Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 649/853 ÝlkÝlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,185 - 5,192 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. Kedinin kuyruðuna ufak bir bez baðlasan, kedi kuyruðunu yakalamak için fýrýldak gibi döner durur. Piyasalar da ayný bu þekilde kendi kuyruðunu yakalamaya çalýþýyor, bu yüzden görünür bir trend yakalayamýyor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen hafta abd düþecek o sebeple bizde yükselmeyiz, dalga oluruz. Gün içi dalgaya oynayayým demiþ ona uygun davranmýþtým.

Bu sabah ise, abd den önceki gün gelen haberler yüzünden, düþecek düþüncemden, kararsýz kalma durumuna geçtiðimi yazmýþtým.

Bugün piyasa ekraný baþýnda deðildim. Þu an bakýyorum abd borsasý iyi düþmüþ. abd düþüþe geçince BIST de az miktar katýlmýþ. abd düþüþüne çok katýlamýyor çünki bir sürü sebep var, bir tanesi düþecek yeri yok. kaðýtlar ucuz veriler iyi, yabancý para BIST de az filan.

Ýlk düþüncem gerçekleþti ve abd borsasý düþmeye devam etti. Bu durumda teknik analizine baktým. S&P nereye kadar düþer.?

Ýlk önemli direnç 4140 civarýnda. Uzun vade Aðýrlýklý ortalamalar orada.
    Orada dururmu emin deðilim, daha aþaðýda 3990 da, hem fibo %23 hemde psikolojik direnç var. Buraya kadar inme ihtimali var ama yetermi.? 4bine inerse %14 düþmüþ olacak. balon hala devam edecek.
    3650 de fibo %38 var. %25 civarý düþüþe denk geliyor. Bu düþüþ balonu epey indirirdi ve yükseliþde hazmedilirdi. abd için iyi senaryo olurdu ama oraya kadar indirmezler diye düþünüyorum.

Senaryo yazmam gerekirse, 2022 ilk çeyrek sonuna kadar bu seviyeye, çýk-in, çýk-in, dalgalý þekilde düþmesi iyi olurdu. Tabi bu vade epey uzun bir süre. KISA-ORTA vadeye bakarsak ilk destek 4140 da. Oradan yukarý bir veya birkaç yeþil dalga yapar.

4140 a kadar inermi. Ekstra geliþme olmazsa iner. abd borsasýný yükseltecek ekstra geliþme ne olabilir.? abd verileri çok kötü gelmeye baþlar. FED taperingi ve-veya faiz yükseltmeyi çok erteledim der. biden "yeni paralar saçacam bildiiniz gibi deil" der.

Normal þartta S&P de 4140 görünüyor. 4140 %10 civarý düþüþe denk geliyor. Biz pek iþtirak etmeyiz. BIST de 1300 ün altýna ineceðimizi sanmam eðer S&P 4140 altýna inmezse.

Böyle bir teknik deðerlendirme yaptým. Karýþýk gibi oldu ama önümüzdeki günler için bilmemiz gereken S&P 4.140 desteði. Eðer oraya kadar inerse ki ineceðini düþünüyorum, Oradan bir veya bir kaç dalgalýk tepki alýþý gelir. abd böyle olma ihtimali yüksek. Biz ise dediðim gibi abd düþüþüne pek katýlmayýz.

Ben ayný taktiðe devam edeceðim. Çok az BIST 30 long ve gün içi kazancý görünce sat, tekrar düþmesini bekle. Kýsa vadeli teknik destek ve dirençlere göre oynayacaðým. Aracý kurumlar teknik destek ve dirençleri her sabah yayýnlýyorlar, ayrýca çalýþma yapmak gerekmez.

Bol þans.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün abd borsasýna alým geldi. Bizde ekonomi kanallarý tarafýndan abd ile korkutulduðumuzdan abd borsasýný takip ettik. abd inince indik, çýkýnca çýktýk.

Bizdeki korku büyük olduðundan, abd kadar yükselmedik. Yerli büyük oyuncular korkudan alamadý. Öyle þartlandýrýlmýþýzki o TV de gördüðünüz abd ye hizmet eden bizi soymaya aracýlýk edenler tarafýndan, abd liden daha çok abd borsasý düþecek diye korkar hale gelmiþiz.

Dün yine gün içi dalgaya oynadým ve fena gitmedi. abd borsasý düþüþünü tamamlayana kadar Taktik artýk bu.

abd borsasý belki bir küçük dalga yukarýya yapar sonra eðer abd de ekstra geliþme olmazsa yine aþaðý döner. 4.140'ka kadar S&P nin aþaðý inmesini bekliyorum.

Bizde endeksi aþaðý yukarý garan baþta olmak üzere özel BIST bankalarý belirlerdi. Durum deðiþmiþ garan diðer bankalardan ayrýlmýþ. katar lýlarýn kontrolune geçmiþ olsa gerek. akbnk, ykbnk ve iþc, garaný takip etmiyor, ayrý takýlýyorlar. Önceden garan ý takip ederlerdi. garan ve diðer bankalarýn yeni sahipleri farklý olmalý.

BIST de bugünde ayný taktik devam. Bugünde yeþilli kýrmýzýlý bir gün olacaða benziyor. Dün abd borsasý iyi yeþil kapadý ancak þu an 8:20 de 0.35 kadar kýrmýzý.

TCMB nin faizi indirmeye baþlamasý ve doviz hedefinin yüksek belirlenmesi, bizim abd borsasýndan ayrýþmamýzý engelledi.

ons altýnda yükseliþ beklemediðimi yazmýþtým. FED komutanlarýnýn açýklamalarý ile bazen hafif yükseldiði oluyor ancak, yükselmesi için sebep yok. abd borsasý gibi bir miktar daha inmesini bekliyorum.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yýllar önce cnbc-e de sarýþýn bir kadýn vardý, "yapacaðýz" demezdi, "yapýyor olacaðýz" derdi. "yapacaðýz" kelimesi ile "yapýyor olacaðýz" kelimeleri arasýnda hiç bir anlam farký yok, SIFIR fark. Hatta yapýyor olacaðýz kelimesi daha hatalý. Baþlayýp hiç bitmeyecekmiþ gibi. Yapacaðýz kelimesi daha çok yapýp bitireceðiz anlamý taþýyor.

O kanal battý ve O ezber beyinli düþünme yeteneði olmayan sarýþýn hatunun hatalý kullanýmýný diðer kadýnlarýmýz aldýlar kullanmaya baþladýlar. Kullananlarda ayný beyne sahip. Düþünemiyor, ezberliyor. Genel Kabul gören biri söyledi ise doðrudur.
    Ezber beyinlilerin doðruyu ve yanlýþý ayýrma yöntemlerinden biridir bu. Kendi beyninin sorgulama yeteneði yoktur.

bluumbergin sabah haberi yapan esmer bir kadýný var. Bu ay baþladý çýkmaya, kadýn o kadar çok kullanýyorki bu "yapýyor olacaðýz", "gidiyor olacaðýz", "konuþuyor olacaðýz" vallahi o kadýný görünce anýnda kapatýyorum kanalý. fetö cü olduðunu bildiðim eko lu türk kanalýna geçiyorum. Haftalardýr böyleydi. Bu sabah ekolu türk kanalýnýn kadýnýda ayný yapýyý kullandý. "yapýyor olacaðýz".

Gelde kafayý yeme.

Birde kumarbaz sergen yalçýn ýn ve dansçý ve bar fedaisi tüketici ekran simasý turabi nin toplumumuza kazandýrdýðý bir yapý var. "problem yok" "sorun yok" demek yerine "sýkýntý yok" diyorlar. Bu yapý da yerleþti ve ciddi olmasý gerekenlerde kullanýyor.

Sadettin Tantan denen TV simasýda güzide Türkçemize "noktasýnda" kelimesinin yanlýþ kullanýmýný kazandýrdý.
    Süper eðitimli kendisine sanatçý dediðiniz hýrsýz reza zarrabýn eþi olan þarkýcý kadýn(adý neydi.?), dinlediði þarkýya "lezzetli" dedi. Geçen gün TRT spor TV ye konuk biri, bir spor müsabakasýna "lezzetli" dedi. Sunucu "öküzmüsün sen" diyerek düzelteceðine ayný kelimeyi kullandý "hakkaten lezzetli" dedi. Lan sen dilinlemi seyrediyorsun müsabakayý. Yarýþmacýnýn tadýnamý baktýn.?

Spor kanalý voleybol anlatýrken "sayý aldý" demek yerine acaip bir buluþ yaptýlar "top öldü" diyorlar. O topu yedireceksin o ezber beyinliye.

Eskiden güzel - doðru Türkçe yi herkese öðreten ve benimseten TRT kanallarý vardý. TRT yi en son 3 yýl önce açma hatasý göstermiþtim, arapça kuran yarýþmasý yayýnlýyorlardý. Ne zaman açsam arapça kuran. TRT biteli çok oldu. Birtek bazý spor yarýþmalarý için açýyorum. trt spor yýldýz kanalý hafta sonlarý uluslararasý motorsiklet yarýþlarý yayýnlýyor, denk gelirsem seyrediyorum. Bazende kadýnlarýmýzýn uluslararasý voleybol maçlarý yada olimpiyatlar gibi.

Yaw bunlarý yazdýktan sonra kendi yanlýþ kullanýmlarým aklýma geliyor. "Mesela" yerine "örneðin" demem gerekiyormu.? "yaw" yerine "yahu" demem gerekiyormu.?

Ben TV simasý deðilimki. yazdýðýmý 3 kiþi okuyordur. Üstelik beni gençler okumuyor. Savunmam böyle takdirinize sunarým.
    Sunarým yerine "sunuyorum" demem gerekirmiydi.? yaw bu iþ zormuþ en iyisi býrakayým kim ne istiyorsa kullansýn. Zaten bende düzgün kullanmýyorum, ülke de batmýþ halde. Zorlamayayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün maalesef BIST speklerinin etkisinde bir gün geçirdik. Ayrýca gün içi gelen bir kaç haberde ortalýðý karýþtýrýp toplu satýþa sebep oldu.

Baþlangýçta abd kýrmýzýsý sebebi ile hafif satýcýlý açýlmýþtýk, sonra petkim in anormal satýþý ortalýðý bulandýrdý, alýcýlar kenara çekilip nooluyor demeye baþladýlar. Petkim'e fetöcüler sebebi ile baskýn yapýlýp 22 kiþi fetöcü olduklarý gerekçesi ile tutuklanmýþ.(Böyle durumlarda tahtayý iþleme kapatýrsýn. Herkesin olaydan haberi olup, petkimdeki baskýn sonuçlanýp, olay sonuçlarýný herkes hazmettikten sonra tahtayý açarsýn. Bu beyne BIST sahipmi.?)

Günlerdir inip çýkma sebebimiz abd borsasý idi. Bugünede öyle baþlamýþtýk sonrasýnda bize özel anormal sebeplerle aþýrý kýzardýk. BIST i güvenli kýlan hiç bir mekanizma olmadýðýndan, olan KY sürüsüne oluyor hep. KY yok oluncada büyüklere sýra geliyor. KY yi yiyen büyükler hükümete aðlamaya baþlýyorlar, Borsada kimse yok biþeyler yapýn diye. yemek isteyen timsah gibiler.

Neticede önce abd sonra petkim sebebi ile biraz satýcýlýydýk ama aðýrlýklý olarak yerli sepekülatörler satýyordu. Yabancýlar satmýyordu, geriden geliyordu. Yerli satmasa yabancý hiç satmayacakmýþ gibi bir görüntü vardý.

Derken.

akepe li polisle cehape li zabýtanýn Ýstanbul da birbirine girdiði haberi geldi. Bu haber yabancýyý korkuttu. Herkes korkmuþtur çünki 2 ilkel grup birbirine girince sadece ilkellerin deðil, çevredeki ilgili ilgisiz herkesin kellesi tehlikeye girer.

Yerli satýþýna, bu haberle beraber korkuya kapýlan yabancýnýn da satýþý eklendi ve abd toparlamaya baþladýðýnda bile satýþ yedik. Ýþlem hacmide ortalamanýn hafif üzerindeydi.

Bugün ve bir kaç gün abd de düþüþe tepki alýþý gelir, sonra tekrar aþaðý döner diye hesap yapmýþtým. abd aþaðýdan döndü þu an toparlýyor gibi. yaklaþýk umduðum gibi gidiyor ancak BIST den yine bir çuval dayak yedik KY ler olarak.

abd þu an için yukarý dönük durumda, aþaðý dönmezse yarýn BIST normale dönebilir ve yeþil açabiliriz.

Neden hep yeþil diyorum.?
    Bankalar komik fiyatlarda. özel büyük bankalardan en yüksek F/K sý olan garanti bankasýnýn F/K sý 4 küsür lerde, Ýþ bankasýnýn 3 ün altýnda.

Bu ne demek.? Ýþ bankasýný satýn aldýnýz. Bankanýn 3 yýllýk kârý, bankayý satýn almak için ödediðiniz parayý karþýlýyor. PD/DD si ise dahada komik. 0.33 de. Bu ne demek. Ýþ bankasýný borsa fiyatýndan satýn aldýn. Sonra bankanýn kapýsýna kilit vurdun. Bankanýn malýný mülkünü arsasýný binalarýný sattýn. Verdiðin paranýn 3 katýný geri alýrsýn. 0,33 o demek. bankayý 33 TL ye satýn aldýn, binasýný 100 TL ye sattýn demek. 3 katý. Yýllýk kârýný hiç hesaba katmadýkki ülkenin en çok kâr eden kuruluþlarý bunlar. Garanti bankasý PD/DD side ayný. Borsa fiyatý, bankanýn malý mülkünün yarý fiyatýnda. Bankayý 50 TL ye satýn aldýn, binasýnýn fiyatý 100 TL. PD/DD nin en basit anlatýmý bu.

Peki neden böyle.?
    Baþtaki siyasetçilerin yüzünden. Tüm herþey ayný, hükümeti at yerine beni koy, BIST üçe katlar yinede ucuz olur. Beni den kastým, temiz dürüst ahlâklý namuslu az da olsa kapasiteli yakýþýklý, karizmatik, 100 metreyi 16 saniyealtýnda koþma ihtimali olan, yüksek atlayabilen biri.

Borsadaki bu fiyatlar akepe nin fiyatlarý.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

6. Bankalarýn malý mülkü, merkez ve eðitim binalarý, bilgisayarlarý, ipotekle gelen gayrimenkulleri ancak bunlarýn toplamýnýn piyasa deðerinden az olduðunu tahmin ediyorum, ne kadar az olduðunu bilmiyorum. Nasýl ki bitcoinin gerçek, elle tutulur bir deðeri olmamasýna raðmen fiyatlamasý 1 trilyon dolarý geçtiyse, ayný þekilde bankalarýn piyasa deðerleri de, malýna mülküne göre hesaplanmýyordur. Eðer dediðim gibiyse 0.33 PD/DD bir hikayeden ibaret olur.
    Öte yandan hükümeti atýp seni baþa geçirseler ve de sen sömürü düzenini bozsan, bankalar iyice dibe vurur. Bankalar birþey üreterek kazanmýyor, faizden kazanýyor ve de faiz sömürü düzeninin en büyük silahýdýr. Bankalarý deðerli kýlmak için sömürüyü destekliyor olman gerekir, burada bir tezat var.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cumartesi abimizi okuyunca, bu topikte "Yerli araba yapamayýz edemeyiz" diyen 2 teknik eleman vardý, onlar aklýma geldi. Dünyanýn en ileri teknolojisi yapay zekalý, yapay görülü otonom uçaklar üretmiþiz ki o uçaklarý üreten firmalar sadece 50-40 yýl kadar önce kurulmuþ lar. Araba üretemeyiz diyorlardý ki 80 sene önce uçak üretmiþiz. Araba üretemeyiz diyorlardý çünki yeni ortaya çýkýp dünyada tutunan araba firmalarýnýn geliþim süreçlerini ve baþarýlarýnýn sebeplerini bilmiyorlardý. Daha pek çok geliþme var, onlarý bilmiyorlardý. Yüksek eðitimlerine raðmen ,yazmalarý var okumalarý yoktu. Kendileri bilmiyor diye de kimse bilemez sanýyorlardý. O 2 "çocuða" cevap vermeye gerek görmemiþtim çünki saygýlý þekilde "nasýl yapacaksýn" diye sormayýp, nasýl yapamayacaðýmý anlatmaya baþlamýþlardý.

Her neyse yaw. cumartesi abimiz yine küsüp kaybolacak da kendisi kaþýnýyor. Yine hiç bir þey yazmadým sayýlýr.

---

S&P epey aþaðýdan yeþile döndü ve kapanýþýda yükselerek yaptý. Sabah bizim açýlýþýmýzda eðer vadeli S&P kýrmýzýya dönmezse ki dönerse sürpriz olur, yeþil açacaðýz demektir. Sonrasý sürpriz yumurta. petkim'i, zabýta polis kavgasýný bilebilirmiydik.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vadeli S&P yükselmeye devam etmiþ. Günlük grafikteki bir önceki tepeyi geçeceðini sanmam.

Bir önceki tepe 4472 de. Orta vade Fibo %50 ise yaklaþýk 4.400 de.

Bu ikisinden birinden aþaðý dönme ihtimali var. 4472 yi kalýcý olarak geçerse, uzun vade tepe 4550 ye kadar çýkabilir.

BIST de bize özel durumlar hariç þu aralar abd yi takip ediyoruz.

abd bugün ve-veya yarýn, yukarýda saydýðým dirençlere kadar hafif yeþil kapatabilir. Biz abd fazla yükselse bile o kadar yükselmeyiz çünki bu ayýn 21 inde TCMB faiz kararý toplantýsý var.

Her zaman yaptýklarý gibi, TCMB ye baský amaçlý dovizi yüksek, BIST i düþük tutacaklardýr. Sömürge olarak gördükleri TR nin kulaðýný çekip, burnunu sürtüyorlar, kuyruðuna teneke baðlýyorlar. Tenekelerin sesini duyunca bizde süperiz Almanya bizi kýskanýyor, Aya üs kuracaðýz diyoruz. YERSEN tabiki. Hipnoza yatkýn %80 içinden yiyen çok oluyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 07-10-2021 saat: 10:38.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 649/853 ÝlkÝlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •