Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 652/853 ÝlkÝlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,209 - 5,216 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD 9.18 den dönmüþ. Þu an 9.14 civarýnda.
    TCMB den 3 kiþi görevden alýnmýþ. tayyipin bir emrine eylemine itiraz etmiþ olmalýlar.

USD de tepki göstermiþ. TR kapalý iken yükselmiþ yani yabancýlar tepki göstermiþ. viop da eksi açtý. Yabancýlar banka satar diye endiþeli açýlýþ olacak gibi.

abd hisse borsasýna bakarsak, günlük grafik dünde söylediðim gibi yükselecem görüntüsü içinde. Aslýnda düþmesini beklediðimide söylemiþtim ancak dümdüz bir çubuk halinde deðil. Küçük dalgalar yaparak düþüyor. Bir kaç gün yeþil bir kaç gün kýrmýzý þeklinde.

4.400 e çýkma isteði var diye dün yazmýþtým. Ancak enflasyon verisinin iyi gelmesi hisse borsasýna yaramadýðýndan dün akþam abd de düþüþ bekliyordum. Yazdýðým gibi dalga oldu ancak tahmin edemediðim bir þey oldu. hisse borsasý tekrar toparladý. Asya piyasasýndada yükselmiþ görünüyor.

Ama düþmesi gerekir. Neden yükseliyor.? Bizde olsa BIST manipulatörleri gel gel yapýyor derdim. Mal vermek için endeksi yükseltiyorlar. Ancak abd piyasasýný anlamadým. Bu son hareketi Anlamadýðým için grafiðe güveneceðim ve bugün en azýnda avrupa piyasasý yada abd piyasasý açýlana kadar yükselecek olarak varsayacaðým. Sonrasýný tahmin edemem. Çünki grafik yükseleceðim diyor, enflasyon verisi ise düþmesi gerektiðini söylüyor.

Bekleyip görme pozisyonuna geçeceðim.

BIST ise abd yükseliyor ama USD çok yükseldi. Düþmesi ve yükselmesi gereken 2 veri var elimizde. Ben yükseleceðini düþüneceðim çünki önceki bir kaç gün yükselme hevesindeydi. MSCI(geliþmekte olan ülkeler endeksi) da yükselmiþ.

Oynama þeklim aynen devam. Ay sonuna kadarda sonraki vadeye geçmeye baþlýyorum.

ek: Bu arada ons altýnýn neden yükseldiðini net olarak bulamadým ancak eur ile pozitif korelasyona sahip. Son günlerde usd düþmüþ eur yükselmiþ. Sebep bu olabilir. Kendilerine Beleþ trilyonlara sahip finans kurumlarý, piyasadan usd trilyonlarýn çekileceði dönemlere girildiðinden, nereden kan emebilirlerse saldýracaklardýr. Ama hareketler uzun ömürlü olup trende dönemeyecektir. Kasým yada aralýkta usd çekilmeye baþlanýnca, azalan malýn deðeri yükselir kuralý sonucu usd deðerlenmeye baþlayacaktýr. En azýndan teoride böyle. Global balinalarýnda iþine geliyorsa teoriyi iþletirler.

.
    Son düzenleme : alicemal; 14-10-2021 saat: 10:42.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýlginç.

Geçen gün dünya kýrmýzý iken, herkes short a dönmüþ iken, BIST yüksek yeþil yaptý.
    Bugünde dünya yeþilken yükselmiyor, terse yükselirken hýzla düþüp duruyor, tekrar toparlýyor gibi yapýyor.

Bir kaç günlük görüntü, BIST büyüklerinin shortçu ve longcu avladýðý yönünde.

Bugün ki görüntü normal gibi ama geçen günki yeþille birleþtirince anormal hale geliyor.

Bir yerde birikme olursa avlamaya çalýþýyorlar gibi bir izlenim edindim. Doðru ise bildiðin manipulasyon yapýyorlar. Soygun yani.
    Bu çürümüþlükte buna þaþýrmak gerekirmi.?

Baþrolde katarlýlarýn(qnb finansbank) elinde olduðunu düþündüðüm garan var. froto dün tavan yaptýðýndan bugün kýrmýzý olmasý doðal.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Nobel ödülü almýþým haberim yok.

Nobel ödülleri daðýtýldý. Bu sene ilgimi çekmedi. Sanýrým BIST de sinirlerim bozulduðu için.

Bugün sözcü de odaTV nin sahibi Soner Yalçýn'ý okuyunca, Nobel aldýðýmý öðrendim. Sevindimmi.? Hayýr.

Yazýlarým okunsa en az 20 Nobel daha verilmesi gerekir.

Ekonomi dalýnda verdikleri ödül, "alt gelir grubuna zam yapýlsa, alt gelir grubunda iþsizlik artmaz tersine azalýr" görüþüne verilmiþ.

abd de yaþayan 2 ekonomist bu görüþü dillendirmiþler. Biri ölmüþ, diðeri nobel almýþ.

Biliyorsunuz bu görüþ bana ait.

Bu görüþü ilk kez ne zaman dillendirdim.? kýlýçdaroðlu cehape baþganý olmadan önceydi. Genel seçimlere hazýrlanýyorlardý. 15 yýl olmuþtur. O zaman henüz baykal ve kýlýçdaroðlunun abd den emir aldýklarý düþüncesine sahip deðildim. Bu zibidi ye bir kaç mail atmýþ, cehape nin seçimleri kazanmasýna yardýmcý olabilecek fikirlerimi göndermiþtim. Üç beþ ekonomi projesi vardý, biri boðaz akýntýlarýna hidro türbinler kurulmasý, diðeri Ýstanbuldan Çin'e düz giden az istasyonu olan dev tren yolu projesiydi. Bu projeler hakký ile uygulansa batýya baðýmlýlýðýmýz bitecekti. Ne bileyim cehape dahil tüm meclis partilerinin batý uþaklarý olduðunu. Yanlýþ oldu, cehape hariç diðerlerini biliyordum. hatta geçen gün genelkurmay içinden bilgi aldým, meclis dýþý bazý partilerin hangisinin fransýz gizli servisi, hangisinin ingiliz gizli servisi tarafýndan kurulduðunu ve maddi açýdan desteklendiðini filan söylemiþti. 3 parti söyledi aklýmda kalmadý. Bu ara HKP ye yoðunlaþtým, o parti hakkýnda þimdilik söylenti yok.

Birde devletlerin finansa ve dev þirketlere yaptýðý yardýmlarý eleþtirmiþtim. abd o zaman 2008 den çýkmýþ ve Finans a trilyonlar daðýtýyordu. O trilyonlarýn nerelere gittiðini görmüþ ve krizin bitmeyeceðini tekrar alevleneceðini yazmýþtým. EMTÝA ve para piyasalarýna giden trilyonlar, tepe kesimin servetlerine ekleniyor, reel kesime inmiyordu. Gelir daðýlýmýný çok hýzlý bir þekilde bozuyordu.

kýlýçdaroðluna cehape için bu konuda þu bilgiyi göndermiþtim.

Þirket sahiplerine yani çok zenginlere ilave para verirseniz, o para REEL piyasaya girmez. para piyasalarýna girer ve tepedekilerin servetine eklenir. O servetler vergi cennetlerine gider, paralar ülkeden çýkmýþ olur. veya kasalara girer, piyasaya girmez. O para ile yeni fabrika açmazlar çünki mevcut fabrikalarýndaki ürünleri satamýyorlar. kriz bu sebeple var.

Parayý en alt gelir grubuna daðýtýrsanýz, o gelir grubu zaten hayatý eksik yaþýyor. gelen parayý saklamaz, saklayamaz. Harcamak zorundadýr. Hurdaya dönen çamaþýr makinesini deðiþtirir yenisini alýr, çamaþýr makinesi üreten fabrika kazanýr. Ek gelirle yediði yiyeceði artýrýr, bakkal, market, kasap, lokantalar, çay bahçeleri kazanýr. Yiyecek üreten satan firmalar kazanýr. Ailenin Eskiyen delinen elbise ve ayakkabýlarýný deðiþtirir, elbise ve ayakkabý üreten fabrikalar kazanýr. harcamalarýný artýran alt gelir grubu kredi kartlarýný daha çok kullanýr bankalar kazanýr. Evini boyar tamir eder, boyacýlar hýrdavatçýlar kazanýr. perakendeci satýþ yapýnca fabrika sipariþlerini artýrýr. Bu þekilde ülkedeki çeþitli kesimlerdeki fabrikalarýn iþ hacmi artar. Tüm fabrikalarýn satýþlarý artýnca, gider kredi çeker yeni fabrika açar. Banka kazanýr, fabrika sahibi kazanýr, yeni fabrikada iþe girecek insanlar kazanýr. Ýþe girenler daha artacaðý, piyasa canlanacaðý için vergiler artar devlet kazanýr.

Zincirleme bir reaksiyon doðuyor ve daðýtýlan para en alttan en üste kadar çýkýyor. HERKES KAZANIYOR. para fakirin cebinde kalmýyor, kalamýyor.

Ýþte bu yazýnýn benzerini yazdým gönderdim.

ne projeleri kaale almýþlardý, nede üstteki nobel ödüllü yazýmý kaale aldýlar. Sadece üstteki paragraftaki cümlelerden bir slogan yaratmýþlardý. bakkal kazanýr, kasap kazanýr vb biþeydi, hatýrlamýyorum þimdi.

Ayrýca düzenli okuyanlar hatýrlarlarmý bilmem. Ege hocanýn kelini tokatladýðým günlerden birinde söyle yazmýþtým.

Ege hoca sürekli "çalýþanlarýn maaþýný azaltýn enflasyon düþsün" diyordu ya. Ona cevaben, "çalýþanlarýn geliri düþerse, ürettiðiniz malý kime satacaksýnýz allahýn dingili.?" Gibi biþeyler yazmýþtým. Hatta benden sonraki günlerde baþka biri gece marabasýnýn TV programýnda bu soruyu Ege hocaya internet üzerinden sormuþ ve Ege hoca panik yapmýþ aklýna ilk geleni söylemiþti. "Ýhracat yapacaðýz, ihracat yapacaðýz."
    O cümleye ilave soruyu ben buradan yazmýþtým. "peki ihracat yapacaðýn ülkedede Ege hocalar varsa, kime ihracat yapacaksýn be allahýn beni bilmez tilkisi".

Gördüðünüz üzere nobel kazanan görüþün ÖZÜ BANA AÝT.

Nobel jürisi beni arayacaksa þu an müsaitim, bekliyorum.

Bu arada bu görüþü dile getiren bu 2 bilim adamý, batý ekonomi dünyasýnda diðer ekonomistler tarafýndan dýþlanmýþ ve aþaðýlanmýþlar. Görüyorsunuz zor bir iþ yürütüyorum. Benim gibiler yanlýzdýr. Savunduðu zor durumdaki insanlar bile saldýrýrlar. hatta en acýmasýz saldýrýlarý onlar yaparlar çünki cahil býrakýlmýþlardýr ve bilinçsiz kalmýþlardýr. beyinlerinin geliþmesine izin verilmemiþtir. Ýlkel kalmýþtýr ve ilkelce saldýrýr.

Geçmiþ sayfalara bakarsanýz epey bir dayaða maruz kaldým. Hüzünlendim bak. Gidip biraz içip hüzünleneyim. Ne zor hayatým var yaw. Yaklaþýk 6 aydýr içmiyordum. Bi istisna yapayým. Ýrademe hakimimdir yeniden baþlamam zaten sosyal içiciydim, çok küçük bir kazadan sonra tamamen býrakmýþtým. Bir arabaya arkadan hafifçe çarpmýþtým. Öndeki araba sürücüsüde içmiþti ama görmemezlikten gelip kendimi cezalandýrmak amaçlý suçu üstlendim. Aniden önüme fýrlayan oydu. Yaðmurda baþladý tam hüzün havasý. Nobel jüriside hala aramadý. Neden acaba.?

.
    Son düzenleme : alicemal; 14-10-2021 saat: 14:45.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 kuralý sýk sýk yazýyorum.

1- "Üretim artmadan cebine para girmiþse, mutlaka ve mutlaka o para diðerlerinin cebinden çýkar." Parayý yerde bulsan bile fark etmez diyede eklemiþ ve sebebinide yazmýþtým.

2- "Ýnsanlarýn %80'i ezber beyinlidir ve düþünme yetenekleri yoktur. Ezbere yaþarlar. Ezberlerinde olmayan konuda %100 oranýnda yanlýþ sonuca ulaþýrlar"

3- "Ýnsanlar 3 maymun grubundan evrilmiþlerdir. Asya maymunlarý makak grubu, Afrika maymunlarý þempanze ve benzerleri grubu, güney asya maymunlarý orangutan grubu. þempanze ve makak dan evrilenlerin oraný %80 dir."

Bu 3 önermem yada tezim yada fikrim artýk her neyse, nobellik.

Bunlar için ayrýca Nobel bekliyorum. Ekonomik görüþüm bir nobel aldý ise bu 3 önermem dörder Nobel almalý. Çok daha önemli ler.

2 Kural dedim þaþýrtýcý þekilde 3 çýktý.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yanlýz Soner Yalçýn her ezber beyinlinin yapacaðý gibi yazýsýný yanlýþ baðlamýþ.

Önce nobel ödülünü "alt gelir grubuna zam yaparsanýz iþsizlik azalýr" alan bilim adamýnýn araþtýrmasýný övmeye ayýrmýþ. Sonra bu önermeyi sosyal devlet ile birleþtirip kapitalist devlet bitiyor sosyal devlet geliyora baðlamýþ.

Bende diyorum ki soner abimize, odunsun.

"Farenin ayaklarý kesilince hopla dedim hoplamadý, demekki ayaklarý kesilen farenin kulaklarý duymuyor." çalýþmasýnda soner abim farenin ayaklarýný kesme zamaný geçti, göbeðini kesme zamaný geldi demiþ.

Bende diyorumki sorun farede deðil bilim adamýnda.

Sorun sistemde deðil. Kapitalizm yada sosyalizm suçlu deðil. Bu sistemleri kullanmayý beceremeyen, doðalarý gereði sürücülük yapan hayvanlar suçlu.

Sosyalizm, kapitalizm, þeriat devleti veya baþka devlet. Kurallar ahlaklý ve edpli konulursa ve ayný þekilde uygulanýrsa ayný sonuç alýnýr.

Ama ahlaksýzlara hangi sistemi verirsen ver yine ayný rezil sonuç çýkar. ne din suçludur nede ekonomik sistemler. Suçlu olan o sistemi kullanan insanlar.

kapitalist sistemi batý uygulamadýki düzgün sonuç çýksýn. Sistemi sadece ibrani-yahudi þirketleri için kullandýlar. Belli bir zümrenin çýkarý gözetildi. Sürücülük yapýldý ki insanýn doðasý bu þekildedir baþka türlüsü olamaz. Az yada çok mutlaka olur. Özellikle makak ve þempanzeden evrilen insan gruplarýnda yüzde yüz olur. Doðalarýnda sürü'cülük vardýr ve çok baskýndýr.

Ama keçi'ler öyle deðildir. Hangi sistemi bana verirseniz verin sonucu mükemmel olur. Dað Keçisinin doðasýnda sürü olayý yoktur. Belli gruplara hizmet etmez. Hayvanlarýn hepsine ayný derecede yakýndýr. Çünki hepside hayvandýr, niye ayýrayýmki.? O hayvan benden bu hayvan senden. bana uymaz. Keçi de hayvandýr yani hepimizin doðasý hayvandýr. Ayrým yapan hayvanoðlu hayvandýr. Bi hayvan olmayýn yaw.! Pardon zaten hayvanýzda, adil hayvanlýk yapýn ne biliim iþte "domuz hayvanda, sýrtlan deðilmi.? Ayrým niye. tabi keçi olarak ben daðdayým ayrým yapmýyorum, uzaktan tüm hayvanlar ayný görünüyor. Ama sýrtlan sürüsü içindeyseniz, domuz sürüsü lezzetli görünür. Yani hepinizi anlýyorum. Bak duygulandým, çok yüceyim yaw.

Her neyse... uzatmayayým, bu kaçýncýdýr suç sistemde deðil sisin gibi odunlarda yazýsý yazýyorum. Ama keçi öylemi deðil.

Umut olmadýðýndan cývýttým biraz ama bi nobel daha almýþýmdýr. Hala nobel jurisi ortada yok.

Not: Soner abim Ermenidir ve siyasetçiler içinde Ermeni olanlarý fark edince kendi sitesi olan odaTV sitesinde övmeye baþlar.
    Þunuda söyleyeyim her ne kadar ermeni ulusu rus fransýz ve abd-ingilizler tarafýndan bizi güçsüz düþürmek için kullanýlsada, Soner abimin ülkeye faydasý büyüktür. Tabi ermeni olduðunu açýk ettiði için mecburen ülke yararýna çalýþýyor, yoksa doðasýnda bu ülkeyi yok etme iç güdüsü var. Bunun ip uçlarýný arada sýrada yakalýyorum.
    @NeAcaipDunya

6. Sistem maymunlar kadar keçilerin de olmasýný ister. Denklemin denkliði için pozitif sayýlar kadar negatif sayýlarýn da olmasý yani herþeyin karþý aðýrlýkla dengelenerek sistemin yürümesi saðlanýr. "Hangi sistemi bana verirseniz verin sonuç mükemmel olur" demeniz sisteme baðlýlýðýnýzý gösterse de yürümeyecek bir iddiadýr. Sistem keçilerin elinde olsa eminim maymunlara ihtiyaç duyacaksýnýz.

Çünkü sistem denilen her tür insanýn baðlý olduðu network-aðdýr. Herkes ayný aða baðlý yaþar.Sorun maymunlar deðil. Sorun olan kýsmý þudur; bu aðdan oluþan sistem, insanlarýn yalanlarýyla oluþmuþtur. Yani baþkasýnýn yalaný sizin gerçeðinizdir, sizin yalanýnýz baþkasýnýn gerçeði olur. Herkes kendi yalanýný, gerçek olarak tanýtýp sisteme baðlanýr. Ýnsanlýðýn total zekasýnýn oluþturduðu ve bizim gerçek sandýðýmýz þey budur. Ve bu toplu gerizekalýlýðýn yaþamasý için çok basit araçlar kullanýlýr. Mesela sistemden çýkarsan mahfolursun, inandýklarýn doðrultusunda ilerle kurtuluþa erersin, sistem sana fýrsatlar sunuyor.. gibi. Tüm bu matriksten çýkmanýn yolu kendine ve baþkalarýna karþý dürüst olmaktýr.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cumartesi abimiz olaya daha yukardan yaklaþmýþ. Bilirsiniz ben hep öze odaklýyýmdýr. Temele inerim, yüzey aldatýcýdýr.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    S&P yukarý atak yaptý. 4140 a inme ihtimali kalmadý. Yaklaþýk 38 günlük kýsa-orta vade düþüþü sonlandý.

2013 deki tapering döneminde grafiðe bakarsanýz, bu kadar bile düþmemiþ. Bu düþüþünüde 4260 da sonlandýrdý. Toplamda %6.7 düþtü.

2 ay boyunca bluumberg in kadýnlarý 2013 deki gibi %30 düþermiyiz diye her gün soru sorarak korku saldýlar. Gerçekleþmedi. Çünki þartlar çok çok farklýydý. Bu þartlarý ortaya koyup farký söyleyerek sonucu açýklayacak beyin yoktu. Veya kötü niyetliydiler, korku salarak birilerine hizmet ettiler. Üçüncü seçenek yok, ya ezber beyinliler düþünme yetenekleri yok veya kötü niyetliydiler.

Tapering konusunda artýk düþüþ olmazmý.? Tapering takvimi açýklandýðýnda ve ilk kesinti baþladýðýnda dalga olabilir ancak trend deðiþmez. Ne bizde ne abd de.

Sonraki abd kaynaklý ana problem FED in faiz artýþýna baþlamasý. Tabi tapering de olduðu gibi faiz artýþý baþlamadan çok önce korku baþlayacak ve düþüþler olacak. Bu düþüþ için henüz ip ucu yok. Faiz artýþý 2022 sonunda baþlar deniyor ancak enflasyon yükseliyor ve düþme umudu kalmazsa faiz artýþý konusu açýlacaktýr.

abd sebebi ile düþmedik, iç sorunlarýmýz sebebi ile yükselemedik. Son 3-4 günki görüntü pek iyi deðil. Dünya kýrmýzý iken habere dayalý olmayan yüksek yeþil yaptýk, dünya yeþil iken habere dayalý olmayan kýrmýzý yaptýk. Evet TCMB den 3 kiþi ayrýldý bu haber vardý. Bu 3 kiþinin ayrýlmasý faiz indiriminin kesinliðine iþaret ediyor dendi ancak zaten faizin indirileceði biliniyor. Ayrýca faiz inecek diye yaygara koparýp satanlar batýlý yabancýlardý, dün satýþý garan tahtasý baþlattý ve garan tahtasýnýn sahibi son aylarda katar lýlar gibi görünüyor. Satýþý yapan batýlý yabancýlar deðildi. Bence habere dayalý satýþ deðildi. Peki ne oldu son günlerde, aklýma bir yöne biriken viop çularý soyma giriþimi geliyor.

Teknik desen, 1423 de dirençden döndü desen.? Bir önceki gün 1423 ü dünya kýrmýzý iken çok kolay geçmiþ. Bu sefer dünya yeþilkenmi teknik çalýþtý.? TR de teknik balinalarýn iþine geliyorsa çalýþýyor. O sebeple BIST güvensiz. Sadece uzun vade temel analize güvenebilirsiniz. Ondada temel analizde süper olsanýz bile tayyip in kararlarý belinizi kýrýyor.

Her neyse artýk. Bugünde dün ile ayný þeyi yapacaklarmý.? Kim bilebilirki.?
    Dün dünyanýn görünümüne güvenip long alanlarý doðradýlar, daha önceki gün yine dünya görünümüne güvenip short alanlarý doðradýlar.

Uzun vade oynasanýz, tayyip bir karar alýyor, aylara dayalý tüm kazancýnýz gidiyor. Kýsa vadeye dönseniz, BISTin manipulatöründen dayak yiyorsunuz.

Her neyse.. Az miktar kemik longla güne girdim. Bakalým ne olacak.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 652/853 ÝlkÝlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •