanýlmaktadýr. Sonuç olarak tohumculuk pazarýnýn yüzde 70’i yabancý firmalara aittir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 648/853 ÝlkÝlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •