Geçen hafta ortalamanýn üzerinde sayýlabilecek bir iþlem hacmi ile 1500 ü geçtik. Bugünde 1500 üzerinde kalýcý olduk.
Bugün çýkýþ sahte deðil gibi bir izlenim edindim. Sabah BIST eksi olduðu anda bile bankacýlýk endeksi yukardaydý ve viop da XLBNK spotundan çok dahada yukarýdaydý. Yinede xlbnk dan long kontrat almýþtým. Çünki F/K larý PD/DD leri yerlerde. Birde küçük hikâyeleri oluþtu, faizler düþürülüyor. Hesapta bankalara yarayan bir þey.
tayyip dovizi düþüremediðinden "bükemediðin eli öpeceksin" prensibinden yola çýkarak dövizi yükseltmeye baþladý. yada artýk takmýyor kendi haline býraktý. Gazetelerdeki köþeden yazarlardan biri, "dovizi 10 TL üzerine çýkaracak, suçu her zaman olduðu gibi dýþ mihraklara atacak. Seçime yaklaþýnca dovizi 10 TL altýna indirip baþarý masalý anlatacak. Millet nasýl olsa ne versen yiyor." demiþ.
Yani millete 5 yaþýndaki genç saðlam eþeðini kaybettirip, yerine 20 yaþýndaki yaþlý eþeði verecek ve "müjde eþeðini buldum" diye oy isteyecek. tayyibin hesabý bu diyorlar. Millet nasýl olsa cahil bir þey bilmiyor ne söylesen yutuyordan yola çýkarak eþek hesabý ile seçime girecekler. Köþeden yazarýn dediði buna denk geliyor.
Farkýndaysanýz 6 aydan fazladýr dovize yorum yapmýyorum. Düþecek filan demiyorum. tayyipin dovizi yükselten anlamsýz hareketlerine bakýnca, doviz seviyesinden konuþmayý býraktým.
Sabah aldýðým xlbnk long kontratlar duruyor, duracak. Gün içi BIST30 long alýp sattým. Ýyi gitti.
Benim aracý kurum 1600 hedef vermiþ. Yarýnda düþmezsek, uzak bir hedef deðil. Ben hala viop vade sonu çýkýþý sahte miydi oradayým.
Bir türlü çýkýþýn gerçek olduðuna inanasým gelmiyor. O kadar çok dayak yemiþimki, psikolojide bir "öðrenilmiþ ..." neydi o davranýþ türünün ismi yaw. Psikolojide manyak bi durum vardý. Hah iþte o. O durumdayým.
Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri