USD 9.18 den dönmüþ. Þu an 9.14 civarýnda.
TCMB den 3 kiþi görevden alýnmýþ. tayyipin bir emrine eylemine itiraz etmiþ olmalýlar.
USD de tepki göstermiþ. TR kapalý iken yükselmiþ yani yabancýlar tepki göstermiþ. viop da eksi açtý. Yabancýlar banka satar diye endiþeli açýlýþ olacak gibi.
abd hisse borsasýna bakarsak, günlük grafik dünde söylediðim gibi yükselecem görüntüsü içinde. Aslýnda düþmesini beklediðimide söylemiþtim ancak dümdüz bir çubuk halinde deðil. Küçük dalgalar yaparak düþüyor. Bir kaç gün yeþil bir kaç gün kýrmýzý þeklinde.
4.400 e çýkma isteði var diye dün yazmýþtým. Ancak enflasyon verisinin iyi gelmesi hisse borsasýna yaramadýðýndan dün akþam abd de düþüþ bekliyordum. Yazdýðým gibi dalga oldu ancak tahmin edemediðim bir þey oldu. hisse borsasý tekrar toparladý. Asya piyasasýndada yükselmiþ görünüyor.
Ama düþmesi gerekir. Neden yükseliyor.? Bizde olsa BIST manipulatörleri gel gel yapýyor derdim. Mal vermek için endeksi yükseltiyorlar. Ancak abd piyasasýný anlamadým. Bu son hareketi Anlamadýðým için grafiðe güveneceðim ve bugün en azýnda avrupa piyasasý yada abd piyasasý açýlana kadar yükselecek olarak varsayacaðým. Sonrasýný tahmin edemem. Çünki grafik yükseleceðim diyor, enflasyon verisi ise düþmesi gerektiðini söylüyor.
Bekleyip görme pozisyonuna geçeceðim.
BIST ise abd yükseliyor ama USD çok yükseldi. Düþmesi ve yükselmesi gereken 2 veri var elimizde. Ben yükseleceðini düþüneceðim çünki önceki bir kaç gün yükselme hevesindeydi. MSCI(geliþmekte olan ülkeler endeksi) da yükselmiþ.
Oynama þeklim aynen devam. Ay sonuna kadarda sonraki vadeye geçmeye baþlýyorum.
ek: Bu arada ons altýnýn neden yükseldiðini net olarak bulamadým ancak eur ile pozitif korelasyona sahip. Son günlerde usd düþmüþ eur yükselmiþ. Sebep bu olabilir. Kendilerine Beleþ trilyonlara sahip finans kurumlarý, piyasadan usd trilyonlarýn çekileceði dönemlere girildiðinden, nereden kan emebilirlerse saldýracaklardýr. Ama hareketler uzun ömürlü olup trende dönemeyecektir. Kasým yada aralýkta usd çekilmeye baþlanýnca, azalan malýn deðeri yükselir kuralý sonucu usd deðerlenmeye baþlayacaktýr. En azýndan teoride böyle. Global balinalarýnda iþine geliyorsa teoriyi iþletirler.
.
Son düzenleme : alicemal; 14-10-2021 saat: 10:42.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri