Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,43 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 225,12 Mn 76,30 / 85,95
17,30 9.98% 29,45 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 503,49 Mn 6,02 / 6,39
2,90 -9.94% 882,43 Mn 2,90 / 3,13
6,42 -9.7% 90,34 Mn 6,42 / 6,88
1.355,00 -9.55% 157,56 Mn 1.354,00 / 1.508,00
21,70 -8.67% 245,68 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,16 3.27% 20,74 Mr 3,06 / 3,32
319,25 0.63% 8,38 Mr 317,75 / 322,25
13,04 9.3% 5,39 Mr 11,64 / 13,12
411,75 0.18% 4,01 Mr 407,00 / 416,25
24,08 7.02% 3,74 Mr 22,36 / 24,18
18,38 -1.08% 460,39 Mn 18,28 / 18,66
77,75 -0.45% 2,84 Mr 77,40 / 78,50
192,70 0.36% 2,85 Mr 189,40 / 193,10
745,50 -0.07% 1,37 Mr 742,50 / 752,00
93,35 0.16% 209,78 Mn 92,75 / 94,05
115,90 -0.09% 96,05 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 113,30 Mn 30,62 / 31,62
10,77 0.65% 107,59 Mn 10,71 / 10,82
81,85 0.55% 201,48 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 65/853 ÝlkÝlk ... 1555636465666775115165565 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 513 - 520 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. Bu gün okuduðum bir yazý tam da bu konu baþlýðýnýn ruhuna uygun gibi göründü bana. Paylaþmak istedim.

http://t24.com.tr/yazarlar/cemal-tun...bir-ulke,20894
    Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by kumralada Yazýyý Oku
    Bu gün okuduðum bir yazý tam da bu konu baþlýðýnýn ruhuna uygun gibi göründü bana. Paylaþmak istedim.

http://t24.com.tr/yazarlar/cemal-tun...bir-ulke,20894
    Derinlemesine bildiðim bir konu, ama yinede o uzun yazýyý sonuna kadar okudum.

Bilmediðim bi sürü detay vardý. Hoþ hepsini unutacaðým ama olsun, okumak yinede güzeldi.

Yukardaki bi kaç yazýda anlatmaya çalýþtýðým. ABD ve ingiltere, bu kolay para yüzünden tembelleþti, obezleþti, beyinler uyuþtu.
    Sanayileri geriliyor ve yok olacaklar. uyuþtuklarý için belki farkýnda deðiller.

Bu sistemi kuran yahudiler.
    Sebebi ise yahudilerin binlerce yýllýk tarihinde yatýyor. Bunu bilmek lazým.

Uzun konuya girdim, yazmasý zor, parça parça yeri geldikçe yazýyorum zaten.

Hemde okuyanlara bi faydasý olmadýðýndan da laf olsun diye yazýp gýrgýra vuruyorum... Borsada hareket yok, vakit geçti hiç olmazsa.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Akademisyen ekonomistleri okurken, hep sinirlerim bozuluyor.

Kitaplardan okuduklarý teorileri anlatýp duruyorlar.

Ülkede sorunmu var.? Mesela bir tarým ürününün fiyatýmý artmýþ.?
    Hemen kitaptaki teoriyi söylüyor.

Mesela soðan fiyatý artmýþ, akp de ülkeyi bu hale getiren 20 yýldýr kendisi deðilmiþ gibi suçlu aramaya baþlamýþ. Bi kaç depocuyu gazetelerde gösterip suçlu diye ilan etmiþler. akp kendini bu iþten sýyýr mýþ.

chp li muhalif ekonomistlerin ne yazdýklarýný yazmayacaðým çünki doðruyu söyleselerde, bi tarafa sýrtýnýzý yasladý iseniz, ülkeye faydanýz kadar zararýnýzda olur. Saðlýklý bakýþ açýsýný kaybedersiniz.

Yine en saðlýklý bilgilere ve görüþe sahip Ege Cansen den bahsedeyim.

Ege abim de hemen yazmýþ. Depoculuk liberal ekonomilerde gereklidir.

Akademisyenlerin sorunu, gerçek hayatla teoriyi birbirine baðlayamamalarý.

Ne abd de nede Türkiyede liberal ekonomi uygulanmýyor. teoride liberal, gerçekte ise soygun düzeni. Belli kesimler, diðer kesimlerden faydalansýn diye oluþturulmuþ bir sistem. Adýnýn önemi yok.

Kanunlar kurallar, güçlü olan kesimin faydasýna çalýþtýrýlýyor.

Böyle bir sistemde kalkýpta, tüm kurumlarýn tam ve doðru çalýþtýðý varsayýlan teorik liberalizmden örnek verirsen, komik duruma düþersin.

Dün biraz gezdim tosdum. Bugünde haber okuyup biraz analiz yazayým dedim ama biþey bulamadým, henüz.

Ege abimize çaktýktan sonra, çakacak adam aramaya devam edelim.

Peki soðan ýn sorunu ne.?

Soðanýn sorunu, tarýmýmýzýn genel sorunu.!!! Soðan bazýnda deðil, tarýmda ne oluyor diye bakmak lazým.
    Tarýma bakýnca da ðlkeye bakman gerekiyor çünki bi tek tarýmda sorun yok, genel bir yönetim sorunu var.

Neyse uzatmayayým. Tek çözüm benim. Benim gibi kapasitesi yüksek süper bi insanýn baþa geçmesi ve iþleri düzeltene kadar ülkeyi yönetmesi gerekir.
    Yeni nesli eðitip, çözümü kalýcý hale getirmesi gerekir.

Ülkeyi 5 yýlda düzelttin, ama yeni nesli eðitmedin. O zaman ülke yine bozulur çünki kültürümüz bozuk. Ülkeyi düzelttikten sonra yeni neslide mutlaka ahlaklý, çalýþkan, hýrsýzlýða meyletmeyen bi þekilde eðitmen gerekiyor. Yoksa, baþtan çekildiðin anda, hýrsýzlýk soygun talan sistemine geri dönülür.

Örnek Atatürk.
    Düzeltti ve erken öldü, yeni nesli eðitemedi. Büyük ihtimallede öldürüldü.

Ne oldu. Atatürk ölür ölmez, soygun sistemine geri dönüldü. Atatürk yeni nesli eðitecek kadar yaþasaydý, ülkemiz Almanya gibi sanayisi düzgün çalýþan, hukuðun olabildiðince eþit olduðu, insanlarýn makul ölçülerde soyulduðu bir ülke olurdu. uzun vadede yine batardýk çünki genetik olarak en berbat maymundan evrilmeyiz.

her neyse, yazdýklarým þimdi anlamsýzlaþtý. Olay maymuna dayanýnca, koyver gitsin durumuna geliyorum.
    Maymunsak, hiç bir þekilde kalýcý düzeltemezsin. Anca elinde sopa(hukuk) ile kontrol altýnda tutmaya çalýþýrsýn.

Süper laf oldu bu, not edelim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çin, önümüzdeki sene, yapay zeka dersi koyacakmýþ, hemde ilk okullara. Biz normal okullarý bile imam hatipe dönüþtürmeye çalýþýyoruz. Bir tek adamýn hýrsý yüzünden. Her kes imam olursa, bana çok oy gelir çünki bende imamým. Ülke batmýþ sorunmu.? deðil, ben koltukta oturayýmda.

Çinmi Japonyamý neydi. uzaya ayna gönderiyorlar. Sanýrým Çin di. Geceleyin, Çin deki belli bir alaný aydýnlatmak için kullanacaklarmýþ. Ayna, güneþten gelen ýþýðý, Çin deki bölgeye yansýtacak. Neden aydýnlatmak istiyorlar? Açýk deðil.

ABD li bazý bilim adamlarý ise, atmosfere sülfat sýkýp, güneþ ýþýnlarýný engelleyelim. Dünyanýn küresel ýsýnmasý dursun demiþler.

Ruslar, ABD lilerin, aya ayak bastýðýndan hala emin deðil. Ýspat istiyorlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haber siteleri, millete müjdeyi vermiþ. Bazý konularda 6 deðil 9 taksit kredi kartýna yapabileceksin. Yani borç almaya devam. Heyoooo...

Gelirin arttýmý.?

Artmadý. Ama daha çok borç alabilirsin süper.?

Borç taksitinin artmasý bankalarla satýcýlara müjde olur çünki daha çok kazanacaklar. Millet daha fazla borçlanýyor diye niye millete müjde oluyor.?

Ýþte bu haberi böyle veren kötü karakter. Milletine zararlý kötü insan.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Portfoye baktým, cuma kapanýþa göre %5 civarý artýda.(enflasyon hariç)
    Hisse senetlerinden zarardayým ama yýlýn ilk yarýsý altýn ve emtia dan yaptýðým artýlar durumu kurtarýyor.
    Hisseden artýya geçebilmem için sanýrým endeks 98bin civarý olmasý gerekir.

USD nin durumuna bakarsak, endkes 98 bin olmalý. Bu hesaba mevcut ülke durumunu katmýyorum.

Eðer geçmiþte USD ye hücum etmiþ sürü, USD satýþ hücumuna baþlarsa, endeksin 100 bini geçmemesi için sebep kalmaz. Hala ülkenin mevcut durumunu göz ardý ederek yazdým.

Ülke deki geliþmeler, endeks rakamýný tabiki artý yada eksi yönde etkiliyor.

Hedefladiðim aralýk ayýna 1 hafta kaldý ama hedeflerimi tutturamadým. Hedefim %30 artý yazmaktý.

Hedefimi tutturma ihtimalim %50 den daha az görünüyor. Ama USD düþmeye devam ederse bir ihtimal tutturabilirim.
    Son düzenleme : alicemal; 26-11-2018 saat: 12:45.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçtiðimiz yýl ve aylarda, internet bitcoin reklamlarý ile doluydu.? bitcoin alýp zengin olduðunu iddia edenler filan.

Bu reklamlar ne zaman baþladý. bitcoin 6bin USD den 15bin USD ye çýktýktan sonra. Benzeri geçtiðimiz yýllarda altýnda yapýlmýþtý. Altýn 300 USD den 1500 USD ye çýkýnca altýn aldým zengin oldum ilanlarý ile siteler dolup taþmýþtý.

Bu tür reklamlar, bitcoini yükselttik, artýk saf millete satalýmda cebimize kârlarý koyalým diyen bitcoin spekülatörlerinin marifeti.

Hisse senetlerinde küçük tahtalarda manipulatörler, tahtayý nasýl yükseltip saf millete pazarlýyorlarsa, ayný þeyi büyük ölçekte yapýyorlar. Altýn ve bitcoinde.

Sadece borsada yapsalar, devletin sorumluluk almasý gerekmez. Ama dünya çapýnda internet siteleri, TV kanallarý, besleme gazete ve TV yorumcularý aracýlýðý ile pazarlamaya giriþilmiþse, devletin cahil halký korumasý gerekir.

Ev kadýnlarýnýn, maaþlý çalýþan iþçilerin bitcoine merak sarmalarý engellenmeli ve riskleri anlatýlmalý.

Ama devlet býrak engel olmayý destek oluyor bile denebilir.

bitcoin 20000 dolara çýktý þimdi 4500 dolarda... 15000 dolarda pazarlamaya baþladýlar.
    Bizim türk siteleri ve bazý ekonomi kanallarý sabah akþam bitcoin pazarladý.

Maalesef besleme pazarlamacýlarý, yarý cahil site sahipleri ve ekonomistlerde takip ediyorlar. Mesela bloomberg de çýkan mahfi eðilmez bitcoin reklamý yapmýþsa, pek çok akademisyen ve öðrenci bu adama deðer verdiði ve önemli insan sandýðý için takip ediyor ve bilmeden soysuzlara yardým ederek bitcoin reklamý yapýyor.

Ev kadýnlarý bile büyük zarar etmiþler.

bitcoin yükselirken webtekno.com isimli site tüm gün üç beþ yazar desteði ile bitcoin pazarlamasýna destek oluyorlardý. Orda yazdým yapmayýn diye ama yapmaya devam ettiler. Teknoloji sitesi olduklarýna göre bitcoin madenciliði yaptýklarý içinde olabilir, yahudi uþaðý olduklarý içinde olabilir, arka planý bilmiyorum ama millete bitcoin pazarlayan benim gördüðüm en öenmli site idi. Bu sitenin reklamýný bilinan haber kanallarýndan bazý ekonomi habercileride yapýyorlardý. Yani ortak çalýþýyorlar.

Çok aþaðýlýk bir insan genetiði var maalesef.

Aslýnda hep söylerim asýl sorun devlette.
    Hýrsýz mesleðini yapacak, yapýyorda zaten. Hiç bir dönemde hýrsýzlar eksik olmaz. Asýl sorun, hýrsýzýn kafasýný kýrsýn diye maaþ verdiðimiz devlette. Hýrsýzlarý yakalamak yerine koruyorlar.

Her neyse... haber okumanýn böyle bir yan etkisi var. Okuduðunuz haberin arka planýný görebilecek bir beyne sahipseniz, mutlu olmanýzýn imkaný yok.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Acun boþanýyormuþ.

Normalde acun un programlarýný ilk kanal açtýðý dönem bi kaç yýl seyretmiþtim. Reality programlarýný hayvan belgeseli seyreder gibi seyrederim. Sosyal psikoloji konusunda bilgi sahibi olurum. Bir müddet sonra seyretmeyi býraktým. Hem acun tarafsýzlýðýný iyice kaybetti, hemde sýkýldým. hep ayný þeyler.

Derken þarký yarýþmasýnda beyaz yer alýnca yeniden seyretmeye baþladým.

Acun haberi var. Evlendiði genç kýzdan boþanmýþ.

Acun kendi hayatýný az çok açýk ettiðinden uçkuruna düþkün bi þahsiyet olduðunu biliyordum. Çevresindeki arkadaþlarýndan ve yarýþmada korumaya aldýðý kiþilerden, acunun karakteri hakkýnda detaylý bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Kendisine genç kýz bulabilecek kiþileri çevresinde topluyor. bar müdavimleri, sokak dövüþçüleri... tam seviyesiz bir eli uçkurunda adamýn yapacaðý þeyleri yapýyor.

Bunun farkýnda olmadýðý açýk.

Hani uçkur konusunda rahatsýzým ama yargýlamýyorum. Uçkuruna düþkün olmayan normal hormonlu erkek varmý.? Ben görmedim.
    Acun kadýnlarada kötü davranmadýðýndan beni ilgilendirmez. Zorba deðil, kýzlar kendi istekleri ile ne yapýyorsa yapýyor. Kimseyi ýrgalamaz. Tabi devlet yönetiyorsanýz ýrgalar. Ülkenin geleceði açýsýndan aile yaþamýný korumanýz ve bu tür adamlarý ön plana çýkarmamanýz gerekir ama ben devlet yönetmiyorum. O ayrý konu.

Yine genç bir kadýnla olan evliliði bitti.
    Zaten acun unki evlilik deðil ticaret. Kadýn taze bedenini veriyor, acun da ekonomik imkanlarýndan faydalandýrýyor. Boþandýktan sonrada kadýný parasýz býrakmazki, diðer genç kýzlarý cezbedebilsin.

Bu konuda Aklýma takýlan þu.
    Çok fazla evlilik yapýp boþananlarýn gerçekte eþcinsel erkekler olduðunu biliyorum. Mesela mehmet ali erbil. mesela biseksüel olan ünlü bir türkücü. Türkücünün adýný yazmadým, biseksüel olduðu bilinmesine raðmen, erbil gibi itiraf etmediðinden adýný vermem doðru olmaz. Baþka bi popçu erkek var oda evlenip boþanýyor oda bi seksüel.

Kadýnlar bu erkeklerin eþcinsel yada biseksüel olduklarýný bilerek evleniyorlar. Boþanacaklarý açýk. Ama boþandýklarýnda hayat boyu parasýz kalmayacaklarýný bildiklerinden yinede evleniyorlar. Tamamen ticaret.

Peki bu erkekler neden kadýnlarla evlenip üzerinede bi sürü çocuk yapýyorlar. Valla net bilmiyorum. Çocuk, yaþlanýnca yanlýz kalmayayým diye yapýlýyordur. Ayrýca bu toplumda kabul görmek ve mesleði ile para kazanmaya devam edebilmek içinde olabilir.

Acaba acun damý mehmet ali erbil gibi.??? Bi kaç evlilik daha yaparsa, tamam dicem, buda öyle olmalý. Ya hep öyleydi, yada bolluk yüzünden soradan sapýttý.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 65/853 ÝlkÝlk ... 1555636465666775115165565 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •